Συγνωμη ρε φιλαρακι αλλα τι λες τωρα ?Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
Θέτεις ωραίο ερώτημα.
Εννοείται θα τό ήθελα. Ναι η συμπεριφορά (έστω με τυπικούς όρους) θα ήταν "περισσότερο" νόμιμη. Ξέρεις γιατί; Αφού αυτή η κοινωνία βασίζεται σε έγγραφες διαπιστεύσεις για το ποιος είσαι και τι κάνεις, θα είχαν δικαίωμα σε περίθαλψη, σε ένσημα, σε..σε..σε.. .Αυτό με τη σειρά του σε βάζει σε άλλη διαδικασία. Μπορείς να διαπραγματευτείς το οτιδήποτε από άλλη θέση, ειδικά τη δουλειά. Πας στον άλλο και λες: είμαι ο τάδε, του τάδε και της τάδε, μένω εκεί, ξέρω να κάνω αυτό,έχω πιστοποητικό ότι γνωρίζω να χειρίζομαι αυτό και αυτό, θέλω δουλειά, ένσημα κλπ. Είσαι κάποιος. [επίσης μπορείς να διεκδικήσεις, το πιάνεις έτσι πόσο σημαντικό είναι αυτό]
Όταν είσαι παράνομος, δεν έχει τέτοια. Πας στο κύκλωμα που σ' έφερε (και του χρωστάς) και παρακαλάς ή χρεώνεσαι για "μαύρες" παροχές. Και αν ζητήσεις δουλειά εκτός κυκλώματος χωρίς χαρτιά, ο άλλος παζαρεύεται πρακτικά μ' ένα.... φάντασμα: δεν υπάρχεις πουθενά, δεν φαίνεσαι πουθενά. Και ξέρεις τι συμβαίνει όταν συγκρούεται η ύλη με τα "άϋλα όντα"...
Που θα βρει δουλεια οταν ηδη η ανεργια ειναι στο 15% και ανεβαινει ?
Θα φαει την θεση του Ελληνα γιατι εχει μαθει να περναει με πιο λιγα απο οτι εγω και εσυ, ετσι ?
Πολυ ωραια.
![]()