Σελίδα 12 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 2789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 217

Θέμα: Μας τη λένε και τα "νομιστεράκια" τώρα, ρε!

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
    Θέτεις ωραίο ερώτημα.
    Εννοείται θα τό ήθελα. Ναι η συμπεριφορά (έστω με τυπικούς όρους) θα ήταν "περισσότερο" νόμιμη. Ξέρεις γιατί; Αφού αυτή η κοινωνία βασίζεται σε έγγραφες διαπιστεύσεις για το ποιος είσαι και τι κάνεις, θα είχαν δικαίωμα σε περίθαλψη, σε ένσημα, σε..σε..σε.. .Αυτό με τη σειρά του σε βάζει σε άλλη διαδικασία. Μπορείς να διαπραγματευτείς το οτιδήποτε από άλλη θέση, ειδικά τη δουλειά. Πας στον άλλο και λες: είμαι ο τάδε, του τάδε και της τάδε, μένω εκεί, ξέρω να κάνω αυτό,έχω πιστοποητικό ότι γνωρίζω να χειρίζομαι αυτό και αυτό, θέλω δουλειά, ένσημα κλπ. Είσαι κάποιος. [επίσης μπορείς να διεκδικήσεις, το πιάνεις έτσι πόσο σημαντικό είναι αυτό]

Όταν είσαι παράνομος, δεν έχει τέτοια. Πας στο κύκλωμα που σ' έφερε (και του χρωστάς) και παρακαλάς ή χρεώνεσαι για "μαύρες" παροχές. Και αν ζητήσεις δουλειά εκτός κυκλώματος χωρίς χαρτιά, ο άλλος παζαρεύεται πρακτικά μ' ένα.... φάντασμα: δεν υπάρχεις πουθενά, δεν φαίνεσαι πουθενά. Και ξέρεις τι συμβαίνει όταν συγκρούεται η ύλη με τα "άϋλα όντα"...
    Συγνωμη ρε φιλαρακι αλλα τι λες τωρα ?

Που θα βρει δουλεια οταν ηδη η ανεργια ειναι στο 15% και ανεβαινει ?

Θα φαει την θεση του Ελληνα γιατι εχει μαθει να περναει με πιο λιγα απο οτι εγω και εσυ, ετσι ?

Πολυ ωραια.

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Θέτεις ωραίο ερώτημα.
    Εννοείται θα τό ήθελα. Ναι η συμπεριφορά (έστω με τυπικούς όρους) θα ήταν "περισσότερο" νόμιμη. Ξέρεις γιατί; Αφού αυτή η κοινωνία βασίζεται σε έγγραφες διαπιστεύσεις για το ποιος είσαι και τι κάνεις, θα είχαν δικαίωμα σε περίθαλψη, σε ένσημα, σε..σε..σε.. .Αυτό με τη σειρά του σε βάζει σε άλλη διαδικασία. Μπορείς να διαπραγματευτείς το οτιδήποτε από άλλη θέση, ειδικά τη δουλειά. Πας στον άλλο και λες: είμαι ο τάδε, του τάδε και της τάδε, μένω εκεί, ξέρω να κάνω αυτό,έχω πιστοποητικό ότι γνωρίζω να χειρίζομαι αυτό και αυτό, θέλω δουλειά, ένσημα κλπ. Είσαι κάποιος. [επίσης μπορείς να διεκδικήσεις, το πιάνεις έτσι πόσο σημαντικό είναι αυτό]

Όταν είσαι παράνομος, δεν έχει τέτοια. Πας στο κύκλωμα που σ' έφερε (και του χρωστάς) και παρακαλάς ή χρεώνεσαι για "μαύρες" παροχές. Και αν ζητήσεις δουλειά εκτός κυκλώματος χωρίς χαρτιά, ο άλλος παζαρεύεται πρακτικά μ' ένα.... φάντασμα: δεν υπάρχεις πουθενά, δεν φαίνεσαι πουθενά. Και ξέρεις τι συμβαίνει όταν συγκρούεται η ύλη με τα "άϋλα όντα"...
    Μη σου πω τι τραβάνε οι νόμιμοι με χαρτιά εδώ που δουλεύω εγώ και πως περνάνε οι παράνομοι. Θα εκπλαγείς!
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    +++

Και το χειροτερο ειναι οτι αυτο διαιωνιζεται με το να συνεχιζουν να κοβουν τον κοσμο σε ομαδες,μεταναστες εναντιον ντοπιων,φορτηγατζηδες vs αγροτων,δημοσιοι vs ιδωτικων,γαυρος vs χανουμια,ελευθερος vs παντρεμενων,κουλαδια vs γρηγορων κτλ.
    ετσι θα γινεται παντα...ολος ο κοσμος ελεγχεται απο 10 πανισχυρα λομπυς και τρωνε ψωμακι αλλα 1000 παρατρεχαμενα...

οποιος μπορει να χωθει περναει καλα...οι υπολοιποι απλα κλαιγομαστε και μιλαμε για ηθικες και λοιπες μαλακιες...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Αlres εσύ που βλέπεις να πηγαίνει η κατάσταση;
    Τι νομίζεις ότι θα γίνεται σε, λχ, 5 χρόνια από τώρα;
    Δεν θέλω να μονολογώ την κουβέντα. Αυτό και τέλος προσωρινά.

Σε 5 χρόνια γενικά ή ειδικά;
    Γενικά, θα μειωθεί και άλλο ο μισθός (για να διατηρηθούν τα επίπεδα κερδών όσο γίνεται ψηλότερα). Και επειδή είμαστε ό, τι έχουμε, θα "μειωθεί" η αξία της ζωής. Πως γίνεται με τους μετανάστες ένα πράγμα...Έχει φράγκα, οκ, έχει αξία, είναι κάποιος. Δεν έχει, βρε δε πάει να γαμηθεί... Αυτό ισχύει και θα ισχύει περισσότερο για τους ντόπιους. Τις συνέπειες αυτού, μπορώ αλλά δεν θέλω να τις φανταστώ, με βάση ότι έχει προηγηθεί.
    Γενικά, η ζωή αυτών που δουλεύουν θα μπει σε ζύγι. Και τα μυαλά τους στο μπλεντερ (αυτό ισχύει ήδη απ αυτά που διαβάζει κανείς προηγουμένως)

Ειδικά με τους μετανάστες, θα σφίξουν περισσότερο οι "σχέσεις" τους με τους μηχανισμούς που τους κρατάνε στην παρανομία. Και αυτό μας πάει στο ότι θα κάνουν όλο και περισσότερο τις βρώμικες δουλειές των ντόπιων μαφιόζων. (Ξέρεις ποιοι παίρνουν τα πιο σκληρά αναβολικά για πόρτες/νύχτα/συμβόλαια κλπ....). Είναι και άλλα, δεν προλαβαίνω να τα γράψω

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister

οποιος μπορει να χωθει περναει καλα...οι υπολοιποι απλα κλαιγομαστε και μιλαμε για ηθικες και λοιπες μαλακιες...
    Και ποσοι ειναι χωμενοι και κανουν οτι οι υπολοιποι να δεις.

Θέτεις ωραίο ερώτημα.
    Καλά τα λες, αλλά δεν μας λες επίσης πως θα αντέξει η σούπερ οικονομία μας αυτές τις παροχές;

Όταν είσαι παράνομος, δεν έχει τέτοια. Πας στο κύκλωμα που σ' έφερε (και του χρωστάς) και παρακαλάς ή χρεώνεσαι για "μαύρες" παροχές. Και αν ζητήσεις δουλειά εκτός κυκλώματος χωρίς χαρτιά, ο άλλος παζαρεύεται πρακτικά μ' ένα.... φάντασμα: δεν υπάρχεις πουθενά, δεν φαίνεσαι πουθενά. Και ξέρεις τι συμβαίνει όταν συγκρούεται η ύλη με τα "άϋλα όντα"... [/B]
    Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί όσοι εκφράζουν την άποψη ότι ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να ενσωματωθουν ολοι αυτοί, υπάγεται αυτόματα στους ξενοφοβικούς και τους ρατσιστές;
    Δηλαδή ασπρο ή μαύρο είναι η κατάσταση;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Για την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο δεν ευθύνονται οι Έλληνες, ούτε μπορούν οι Έλληνες να σώσουν τον κόσμο.
    Εμείς ευθυνόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει.

Όλα αυτά αποδεικνύονται με μαθηματικά γυμνασίου. Όποιος δεν το καταλαβαίνει ας ξαναπάει σχολείο.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
    Συγνωμη ρε φιλαρακι αλλα τι λες τωρα ?

Που θα βρει δουλεια οταν ηδη η ανεργια ειναι στο 15% και ανεβαινει ?

Θα φαει την θεση του Ελληνα γιατι εχει μαθει να περναει με πιο λιγα απο οτι εγω και εσυ, ετσι ?

Πολυ ωραια.

Να το πω πάλι. Είναι αλλιώς να έχεις χαρτιά και αλλιώς να μην έχεις.
    Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Δεν παίρνει τη θέση κανενός. Αν ο έλληνας εργάτης του είχε εξασφαλίσει χαρτιά και μετά οι δυο μαζί απέναντι στον εργοδότη, εκεί να δεις πανηγύρια. Μιλάω σαν εργαζόμενος.

εχετλαίε, οι παράνομοι περνάνε "καλά" αν είναι σε καλή θέση ιεραρχίας στο κύκλωμα. Και πάλι, είναι τόσο αναλώσιμοι, όσο δεν φαντάζεσαι.

Νομίζω ότι προσπαθεί ο καθένας με τις δικές του καθημερινές εικόνες, να εξηγήσει αυτό που συμβαίνει δίπλα του με τρόπο ώστε να δικαιώνει την εικόνα που έχει σχηματίσει. Μάγκες, δεν πάει έτσι, σόρυ κιόλας. Είτε με πρόθεση, είτε όχι, με τέτοια "οπτική", καταλήγεις να μην βλέπεις μπροστά σου τίποτα

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Να το πω πάλι. Είναι αλλιώς να έχεις χαρτιά και αλλιώς να μην έχεις.
    Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Δεν παίρνει τη θέση κανενός. Αν ο έλληνας εργάτης του είχε εξασφαλίσει χαρτιά και μετά οι δυο μαζί απέναντι στον εργοδότη, εκεί να δεις πανηγύρια. Μιλάω σαν εργαζόμενος.

Πλακα μΕ κανεις ?

Δηλαδη αν βαλεις τον εργοδοτη να διαλεξει αναμεσα σε δυο εργατες του κανεις τη μουρη κρεας?

Επισης λες "δεν παιρνει τη θεση κανενος". Αρα δεν υπαρχει ανεργεια, ετσι ?

Σαν εργαζομενος μιλαω και εγω που δυστυχως βλεπω οτι τα παιδια μου θα αντιμετωπισουν πολυ αγριες καταστασεις.

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Ρε παιδιά είμαι στη δουλειά και δεν μπορώ να διαβάσω 12 σελίδες. Θα το κάνω μετά.
    Θα πω ότι εγώ θυμάμαι τον μαλάκα το Σαμαρά που κάποτε άνοιξε τα σύνορα και είπα περάστε
    παρακαλώ... Μαζί με τους καλούς οι μάγκες στην Αλβανία άνοιξαν τις φυλακές τους
    και μας έφεραν μερικούς εγκληματίες μαζί. Θυμάστε τα πρώτα γεγονότα Λούτσα μεριά;;
    Όλα έγιναν ανεξέλεκτα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να έρθει στη χώρα ο οποιοσδήποτε
    είναι νόμιμος και καλός άνθρωπος ο οποίος ψάχνει ένα καλύτερο μέλλον. Αρκεί να μπορεί
    η Ελλάδα να το στηρίξει αυτό! Δεν μπορεί όμως γαμώτο γιατί τίποτα δεν έγινε σωστά.
    Και κοίτα τώρα πως έγιναν τα πράγματα.
    Ανεργία, εγκληματικότητα πιθανώς και από μετανάστες που είχαν έρθει για καλό σκοπό.
    Δεν είπα να γίνουμε σαν την Τουρκία, Ισπανία που λένε άμα δεν τους πάρετε εμείς τους πετάμε
    στη θάλασσα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια ας το διαψεύσει κάποιος.
    Είμαστε όλοι άνθρωποι. Κάποτε έμεινα Αγγλία για 4 χρόνια. Δεν έκλεψα, δεν βάρεσα, δεν προκάλεσα.
    Έψαξα για δουλειά και με βοήθησαν. Μετά ήρθε και η κάρτα εργασίας. Μέχρι και επίδομα ανεργίας πήρα.
    Δηλαδή λεφτά από το φορολογούμενο Άγγλο. Αν έκλεβα και βάραγα θα με πετάγανε έξω.
    Εδώ τους αφήνουμε να μας τη λένε και από πάνω. Ρε ουστ!

εχετλαίε, οι παράνομοι περνάνε "καλά" αν είναι σε καλή θέση ιεραρχίας στο κύκλωμα. Και πάλι, είναι τόσο αναλώσιμοι, όσο δεν φαντάζεσαι.
    Επειδή συνέχεια αναφέρεις το κύκλωμα και το κύκλωμα (και έχεις δίκιο σε αυτό σε πολλά, δε λέγω), λέγε μου και αυτό:
    Αν θεωρητικά χτυπήσουμε και πατάξουμε όλα τα κυκλώματα, θεωρείς ότι ο κάθε μετανάστης θα θέλει μονάχα νόμιμα να εισέλθει στη χώρα; Και αν το κάνει και δε βρίσκει δουλειά νόμιμη, απλώς θα επιστρέψει άπρακτος στη χώρα πεοέλευσής του χωρίς να καταφύγει στο εγχώριο έγκλημα που θα είναι πάντα η προσφιλέστερη λύση για άμεση επιβίωση;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αν και το έχω ξαναρωτήσει, σε άλλο θρεντ πιο παλιά, αλλά απάντηση δεν πήρα,
    εχει αναρρωτηθει ποτέ κανείς ποιός χάνει και ποιός κερδίζει από την ιστορία αυτή?

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Αν και το έχω ξαναρωτήσει, σε άλλο θρεντ πιο παλιά, αλλά απάντηση δεν πήρα,
    εχει αναρρωτηθει ποτέ κανείς ποιός χάνει και ποιός κερδίζει από την ιστορία αυτή?
    Το ερώτημα είναι που (και πιο σημαντικά, πως) θα μπορούσε η ιστορία αυτή να μην υφίσταται καν.
    Εδώ σε θέλω...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Το ερώτημα είναι που (και πιο σημαντικά, πως) θα μπορούσε η ιστορία αυτή να μην υφίσταται καν.
    Εδώ σε θέλω...
    Δεν σε έπιασα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Δεν σε έπιασα.
    Όπου άνθρωποι και πάθη.
    Όπου πάθη, συμφέροντα.
    Όπου συμφέροντα, πόνος.

Σελίδα 12 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 2789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF