Νομιζω (ειμαι σιγουρος) οτι πηρες τη σωστη αποφαση.
Προχωρα ακαθεκτος!!!![]()
Νομιζω (ειμαι σιγουρος) οτι πηρες τη σωστη αποφαση.
Προχωρα ακαθεκτος!!!![]()
ΡΕΘΥΜΝΟ Χρηστος www.sv9cvk.gr
CB750 four K7 (1977) , CB750 four K2 (1972) , , XL185S
, Vespa GT200 TS50W
oreo mixanaki file bravo
logo tis spaniotitas toy kane to mama....den ine xt de kikloforane polla
peta kai ton apaisio piso disko mia xara doylevi to taboyraki
tora gia ti manivela afta ta mixanakia pernoyn panefkola brosta ama kseris ama de kseris 8a soy bgaloyn tin panagia....to diko moy gia na katalabis gia ti milame boro na sto balo bros me to xeri....de 8eli kopo 8eli tropo
pare edo mia foto apo to diko moy 500ari
adikite apo ti foto ine se telia katastasi kai to anakataskevasa prin 8 xronia
ama endiaferese gia pragmata exo kratisi kapoia site poy ipirxe iliko boro na psakso na sta stilo
Φιλε μου συγχαριτυρια για την δουλεια που κανεις στο μηχανακι και γνωμη μου ειναι οτι τζαμπα στενοχωριεσαι για τον σκελετο.Αυτα τα μηχανακια ειναι γαιδουρια με ολη την ενοια της λεξεως δεν θα παθει ποτε τιποτα εχουν δειξει τον χαρακτηρα τους με τα οσα εχουν περασει στην εποχη τους.Μιλαμε για αλλα μεταλλα σιδερες κανονικες και δεν ειναι ψευτικο οπως τα σημερινα παραγωγης.Εχουν κατασκευαστει για εντουρο σουζες να ανεβοκατεβαινουν πεζοδρομια και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις.Συμφωνω με τον pano και για το δισκοφρενο που ερικσες τοση δουλεια και για την μανιβελα σαν κατοχος ΚΤΜ αριστερα η μανιβελα δεν δελει κοπο δελει τροπο.
Κάποια καλά επώνυμα φτάνουν 660 βαθμούς τον αέρα, και αν μπορέσεις να στοχεύσεις κάπου κοντά στην περιοχή με το πρόβλημα, με υπομονή, θερμοκρασιακά θα είσαι κοντά στους 500. Δεν ξέρω περισσότερα, οι γνώσεις μου πάνω στα μέταλλα και τις αντοχές τους είναι από φτωχές έως ανύπαρκτες, αλλά κάποιος του γνωρίζει το άθλημα θα σε κατευθύνει καλύτερα.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Να κοιτάξω στα βιβλία της μεταλλουργίας, αλλά αν δε με απατά η μνήμη μου, το normalization απαιτεί κάποιες ώρες παραμονή σε υψηλή θερμοκρασία για να πραγματοποιηθεί σε όλο το πάχος του μετάλλου...
Με τα λίγα και μπακαλίστικα που ξέρω είσαι μια χαρά.
Οι κολλήσεις με αργκόν και γέμισμα δεν γίνανε; Ο συγκολητής σου είναι μάστορας!! Αν πίστευε πως είναι τελειωμένη υπόθεση θα στο έλεγε. Στην τελικά πάρε κι ενα σφυρί και ρίξε του μερικές "καλές" να δεις..
Άρα προχώρα και μη μασάς!!! Τόση δουλειά και θα την αφήσεις έτσι;;
Άλλωστε όταν με το καλό το καβαλήσεις το μηχανάκι θα σου "πει" από μόνο του τι μέλλει γενέσθαι..
Προχώρα!!!![]()
Πατέρας πια..
τωρα το ειδα
καταπληκτικη δουλεια και ωραια παρουσιαση.για το σκελετο δεν μπορω να εκφερω γνωμη
στις κολλησεις να χρησιμοποιησεις υγρο μεταλλο για να πετυχεις φινιρισμα.για τη βαφη των αλουμινενιων μερων ισως παρεις καμια ιδεα απο δω http://www.moto.gr/forums/showthread...ight=restoring
καλη συνεχεια,δωσε φωτο και οπου μπορουμε να βοηθησουμε λεγε![]()
@ p@nos
Τι το αδικεί ρε η φωτογραφία; ΚΟΥΚΛΙ είναι! Πολύ καθαρό μηχανάκι, χίλια μπράβο!
Όπως προείπα η επιλογή του δισκόφρενου θα παραμείνει, αλλά με άλλη τρόμπα άλλη δαγκάνα άλλο δίσκο.
Ούτως ή άλλως κιθάρα δεν έχω στα χέρια μου, και όλα τα βασικά παρελκόμενα της μετατροπής που κάνω τα είχα ήδη καβάτζα πλην της δισκόπλακας που έχω μεν, αλλά είναι τελειωμένη και θα πάρω μια καινούργια.
Αν ερχόταν στα χέρια μου το μηχανάκι με πλήρες ταμπούρο πίσω μάλλον δεν θα το άλλαζα.
@ p@nos & Rider 28
Όταν με το καλό έρθει η ώρα να κελαηδήσει, περιμένω να μου πείτε το κόλπο για τη μανιβέλα
@vaska
Έχω ένα Makita. Το δοκίμασα το πείραμα με το Makita στο ένα χέρι και φλόγιστρο σε κάποια απόσταση στο άλλο. Ζέστανα την περιοχή σε σημείο που ο σκελετός έγινε καλοριφέρ. Εν πάση περιπτώσει τίποτα καινούργιο δεν έβγαλε.
@ KostasV2
Δεν σε απατά η μνήμη σου, έτσι όπως το περιγράφεις γίνεται το normalisation.
@universalgr1
Μωρέ έφαγε με σφυρί τα χαστούκια που έφαγε ο Βέγγος στον Ηλία του 16ου... Δεν έπαθε τίποτα.
Οι κολλήσεις για τρόμπα και μαρσπιέ γίνανε με TIG, οι επισκευές με MIG γιατί θέλαμε γέμισμα με γρήγορα πάσα ώστε να μην ανέβει πολύ η θερμοκρασία. Παρόλο που η TIG μειώνει το εύρος της θερμοκρασιακής ζώνης ήθελε πολύ περισσότερα πάσα που θα οδηγούσαν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Η παραπάνω εξήγηση κατά τον μάστορα.
@ Ispiros
Φινίρισμα αν κάνω, θα κάνω μόνο στις κολλήσεις τρόμπας και μαρσπιέ. Τις επισκευές πέρα από ένα ελαφρύ τρίψιμο θα τις αφήσω γιατί θέλω να παρακολουθώ την περιοχή για ρωγμές, οπότε κάθε τι που λειτουργεί σαν στόκος θα αποφευχθεί.
@ όλους
Ευχαριστώ ρε που κάνατε τον κόπο να γράψετε δυο λόγια και με κατεβάσατε από τα κάγκελα της ταράτσας...![]()
Κωστής
Εμείς ευχαριστούμε που ξοδεύεις το χρόνο σου για να μοιραστείς μαζί μας αυτή την εμπειρία σου!!!
Άσε τα κάγκελα και συνέχα ρε boy!!!
![]()
Πατέρας πια..
Μια σημείωση: Αν παρατηρήσατε ότι στην πατέντα με την τρόμπα δεν αναφέρεται πουθενά πως θα ενεργοποιείται ο διακόπτης για το στοπ, είναι γιατί θα καταργηθεί.
Θα αντικατασταθεί από βίδα για το σωληνάκι φρένου (banjo bolt ελληνιστί) με ενσωματωμένο διακόπτη πίεσης.
Η βάση - κόντρα της δαγκάνας που θα χρησιμοποιηθεί (υπενθυμίζω ότι είναι από CRM250 MkII) στο σημείο που περνάει ο άξονας του πίσω τροχού ήταν πολύ παχιά και έπρεπε να την κατεβάσω.
Συγκεκριμένα είχε πάχος 23.6mm, και ήθελα να γίνει 12mm για να χωράει στο ψαλίδι και να κεντράρεται ο τροχός.
Τότε δεν είχα γνωρίσει ακόμα τον Σάκη (ο μηχανουργός - συγκολλητής). Τη πήγα σε έναν άλλο με φρέζα να μου τη κατεβάσει και με άρχισε τα πως θα το κεντράρω και τα μου-σου-του. Τη πήγα σε δεύτερο, τα ίδια.
Τα πήρα στο κεφάλι και άρχισα τις καφρίλες.
Σημάδεψα πρώτα με μαρκαδόρο αφήνοντας κανά δυό χιλιοστά τράτο για ασφάλεια, έπιασα το σιδηροπρίονο και έκοψα μια φέτα.
Στη φωτογραφία έχω αρχίσει να τρώω και κάμποσο υλικό από το σώμα της βάσης γιατί έβρισκε στο εσωτερικό του ψαλιδιού.
Πέρασα έναν αποστάτη στον άξονα του τροχού και έντυσα τη μέσα μεριά με το πιο βάρβαρο πατόχαρτο που είχα.
Σε αυτήν την τρύπα που έχει η απόληξη του άξονα...
![]()
Κωστής
...σφήνωσα μια πλατιά πόντα πιασμένη στο δράπανο. Έπιασα τη βάση της δαγκάνας στη μέγκενη, πέρασα το σύνολο άξονα - αποστάτη - πατόχαρτου από την τρύπα της βάσης και άρχισα να ρεκτιφιάρω την επιφάνεια της βάσης.
Το αποτέλεσμα:
Όχι, δεν κατάφερα να το φέρω εντελώς ίσια. Σταμάτησα όταν τη μία μεριά ήταν 11.8mm και από την άλλη 12.1mm.
Αργότερα την πήγα στον Σάκη και μου την έφερε ίσια στα 11mm και έφτιαξα τον αλουμινένιο αποστάτη 1mm μακρύτερο.
Κωστής
Για το στήριγμα της τρόμπας θα επανέλθω, έχει μπόλικο θέμα ακόμα.
Πάμε για τον πίσω τροχό.
Με την αφαίρεση της δισκόπλακας κατηγορίας CATERPILLAR αποκαλύφθηκε ο αλουμινένιος αντάπτορας του προηγούμενου πατεντιάρη.
Για να μπει έπρεπε καταρχήν να φαγωθούν τα σταυρωτά νεύρα στο εσωτερικό του ταμπούρου που δέναν το κεντρικό τμήμα που εδράζει το ρουλεμάν.
Προφανώς θα ρεκτιφιαρίστηκε και το κεντρικό τμήμα του ταμπούρου, και μετά θα του φόρεσαν πρεσαριστό "μανίκι" τον αντάπτορα.
Γαζί πρόσωπο που δένει τον αντάπτορα με το κεντρικό τμήμα που εδράζει το ρουλεμάν και τέλος.
Η θηριώδης και υπέρβαρη δισκόπλακα. Εμένα πάντως μου θυμίζει γούφερ σε καγκουροαυτοκίνητο με μπλε φωτάκια στα πιτσιλιστήρια .
![]()
Κωστής