[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
αυτο που ειπες μολις τωρα το αντιλαμβανωμαι σαν απαξια της συζητησης που έκανες. Δεν επρεπε να οδηγησεις την κουβεντα στο χάος να είσαι πιο πρακτικος βρε αδερφε. Έπισης δε πρέπει να κάνεις ακινδυνες κουβέντες εκ του ασφαλούς. Εγω φροντιζω πάντα να εκτιθεμαι .Οι κουβέντες μου ειναι επικινδινες πρωτα για μένα.
Η κουβεντα που έκανα εγω δεν πηγε στο χαος και έφτασε καπου.
Να το γειωσουμε στη "πραγματικοτητα' που λες δηλαδη στην ερμηνεία της πραγματικοτητας στην οποια ολοι μπορουμε να χουμε μια κοινη βάση. μαζι σου.
να μιλησω εγω απο την κοινωνικη θεση ,τι εννοεις? ως ασ' πουμε μικροαστος? ως ελλην αρεν μεσηλιξ? μεσης εκπαιδευσεως ελευθερου επαγγελματος,οδηγων μοτοσακο?
βασει τινως οριζεται η κοινωνικη θέση?
Εγω μεχρι τωρα μιλουσα ως Κωσταντης ή stavrogin αυτη ειναι η θέση μου.
Μαλλον δεν εχω εγω κοινωνικη θέση αλλα η κοινωνικη θεση έχει εμενα. και καθως φαινεται ειναι πολυ πιο ευκολο να γινει μια συνομιλία με τις ιδιοτητες μου στην κοινωνία παρα με μένα τον ιδιο
Εγω υπαρχω εχω σαρκα και οστα, οι ιδιοτητες με τις οποιες γινομαι αντιληπτος δεν ειναι απτες. Δηλαδη για να καταλαβω. Ο ορθος λογος παραμενει ορθος οσο βασιζεται στο φανταστικο δεδομενο της κοινωνικης θέσης?
Δεν την απαξίωσα, αποστασιοποιήθηκα και έκρινα ότι άρχισε να γίνεται φιλοσοφική με την κακή έννοια.
Η διαρκής και κατευθυνόμενη εργασία προς την ηθική και υλική απονομιμοποίηση των σημερινών καθεστώτων
Αυτο σα στρατευση μου ακουγεται ,καλο βολι στο δικαιο αγωνα σας, εγω δε θα παρω τωρα μπορει αργοτερα αν ζηλεψω.
για να κανω την κουβεντα λιγο πιο επικίνδινη
"Γ@μιεται το μεγαλο κεφαλαιο και ετσι και το πετυχω στο δρομο θα του ξεριζωσω το κεφάλι"
Αν κάποιος από εδώ λέει όσα λέει και είναι διευθυντής επιχείρησης ή σύμβουλος σε υπουργείο, καλά να είναι, αλλά δεν έχουμε βάση συζήτησης. Αν είναι στο μεροκάματο, τότε οκ, μπορεί και να έχουμε.
Ορθό λόγο μπορεί να διατυπώνει (ο διευθυντής επιχείρησης) αλλά δεν έχουν το ίδιο ιστορικό και συναισθηματικό βάρος. Μπορεί να είναι καλός άνθρωπος, ευαίσθητος, τρυφερός, έξυπνος και να διατυπώνει προτάσεις ανθρώπινες. Αλλά αυτός ο κόσμος δεν προχωρά με τις αγαθές υποκειμενικές προθέσεις, δυστυχώς. Από φιλεύσπλαχνους και ευαίσθητους, άλλο τίποτα σ αυτή την εποχή. Αλλά όταν απολύεσαι, όταν σου μειώνουν μισθό, όταν παθαίνεις ατύχημα στη δουλειά και δεν μπορείς να δουλέψεις, η καλοσύνη είναι άερας κοπανιστός, δεν είναι δύναμη.
Νομίζω ότι κατανοείς μεγάλο κομμάτι λειτουργιών του κόσμου μας, αλλά την ίδια στιγμή νοιώθεις το μάταιο (ή το βαρύ φορτίο) του να σταθείς κάπως απέναντί τους. Είτε επειδή το έχεις επιχειρήσει, είτε επειδή αντιλαμβάνεσαι τη διανοητική και συναισθηματική κατάσταση των διπλανών μας, είτε .... Δεν σε κακολόγησε κανείς γι αυτό.
Είμαστε σε μια συζήτηση με χαρακτηριστικά που προείπαμε και δεν έχει σκοπό να πάει κάπου. Μόνο να πλατύνει και για ένα ζήτημα, να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες ή να ξεπηδήσουν άλλα, το ίδιο ενδιαφέροντα και ουσιώδη.
Οι συζητήσεις είναι ωραίες, μαθαίνεις τι πιστεύει ο κόσμος, πως σκέφτεται, τεστάρεις τα δικά σου, χρήσιμο πολύ χρήσιμο πράγμα. Και ανθρώπινο.