Καλόβολτο να είναι και πάντα όρθιο![]()
Καλόβολτο να είναι και πάντα όρθιο![]()
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Δημήτρης
καλοβολτο, να το χαρεις οσο δεν παει...
162 σου ειχε δειξει πριν την μετατροπη σε μαμα μορφη και μετα επιασε τα 180?
καλές βόλτες με προσοχή και σθένος.
Μπράβο ρε μαν...χαλάλι τα 2 χρόνια αναμονής,υπομονής, ερεύνας και κόστους...η δουλειά που έκανες να την χιλιοχαρείς..
καλα χιλιόμετρα
Να το χαρεις!
Απλα να πω την αποψη μου ,μου φαινονται λιγα με ολα αυτα που εχεις κανει στη μοτο.
Φιλος με το ιδιο μοντελο,με akrapovic Ολοσωμη,φιλτρο και pc του ειχε βγαλει δυναμομετρο 170 κατι.Ισως να ηταν αισιοδοξο και λιγο αλλα και παλι...
ενταξει...τα αλογα δεν ειναι στραγαλια...
και τα δυναμομετρα διαφερουν ΠΟΛΥ το ενα με το αλλο...
επισης μπορει να ρυθμιστει το μηχανακι να βγαζει 65464651494 αλογα στο δυναμομετρο και στον δρομο να σερνεται...κυριολεκτικα...
εχουν μπει κοντρες με μηχανακια περιφερειακων (φιλτρο, εξατμιση, προγραμμα) με θεωρητικα τουμπανα (εκκεντροφορους, πιστονια, ροϊκες, κλπ) και εχουν κλαψει μανουλες...
δεν ξερω αν εχει μπει ξανα εδω αλλα διαβαστε λιγο...
Αρχικά να το χαίρεσαι όσο δεν πάει!!!!
Φυσικά αφού από δυναμόμετρο σε δυναμόμετραο αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο βγάζει τις καμπύλες, π.χ. μετράει ροπή σε διακριτές στροφές και μετά κατασκευάζει μια καμπύλη με παρεμβολή (interpolation) ή κάνει κάτι άλλο.... ο iat sensor από που διαβάζει θερμοκρασία κτλ. κτλ.Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal;2586697 [U
και όλα αυτά παίζουν ρόλο στο πόσο θέλει να μας χαιδέψει τα αυτία ο χρήστης του...
Σε κάθε περίπτωση όμως να την χαίρεσαι!!!
Το καλύτερο τεστ είναι η βόλτα που θα την κάνεις σε γνωστές διαδρομές...
![]()
"...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."
Ψάχνοντας στην αρχή να βρω πληροφορίες σχετικά με την μετατροπή και τι παίζει με τα κιτ αυτά της Honda ,διάβασα κάπου (νομίζω στο 1000RR.net ήταν) ότι υπάρχουν δυο στάδια βελτίωσης…
Το 1ο και αυτό που έκανα εγώ μιλούσε για συμπίεση έως 13.5/1 με JSB εκκεντροφόρους και εκτιμώμενη απόδοση 190-210 άλογα-στρόφαλο (δεν το αναφέρει αλλά δεν παίζει για τροχό)
Το 2ο στάδιο μιλούσε για 14.5/1 συμπίεση με SBK εκκεντροφόρους για απόδοση από 210 έως 230 άλογα –στρόφαλο (επίσης δεν το αναφέρει αλλά πάλι δεν παίζει για τροχό).
Επομένως και με δεδομένο ότι έχω 196 στρόφαλο –με την προϋπόθεση ότι το δυναμόμετρο δεν «έβγαλε» αυτό που ήθελα να δω- η απόδοση είναι μέσα στα ‘’προβλεπόμενα’’ …
Πάμε τώρα στην δοκιμή στο δρόμο:
Έγινε με ένα CB1300 το οποίο πριν (με τα 162 τροχό) δεν υπήρχε περίπτωση να το περάσω με ρεπρίζ από οποιαδήποτε σχέση (από 3η και πάνω έτσι; ) και ποτέ πριν τα 200..Μετα τα 200-220 το περνούσα πλέον..
Κάναμε δοκιμή το ίδιο στυλ ΠΡΙΝ την ρύθμιση (στα 180 τροχό) .
Με 3η ρεπρίζ δεν καθόταν καν δίπλα μου. Με 4η μου έριχνε μισό τροχό και μετά ξανά γεια σας…
Με 5η μισό μηχανάκι και μετά ξανά γεια σας… Με 6η δεν δοκιμάσαμε αλλά δεν υπάρχει λόγος….
Να αναφέρω ότι το CB δεν είναι εργοστάσιο… Βγάζει κατιτίς λιγότερο από 140 τροχό. Και κάτι επίσης σημαντικό, είμαι 25 κιλά βαρύτερος από το παιδί που το έχει.
Μένει μια δοκιμή ακόμα με ένα CBR1000RR ίδιο μοντέλο με το δικό μου (2005) το οποίο το μόνο που φοράει είναι ένα τελικό Yoshimura και φίλτρο ΚΝ και το οποίο είναι 152 τροχό…
Θεωρώ ότι το δυναμόμετρο δεν έβγαλε το νούμερο που ήθελα να δω. Όπως επίσης πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλύτερη δουλειά όχι στο να βγάλει κι άλλα άλογα αλλά να γίνει ακόμα καλύτερο στην απόδοση της δύναμης στο δρόμο (που πιστέψτε με δεν καταλαβαίνεις τίποτα μετά τις 6000). Επίσης χάνει πολύ ροπή από το στρόφαλο μέχρι την ρόδα και πιθανόν να φταίνε οι δίσκοι; 'Η μπορεί να είναι και έτσι..
Δημήτρης