Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
εγώ πρώτα ζητώ συγγνώμη γιατί ήμουν απότομος φίλε μου![]()
αυτή τη στιγμή όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και δεν φαίνεται φως πουθενά
όπως γράφεις ακριβώς είναι ο καθείς κοστολογεί την δουλειά του και όταν πάω σούπερ μάρκετ πχ να ψωνίσω πάω με χαρτάκι να πάρω της ημέρας άντε και της επόμενης , έξι μέρες την βδομάδα φασόλια φακές μακαρόνια αρακάς και ρυζάκι και μια χαρά λέω είμαστε σε τελική κάνουμε μεσογειακή διατροφή , και θα πάω και σε άλλο και σε άλλο μέχρι να βρω κάποιο να αντέχει η τσέπη μου
όλοι τα έχουμε με όλους αυτό τον καιρό και λογικό είναι
ο ελ επαγγελματίας τα έχει με τον ΔΥ
ο ΔΥ με τον ελ.επαγγελματία
ο μισθωτός τα έχει με το αφεντικό
και μιας και λέμε για τις εταιρίες που αγοράζουμε πράγματα από το εξωτερικό πχ louis fcmoto κλπ
για σκεφτείτε κάτι απλά :
μια γερμανική εταιρία έχει κόστος υπαλλήλων ακριβότερο αυτή την στιγμή από ότι η αντίστοιχη ελληνική ελληνική ναι ;;
(δείτε τον βασικό και πείτε μου ποιος γερμανός θα πήγαινε να δουλέψει με 600 το μήνα)
έχει σχετικά ίδια κόστος σε ενοίκια και λίγο ακριβότερα
άρα που μπάζει το πράγμα και ο έλληνας δεν μπορεί να πουλήσει το εμπόρευμα φθηνότερα ;;
α. έχουμε ένα φορολογικό καθεστώς που τα τελευταία τρία χρόνια εξόντωσε τα μαγαζιά με φόρους και εισφορές και φπα και αυξήσεις ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ - ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΡΕΕΕΕΕΕ ;;;;;;;;;
β. έχουμε τις τράπεζες που έκλεισαν τις κάνουλες και δεν δίνουν χρήμα - εγώ αν θέλω ενα δάνειο για να πάρω εμπορευμα απεξω για να στοκάρω πρέπει να βάλω υποθήκη το σπίτι μου και να έχω και σε cash το 50% - τα εμβάσματα όμως ο ξένος τα πληρώνεται με την παραγγελία και εμένα τελικά σε short μου κοστίζει + τόκους +αυξημένα μεταφορικά + το ρίσκο να τα φάω ειδικά τα κράνη που παίζουν νούμερα χρώματα και ημερομηνία παραγωγής
γ. έχουμε ιδιοκτήτες εμπορικών ζωνών που πας να διαπραγματευτείς το ενοίκιο και προτιμούν να σε κλείσουν γιατί με την κουτοπονηριά τους νομίζουν ότι επειδή έχεις ρίξει χρήμα θα το νοικιάσουν αλλού η δεν θα ρισκάρεις να φύγεις μην χάσεις την πελατεία σου και πας σε άλλο μαγαζί και ρίξεις λεφτά από την αρχή
(το παλιό μου μαγαζί ήταν σχεδόν γιαπί όταν μπήκα .... και άλλαξα σιδεριες τζαμια ηλεκτρολογικά , υδραυλικά , είδη υγιεινής , πάτωμα και βάψιμο ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ απλά είπε δεν θα μου έκανε αύξηση![]()
δ. έχουμε τις μεγάλες εισαγωγικές εταιρίες - τους χονδρέμπορους βασικά - που στα ανταλλακτικά οι τιμές είναι ανελαστικές δεν πέφτουν παρά ελάχιστα και οι εκπτώσεις είναι μικρές - ίσως δεν τους παίρνει να πάνε παρακάτω δεν ξέρω αν η Σαρακάκης Αβεε πλέον αγοράζει τα ανταλλακτικά με έμβασμα άμεσα πληρωτέο πλέον η έχει πίστωση και τι margin έχει τελικά
ειλικρινά δεν το ξέρω αυτό
και θα μου πείς τώρα γιατί δεν παίρνεις απεξω τα ανταλλακτικά
ναι πχ τα μπουζί της ngk που έχουν εδώ 28 ευρώ λιανική μπορέι να τα πάρεις με 14 απεξω
Γιατί παλικάρι μου θα πρέπει τότε το μηχανάκι για ενα ανταλλακτικό να παραμείνει μέσα στο μαγαζί όσο χρόνο κάνει το ανταλλακτικό να έρθει +χρόνο μονταρίσματος ...
όπως όμως πάνε τα πράγματα και λόγω έλλειψης που παρατηρείται στο στοκ των αντιπροσωπειών σε τέτοια φαινόμενα θα πάμε σιγά σιγά και ευτυχώς που υπάρχει πλέον το διαδίκτυο έπρεπε να δείτε παλιές εποχές που έκανε τρεις και τέσσερις μήνες να έρθει πχ ένα φανάρι από μηχανάκι
και υπάρχουν και ένα κάρο ακόμη παράγοντες που παίζουν αλλά θα γράφω τρεις μέρες
αυτά τα είπα γιατί θα έσκαγα σόρρυ για το σεντόνι παιδιά
καλές γιορτές να έχουμε με υγεία
catmaster
Τα είπες όλα !
+τα χαράτσι που τελικά θα πάει προς τα κάτω
+ ότι τώρα με το ιντερνέτ θα πάρουν και @@ ΦΠΑ
Άρα?
Απλά φεύγουν οι Έλληνες και για να έρθουν άλλοι κατανοητό.
(ξέχασες και ότι μια μέρα θα έθουν να στα πάρουν πάλι λέγοντας ότι κάνουν έλεγχο)
![]()