Σελίδα 12 από 94 ΠρώτοΠρώτο ... 278910111213141516172262 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 1402

Θέμα: Περί καπνίσματος σε κοινόχρηστους χώρους.(2 threads σε 1)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Παρ' ολο που με πούλησες οταν πήγαμε στον Robin Hood
    ειχε πολυ περισσοτερες καμπυλες στο κορμι απο σενα και σαφεστατα πιο ομορφη μουρη...α...ηταν και θηλυκο...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    ηταν και θηλυκο...
    τωρα με πληγωσες
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    ...καρτα μελους ιδιωτικου κλαμπ...συμπληρωνεις το ονομα σου στην εισοδο κι αυτοματως θεωρεισαι μελος...

ο χωρος ειναι ιδιωτικος,σαν να λεμε σπιτι μου,στο οποιο οι γενικοι κανονες ,ως εκ τουτου,δεν υφιστανται...
    Στην Ελλάδα δεν στέκει και στο εξωτερικό είναι στα όρια του νόμιμου. Πρέπει να δηλωθεί καταστατικό , πρέπει να υπάρχει κάποιος πίνακας εν τέλει που να ορίζει ποιός είναι μέλος ...γιατί είναι μέλος και με ποιές προϋποθέσεις κοκ.

Άνετα ο οποιοσδήποτε μπορεί να προσβάλει την απαγόρευση του στον χώρο λόγω του οτι είναι μη-καπνιστής και να πάρει τεράστια ποσά. Ρώτα παραέξω να δείς τι γίνεται . Τα prive clubs που αναφέρεις είναι με συνδρομή ποσού ανά έτος/μήνα και δίνεις κανονικά στοιχεία.

Εντάξει... εκεί δεν μπορεί κανείς να πεί τίποτα πραγματικά.

Όσον αφορά την ολική απαγόρευση την θεωρώ σωστή διότι χρόνος και επιλογή είχε δοθεί εδώ και ενα χρόνο όσον αφορά διαχωρισμούς χώρων και καταστημάτων και το Ελληνικό δαιμόνιο είχε και πάλι δράσει κατά των ανθρώπων που δεν κάπνιζαν.

Επίσης μην συγκρίνουμε την προσωπική επιλογή με συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα που είναι η Υγεία. Είναι τουλάχιστον αστείο. Πόσο μάλλον όταν η προσωπική επιλογή κάποιου θέλει ντε και καλά να επιβληθεί κατά εκείνου που ζητάει να έχει την Υγεία του.

Και αντιπαρέρχομαι το θέμα club, μπουζούκια κοκ... Που είναι ιδιαίτερο. Έρχομαι στο θέμα φαγητού που είναι οτι πιο ενοχλητικό να έχεις τον άλλον να φουμάρει σε ενα κλειστό χώρο το τσιγάρο του /πούρο του στα μούτρα σου και του παιδιού σου. Εκεί συγνώμη αλλά το θέμα Υγεία υπερισχύει κάθε προσωπικής επιλογής.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ρε παιδια, σε όλες τις οργανωμένες κοινωνίες υπάρχουν κανόνες - απαγορεύσεις.

Στη συγκεκριμένη θεωρείται ότι η υγεία (όλων) είναι σημαντικότερη από την επιλογή-απόφαση (του καπνιστή) να καπνίζει.

Θα μπορούσα και εγώ να διαματύρομαι για το "δικαίωμά" μου να οδηγώ χωρίς κράνος π.χ. ή το "δικαίωμά" μου να σηκώσω 267 πατώματα στο οικοπεδάκι μου στο Π.Ψυχικό (αν είχα)!

Η ισορροπία διακαιωμάτων - ελεύθερης επιλογής είναι ευαίσθητο θέμα και πάντα ήταν πεδίο αντιπαράθεσης.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Στην Ελλάδα δεν στέκει και στο εξωτερικό είναι στα όρια του νόμιμου. Πρέπει να δηλωθεί καταστατικό , πρέπει να υπάρχει κάποιος πίνακας εν τέλει που να ορίζει ποιός είναι μέλος ...γιατί είναι μέλος και με ποιές προϋποθέσεις κοκ.

Άνετα ο οποιοσδήποτε μπορεί να προσβάλει την απαγόρευση του στον χώρο λόγω του οτι είναι μη-καπνιστής και να πάρει τεράστια ποσά. Ρώτα παραέξω να δείς τι γίνεται . Τα prive clubs που αναφέρεις είναι με συνδρομή ποσού ανά έτος/μήνα και δίνεις κανονικά στοιχεία.

Εντάξει... εκεί δεν μπορεί κανείς να πεί τίποτα πραγματικά.

Όσον αφορά την ολική απαγόρευση την θεωρώ σωστή διότι χρόνος και επιλογή είχε δοθεί εδώ και ενα χρόνο όσον αφορά διαχωρισμούς χώρων και καταστημάτων και το Ελληνικό δαιμόνιο είχε και πάλι δράσει κατά των ανθρώπων που δεν κάπνιζαν.

Επίσης μην συγκρίνουμε την προσωπική επιλογή με συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα που είναι η Υγεία. Είναι τουλάχιστον αστείο. Πόσο μάλλον όταν η προσωπική επιλογή κάποιου θέλει ντε και καλά να επιβληθεί κατά εκείνου που ζητάει να έχει την Υγεία του.

Και αντιπαρέρχομαι το θέμα club, μπουζούκια κοκ... Που είναι ιδιαίτερο. Έρχομαι στο θέμα φαγητού που είναι οτι πιο ενοχλητικό να έχεις τον άλλον να φουμάρει σε ενα κλειστό χώρο το τσιγάρο του /πούρο του στα μούτρα σου και του παιδιού σου. Εκεί συγνώμη αλλά το θέμα Υγεία υπερισχύει κάθε προσωπικής επιλογής.

Gandalf
    κανεις δεν επιβαλλει τιποτα σε κανεναν,απο την στιγμη που δεν ενοχλει...αυτο ειναι δημοκρατια...το να μου στερησεις εμενα το δικαιωμα να καπνιζω,σε χωρο που δεν ενοχλω κανεναν ειναι φασιστικο...

τοσο δυσκολο ειναι να το δειτε αυτο?

επισης το πως θα διαχειριστω την υγεια μου ειναι δικη μου επιλογη και δεν επιβαρυνω κανεναν μια και πληρωνω σαν τον μαλακα ασφαλεια μηνιαιως...

το να μου στερησεις εμενα το δικαιωμα να καπνιζω,σε χωρο που δεν ενοχλω κανεναν ειναι φασιστικο...
    Σωστά. Γι' αυτο και στο σπιτι σου και σε ανοιχτό χώρο, μπορείς να καπνίσεις ελευθερα

Οπουδήποτε αλλού, ενοχλείς
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

κανεις δεν επιβαλλει τιποτα σε κανεναν,απο την στιγμη που δεν ενοχλει...αυτο ειναι δημοκρατια...το να μου στερησεις εμενα το δικαιωμα να καπνιζω,σε χωρο που δεν ενοχλω κανεναν ειναι φασιστικο...

τοσο δυσκολο ειναι να το δειτε αυτο?

επισης το πως θα διαχειριστω την υγεια μου ειναι δικη μου επιλογη και δεν επιβαρυνω κανεναν μια και πληρωνω σαν τον μαλακα ασφαλεια μηνιαιως...
    Σε χώρους που συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι όπως μια καφετέρια, πώς ξέρεις αν και ποιόν ενοχλείς;

Όσο για την διαχείριση της υγείας σου α) δεν σου απαγόρευσαν το κάνπισμα γενικώς και β) με την ίδια λογική, γιατί όπως είπα παραπάνω, να μου στερούν το "διακαίωμα" να οδηγώ χωρίς κράνος; Το δικό μου κεφάλι δεν παίζεται μόνο;

Μπορεί με πολλούς από τους νόμους να διαφωνούμε, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και παράλογοι!

ρε σεις...μιλαω για χωρους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για καπνιστες...

οπερ μεθερμηνευομενον...οποιοσδηποτε μη καπνιστης βρεθει εκει θα το κανει απο επιλογη...αρα ΔΕΝ ενοχλω κανεναν...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    εχετε πολυ γελιο τελικα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    εχετε πολυ γελιο τελικα...
    κι εσυ μηχανακι που θελεις να φτιαξεις μοτερ...προσεχε...

Νομίζω ότι δεν θέλεις να δείς ότι γίνεται μια προσπάθεια (καλώς ή κακώς) για την μείωση του ποσοστού των καπνιστών που θα οφελήσει τη δημόσια υγεία.

Η πρώτη προσπάθεια έγινε με το νόμο για ξεχωριστούς χώρους στο ίδιο μαγαζί, που ξέρουμε όλοι που κατέληξε. Εφόσον αυτό λοιπόν δεν απέδωσε και έχεις αποφασίσει να μειώσεις τους καπνιστές πρέπει να λάβεις πιο σκληρά μέτρα.

ΝΑΙ, για κάποιους είναι καταπιεστικό, αλλά για πολλούς ευεργετικό. Έτσι δεν είναι (σχεδόν) ΟΛΟΙ οι νόμοι;;;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    κι εσυ μηχανακι που θελεις να φτιαξεις μοτερ...προσεχε...

το μοτερ θα φτιαχτει και το ξερεις.
    σπιτι μου ομως δεν ξαναπατας...ξεκαθαρισμενα...

...θα ερχομαι εγω στο δικο σου....

:a07: :a07: :a07:

ρε σεις...μιλαω για χωρους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για καπνιστες....
    Δε γινεται να υπαρξει τετοιος χώρος. Οι άδειες λειτουργίας των μαγαζιών (το ξερεις καλα), λένε ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ, εξ' ορισμου δεν μπορεί να αποκλείσει κανέναν για κανένα σκεπτικο.

Αντώνη, μην το ψάχνεις, το θεμα ειναι τελειωμένο και θα πρέπει όλοι να προσαρμοστείτε στη νεα πραγματικότητα, όπως έγινε κι αλλου. Eιδα φετος το χειμωνα στο chamonix κοσμο εξω στους -5 να καπνίζει τουρτουρίζοντας. Τι να κάνουν;

Κορυφαια συζήτηση με αγγλάρες το καλοκαιρι του 2007, όταν είχε εφαρμοστει το μέτρο στην Αγγλια.

Λεει ενας: "Ναι, δεν καπνίζουμε πλέον πουθενα σε μπαρ/κλαμπ. Γκρινιαζουν οι γκομενες"
    "Γιατι; Επειδή δε μπορουν να καπνίσουν;"

"Οχι, καταλαβαινουν τις κλανιες μας"
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    με πρόλαβε ο Cpt... στο είπα και πιο πάνω... Νομικά δεν στέκει η θεωρία του διαχωρισμού καταστήματος βάση προτίμησης. Το prive club ναι.. αλλά υπό προϋποθέσεις.

Μην ξεχνάτε πως η καθολική απαγόρευση ισχύει σχεδόν σε όλο τον Δυτικό κόσμο και κανείς δεν μπόρεσε να το καταρρίψει ή πλήξει νομικά.

Τώρα βέβαια το τι θα γίνει εδώ στο τέλος και κατά πόσο θα εφαρμοστεί πλήρες και σε μεγάλο χρονικό βάθος.. είναι ενα άλλο θέμα προς συζήτηση. Νομικά όμως είναι σταθερό σαν διάταξη και στο σκεπτικό σωστό.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VALES
    Μπήκα σε μαγαζί που δεν έχει σταχτοδοχείο... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

Ήδη ο Πρόεδρος την Εστιατόρων ζητάει άρση του μέτρου μέχρι να βγει η Ελλάδα από την κρίση.
    Όταν θα αρχίσουν να κλείνουν τα μαγαζιά το ένα πίσω από το άλλο... τα ξαναλέμε.
    Με τη μοτοσικλέτα μπορεί να σκοτωθείς είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζήσεις το χρόνο που σου έχει παραχωρηθεί

Άντε γεια... Blog

Παρόμοια θέματα

1. Περί καπνίσματος μια άποψη.
    από αιγαιοπλόος στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 212
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2009, 02:36
  2. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 18/07/2008, 10:16
  3. περι ρεπορταζ αλτερ. αντιγραφι απο ποστ φιλου σε γγιτονικο φορουμ
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2004, 12:29
  4. Γειά σου φίλε Δημήτρη. Σε έζησα λίγο αλλά θα σε θυμάμαι πάντα.
    από Adventure-R στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 09:27

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF