Σελίδα 12 από 32 ΠρώτοΠρώτο ... 2789101112131415161722 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 466

Θέμα: Σκεψεις για οικονομικο on-off ...

Συγκαμένο μέλος Το avatar του/της Drake Ramore
    Εγώ πάλι νομίζω ότι όταν ψάχνουμε για μουλάρι, διαλέγουμε 2-3 μοντέλα και ψάχνουμε στην αγορά ποιο από αυτά θα βρούμε σε καλύτερη κατάσταση. Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουμε 11 σελίδες τώρα, μιας και έχουν απορριφθεί όλα τα best seller μουλάρια της αγοράς...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Ρε σουπια,μηπως παιρνεις τιποτα ποσοστα απο τους Γερμαναραδες?

Παιδια σας ευχαριστω ολους πολυ για τις αποψεις κ τις γνωμες σας.Ο καθενας σκεφτεται με το δικο του μυαλο και τις δικες του αναγκες.
    Ετσι κ γω,οσο κ αν δεν μπορω να σας το περασω γραπτα,εχω τους λογους μου που κλινω προς τα συγκεκριμενα μοντελα.

Σας εχω διαβασει ολους προσεκτικα και εχουν ληφθει ολα υποψιν

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Drake Ramore Προβολή μηνύματος
    Εγώ πάλι νομίζω ότι όταν ψάχνουμε για μουλάρι, διαλέγουμε 2-3 μοντέλα και ψάχνουμε στην αγορά ποιο από αυτά θα βρούμε σε καλύτερη κατάσταση. Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουμε 11 σελίδες τώρα, μιας και έχουν απορριφθεί όλα τα best seller μουλάρια της αγοράς...
    Όταν λες διαλέγουμε 2-3 μοντέλα με ποια κριτήρια τα διαλέγουμε?

Να κάνουν για μουλάρια, να είναι αξιόπιστα κτλ κτλ.

Μετά ψάχνουμε να βρούμε αυτό που είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Εγώ τι έγραψα?

Εσύ ποια θεωρείς καλά απ' αυτά που απορρίφτηκαν?
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Θεωρω οτι εδω κ αρκετες σελιδες προσεγγιζετε το θεμα με λαθος τροπο!
    Ο καθενας εχει "καπως" στο μυαλο του το ιδανικο και ειναι διαφορετικο για τον καθενα...

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από camen Προβολή μηνύματος
    Ρε σουπια,μηπως παιρνεις τιποτα ποσοστα απο τους Γερμαναραδες?
    Γιατί με στεναχωράς τώρα? Αφού ξέρεις για την bmw έχω γράψει χειρότερα πράγματα απ' ότι για την άφρικα και για το χτ μαζί!

Το ντακαρ όμως είναι άλλη φάση.

Και φαίνεται να ταιριάζει κουτί στις ανάγκες σου. Ακόμα και το πιο άσχημο fanduro.

Το dr δεν το απέρριψα, απλά δεν κατάλαβα τι παραπάνω έχει απ' το bmw.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Ενα μηχανακι-υπηρετη ψαχνω...
    Honda SLR
    Honda Vigor

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    Honda SLR

Είπα να του το προτείνω και εγώ αλλά θα το απορρίψει γιατί δεν ταξιδεύει άνετα λόγο ζελατίνας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    Honda SLR
    Honda Vigor
    Αυτο το SLR το εχεις τετοιο καημο που στο τελος θα στο παρω δωρο να σταματησεις να το προτεινεις!!!
    Quod me nutrit... me destruit.....

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος

Είπα να του το προτείνω και εγώ αλλά θα το απορρίψει γιατί δεν ταξιδεύει άνετα λόγο ζελατίνας.
    Στο vigor ομως βαζεις μεγαλυτερη (αλλα που να το βρεις το βιγκορ βεβαια )

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από (Mostra)damoS Προβολή μηνύματος
    Αυτο το SLR το εχεις τετοιο καημο που στο τελος θα στο παρω δωρο να σταματησεις να το προτεινεις!!!
    Μη κανεις καμια μαλακία και μου παρεις το σλρ
    Το βιγκορ θελω

Συγκαμένο μέλος Το avatar του/της Drake Ramore
    Όταν λες διαλέγουμε 2-3 μοντέλα με ποια κριτήρια τα διαλέγουμε?

Να κάνουν για μουλάρια, να είναι αξιόπιστα κτλ κτλ.

Μετά ψάχνουμε να βρούμε αυτό που είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Εγώ τι έγραψα?

Εσύ ποια θεωρείς καλά απ' αυτά που απορρίφτηκαν?
    Τα διαλέγει ο καθένας με τα κριτήρια που έχει θέσει για να ψάξει μουλάρι, και με το τι εννοεί ο καθένας μουλάρι.

Στο δικό σου ποστ εσύ εγραψες πολύ σωστά τι κάνεις όταν θέλεις να διαλέξεις μουλάρι. Δεν αντιπαρατέθηκα σε αυτό που έγραψες, απλά προσέφερα μια ακόμη άποψη.
    Πχ εγώ δεν δεν κοιτάω σαν πρώτο το κριτήριο που έβαλες. Δεν με νοιάζει να είναι το πιο καινούριο που μπορώ να πάρω. Κοιτάω πρώτα το τρίτο κριτήριο που έβαλες, αν καλύπτει τις βασικές ανάγκες μου. Επειτά κοιτάω αν είναι αξιόπιστο. Το να μου αρέσει πολύ ή να μπορώ να το πουλήσω αργότερα μου είναι αδιάφορα μιας και το θέλω για μουλάρι, δηλαδή να του πιώ το αίμα. Κοιτάζοντας αυτά τα κριτηρια λοιπόν (ή τα όποια βάλει ο καθένας για τον εαυτό του) καταλήγω σε 2-3 ή και παρπάνω μοντέλα στα χρήματα που έχω σκοπό να δώσω. Απο εκει και πέρα παίζει λίγο και η τύχη ρόλο. Ποιο θα είναι το μοντέλο που θα βρω σε αγγελία και θα είναι περιποιημένο και σερβισαρισμένο και προσεγμένο και στα λεφτά που θέλω.

Για να το κάνω ποιο λιανα, όταν έψαχνα για μουλάρι με τα δικά μου κριτήρια έπαιζαν τα: Africa/Transalp/GS650/Dominator στα λεφτά που ήθελα. Είδα αρκετά μοντέλα,αλλά λόγω παλαιότητας τα περισσότερα ήταν χρέπια. Ειδικά αυτά που ήταν σε χαμηλές τιμές στο car.gr. Ήθελαν κανα 1000αρικο απο πάνω για να γίνουν μηχανάκια. Ετυχε τελικά και πήρα ένα Τρανσαλπ που ήταν όπως το ήθελα μηχανικά και εμφανισιακά. Αν στην θέση του ήταν ένα dominator ή ενα gs 650 ή ένα Africa στην ίδια κατάσταση και τα ίδια λεφτά θα έπαιρνα εκεινο.Αυτο εννοώ οτι διαλέγουμε 2-3 μοντέλα και πάμε για το καλύτερο.

Σε μηχανές τέτοιας ηλικίας και για τέτοια χρήση δεν θέλει τόσο ανάλυση πιά. Αντε αν ο ενδιαφερόμενος είναι πιτσιρικάς και θέλει να πάρει την πρώτη του μηχανή, να τον βοηθήσουμε, αλλά νομίζω οτι ο camen σαν ήδη μοτοσυκλετιστής και ειδικά Ιταλόφιλος ξέρει οτι το τραβάμε το νημα απο τα μαλλιά. Αφου ξέρει ήδη τι θα πάρει!

Στη ερώτηση για το ποια θεωρώ καλά για την χρήση που θέλει και έχουν ήδη απορριφθεί θα πω οτι με βάση τα δεδομένα του πρώτου ποστ ένα GS650 ή ένα XT660R θα του ήταν ιδανικά.

Παλαιό μέλος
    Γιατί με στεναχωράς τώρα? Αφού ξέρεις για την bmw έχω γράψει χειρότερα πράγματα απ' ότι για την άφρικα και για το χτ μαζί!

Το ντακαρ όμως είναι άλλη φάση.

Και φαίνεται να ταιριάζει κουτί στις ανάγκες σου. Ακόμα και το πιο άσχημο fanduro.

Το dr δεν το απέρριψα, απλά δεν κατάλαβα τι παραπάνω έχει απ' το bmw.
    Θα συμφωνησω.Και σιγουρα στην πολη το θεωρω πιο ευελικτο,πιο φρεσκο και πιο "μουρατο".
    Θα γυρισουνε και κανα δυο να το κοιταξουνε.

Σωστά…….. αυτό το πόσοι θα γυρίσουν να το κοιτάζουν είναι σοβαρό πλεονέκτημα για μια μοτοσυκλέτα!!!!!!!!!!!!!!
    Κρίνουμε ανάλογα με τις εμπειρίες μας.

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από paraligo Προβολή μηνύματος
    Σωστά…….. αυτό το πόσοι θα γυρίσουν να το κοιτάζουν είναι σοβαρό πλεονέκτημα για μια μοτοσυκλέτα!!!!!!!!!!!!!!
    Είναι κι αυτό ένα από τα κριτήρια αγοράς και παντού στον κόσμο ισχύει το ίδιο. Το ποσοστό αλλάζει για τον καθένα μας.
    Εξαιρούνται τα μηχανάκια δουλειάς.

Θεωρω οτι εδω κ αρκετες σελιδες προσεγγιζετε το θεμα με λαθος τροπο!
    Ο καθενας εχει "καπως" στο μυαλο του το ιδανικο και ειναι διαφορετικο για τον καθενα...
    Ωραίος. Προσωπικά πάντως βρίσκω ακαταμάχητη την προσφορά του Suzuki στο χιλιάρικο αν δεν έχει θέμα όπως είπες.
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

ΣινανάϊΌπαΓιαβρουμ&Αμάν Το avatar του/της Corki
    Η λογικη λεει .......DAKAR.....γιατι ειναι πιο ελαφρυ, με τις ιδιες επιδοσεις και με πολυ καλυτερη καταναλωση.

Αλλα στο χιλιαρικο δεν το βρισκεις με τπτ.

Και αυτα που πωλουνται στα 2000€ ειναι λιωμενα. Για αυτο προτεινουμε τον BIG-ουλα. Συν οτι κατσαβιδιαζεται λιγο παραπανω απο το BMW.....απλα μια που τον πηρες μια που σου εμεινε!

Νέο μέλος Το avatar του/της gbtechelec

Arrow

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ON-OFF

Αν κατάλαβα καλά , οι περισσσότερες γνώμες για τη Suzuki DR800S βασίζονται σε ..φήμες , στο ότι κάποιος άκουσε κάτι.... ή/και στο πώς φαντάζεται κάποιος μια μηχανή μονοκύλινδη με 800 cc . Από προσωπική πείρα , θέλω να πω τα εξής .

1.Εμφάνιση (παρέα με μια Africa για σύγκριση)

2. Αξιοπιστία - κατανάλωση

Από αξιοπιστία , μιλώντας για τη συγκεκριμένη έκδοση DR 800 S SM2 (1996 open) στα 53000 χλμ έχει παρουσιάσει χαλασμένο killswitch στο stand ( που το βραχυκύκλωσα και ησύχασα ), ντίζα συμπλέκτη , αλλαγή εξάτμισης (ARROW TP SI 4047) , τιμόνι REHNTALL , καθαρισμός και τοποθέτηση κιτ επισκευής καρμπυρατέρ απο Hessler , ψιλοσκουριές στο πλαίσιο (που όμως ΔΕΝ προχωράνε) , αλυσιδογράναζα , διακόπτη stop μπροστινού ,σωληνάκια φρένων ( που αντικαταστάθηκαν με υψηλής πίεσης), γκριπ , καθρέφτες , μπαταρία Yasa 14 AH και κάλυμμα σέλλας . ( που το ξαναέσκισα πρόσφατα )
    Όσον αφορά την κατανάλωση με αλαφρύ χέρι καίει γύρω στα 5,5 με 6 lt/100 km , ενώ με βαρύ 7 με 8 lt/100 km .

3. Κραδασμοί:a12:

Ως το πιο μεγαλο μονοκυλινδρο που μπηκε ποτε σε παραγωγη , το BIG εχει καποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικα απο τη SUZUKI για να ΜΗΝ πασχει απο υπερβολικους κραδασμους . Αλλωστε ..θυμησου , τη σημασια που εδινε η SUZUKI ( ΔΕΝ μιλαμε για την εδω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αντιπροσωπεια) , στο συγκεκριμενο μοντελο με τη συμμετοχη της για πολλα χρονια στο DAKAR .
    Επισης για 10 χρονια περιπου που ηταν σε παραγωγη , ηταν το μονο μεγαλο ON OFF της SUZUKI και επρεπε να μπορει να ανταγωνιστει AFRICA , SUPER TENERE , TENGAI ,ELEFANT ,BMW κλπ

Ο κινητηρας ΔΕΝ αποτελει μερος του πλαισιου και εχει ισχυρες ελαστικες βασεις .
    Το πλαισιο , ειναι πολυ στιβαρο (.........και βαρυ) .
    Υπαρχει το παρακατω συστημα στον κινητηρα , με συγκεκριμενο αλλα απλο τροπο ρυθμισης καθε 6000 χλμ που τα "μαστορια"
    συνηθως ΔΕΝ τον γνωριζουν επειδη το BIG δεν κυκλοφορησε πολυ στην Ελλαδα .

Το μοτερ στα τελευταια μοντελα (μετα το 1996 ) εχει 54 ΗΡ μαμα , ενω ειναι φιμωμενο με δυο τελικα για το θορυβο και τα καυσαερια .
    Αν τα βγαλεις και βαλεις πιο ελευθερα... εξατμιση και φιλτρο αερα .......το μηχανακι τρελλαινεται . Το δικο μου ταξιδευει ανετα με 160.
    Προβλημα με κραδασμους ΔΕΝ εχει αλλα εχει με τον αερα .

4.Χρήση

Στην πόλη είναι πολύ ευέλικτη όταν τη συνηθίσεις , βολική στη διήθηση και το βάρος της δεν σου φαίνεται καθόλου.
    Στην εθνική , μετά τα 120 - 130 χλμ/ώρα σε ενοχλεί ο αέρας . Για οποιον θελει , υπαρχει μεγαλυτερος , τουριστικος ανεμοθωρακας
    Στο χώμα...πάει μαζί με τα ΚΤΜ ( με την ανάλογη εμπειρία και τα κατάλληλα λάστιχα)

5. Service - Ανταλλακτικά - Βελτιώσεις

Πρέπει ο μηχανικός να γνωρίζει τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέττα η να διαβάσει το manual . Η συντήρηση είναι απλή και οικονομική.
    Βελτιώσεις υπάρχουν πολλές στο εξωτερικό και μπορείς να την κάνεις μέχρι και DRZ 850 Dakar .

6. Μεταπώληση

Τη μηχανή αυτή την ΠΑΝΤΡΈΥΕΣΑΙ . Μόνο κάποιος που γνωρίζει θα την αγοράσει .

* Απο τις DR σε αγγελία που έχουν αναφερθεί , γνωρίζω ότι είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ του ΘΕΜΗ απο ΒΕΡΟΙΑ .

Να είστε όλοι καλά .
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων 48507662282801773466617.jpg‎   66369699.jpg‎  
    Τελευταία τροποποίηση από gbtechelec; 23/08/2013 στις 11:32.

Σελίδα 12 από 32 ΠρώτοΠρώτο ... 2789101112131415161722 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Enduro Training III - Off road school για μεγάλα on-off
    από Nik0s στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2008, 14:26
  2. Ερώτηση για συγκριτικό On-Off 650 στο 0-300
    από Innersense στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 23/07/2005, 08:18
  3. Τιμόνι αλουμινίου για mega ON-OFF
    από zeli στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket