Σελίδα 12 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 27891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 196

Θέμα: Μην σας πιανουν κοροιδο,τα συνεργεια !!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
    εγώ πρώτα ζητώ συγγνώμη γιατί ήμουν απότομος φίλε μου

αυτή τη στιγμή όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και δεν φαίνεται φως πουθενά

όπως γράφεις ακριβώς είναι ο καθείς κοστολογεί την δουλειά του και όταν πάω σούπερ μάρκετ πχ να ψωνίσω πάω με χαρτάκι να πάρω της ημέρας άντε και της επόμενης , έξι μέρες την βδομάδα φασόλια φακές μακαρόνια αρακάς και ρυζάκι και μια χαρά λέω είμαστε σε τελική κάνουμε μεσογειακή διατροφή , και θα πάω και σε άλλο και σε άλλο μέχρι να βρω κάποιο να αντέχει η τσέπη μου

όλοι τα έχουμε με όλους αυτό τον καιρό και λογικό είναι

ο ελ επαγγελματίας τα έχει με τον ΔΥ
    ο ΔΥ με τον ελ.επαγγελματία
    ο μισθωτός τα έχει με το αφεντικό

και μιας και λέμε για τις εταιρίες που αγοράζουμε πράγματα από το εξωτερικό πχ louis fcmoto κλπ
    για σκεφτείτε κάτι απλά :

μια γερμανική εταιρία έχει κόστος υπαλλήλων ακριβότερο αυτή την στιγμή από ότι η αντίστοιχη ελληνική ελληνική ναι ;;
    (δείτε τον βασικό και πείτε μου ποιος γερμανός θα πήγαινε να δουλέψει με 600 το μήνα)

έχει σχετικά ίδια κόστος σε ενοίκια και λίγο ακριβότερα

άρα που μπάζει το πράγμα και ο έλληνας δεν μπορεί να πουλήσει το εμπόρευμα φθηνότερα ;;

α. έχουμε ένα φορολογικό καθεστώς που τα τελευταία τρία χρόνια εξόντωσε τα μαγαζιά με φόρους και εισφορές και φπα και αυξήσεις ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ - ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΡΕΕΕΕΕΕ ;;;;;;;;;

β. έχουμε τις τράπεζες που έκλεισαν τις κάνουλες και δεν δίνουν χρήμα - εγώ αν θέλω ενα δάνειο για να πάρω εμπορευμα απεξω για να στοκάρω πρέπει να βάλω υποθήκη το σπίτι μου και να έχω και σε cash το 50% - τα εμβάσματα όμως ο ξένος τα πληρώνεται με την παραγγελία και εμένα τελικά σε short μου κοστίζει + τόκους +αυξημένα μεταφορικά + το ρίσκο να τα φάω ειδικά τα κράνη που παίζουν νούμερα χρώματα και ημερομηνία παραγωγής

γ. έχουμε ιδιοκτήτες εμπορικών ζωνών που πας να διαπραγματευτείς το ενοίκιο και προτιμούν να σε κλείσουν γιατί με την κουτοπονηριά τους νομίζουν ότι επειδή έχεις ρίξει χρήμα θα το νοικιάσουν αλλού η δεν θα ρισκάρεις να φύγεις μην χάσεις την πελατεία σου και πας σε άλλο μαγαζί και ρίξεις λεφτά από την αρχή

(το παλιό μου μαγαζί ήταν σχεδόν γιαπί όταν μπήκα .... και άλλαξα σιδεριες τζαμια ηλεκτρολογικά , υδραυλικά , είδη υγιεινής , πάτωμα και βάψιμο ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ απλά είπε δεν θα μου έκανε αύξηση

δ. έχουμε τις μεγάλες εισαγωγικές εταιρίες - τους χονδρέμπορους βασικά - που στα ανταλλακτικά οι τιμές είναι ανελαστικές δεν πέφτουν παρά ελάχιστα και οι εκπτώσεις είναι μικρές - ίσως δεν τους παίρνει να πάνε παρακάτω δεν ξέρω αν η Σαρακάκης Αβεε πλέον αγοράζει τα ανταλλακτικά με έμβασμα άμεσα πληρωτέο πλέον η έχει πίστωση και τι margin έχει τελικά
    ειλικρινά δεν το ξέρω αυτό
    και θα μου πείς τώρα γιατί δεν παίρνεις απεξω τα ανταλλακτικά
    ναι πχ τα μπουζί της ngk που έχουν εδώ 28 ευρώ λιανική μπορέι να τα πάρεις με 14 απεξω

Γιατί παλικάρι μου θα πρέπει τότε το μηχανάκι για ενα ανταλλακτικό να παραμείνει μέσα στο μαγαζί όσο χρόνο κάνει το ανταλλακτικό να έρθει +χρόνο μονταρίσματος ...

όπως όμως πάνε τα πράγματα και λόγω έλλειψης που παρατηρείται στο στοκ των αντιπροσωπειών σε τέτοια φαινόμενα θα πάμε σιγά σιγά και ευτυχώς που υπάρχει πλέον το διαδίκτυο έπρεπε να δείτε παλιές εποχές που έκανε τρεις και τέσσερις μήνες να έρθει πχ ένα φανάρι από μηχανάκι

και υπάρχουν και ένα κάρο ακόμη παράγοντες που παίζουν αλλά θα γράφω τρεις μέρες

αυτά τα είπα γιατί θα έσκαγα σόρρυ για το σεντόνι παιδιά

καλές γιορτές να έχουμε με υγεία

catmaster

Τα είπες όλα !

+τα χαράτσι που τελικά θα πάει προς τα κάτω
    + ότι τώρα με το ιντερνέτ θα πάρουν και @@ ΦΠΑ

Άρα?
    Απλά φεύγουν οι Έλληνες και για να έρθουν άλλοι κατανοητό.

(ξέχασες και ότι μια μέρα θα έθουν να στα πάρουν πάλι λέγοντας ότι κάνουν έλεγχο)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Αρχικά δημιουργήθηκε από g.kounoupis
    Εσύ είσαι άλλο θέμα και είναι κάτι που το ήξερες από πριν . εσύ προτίμησες την σιγουριά του δημοσίου και μήνας μπει μήνας βγει να πάρεις τα λεφτά σου ότι και να γίνει ενώ ο άλλος πήρε το ρίσκο να κάνει το μαγαζί του να βάλει λεφτά χωρίς να ξέρει αν θα τα πάρει πίσω .
    Και να σου πω κάτι φιλικά εγώ αν είχα κάτσει να σπουδάσω να πάρω πτυχία δεν θα έμπαινα ποτέ στο δημόσιο δεν θα χαλάλιζα το πτυχίο μου για 1000 ευρώ τον μηνά .
    Αλλά τι να κάνεις επιλογές είναι αυτές .
    δηλαδη οποιος αναλαμβανει επιχειρηματικο ρισκο πρεπει να ειναι ελευθερος να φοροδιαφευγει;
    οσο για το χαλαλισμα του πτυχιου για ρωτα μερικους τριανταρηδες σημερα με διπλα μεταπτυχιακα που τα χρησιμοποιουν στην αγορα εργασιας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    αυτό καταλαβες?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
    δηλαδη οποιος αναλαμβανει επιχειρηματικο ρισκο πρεπει να ειναι ελευθερος να φοροδιαφευγει;
    οσο για το χαλαλισμα του πτυχιου για ρωτα μερικους τριανταρηδες σημερα με διπλα μεταπτυχιακα που τα χρησιμοποιουν στην αγορα εργασιας
    Τι εννοείς φοροδιαφεύγει;
    Με ποιου την ανοχή και λαδώνοντας ποιον φοροδιαφεύγει όποιος το κάνει;
    Στο κάτω κάτω ένας Δ. υπάλληλος της πολεοδομίας ή της εφορίας που παίρνει μίζες για να βοηθά την φοροδιαφυγή αυτός δηλώνει τις μίζες του και δεν φοροδιαφεύγει;
    Μήπως τις δηλώνει ο εξεταστής διπλωμάτων του υπουργείου;

Τί λέμε τώρα; Συγκρίνεις τους τίμιους μίας πλευράς με τα λαμόγια της άλλης; Γιατί δεν συγκρίνεις τα λαμόγια μεταξύ τους και τους τίμιους το ίδιο;

Αν νομίζεις βέβαια ότι είσαι αδικημένος και ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες την έχουν καλύτερα από σένα και δεν φορολογούνται, είναι εύκολο να παραιτηθείς από την υπηρεσία που σε καταπιέζει και να γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας, έμπορος, ή οποιοσδήποτε αυτοαπασχολούμενος κι εσύ. Το ανάποδο βέβαια είναι πιο δύσκολο.

Όσο για το ποιος φορολογείται περισσότερο, μην το ξαναπείς. Φυσικά και οι φόροι ενός δ.υπαλλήλου δεν είναι τίποτα μπροστά στο τι πληρώνει ένας αυτοαπασχολούμενος.
    Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού δεν μπορεί ένα κράτος να ζει με τις κρατήσεις του μισθού των υπαλλήλων του.
    Όπως φυσικά και καμία επιχείρηση.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από fkol k4
    Στο κάτω κάτω ένας Δ. υπάλληλος της πολεοδομίας ή της εφορίας που παίρνει μίζες για να βοηθά την φοροδιαφυγή αυτός δηλώνει τις μίζες του και δεν φοροδιαφεύγει;

Τί λέμε τώρα; Συγκρίνεις τους τίμιους μίας πλευράς με τα λαμόγια της άλλης; Γιατί δεν συγκρίνεις τα λαμόγια μεταξύ τους και τους τίμιους το ίδιο;

Αν νομίζεις βέβαια ότι είσαι αδικημένος και ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες την έχουν καλύτερα από σένα και δεν φορολογούνται, είναι εύκολο να παραιτηθείς από την υπηρεσία που σε καταπιέζει και να γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας, έμπορος, ή οποιοσδήποτε αυτοαπασχολούμενος κι εσύ. Το ανάποδο βέβαια είναι πιο δύσκολο.

Όσο για το ποιος φορολογείται περισσότερο, μην το ξαναπείς. Φυσικά και οι φόροι ενός δ.υπαλλήλου δεν είναι τίποτα μπροστά στο τι πληρώνει ένας αυτοαπασχολούμενος.
    Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού δεν μπορεί ένα κράτος να ζει με τις κρατήσεις του μισθού των υπαλλήλων του.

Παλαιό μέλος
    50 ευρώ για αλλαγή αλυσίδας είναι πολλά,θαρρώ και γω ότι 20 ευρώ είναι αρκετά.Μην ξεχνάτε ότι 30 ευρώ ήταν το μεροκάματο στην οικοδομή πριν 4 χρόνια και τώρα δεν υπάρχει..
    Παρακουλουθώ μια επίθεση τώρα τελευταία στους Έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες.εμπόρους ή τεχνίτες.Μόνο όποιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να καταλάβει πωςς διαμορφώνεται η τιμή στην εργασία που ζητά το συνεργείο..μπορεί οι καιροί να είναι χαλεποί αλλά δεν είδα οι εργοδοτικές εισφορές να μειώνονται,οι αποζημιώσεις σε απολύσεις κτλ τη στιγμή που ο τζίρος έχει πέσει 60%..
    Και να σας φέρω παράδειγμα το θείο μου που ασχολείται με φρένα φορτηγών,retarder κτλ.Έχει 5 υπαλλήλους με 1200 ευρώ να παίρνει ο καθένας μηνιάτικο,750 ευρώ το δίμηνο ι.κ.α ο καθείς,βάλτε και τα 800 του θείου το δίμηνο στον ο.α.ε.ε..
    0πότε μισθολογικά έξοδα:
    14Χ5Χ1200=84000 μισθοί
    6Χ5Χ750=22500 ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων
    6Χ800=4800 ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη
    Σούμα:111300
    ευτυχώς δεν υπάρχει ενοίκιο..αλλά υπάρχει χαράτσι 500τ.μ Χ 4 τιμή ζώνης(σε περιοχή απόκεντρο!!!)=2000
    α,και χαράτσι επιτηδεύματος 300 έουρα φέτος...500 του χρόνου..
    ε μάγκες αν κόβει σε όλους αποδείξεις και έχει να πληρώνει τριμηνιαία φ.π.α και να φορολογείται στο τέλος με 40%,γιατί οι φοροαπαλλαγές τέλος σιγά σιγά,καλύτερα να το κλείσει και να φτιάχνει 1 φορτηγό τη βδομάδα στην αυλή του..
    ας πούμε ότι θέλει ν'απολύσει μερικούς...50% μπροστά και τα υπόλοιπα σε 6 ισόποσες..ο καθένας είναι 20 χρόνια εκεί και θέλει αποζημίωση 12-15000 ευρώ...
    αν κάποιος θέλει να κάνει κριτική πρέπει να μπαίνει στα παπούτσια του άλλου πρώτα..και μη νομίζετε ότι το χρέος δεν θα υπήρχε αν κόβαμε αποδείξεις..αυτοί θα έτρωγαν απλώς περισσότερα..γιατί νομίζετε ότι υπάρχουν ακόμα τα κόμματα και θέλουν εκλογές;γιατί υπάρχει μάσα ακόμα...αν δεν υπήρχε θα την είχαν κάνει..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Λοιπόν η άγνοια όλων των εμπλεκόμενων (μάλλον ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ) θα έλεγα καθώς και η ταχύτητα της προσγείωσης στην πραγματικότητα (άλλοι το λένε κρίση) έχει δημιουργήσει όλα τα προβλήματα στην αγορά.
    Σιγά σιγά όλα θα διορθωθούν και θα ισορροπήσουν στην νέα πραγματικότητα που θα είναι δυσκολότερη γιά όλους.
    Εάν και εφόσον δεν μας πετάξουν έξω από την ΕΕ μπορεί όλοι να γίνουμε αυτό που μας αξίζει σαν λαός, (μη κλέφτες, μη κορόιδα μη τεμπέληδες μη γλύφτες παραγωγικοί) σε ένα περιβάλλον με δίκαιους ΚΑΝΟΝΕΣ όπως μας αξίζει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από maniatiakos
    αν κάποιος θέλει να κάνει κριτική πρέπει να μπαίνει στα παπούτσια του άλλου πρώτα..και μη νομίζετε ότι το χρέος δεν θα υπήρχε αν κόβαμε αποδείξεις..αυτοί θα έτρωγαν απλώς περισσότερα..γιατί νομίζετε ότι υπάρχουν ακόμα τα κόμματα και θέλουν εκλογές;γιατί υπάρχει μάσα ακόμα...αν δεν υπήρχε θα την είχαν κάνει..
    Ωραία τό πάς αλλά δεν κατάλαβα προσπαθείς να μας πείσεις ότι η κλοπή είναι καλό?

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Λοιπόν η άγνοια όλων των εμπλεκόμενων (μάλλον ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ) θα έλεγα καθώς και η ταχύτητα της προσγείωσης στην πραγματικότητα (άλλοι το λένε κρίση) έχει δημιουργήσει όλα τα προβλήματα στην αγορά.
    Σιγά σιγά όλα θα διορθωθούν και θα ισορροπήσουν στην νέα πραγματικότητα που θα είναι δυσκολότερη γιά όλους.
    Εάν και εφόσον δεν μας πετάξουν έξω από την ΕΕ μπορεί όλοι να γίνουμε αυτό που μας αξίζει σαν λαός, (μη κλέφτες, μη κορόιδα μη τεμπέληδες μη γλύφτες παραγωγικοί) σε ένα περιβάλλον με δίκαιους ΚΑΝΟΝΕΣ όπως μας αξίζει.

Παλαιό μέλος
    Στέφανε,όπως και γω,έτσι και εσύ ξέρεις ότι σε πολλά επαγγέλματα όπως οικοδομή,συνεργεία κ.α αν κοβόντουσαν αποδείξεις δεν θα ήταν βιώσιμες ή αρκετά κερδοφόρες...
    Εγώ πιστεύω ότι μια χαρά λειτουργούσε η οικονομία πριν 10,20 χρόνια..αυτό που είπα ήταν μια υπερβολή για να δείξω πως έγινε το χρέος..δεν έγινε από τη φοροδιαφυγή αλλά από τους υπερβολικούς τόκους των δανειστών και από τις μίζες των πολιτικών..εντάξει υπήρχαν και οι υπέρογκοι μισθοί σε δεη,οτε,ευδαπ(μέχρι και ιδιωτικά φροντιστήρια δικαιολογούσαν)αλλά μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά έπεφταν στην αγορά.
    Η συζήτηση είναι μεγάλη και μόνο προφορικά μπορεί να γίνει.
    Καλές γιορτές σε όλους,με υγεία και αγάπη!!

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Στέφανε,όπως και γω,έτσι και εσύ ξέρεις ότι σε πολλά επαγγέλματα όπως οικοδομή,συνεργεία κ.α αν κοβόντουσαν αποδείξεις δεν θα ήταν βιώσιμες ή αρκετά κερδοφόρες...
    Εγώ πιστεύω ότι μια χαρά λειτουργούσε η οικονομία πριν 10,20 χρόνια..αυτό που είπα ήταν μια υπερβολή για να δείξω πως έγινε το χρέος..δεν έγινε από τη φοροδιαφυγή αλλά από τους υπερβολικούς τόκους των δανειστών και από τις μίζες των πολιτικών..εντάξει υπήρχαν και οι υπέρογκοι μισθοί σε δεη,οτε,ευδαπ(μέχρι και ιδιωτικά φροντιστήρια δικαιολογούσαν)αλλά μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά έπεφταν στην αγορά.

Γκλούπ που έλεγαν και στα κόμιξ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από fkol k4

Enduro way of life

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar

Αν από αυτά που έχω γράψει εσύ κατάλαβες αυτό τι να σου πω ?
    Αλλά και πάλι αν θέλεις να το πάμε εκεί < εσύ φταις > που του δίνεις το δικαίωμα είτε γιατί έχεις προσωπικό όφελος είτε από αδιαφορία .
    Φιλικά πάντα και καλά Χριστούγεννα .

Σωστά η έλλειψη κανόνων λοιπόν οδήγησε κάποιους να είναι ανταγωνιστικότεροι των υπολοίπων κλέβοντας, έως ότου το πήραν χαμπάρι όλοι και αρχίσανε το κλέψιμο του κράτους,
    που στό τέλος μη έχοντας χρήμα δανείστηκε προκειμένου να δώσει δουλειά στον εθνικό μας εργολάβο στα φορτηγά του οποίου έβαζε retardrer ο μπάρμπας σου.

Η αλυσίδα έσπασε (οι μαλάκες ξύπνησαν και δεν δανείζουν άλλα) ο εθνικός εργολάβος έμεινε χωρίς δουλειά (λεφτά έχει)
    απέλυσε τους οδηγούς άραξε τα φορτηγά και τα κλαπέτα μείναν στο ράφι.
    Το 70% των ελ επαγγελματιών δηλώνε κάτω από το αφορολόγητο (αρά δεν πλήρωνε δραχμή εφορία), αγρότες τα ίδια επιχειρήσεις τα ξέρεις.
    Πώς γίνεται η υπάλληλος της ΔΕΚΟ να παίρνει 50000 το χρόνο?
    Δεν γίνεται.
    Δεν χρειάζεται πτυχίο για να καταλάβεις ότι το επιχειρηματικό μοντέλο είναι λάθος

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    50 ευρώ για αλλαγή αλυσίδας είναι πολλά,θαρρώ και γω ότι 20 ευρώ είναι αρκετά.Μην ξεχνάτε ότι 30 ευρώ ήταν το μεροκάματο στην οικοδομή πριν 4 χρόνια και τώρα δεν υπάρχει..
    ..
    Θα ήθελα να σε διορθώσω λίγο εδώ φίλε μου. Το μεροκάματο στην οικοδομή
    (γιά οικοδόμους και όχι γιά ''αλεξιπτωτιστές) πριν από 4 χρόνια, ήταν στα 55 - 60
    ευρώ στο ''χέρι'' και σήμερα έχει φτάσει στα 30 - 40 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν
    σε επίπεδα του 1995 (το μεροκάματο τότε ήταν γύρω στις 12000 δρχ).

Ομως το 2002 με την νομισματική αλλαγή το μεροκάματο ήταν 14400 - 15000
    (42 - 45 ευρώ) και μιά μπύρα στο καφενειο σκέτη, κόστιζε 150 δρχ (0,5 ευρώ) ενώ πρίν
    από δυό - τρία χρόνια το μεροκάματο ειχε φτάσει στα 55 - 60 ευρώ (+50%) και η
    μπύρα στα 2,20 ευρώ (+250%).

Το αντίστοιχο συνέβαινε και με πολλά άλλα προιόντα και υπηρεσίες. Και φτάσαμε
    στο σημείο με τους μισθούς μας, η τα μεροκάματα μας να πληρώνουμε πλέον μόνο
    τους λογαριασμούς .....

Εν κατακλείδι πρέπει να ξεχάσουμε πως κάποτε ο μάστορας μας χρέωνε 200 - 300
    δρχ, γιά την αλλαγή μιάς ντίζας, γιατί δυστυχώς τώρα καμμιά εργασία
    (ακόμα και η πιό απλή) δεν χρεώνεται λιγότερο από 10 ευρώ

"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Σελίδα 12 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 27891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μην σας μπαίνουν ιδέες
    από Garfield στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2010, 16:25
  2. γεια σας κ απο τα Γρεβενα.
    από ΚΟΜΠΙΝΙΕΡΗΣ στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2009, 14:20
  3. Για να μην σας τρώνε το σάντουιτς στο γραφείο
    από sergiosm στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ