Σελίδα 12 από 26 ΠρώτοΠρώτο ... 2789101112131415161722 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 376

Θέμα: To κόλπο της βενζινης...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από balakia
    τι να σου πω αν μετα απο ολα αυτα που ειπα μου λες οτι την βγαζαμε παντεσπανι,τοσο φτανη το μυαλο σου.:ZZZ:
    επειδη εσενα φτανει το μυαλο σου πιο μακρυα πες μου εναν μισθωτο του ιδιωτικου τομεα που βγαζει 400? την ημερα. (συμφωνα με τα δικα σου λεγομενα παντα και με τους υπολογισμους του hidefnick)

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    Στο θέμα μας όμως.
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...07/2010_409375

Η τελευταία άδεια ΦΔΧ εκδόθηκε το 1986 . Συνολικά 18.600 άδειες σε ιδιώτες(εσωτερικών και διεθνών μεταφορών)
    Οι οποίες δόθηκαν ΔΩΡΕΑΝ ή έστω με ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ αντίτιμο.

Απο τότε κάθε ιδιοκτήτης, μιας και υπήρχε ζήτηση, πρόσθετε υπεραξία και γενικά αξία στην άδεια του(την οποία απόκτησε δωρεάν) . Προπλήρωνε δλδ ο αγοραστής ένα μέρος των εσόδων που ΘΑ είσπραττε στο πωλητή-ιδιοκτήτη ο οποίος θα έχανε έσοδα με την πώληση.

Δημιουργήθηκε έτσι μια παραοικονομία με τις μεταβιβάσεις των αδειών όπου "γενιά" μεταπωλητών πρόσθετε και ανέβαζε την αξία της άδειας. πάντα μέ τους κανόνες της αγοράς και της ζήτησης. Φτάσαμε έτσι στην τελευταία δεκαετία να έχουμε αύξηση της αξίας αδείας μέχρι και 60% (στο περίπου) φτάνοντας και πάνω απο 100.000

Η παραοικονομία αυτή και οι μεταβιβάσεις (οι οποίες ξεκίνησαν με ΜΗΔΕΝΙΚΗ αξία αρχικής αγοράς) οι οποίες ΔΕΝ είναι νόμιμες δεν αναγνωρίζονται, δεν δικαιολογούνται, δεν αποδεικνύονται, δεν υπάρχει παραστατικό, δεν φορολογούνται, δεν δεν δεν... ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ

Κατά την μεταβίβαση μιας άδειας υπάρχει ένας φόρος υπεραξίας αλλά αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την μεταβίβαση της άδειας αλλά είναι καθαρά πάνω στο τιμολόγιο και έχει σχέση με την αξία του οχήματος(μικτό βάρος, έτος κυκλοφορίας κλπ)

Όλη αυτή η παραοικονομία συνεχίστηκε επι χρόνια, ακόμα και όταν ξεκίνησε η κουβέντα πριν μια 8ετία για την απελευθέρωση των αδειών. Συνέχιζαν να πουλάνε κανονικά και να ανεβάζουν τις τιμές των αδειών γιατί πάντα τους παραμύθιαζαν ότι ΔΕΝ θα γίνει η απελευθέρωση.

Επαναλαμβάνω ο αρχικός κάτοχος (πριν το 1986) ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΠΟΤΕ αλλά κάθε μεταβίβαση και κάθε νέα φουρνιά πρόσθετε αξία και έφτασε να κοστίζει τώρα 100.000 ευρώ... ΜΑΥΡΑ και απο το πουθενά...

Και φτάνουμε στο 2010 όπου ορίζουν τιμή πώλησης απο το κράτος κάθε άδειας, ελεύθερα για όποιον επιθυμεί, περίπου 71.000. Το οποίο σημαίνει ότι ένας ιδιώτης πρέπει να πουλάει πια λιγότερο απο το κράτος την δικιά του, άντε 60.00-65.000 Και το πρόβλημα τους τώρα είναι ότι είναι υποχρεωμένο το κράτος να διατηρήσει την παραοικονομία αυτή επ΄άπειρον...

ειπαμε. ολα αυτα τα χρονια δημιουργηθηκε μια ΦΟΥΣΚΑ απο το κρατος και απο μια "εκλεκτη" μεριδα πολιτων.
    τωρα αυτη η φουσκα εσκασε και η "εκλεκτη"¨μεριδα δεν ειναι πλεον εκλεκτη αλλα απλοι πολιτες που θα κοπιασουν για να βγαλουν το ψωμι τους σε μια ανοιχτη και ανταγωνιστικη αγορα (οπως γινεται σχεδον με ολους του κλαδους).

μετα απο λιγα χρονια μια αδεια θα εχει την αξια που θα της αξιζει δλδ τα οποια παραβολα χρειαζονται, ητοι περιπου 1500?.

Η ουσια ειναι μια, προσφορα και ζητηση, ο καθενας μπορει να οδηγησει ταξι, φορτηγο κλπ, με ελαχιστη εκπαιδευση. Δεν μπορουν ολοι ομως να ειναι καθηγητες και γιατροι. Φανταζεστε οι γιατροι να εβαζαν τα παιδια τους στη θεση τους οταν επερναν συνταξη?
    When you're feeling low and woozy
    Slap a fresh clip in your Uzi

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    ειπαμε. ολα αυτα τα χρονια δημιουργηθηκε μια ΦΟΥΣΚΑ απο το κρατος και απο μια "εκλεκτη" μεριδα πολιτων.
    τωρα αυτη η φουσκα εσκασε και η "εκλεκτη"¨μεριδα δεν ειναι πλεον εκλεκτη αλλα απλοι πολιτες που θα κοπιασουν για να βγαλουν το ψωμι τους σε μια ανοιχτη και ανταγωνιστικη αγορα (οπως γινεται σχεδον με ολους του κλαδους).

μετα απο λιγα χρονια μια αδεια θα εχει την αξια που θα της αξιζει δλδ τα οποια παραβολα χρειαζονται, ητοι περιπου 1500.

δηλαδή εσυ πιστεύεις ότι οι αυτοκινητιστές είναι ενας κλάδος εργασίας που δεν κόπιαζει για να βγάλει χρήματα αλλά του τα δίνουν απλόχερα;με συγχωρείς αλλά κοιμάσαι όρθιος φίλε μου...

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Shinji Ikari
    Η ουσια ειναι μια, προσφορα και ζητηση, ο καθενας μπορει να οδηγησει ταξι, φορτηγο κλπ, με ελαχιστη εκπαιδευση. Δεν μπορουν ολοι ομως να ειναι καθηγητες και γιατροι. Φανταζεστε οι γιατροι να εβαζαν τα παιδια τους στη θεση τους οταν επερναν συνταξη?
    Ειδικα οι γιατροι δεν το κανουν αυτο.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed
    Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
    Ειδικα οι γιατροι δεν το κανουν αυτο.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Ξεχάσατε τις περιπτώσεις όπου γιατροί στέλνανε τα κοπελάκια τους ιταλία και βουλγαρία σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, καθότι εδώ για να μπεις ιατρική θέλει @@ OF STEEL....
    "Qu ils mangent de la brioche"

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Shinji Ikari
    θες να σου πω ένα νέο;

επειδή οι περισσότεροι νομίζετε ότι απελευθέρωση σημαίνει χύμα στο κύμα...

Η απελευθέρωση που ΘΑ ΓΊΝΕΙ ,θα σου επιτρέπει μεν να μπορείς να βγάλεις μια άδεια για να δουλέψεις αλλά με ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ.και οι προϋποθέσεις θα είναι η κατάρτιση και η μόρφωση φίλε μου...τουτέστιν με το απλό ερασιτεχνικό δίπλωμα δε σας βλέπω να παίρνετε κούρσα...

Βέβαια αυτα θα ισχύσουν και για τους παλιούς αλλά για μενα αυτό δεν είναι κακό...

Άδικο ξε-άδικο, εγώ πολύ στεναχωριέμαι για τους φουκαράδες που θα χάσουν τις διακοπές τους....

Έχω να πάω κάπου για περισσότερο από 2 ημέρες 8-9 χρόνια τώρα, και αν μη τι άλλο, αν τρώς σκ@τ@ 1 χρόνο, σου αξίζουν 5-10 ημέρες χαλάρωσης...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Πολύ το τραβήξαμε... Εγώ πιστεύω ότι αύριο - βία μεθαύριο - θα τελειώσουν όλα...
    Η κυβέρνηση προφανώς θα περάσει το νομοσχέδιο και απλά έχει ήδη έτοιμη και προαποφασισμένη μια μικρή υποχώρηση την οποία θα δώσει ως "μπόνους" στους μεταφορείς ώστε και εκείνοι και να νοιώσουν ότι κάτι πέτυχαν...
    Στην ουσία φυσικά δεν θα αλλάξει τίποτα. Η απευλευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων είναι δεδομένη και τελειωμένη. Πιστεύω ότι και οι ίδιοι οι μεταφορείς το ξέρουν και απλά προσπαθούν να τσιμπήσουν καμιά βελτίωση της τελευταίας στιγμής. Και δεν τους θεωρώ τόσο ηλίθιους ώστε να τραβήξουν στα άκρα το σκοινί κόντρα σε μια αγριεμένη κοινωνία - χαμένοι θα βγούν και το ξέρουν...

Και εδώ που τα λέμε αυτή θα είναι και η κατάληξη όλων των "αγωνιστικών κινητοποιήσεων" στο επόμενο διάστημα. Εδώ δεν κατάφεραν τίποτα οι αγρότες την στιγμή που δεν είχε υπογραφεί το μνημόνιο - πόσο μάλλον από εδώ και πέρα...

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη όταν θα έχουμε μια από τα ίδια με τις Συγκοινωνίες, τον ΟΣΕ, την ΔΕΗ κλπ... Σε κανένα χρόνο θα έχουμε ξεμπερδέψει...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    δηλαδή εσυ πιστεύεις ότι οι αυτοκινητιστές είναι ενας κλάδος εργασίας που δεν κόπιαζει για να βγάλει χρήματα αλλά του τα δίνουν απλόχερα;με συγχωρείς αλλά κοιμάσαι όρθιος φίλε μου...
    Σαφώς και κοπιάζει, ειδικά τώρα. Και γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να συντηρηθεί μια βάρδια νοικιασμένου ταξί. ΌΜΩΣ επι δεκαετίες δεν έπαιζε επί ίσοις όροις. Κλειστό επάγγελμα, μαύρα έσοδα αφορολόγητα, τρελές αυξήσεις ειδικά την τελευταία διετία.

Ένα απο τα χειρότερα προβλήματα που κανείς δεν είναι πρόθυμος να αναγνωρίσει, είναι οι 3 αυξήσεις συνολικά 80% στα κόμιστρα που έγινε πέρυσι.

Κατάφεραν και συνέδεσαν την αξία μεταφοράς με υψηλές τιμές και καθιερώθηκε πια σαν είδος πολυτελείας.

Αν δεν γίνει μείωση και σύντομα, βλέπω να παραμένει το 1/2 των ταξί που κυκλοφορούν σήμερα, όσο δηλαδή είναι και το ποσοστό στο εξωτερικό (και πάλι πολλά λέω)

θες να σου πω ένα νέο;

επειδή οι περισσότεροι νομίζετε ότι απελευθέρωση σημαίνει χύμα στο κύμα...

Η απελευθέρωση που ΘΑ ΓΊΝΕΙ ,θα σου επιτρέπει μεν να μπορείς να βγάλεις μια άδεια για να δουλέψεις αλλά με ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ.και οι προϋποθέσεις θα είναι η κατάρτιση και η μόρφωση φίλε μου...τουτέστιν με το απλό ερασιτεχνικό δίπλωμα δε σας βλέπω να παίρνετε κούρσα...

Βέβαια αυτα θα ισχύσουν και για τους παλιούς αλλά για μενα αυτό δεν είναι κακό...
    Άσχετο, νόμιζα ότι θέλει ειδική άδεια για να είσαι οδηγός ταξί και δεν αρκεί το απλό δίπλωμα. Είχαν κάποιες ειδικές εξετάσεις παλιά, αν θυμάμαι καλά.

και εγώ κοπιάζω και όλοι κοπιάζουν δεν το αμφισβητεί κανένας, απλά εμείς οι υπόλοιποι που κοπιάζουμε δεν είμαστε κλειστή κλίκα με προνόμια αυτό σου λέει νομίζω.

κλειστά επαγγέλματα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια μην το υπερασπίζεσαι αυτό καθόλου, ότι ισχύει για όλους τους υπόλοιπους πρέπει να ισχύουν και για εσάς αυτό είναι δεδομένο.

για το θέμα ότι έχουν δοθεί κάποια χρήματα από εσάς για να πάρετε αυτές τις άδειες (που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν) είναι ένα άλλο θέμα και εκεί μπορούμε να το συζητήσουμε γιατί και εσείς έχετε εν μέρει ένα δίκιο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Πολύ το τραβήξαμε... Εγώ πιστεύω ότι αύριο - βία μεθαύριο - θα τελειώσουν όλα...
    Η κυβέρνηση προφανώς θα περάσει το νομοσχέδιο και απλά έχει ήδη έτοιμη και προαποφασισμένη μια μικρή υποχώρηση την οποία θα δώσει ως "μπόνους" στους μεταφορείς ώστε και εκείνοι και να νοιώσουν ότι κάτι πέτυχαν...
    Στην ουσία φυσικά δεν θα αλλάξει τίποτα. Η απευλευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων είναι δεδομένη και τελειωμένη. Πιστεύω ότι και οι ίδιοι οι μεταφορείς το ξέρουν και απλά προσπαθούν να τσιμπήσουν καμιά βελτίωση της τελευταίας στιγμής. Και δεν τους θεωρώ τόσο ηλίθιους ώστε να τραβήξουν στα άκρα το σκοινί κόντρα σε μια αγριεμένη κοινωνία - χαμένοι θα βγούν και το ξέρουν...

Και εδώ που τα λέμε αυτή θα είναι και η κατάληξη όλων των "αγωνιστικών κινητοποιήσεων" στο επόμενο διάστημα. Εδώ δεν κατάφεραν τίποτα οι αγρότες την στιγμή που δεν είχε υπογραφεί το μνημόνιο - πόσο μάλλον από εδώ και πέρα...

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη όταν θα έχουμε μια από τα ίδια με τις Συγκοινωνίες, τον ΟΣΕ, την ΔΕΗ κλπ... Σε κανένα χρόνο θα έχουμε ξεμπερδέψει...

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD

ίσα ίσα να τσιμπήσουν οι τιμές στα καύσιμα...

ποτε ειπα ρε φιλε αυτο το πραγμα??

ειπα εγω οτι δεν κοπιαζετε?? το αντιθετο. εχω κολλητο φορτηγατζη και μαλιστα με επικινδυνα υλικα φορτιο (μεταφερει ξυγονα,αζωτα κλπ σε νοσοκομεια) και ξερω τι ωρες ξυπναει και τι κανει...

απλα αναφερω οτι το συστημα των υπερεκτιμημενων αδειων πρεπει να ληξει για να μπορει καποιος που προσπαθει περισσοτερο να βγαλει και αυτος ψωμι απο αυτο.

επειδη καποια περιοδο πριν 1-2 χρονια ημουν σε φαση και εγω να παρω αδεια για ταξι (μισο) και να προσπαθησω να κανω κατι δικο μου παλευοντας με δανεια και τραπεζες, και επειδη εχω μιλησει με ανθρωπους του κλαδου ξερω πως πανε τα πραγματα.

ειδικα το ταξι ΑΝ εχεις ορεξη μπορεις να βγαλεις ΠΟΛΥ χρημα. με μια καλη διαχειριση δλδ μπορεις να κανεις αποσβεση της αδειας μαζι με το αμαξι (περιπου 200.000?) μεσα σε 5-7 χρονια. δεν ειναι καθολου ασχημα αν το σκεφτεις διοτι σου μενει και η αδεια και το αμαξι σαν κεφαλαιο και προχωρας...πλουτιζοντας....εχοντας υπ'οψιν σου ενα καλο εφαπαξ οταν αποσυρθεις πουλωντας τα.

αυτο ομως δεν μπορει να γινει τωρα. και αυτος ηταν και ο λογος που δεν εκανα το βημα. υπηρχαν παντως πολλοι που μου ελεγαν οτι θα μπορω να βγαζω και 3 και 4 χιλιαρικα το μηνα αν εχω ορεξη. αυτα δεν ειναι καθολου λιγα λεφτα.

να μην αναφερω οτι ενα ενοικιο ενος ταξι φτανει το 1,500? το μηνα. χωρις εσυ να κανεις κατι δλδ (απλα και μονο εχοντας την αδεια) μπορουσες να το νοικιαζεις και να βγαζεις μισθο κανονικο.εισοδηματιας κανονικος.

και φυσικα ειναι απανθρωπο να εισαι ολη μερα στο τιμονι και να εχεις να κανεις με καθε λογης μ@λακα εκει εξω αλλα σκεψου οτι εισαι ελευθερος επαγγελματιας και οποτε θες το αραζεις και τρως/κοιμασαι/κανεις μπανιο στην θαλασσα/γ@μας/παιζεις με τα παιδια σου. καθοριζεις το ωραριο σου δλδ κατα βουληση και δεν σου μιλαει κανενας.

με λιγα λογια το συστημα ηταν σαπιο εξ'αρχης και τωρα παμε να γινουμε ευρωπη. πολλοι θα χαλαστουν απο αυτο,δεν ειστε μονο εσεις.δες τους δημ.υπαλληλους για τα κομμενα τους επιδοματα.δες τους βενζιναδες για την κοπη αποδειξεων. δες τους γιατρους για τους ελεγχους των φορολογικων τους δηλωσεων...κλπ...

πρεπει να παμε προς το καλυτερο αδερφε. και αυτος ειναι ο σωστοτερος δρομος (που δεν τον φτιαξαμε εμεις ...μην γελιομαστε...η τροίκα τα κανει ολα)

Οι αδειες φορτηγων-ταξι δεν αποσβενουν?

Σε ολες τι επιχειρησεις τα παγια κσι οι εγκαταστασεις αποσβενουν, οι αδειες τον αναποσβεστο εχουν? Ως ποτε θα συνεχισουν να πιπιλανε τη καραμελα του κοστους της αδειας?

Και τελικα ποσο προνομιακο ειναι αυτο το επαγγελμα με (υποτυπωδες) τεκμαρτο φπα και εισοδημα ?

Και βεβαια ο κοσμος θα τους εβλεπε με περισσοτερη συμπαθεια αν δεν υπηρχαν οι τραμπουκισμοι τυπου κλεινω τη μιση Εθνικη σε περιοδο μεγαλης εξοδου (αληθεια οι φορτηγατζηδες πρωτοι δε φωναζανε οταν εκλειναν το δρομο οι αγροτες ?), η απαγορευω σε αλλα φορτηγα να βγουν απο το διυλιστηριο διοτι πρεπει οπωσδηποτε η βενζινη να τελειωσει.

Σελίδα 12 από 26 ΠρώτοΠρώτο ... 2789101112131415161722 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. To νόημα της ζωής???
    από sub_zero στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2007, 09:24
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2006, 00:03
  3. Η τιμη της βενζινης
    από Leipsippos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 11/09/2006, 08:28