Και ομως σε μια αγορα οπως ειναι ο χρυσος τα νουμερα εχουν πολυ σημασια...αν αυτα που μας εχουν πει ειναι αληθεια ακουστικε ποσο 25 δις αξιας...αυτο ειναι προβλεψη και οχι δεδομενο...οπως και οτι αυτη η αξια ειναι ειναι οτι αν το πουλαγες τωρα ετοιμο...απο την εμπειρια μου στον τομεα για να μην εχεις καμμια παρενεργεια στο περιβαλλον και στους ανθρωπους το οποσοστο κερδους πεφτει παρα μα παρα πολυ...αυτα
Νταξ' κλειδώστε το το θέμα, μίλησε ο Αναστάσιος Νεράντζης, ούτε λίγο ούτε πολύ, το επιχείρημα του ήταν το εξής:
"Πως θα γίνει το παιδάκι που θα γεννηθεί τώρα να πάρει ένα σταυρουδάκι; Για να βγει ο χρυσός κάποιοι κάπου σκάβουν..."![]()
Οκ
Υπαρχει ενα θεμα στις Σκουριες..... Ξαφνικα στα διαφορα μπλογκς "υπερπροβολη" των επεισοδιων που κανουν οι ντοπιοι (που απλα να αναφερω οτι δεν τους γουσταρω καθολου) και μαλιστα με μπηχτες οτι ειναι υποκινουμενοι απο τους συριζες ή ειναι βαλτοι απο τους παχτες γιατι λεει μια αλλη εταιρεια εχει αλλο σκοπο για το μερος ή ειναι καθυστερημενοι γιατι δεν θελουν την "αναπτυξη"
Την μια μερα διαβαζω αυτη τη μαλακια περι αλλης εταιρειας σε μια αντιστοιχης μαλακιας μπλογκ.... την αλλη το βλεπω γραμμενο εδω οτι καποιος ειχε ενα φιλο καποιου που ειναι καπου που ξερει σιγουρα...... σαν την ιστορια με τον φιλο που ειχαν ολοι που ηξερε οτι στην πιτσα χατ κερασαν πιτσα με 6 σπερματα.......
Το ιδιο με τις ασφαλειες που στα γαμωμπλογκς καθε μερα εχει 3 θεματα για τον νεο νομο και Ωωω τι τυχαιο απο κατω εχουν διαφημιση site που κανει ασφαλειες....
Με το μπαρδο κιολας για τις βωμολοχιες απλα ετσι μου ερχονται.....
Είμαι Γεωλόγος με μεταπτυχιακό στην Γεωγραφία και Γεωπεριβάλλον και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εξοργίζομαι με όλα αυτά που διαβάζω, με όλα αυτά που ακούω στην τηλεόραση και σε πηγαδάκια από άσχετους...
Χειρότερο της αμάθειας είναι η ημιμάθεια! Εδώ και αρκετό καιρό διαβάζω στα διάφορα φόρα περί του "περιβαλλοντικού κόστους" των μεταλλείων της Χαλκιδικής και αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στο να γράψω κάποια πράγματα σαν γνώστης και ειδικός επί του θέματος ή να σιωπήσω και να τους αφήσω στο παραλήρημα τους...
Δεν θα μιλήσω επιστημονικά, δεν θα αναφέρω ούτε μεθόδους ούτε βαρύγδουπες επιστημονικές ορολογίες για εντυπωσιασμό. Θα πω μόνο τα εξής και όποιος θέλει ας τα λάβει υπόψιν.
Εκμετάλλευση χρυσού στην περιοχή γίνεται από πριν την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έχω πάει στην περιοχή και έχω κάνει μπάνιο στις παραλίες της. Έχω αναλύσει νερό της περιοχής στο χημείο. Παραλίες της περιοχής έχουν την "μπλε σημαία". Η εξόρυξη που γίνεται εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει επιβαρύνει καθόλου την ποιότητα του περιβάλλοντος!
Ναι, δυνητικά μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα, αν δεν ακολουθηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι. Ακολουθούνται αδιαλείπτως όμως και απόδειξη είναι μια βόλτα στην περιοχή.
Οι εργάτες εκεί δεν παίρνουν ούτε 600 ούτε 800 ευρώ που ειπώθηκε, αλλά πολύ περισσότερα καθότι παίρνουν επιδόματα υπόγειας εργασίας κλπ. Αυτό το λέω απλά επειδή ειπώθηκε κάτι για "χαμηλούς μισθούς" και όχι πως έχει σχέση με το Περιβάλλον.
Όλη η περιοχή ζει άμεσα ή έμμεσα από την εκμετάλλευση του χρυσού. Είτε δουλεύοντας στην εταιρία είτε προσφέροντας υπηρεσίες σε αυτούς που δουλεύουν σε αυτή.
Περιβαλλοντικά μπορεί να μην υπάρξει ΚΑΘΟΛΟΥ σχεδόν επιβάρυνση του Περιβάλλοντος από τέτοιες διαδικασίες! Άλλωστε μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ξέρατε καν ότι υπήρχε εκμετάλλευση στην περιοχή. Μετά το πέρας όλων αυτών των εργασιών προβλέπονται από τις μελέτες, εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος, δενδροφυτεύσεις, πάρκα κλπ κλπ. Όλα αυτά δεν είναι ουτοπίες, αλλά πραγματικότητα σε πολλά μέρη του πλανήτη με βαρύτατες ρήτρες σε περίπτωση μη υλοποίησης. Άλλωστε καμία εταιρία δεν διακινδυνεύει να δημιουργήσει περιβαλλοντικά θέματα γιατί θα αποκλειστεί από άλλους διαγωνισμούς σε άλλα μέρη.
Σε λίγο καιρό που θα αρχίσει η εκμετάλλευση (πρώτα ο Θεός) των κοιτασμάτων Πετρελαίου της χώρας μας, θα έχουμε τα ίδια;
Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε... εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων που έχουμε και ευημερία ή να παραμείνουμε στα σκατά από τον φόβο λόγω της αμάθειας;
Αντί να παλεύετε στο να μην γίνει εξόρυξη χρυσού, παλέψτε στο να υπάρχουν περισσότερα ανταποδοτικά οφέλη στο κράτος αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.
Πρώτα ενημερωθείτε και μετά μιλήστε.
Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..
<Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣ....>