Σελίδα 12 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 278910111213 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 186

Θέμα: κεντρο Αθηνα...

Παλαιό μέλος
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    αυτο που ειπες μολις τωρα το αντιλαμβανωμαι σαν απαξια της συζητησης που έκανες. Δεν επρεπε να οδηγησεις την κουβεντα στο χάος να είσαι πιο πρακτικος βρε αδερφε. Έπισης δε πρέπει να κάνεις ακινδυνες κουβέντες εκ του ασφαλούς. Εγω φροντιζω πάντα να εκτιθεμαι .Οι κουβέντες μου ειναι επικινδινες πρωτα για μένα.

Η κουβεντα που έκανα εγω δεν πηγε στο χαος και έφτασε καπου.

Να το γειωσουμε στη "πραγματικοτητα' που λες δηλαδη στην ερμηνεία της πραγματικοτητας στην οποια ολοι μπορουμε να χουμε μια κοινη βάση. μαζι σου.

να μιλησω εγω απο την κοινωνικη θεση ,τι εννοεις? ως ασ' πουμε μικροαστος? ως ελλην αρεν μεσηλιξ? μεσης εκπαιδευσεως ελευθερου επαγγελματος,οδηγων μοτοσακο?
    βασει τινως οριζεται η κοινωνικη θέση?
    Εγω μεχρι τωρα μιλουσα ως Κωσταντης ή stavrogin αυτη ειναι η θέση μου.

Μαλλον δεν εχω εγω κοινωνικη θέση αλλα η κοινωνικη θεση έχει εμενα. και καθως φαινεται ειναι πολυ πιο ευκολο να γινει μια συνομιλία με τις ιδιοτητες μου στην κοινωνία παρα με μένα τον ιδιο

Εγω υπαρχω εχω σαρκα και οστα, οι ιδιοτητες με τις οποιες γινομαι αντιληπτος δεν ειναι απτες. Δηλαδη για να καταλαβω. Ο ορθος λογος παραμενει ορθος οσο βασιζεται στο φανταστικο δεδομενο της κοινωνικης θέσης?

Η διαρκής και κατευθυνόμενη εργασία προς την ηθική και υλική απονομιμοποίηση των σημερινών καθεστώτων

Αυτο σα στρατευση μου ακουγεται ,καλο βολι στο δικαιο αγωνα σας, εγω δε θα παρω τωρα μπορει αργοτερα αν ζηλεψω.

για να κανω την κουβεντα λιγο πιο επικίνδινη
    "Γ@μιεται το μεγαλο κεφαλαιο και ετσι και το πετυχω στο δρομο θα του ξεριζωσω το κεφάλι"
    Δεν την απαξίωσα, αποστασιοποιήθηκα και έκρινα ότι άρχισε να γίνεται φιλοσοφική με την κακή έννοια.

Αν κάποιος από εδώ λέει όσα λέει και είναι διευθυντής επιχείρησης ή σύμβουλος σε υπουργείο, καλά να είναι, αλλά δεν έχουμε βάση συζήτησης. Αν είναι στο μεροκάματο, τότε οκ, μπορεί και να έχουμε.

Ορθό λόγο μπορεί να διατυπώνει (ο διευθυντής επιχείρησης) αλλά δεν έχουν το ίδιο ιστορικό και συναισθηματικό βάρος. Μπορεί να είναι καλός άνθρωπος, ευαίσθητος, τρυφερός, έξυπνος και να διατυπώνει προτάσεις ανθρώπινες. Αλλά αυτός ο κόσμος δεν προχωρά με τις αγαθές υποκειμενικές προθέσεις, δυστυχώς. Από φιλεύσπλαχνους και ευαίσθητους, άλλο τίποτα σ αυτή την εποχή. Αλλά όταν απολύεσαι, όταν σου μειώνουν μισθό, όταν παθαίνεις ατύχημα στη δουλειά και δεν μπορείς να δουλέψεις, η καλοσύνη είναι άερας κοπανιστός, δεν είναι δύναμη.

Νομίζω ότι κατανοείς μεγάλο κομμάτι λειτουργιών του κόσμου μας, αλλά την ίδια στιγμή νοιώθεις το μάταιο (ή το βαρύ φορτίο) του να σταθείς κάπως απέναντί τους. Είτε επειδή το έχεις επιχειρήσει, είτε επειδή αντιλαμβάνεσαι τη διανοητική και συναισθηματική κατάσταση των διπλανών μας, είτε .... Δεν σε κακολόγησε κανείς γι αυτό.

Είμαστε σε μια συζήτηση με χαρακτηριστικά που προείπαμε και δεν έχει σκοπό να πάει κάπου. Μόνο να πλατύνει και για ένα ζήτημα, να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες ή να ξεπηδήσουν άλλα, το ίδιο ενδιαφέροντα και ουσιώδη.

Οι συζητήσεις είναι ωραίες, μαθαίνεις τι πιστεύει ο κόσμος, πως σκέφτεται, τεστάρεις τα δικά σου, χρήσιμο πολύ χρήσιμο πράγμα. Και ανθρώπινο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από alres

Οι συζητήσεις είναι ωραίες, μαθαίνεις τι πιστεύει ο κόσμος, πως σκέφτεται, τεστάρεις τα δικά σου, χρήσιμο πολύ χρήσιμο πράγμα. Και ανθρώπινο.

δικο σου
    ή να ξεπηδήσουν άλλα, το ίδιο ενδιαφέροντα και ουσιώδη.
    ο μόνος λόγος που οι άνθρωποι ξέφυγαν απο τον φόβο και όρθωσαν το ανάστημα τους λέγοντας ενα "γιατι?"και ενα "οχι"
    ειναι οι κουβέντες που εκαναν.
    οι ανώδυνες κουβέντες που τους άφηναν να κανουν οι απο πανω.
    οσο πιο ανώδυνη η κουβέντα τοσο πιο επικίνδυνη (λεω εγω)
    η προσγείωση στην καθημερινότητα στον επιούσιο,ειναι παγίδα σαν τα κοντόφθαλμα σχέδια του νηστικού -απολυόμενου-καταπιεσμένου, σκλαβωμένου, κλπ
    αυτο που σκέπτεται ειναι τοσο αναγκαίο που μεγεθύνεται τοσο ώστε να κρύψει την λύση.
    Την διαρκή λύση και οχι την στιγμιαία ικανοποίηση της ανάγκης.
    λειτουργούμε σε μια κοινωνία και ταυτόχρονα την πολεμάμε προσπαθώντας να την διορθώσουμε η να την αλλάξουμε με μεθόδους πεπερασμένες και ενίοτε αποτυχημένες.
    Επιδιώκουμε με τα ιδια κόλπα διαφορετικό αποτέλεσμα
    σχιζοφρενικό
    εαν δεν κατανοήσουμε και δεν αλλάξουμε την οπτική μας το αποτέλεσμα θα ειναι το ιδιο.
    ΟΙ μετανάστες θα φταίνε ΠΑΝΤΑ για το "κέντρο" και εμεις θα προτείνουμε λύσεις που δεν θα εφαρμόζονται για Χ-Ψ λόγους

ειδες οτι για να μην γκετοποιηθούν οι μετανάστες πως οφείλει να ξεφύγει η συζήτηση?

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    ο μόνος λόγος που οι άνθρωποι ξέφυγαν απο τον φόβο και όρθωσαν το ανάστημα τους λέγοντας ενα "γιατι?"και ενα "οχι"
    ειναι οι κουβέντες που εκαναν.
    οι ανώδυνες κουβέντες που τους άφηναν να κανουν οι απο πανω.
    οσο πιο ανώδυνη η κουβέντα τοσο πιο επικίνδυνη (λεω εγω)
    η προσγείωση στην καθημερινότητα στον επιούσιο,ειναι παγίδα σαν τα κοντόφθαλμα σχέδια του νηστικού -απολυόμενου-καταπιεσμένου, σκλαβωμένου, κλπ
    αυτο που σκέπτεται ειναι τοσο αναγκαίο που μεγεθύνεται τοσο ώστε να κρύψει την λύση.
    Την διαρκή λύση και οχι την στιγμιαία ικανοποίηση της ανάγκης.
    λειτουργούμε σε μια κοινωνία και ταυτόχρονα την πολεμάμε προσπαθώντας να την διορθώσουμε η να την αλλάξουμε με μεθόδους πεπερασμένες και ενίοτε αποτυχημένες.
    Επιδιώκουμε με τα ιδια κόλπα διαφορετικό αποτέλεσμα
    σχιζοφρενικό
    εαν δεν κατανοήσουμε και δεν αλλάξουμε την οπτική μας το αποτέλεσμα θα ειναι το ιδιο.
    ΟΙ μετανάστες θα φταίνε ΠΑΝΤΑ για το "κέντρο" και εμεις θα προτείνουμε λύσεις που δεν θα εφαρμόζονται για Χ-Ψ λόγους

ειδες οτι για να μην γκετοποιηθούν οι μετανάστες πως οφείλει να ξεφύγει η συζήτηση?
    Σε χάνω, ανοίγεις πολλά μέτωπα

Πιάνομαι από τελευταίο: αν είσαι της οπτικής που λέω δεν έχεις καμία "λύση" γιατί ή κατάσταση του κέντρου ΔΕΝ ειναι πρόβλημα, αλλά πρόβλημα ΕΧΟΥΝ όσοι βρίσκονται υπό ζυγό σε αυτές τις περιοχές και αυτή τη στιγμή είναι επί το πλείστον μετανάστες. Το οποίο εμένα με αφορά γιατί μπορεί να βρεθώ αύριο σε παρόμοια θέση και δεν θέλω κανένας είτε φιλεύσπλαχνος είτε χίτης να με λέει πρόβλημα. Είδες πόσο απλό είναι;

Για το προηγούμενο τα λες σωστά. Η πείνα δεν είναι καλός οδηγός. Αλλά απ την άλλη ο ξερολισμός και ο ατομισμός είναι ακόμα χειρότεροι οδηγοί. Συνεπώς, μέρες περίεργες που είναι, δεν είναι κακό να ξαναμάθουμε να συζητάμε αλλά και να μοιραζόμαστε. Γιατί αν "μοιράζεις" την πείνα, πέφτει πιο ελαφριά.Και αν μοίράζεσαι την άγνοιά σου, κατανοείς περισσότερα. Απλά και πρακτικά.

Η πείνα δεν είναι καλός οδηγός. Αλλά απ την άλλη ο ξερολισμός και ο ατομισμός είναι ακόμα χειρότεροι οδηγοί
    []. Απλά και πρακτικά.
    O Nιτσε (που ο Τai απεχθανεται) έλεγε "μια απλη αληθεια, δυο ψέματα " ,ουτε απλη, ουτε αληθεια.

Η πεινα ειναι χειροτερος οδηγος απο τον ατομικισμο ,ειναι προταρχικη ανάγκη επιβιωσης. Ο πεινασμένος θα δαγκωσει για να τραφει.μικρη σημασια έχει ποιος ειναι μπροστα του. Γινεται μάζα, οχλος. Ο πεινασμένος ,δε γινεται ζωο γιατι το ζωο εχει ταυτοτητα ,εχει συγκεκριμένες για τη φυση του συμπεριφορες, γινεται κτηνος που φανταζομαι ειναι η κατασταση του ζωου οταν ειναι εκτος εαυτου.

Οταν δολοφονηθηκε ο Καραϊσκάκης , την αλλη μερα το στρατευμα των 12000 διαλυθηκε. Αυτος ηταν η συνδετικη ουσία. Ο λαος καταθετει το αιμα και τον πονο στον καθε αγώνα, αλλα διχως το όραμα του "επαναστατημένου ανθρώπου"δεν μπορουν να πετυχουν απολυτως τιποτα.

Αν τυχον νικησουν θα γινουν οι ιδιοι κτηνοι ,αυτο που ηταν οταν πεινούσαν.Τιποτα δεν αλλαζει με την νικη τους προς το καλο. Δεν λεω οτι ειμαι υπερ των ηγετων. Λεω οτι 800 εκατομυρια μ@λκες δεν μπορουν να κάνουν τίποτα μονο απο την πεινα τους. Μονο αν επαναστατησουν μέσα τους, θα επαναστατησουν και έξω τους.

Για να επαναστατησουν,... βραστα ,"θελει αρετη και τολμη ή ελευθερια".(Η "αρετη" σηκωνει πολυ κουβεντα) οχι λογαριασμους με ρυζια του καρολου του μπακαλη (χοντρος χαρακτηρισμος το παραδεχομαι, αλλα οι υπεραξιες ειναι λεπτομερειες,αυτα θα τα βρουμε και μετα, το θεμα ειναι γιατι ασκει κανεις εξουσία, γιατι θελει να καλητερευει τη ζωή του,γιατι το ιδανικο της ελευθεριας του περνα μεσα απο το περιορισμο της ελευθεριας του αλλου γιατι το γιατι ειναι δοκιμη ερωτηση)

Ολο αυτο το κατα των αφεντικων ,εγω το βλεπω σαν ενα τεραστιο target fixation . "Τους λεστριγγονες και του κυκλωπες δε θα συναντησεις αν η ψυχη σου δεν τους στησει εμπρος σου" αυτο δεν ειναι ποιητικη αδεια ειναι ρεαλιστικοτατη και πραγματικοτατη αληθεια.

Ενα βιντεακι που ανεβασε ο Τai με βασανιστηρια της διεθνους αμνηστιας νομιζω ελεγε στο τελος κατι τρομερό. Ο μονος τροπος για να αντιμετωπισεις το βασανισμό σου, τον εξευτελισμο σου την απαξιωση σου απο τον δυνάστη ειναι να καταλάβεις τι σου συμβαίνει. Μεταφραζω: Να ξέρεις ποιος είσαι και να συνειδητοποιεις.

Ενας ισπανος αγωνιστης που εκτελεστηκε μετεμφυλιακα στην ισπανια του Φρανκο ειχε πει "μπορουν να μου τα παρουν ολα, εκτος απο το φοβο που αισθανομαι για τουτη τη στιγμη". Αυτος ο ανθρωπος ηταν ελευθερος.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin

... ... ...
    Πάντως (παρατήρηση εντελώς ξώφαλτση) βλέπω ότι τρέφεις μια βαθιά, σχεδόν απέραντη, πίστη στις δυνατότητες του Ανθρώπου. Μπορεί και να ζηλεύω γι' αυτό. Τις καλές μου μέρες θέλω να συμφωνήσω ανεπιφύλακτα μαζί σου... άλλες φορές όμως, όσο και αν προσπαθήσω, δεν μπορώ να πείσω τον εαυτό μου για κάτι τέτοιο. Προσπαθώ να τακτοποιήσω τα πράγματα στο μυαλό μου έτσι ώστε να μπαίνουν στη θέση τους ακόμη και χωρίς αυτό, αλλά τον πολύ κυνισμό τον βλέπω σαν εύκολη λύση (και αφήνει και άσχημη γεύση στο στόμα). Όχι, απαντήσεις δεν έχω, συνταγές πρόχειρες δεν μου βρίσκονται. Δεν έχω χαρτογραφήσει τα πράγματα ούτε έχω βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του (εδώ καλά-καλά δεν ξέρω που πέφτει ο δικός μου πάγκος). Στην ανάλυση, με λίγα λόγια, καλά τα πάμε (εγώ δηλαδή) αυτή η πουτάνα η σύνθεση μας βγαίνει πάντα ελλειμματική. Κατάπτυστο αυτό, θα πει ο φίλος μας ο alres, αλλά ψέματα δε θα πω... το σχέδιο λέει "βλέποντας και κάνοντας" και δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα.

(...τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια... καληνύχτα, ξημέρωσε...)

Ναι βεβαια! κι οσο πιστευει κανεις στον ανθρωπο τοσο λιγοτερο έχει εμπιστοσυνη στους ανθρωπους.

σοβαρα, δε ξέρω που το βλεπεις αυτο το περι πιστης στον ανθρωπο .Αισθανομαι οτι με τιμα.Να ανυσηχω? Αν αντικαταστησεις τη λεξη "πιστη" που ακουγεται πολυ θετικη, με τη λέξη "αγωνία" ισως να συμφωνησω πιο πολυ. Η Αγωνια ειναι λεξη κινητικη, ζωντανη, προδίδει την πάλη μεταξι πίστης και απιστίας. Ο Stavrogin στους δαιμονισμένους του Ντοστογιεφσκυ, ειναι ακριβως αυτο. Κι εγω οπως εχεις αντιληφτει είμαι ο Stavrogin.

Παλαιό μέλος
    O Nιτσε (που ο Τai απεχθανεται) έλεγε "μια απλη αληθεια, δυο ψέματα " ,ουτε απλη, ουτε αληθεια........
    Ενας ισπανος αγωνιστης που εκτελεστηκε μετεμφυλιακα στην ισπανια του Φρανκο ειχε πει "μπορουν να μου τα παρουν ολα, εκτος απο το φοβο που αισθανομαι για τουτη τη στιγμη". Αυτος ο ανθρωπος ηταν ελευθερος.

Παρά την επιφανειακή διαφωνία νομίζω ότι γενικά συμφωνούμε στο ότι ο πεινασμένος/χωρίς στον ήλιο μοίρα/κατατρεγμένος, θα πιαστεί από τα μαλλιά του για να επιβιώσει. Όχι ότι αυτό δεν είναι λογικό, αλλά λέω ότι με αυτό δεν θα σωθεί μακροπρόθεσμα. [Πέτυχα τις προάλλες μετανάστες να κολλάνε αυτοκόλλητα γνωστού ακροδεξιού κόμματος, :hypnotize ]

Απ την άλλη, αυτός που δεν πεινά άμεσα, αλλά η κοινωνική του κατάσταση είναι τέτοια που μπορεί να βρεθεί με μια στραβή σε ανάλογη θέση, στην εποχή μας πάσχει από ένα χυδαίο ξερολισμό και μια επίπλαστη αίσθηση "ασφάλειας", που όπως βλέπουμε δεν του εγγυάται τίποτα. Αλλά είναι ακριβώς αυτή η βλακεία του και ο ατομισμός του, που τον τυφλώνουν και θα τον οδηγήσουν στην πείνα, όπου θα τρέχει να πιαστεί από τα μαλλιά του. Η διαφορά, ίσως να είναι και μικρή.

Αυτά που λες για επαναστάσεις, δεν τα ξέρω. Ξέρω σίγουρα, ότι οι αξίες με τις οποίες ανατράφηκαν χιλιάδες διπλανοί μας τα τελευταία 20 χρόνια ήταν του είδους "φράγκα, θέση, κώλοι, μπουζουκια και σας γαμώ όλους" και αν όχι ακριβώς τέτοιες, με μικρές παραλλαγές. Αυτά έκαναν τα μυαλά και τις συνειδήσεις ομελέτα, με αποτέλεσμα σήμερα ο καθένας να τρώει το.... μόνος του και να γκρινιάζει σα μικρό παιδί.

Η ανατροπή αυτής της κατάστασης, δεν γίνεται σε 1 εβδομάδα, ούτε σε 1 χρόνο. Για κάποιους, που δεν συμμερίστηκαν τις παραπάνω αξίες, θα το φέρει η εποχή που θα καταλάβουν ποιος είναι δίπλα τους και ποιος απέναντί τους. Για τους άλλους, καλό είναι να ξεκινήσουν με ένα γερό "αυτομαστίγωμα", μια παραδοχή εν είδη προσευχής "είμαι μαλάκας" με ρυθμό κομποσχινιού, ένα "θα μας πηδήξουν όλους" και μετά βουβαμάρα, διάβασμα και μέριμνα για τον όποιο διπλανό τους. Και κάτι μπορεί να γίνει. Αυτά για το "μέσα τους".

Όπως σωστά είπες η ποσότητα σε μορφή αλαλάζοντος πλήθους (και τα νταηλίκια προσθέτω) δεν λένε τίποτα και είναι αντιμετωπίσιμα με παιδικά παιχνιδάκια. Τι να το κάνω 1 μύριο στο δρόμο που θα ζητάει "ένα καλύτερο ηγέτη" ; Θα του βρούνε σε 5 ώρες. Και τέλος το πανηγύρι.

npat
    Το σχέδιο λέει βλέποντας και κάνοντας. Είναι το λογικό. Όλοι αυτό κάνουμε. Μέσα σε αυτό όμως, μπορείς να φροντίσεις για μερικές σταθερές προς υπεράσπιση και μόνο (όποιος πει διεκδίκηση είναι αλλού για αλλού). Όπως το "ελάχιστος μισθός για όλους, νοσοκομεία για τους αρρώστους μας, φαγητό για τους ανέργους και τους πένητες" και άλλα παρόμοια.

Πίστεψέ με, πλησιάζουν τα όρια της διεκδίκησης αυτά πλέον. Και λέω υπεράσπισης ακόμα, επειδή τυπικά τα "δικαιούμαστε". Αλλά οι δημόσιοι που έχασαν 13ο και 14ο μισθό, για να το πάρουν πίσω, θα πρέπει να ματώσουν. Για να κρατήσουν το μισθό τους θα πρέπει να τον υπερασπιστούν. Καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Το μόνο κατάπτυστο είναι να κυνηγάς τους αδυνάτους για να τους ρίξεις το φταίξιμο για τα προβλήματά σου, όπως αρχίζουν και κάνουν ολένα και περισσότεροι απέναντι σε μετανάστες αλλά και ντόπιους. Να γλύφεις τα κοκαλάκια που πετά η όποια εξουσία νομίζοντας ότι θα τη βγάλεις καθαρή. Και άλλα παρόμοια.

Εχω δει κινητοποιήσεις, διεκδικησεις ,υπερασπισεις, κυριως για χρήματα ,εργασιακες συνθηκες.οι αδυνατοι εχουν απεναντι τα κρατη και τα εκαστοτε αφεντικα.
    Κοντρα βαρια δε θα πει να τραβαω το σαλαμι εγω απο τη μια μερια κι ο εξουσιαστης απο την άλλη γιατι αυτο σημαινει οτι η βασικη διαφωνια ειναι στο σαλαμι.Δεν υπαρχει ουσιαστικη ριξη αξιων.

Αμα ομως του αφησω επιτελους το σαλαμι αλλα δεν ανεχτω την ασχημια του, αν απαιτήσω αισθητικη, παιδεία,οικολογια οχι απο την εξουσία αλλα απο εμενα απο τον κοσμο τοτε αυτο που δειχνω ειναι μια ουσιαστικη ριξη σε επιπεδο αξιων, σε προταση ζωης. Η συγκρουση ειναι αναποφευκτη γιατι πλεον οταν μιλαμε για διαφορα αξιων μιλαμε για διαφορα κόσμων.

Αντιθετα οταν υπαρχει συμβιβασμος και υποχωρηση ,αυτη γινεται βασει της ιδιας αξιας πχ. του χρηματος.

Οπως και να χει η αναγκη η επιτακτικοτερη για μενα ειναι να ρωτησω τον εαυτο μου, τι θελω να κανω ,ποιος θελω να είμαι , για να επιλέξω τροπο ζωης, δηλαδή δράσης ,εστω κι αν είμαι σκατάς προς το παρον.Η αυτογνωσία ητο βλαβερη μα αναποφευκτος .

καπως ετσι "βλεποντας και κανοντας" με εναμισι ματι προς τα μένα και μισό προς την κοινωνία κι αν βιάζεται το κεφαλαιο να ανατρέψει τον κόσμο προβλημά του. Δεν μπορει παρα να κερδισει αυτο και μονο αυτο που επιθυμει. Εξουσια και χρημα.

Παλαιό μέλος
    Εχω δει κινητοποιήσεις, διεκδικησεις ,υπερασπισεις, κυριως για χρήματα ,εργασιακες συνθηκες.οι αδυνατοι εχουν απεναντι τα κρατη και τα εκαστοτε αφεντικα.
    Κοντρα βαρια δε θα πει να τραβαω το σαλαμι εγω απο τη μια μερια κι ο εξουσιαστης απο την άλλη γιατι αυτο σημαινει οτι η βασικη διαφωνια ειναι στο σαλαμι.Δεν υπαρχει ουσιαστικη ριξη αξιων.

Αμα ομως του αφησω επιτελους το σαλαμι αλλα δεν ανεχτω την ασχημια του, αν απαιτήσω αισθητικη, παιδεία,οικολογια οχι απο την εξουσία αλλα απο εμενα απο τον κοσμο τοτε αυτο που δειχνω ειναι μια ουσιαστικη ριξη σε επιπεδο αξιων, σε προταση ζωης. Η συγκρουση ειναι αναποφευκτη γιατι πλεον οταν μιλαμε για διαφορα αξιων μιλαμε για διαφορα κόσμων.

Αντιθετα οταν υπαρχει συμβιβασμος και υποχωρηση ,αυτη γινεται βασει της ιδιας αξιας πχ. του χρηματος.

Οπως και να χει η αναγκη η επιτακτικοτερη για μενα ειναι να ρωτησω τον εαυτο μου, τι θελω να κανω ,ποιος θελω να είμαι , για να επιλέξω τροπο ζωης, δηλαδή δράσης ,εστω κι αν είμαι σκατάς προς το παρον.Η αυτογνωσία ητο βλαβερη μα αναποφευκτος .

καπως ετσι "βλεποντας και κανοντας" με εναμισι ματι προς τα μένα και μισό προς την κοινωνία κι αν βιάζεται το κεφαλαιο να ανατρέψει τον κόσμο προβλημά του. Δεν μπορει παρα να κερδισει αυτο και μονο αυτο που επιθυμει. Εξουσια και χρημα.
    Μην κοιτάς τι μπορεί να κερδίσουν, αλλά αυτό που θα χάσεις

Και το κεφάλαιο δεν είναι απλά εξουσία και χρήμα. Έχει τη δυνατότητα να κάνει πολτό τα μυαλά, τις συνήθειες, τις καρδιές, τις παραξενιές, τα απόκρυφα και τα μυστικά μας, συσκευασία έτοιμη προς πώληση.

Οι εκρήξεις του 70 τώρα διατίθενται σε νέα οικονομική πρακτική συσκευασία. Τι θες; ελεύθερο σεξ; Το χεις, αλλά δεν έχει μαγείες και τα λοιπά. Πράγμα εσύ, πράγμα και η άλλη/ο άλλος και μέχρι εκεί. Τι άλλο θες; Ναρκωτικά; Από αυτά άλλο τίποτα. Και νόμιμα και παράνομα, ό,τι σου κ@βλώσει έχει. Τι άλλο; Προσωπικές επιλογές; Ουουουουου...Από adventure άντρες με camel trophy μυαλό μέχρι πρεζάκια του ιντερνετ, μέχρι ευαίσθητους που στέλνουν 100 sms τη μέρα για να σώσουν τον κόσμο...Προσωπικές επιλογές είναι όλες αυτές, αλλά ηλίθιες, αυτοκαταστροφικές, ανώδυνες, "εντός πλαισίων", εγωιστικές ως εκεί που δεν παίρνει. Και δεν είναι κανένας μας αμόλυντος από αυτές.

Είδες που το κεφάλαιο, όταν δεν καταλαβαίνεις το πως σε πολεμά, σε αφομοιώνει για πλάκα;
    Μόνο που τώρα δεν έχει κάτι να αφομοιώσει, αλλά έχει ανάγκη να καταστρέψει.

Μην κοιτάς τι μπορεί να κερδίσουν, αλλά αυτό που θα χάσεις

Και το κεφάλαιο δεν είναι απλά εξουσία και χρήμα. Έχει τη δυνατότητα να κάνει πολτό τα μυαλά, τις συνήθειες, τις καρδιές, τις παραξενιές, τα απόκρυφα και τα μυστικά μας, συσκευασία έτοιμη προς πώληση.

Οι εκρήξεις του 70 τώρα διατίθενται σε νέα οικονομική πρακτική συσκευασία. Τι θες; ελεύθερο σεξ; Το χεις, αλλά δεν έχει μαγείες και τα λοιπά. Πράγμα εσύ, πράγμα και η άλλη/ο άλλος και μέχρι εκεί. Τι άλλο θες; Ναρκωτικά; Από αυτά άλλο τίποτα. Και νόμιμα και παράνομα, ό,τι σου κ@βλώσει έχει. Τι άλλο; Προσωπικές επιλογές; Ουουουουου...Από adventure άντρες με camel trophy μυαλό μέχρι πρεζάκια του ιντερνετ, μέχρι ευαίσθητους που στέλνουν 100 sms τη μέρα για να σώσουν τον κόσμο...Προσωπικές επιλογές είναι όλες αυτές, αλλά ηλίθιες, αυτοκαταστροφικές, ανώδυνες, "εντός πλαισίων", εγωιστικές ως εκεί που δεν παίρνει. Και δεν είναι κανένας μας αμόλυντος από αυτές.

Είδες που το κεφάλαιο, όταν δεν καταλαβαίνεις το πως σε πολεμά, σε αφομοιώνει για πλάκα;
    Μόνο που τώρα δεν έχει κάτι να αφομοιώσει, αλλά έχει ανάγκη να καταστρέψει.
    Κι ολα αυτα τα κάνουν για την εξουσία και το χρήμα. Και αυτα τα δεινα στρεφονται προς όλους οχι μονο προς τον λαό, κι ακομα περισσοτερο σε αυτους που απολαμβανουν εξουσία και χρήμα. αλλα εμενα αυτο δε με ενδιαφερει, αυτο που με ενδιαφέρει ειναι εγω να θελω άλλα.

Παλαιό μέλος
    αφού όλοι πουλάμε τρέλα . . .

τιμή και δόξα στους απανταχού εκτοπισμένους αυτού του κόσμου

http://www.youtube.com/watch?v=iyOImg1LPEQ

(για να είμαστε και στο θέμα)

Nαι αλλά και 40% η αποχή. Πως το ζυγιάζεις; Τρέλα ή αυτοκτονία;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Nαι αλλά και 40% η αποχή. Πως το ζυγιάζεις; Τρέλα ή αυτοκτονία;
    Με τις εκλογές δεν τα πάω καλά. Μπορεί να λένε και πολλά, μπορεί και τίποτα. Δεν είναι να τις παίρνεις στα σοβαρά αλλά ούτε και να τις αγνοείς.

Η αποχή, είναι αποχή. Από μόνη της δεν λέει κάτι. Αν το συνδυάσεις με μια άποψη που είχες και πριν για την κοινωνία, μπορεί να σου πει κάτι.

Με δισταγμό λέω ότι είναι αυτό που λένε "απαξίωση του πολιτικού συστήματος", όχι με την έννοια μιας ριζοσπαστικής άρνησης αλλά με την έννοια της αναγνώρισης από το "λαό" της αδυναμίας των κομμάτων να μεσολαβήσουν και να πραγματοποιήσουν τις "επιθυμίες" του. Κοινώς, λέει ο "λαός", "αφού δεν μπορείτε πια να μας διορίσετε, να μας κάνετε το ένα, το άλλο....κλπ" γιατί να σας ψηφίσουμε; Εν πάσει περιπτώσει, τι μπορείτε πλέον να κάνετε για εμάς; Τίποτα.

Μη βιαστείς να το πάρεις για θετικό όλο αυτό, αν και δεν αποκλείεται να ενέχει θετικά στοιχεία.
    Όπως είπα, πρέπει να το συγκρίνεις με το τι ίσχυε πριν. [ Πολλοί συχνά, άνθρωποι που διατυπώνουν μέσες άκρες σωστές απόψεις, βλέπουν αποτελέσματα εκλογών και χάνουν τη μπάλα, μπερδεύονται και λένε βλακείες, ακριβώς γιατί οι εκλογές είναι επενδυμένες με πολύ ιδεολογία, ελπίδες, φόβους κλπ. Θέλει ψυχραιμία.]

Γι αυτό που ίσχυε πριν, έχουν ειπωθεί διάφορα σε προηγούμενες σελίδες.
    Τι θες τώρα, να πιστέψω ότι οι τσιφτετέλληνες θα σηκώσουν κόκκινες σημαίες και θα ξεχάσουν τι έκαναν μέχρι τώρα; Δεν γίνονται αυτά. Με τίποτα.

Το πολύ που βλέπω είναι αλλαγή των κομμάτων, διασπάσεις, συγχωνεύσεις για να τσουλίσει το πράγμα, με ζόρι βέβαια.

Ποιούς εννοεις οταν λες όλοι?

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Ποιούς εννοεις οταν λες όλοι?

Όλοι = σύνολο

μερικοί = υποσύνολο
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Σελίδα 12 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 278910111213 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σχολή οδηγών στο κέντρο-Αθήνα
    από Ζεύκας στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2011, 10:12
  2. Επικίνδυνα σημεία*******φάκελος ΑΘΗΝΑ***μέρος Α΄΄
    από Gandalf dr685sm στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2005, 13:02
  3. Αθηνα πολη της βιας
    από filippos_hornet στο forum Off topic