οι νομοι περι αδεσποτων και δεσποζομενων ζωων αλλαξε περυσι και φετος τροποποιηθηκαν καποια επιμερους θεματα...εγιναν πιο σοβαρα αδικηματα και η αστυνομια οπως ειπαν τα παιδια υποχρεουται να επεμβει.απο εκει και περα το ποσο ενδιαφερον θα δειξει συνηθως εξαρταται απο τον εκαστοτε διευθυντη.....
χυμαδορ...μιας και ειναι και γραμμενο τωρα....σκιστονα!!!!
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Tι αναφέρει η Αστυνομία για τη σύλληψη 52χρονου που θανάτωσε σκύλο
''Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό συνελήφθη 52χρονος στο Αγρίνιο που τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο με κυνηγετικό όπλο χθες στη Νέαπολη. Για το συμβάν αυτό υπήρξε η ακόλουθη ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Συνελήφθη χθες (24-4-2014) το βράδυ, στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 52χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για θανάτωση σκύλου και παράνομη κατοχή και χρήση όπλου.
Ειδικότερα χθες το απόγευμα, στη Νεάπολη Αγρινίου, ο 52χρονος θανάτωσε σκύλο 24χρονου ημεδαπού, πυροβολώντας τον με κυνηγετικό όπλο, το οποίο μαζί με το νεκρό ζώο απέρριψε σε κοντά σε ποτάμι της περιοχής.Κατά τη διαφυγή του ο 52χρονος, με το αυτοκίνητο του τραυμάτισε ελαφρά τον 24χρονο που επιχείρησε να τον σταματήσει.
Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, λίγες ώρες αργότερα.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών γνωρίζουμε προς τους πολίτες ότι: Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981 όπως ισχύουν σήμερα.
Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.''
θα ηθελα πολυ να συνεχισω την κουβεντα γιατι εχω αρκετα να πω αλλα θα συνεχισουμε να γ@μ@με το θεμα και ειναι σοβαρος ο λογος υπαρξης του...αν ανοιξει ενα θεμα περι αδεσποτων,ευχαριστως...
μονο ενα σχολιο στην τελευταια σου προταση..ο σκυλος εχει δικαιωμα να ζησει την ζωη που του αξιζει,οχι που του διαλεγουμε εμεις επειδη βαρεθηκαμε η δεν στειρωσαμε κλπ....![]()
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
1. H αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της, είναι πολύ σοβαρό πλημμέλημα και έπρεπε να κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες αν έκανες μήνυση. 2. Αν για κάποιο λόγο η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της υπάρχει αρμόδιος εισαγγελέας. 3. Έχουν οριστεί δύο εισαγγελείς για ζητήματα φιλοζωίας (θα προσπαθήσω να βρω τηλ επικοινωνίας) Παίδες όλα έχουν να κάνουν με το πόσο είσαι διατεθειμένος να το κυνηγήσεις, τον χυμαδόρη δε τον φοβάμαι και έξυπνος είναι και αποφασισμένος. Να προσθέσω επίσης πως πρόσφατα φυλακίστηκε άτομο (πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα)
χυμαδορ , εφοσον σε συμβουλευει ο δικηγορος σου ετσι , πραττεις αναλογως με τις συμβουλες του , αλλωστε κρατηθηκες την κρισιμη στιγμη & αυτο εχει τεραστια σημασια, τωρα αναλογα προχωρας & με γνωμονα παντα την σωματικη & ψυχικη σου υγεια & την υγεια των κοντινων σου προσωπων & των σκυλων σου & την ειρηνικη σου διαβιωση στο χωριο , αυτα δεν χρειαζεται καν να τα γραψω ειμαι σιγουρος οτι τα ξερεις απλα σου εκφραζω τις σκεψεις μου ,
αν παρολα αυτα οποιαδηποτε συναντηση εξυπηρετει προς το συμφερον σου & της εκβασης ή εστω για παρεα καφεδακι & φιλικη συμπαρασταση ή αν στην τελικη & στην χειροτερη που δεν το ευχομαι ουτε για πλακα , στραβωσουν περιεργα τα πραγματα & χρειαστει "αλλη εξηγηση" - υπαρχουν & τα πμ εννοειται - ή εστω μια βοηθεια υλικη - μην με παραξηγησεις απλα ξερω οτι καποια πραγματα εχουν & κοστος - αν μπορουμε μεσα απο το φορουμ & οπως μπορει ο καθενας στο πλαισιο που μπορει να βοηθησει , ειμαι μεσα
θεωρω οτι το θεμα δεν αφορα μονο εσενα , αφορα & πρεπει να αφορα ολους μας , ως μελος & συμφορουμιτης με το ιδιαιτερο γνωρισμα & την αλληλεγγυη των μηχανοβιων παντως , νομιζω οτι οφειλω να σου πω οτι δεν εισαι μονος με του κατσαπλιαδες εκει κατω , τουλαχιστον για οτι αφορα το ατομο μου & σε οτι χρειαστει να βοηθησω ,
καλο κουραγιο & καλη υπομονη , σου ευχομαι την καλυτερη εκβαση & παλι εδω ειμαστε & τα λεμε φιλε![]()
"Sensational Lightweight TT victory for Hillier !!! "
http://www.youtube.com/watch?v=Wf4bXFOg8JQ
"baby life's too short" ...........
http://www.youtube.com/watch?v=jiKHtopGPBk
Δεν ξέρω τι παίζει τον τελευταίο καιρό, με πάει γαμιόντας... για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες σήμερα έκανα τον ίδιο δρόμο με το αμάξι να πηγαίνει αεροπορία, αλάρμ και κόρνες. Φίλος που έρχεται παρέα στα μελίσσια έφαγε τρελή επίθεση (είχε βέβαια πολύ χαλαρό προστατευτικό εξοπλισμό) με δεκάδες τσιμπήματα σε χρόνο dt, του μπήκανε μέσα από τη στολή και τον ράψανε παντού, κοιλιά, πλάτη πρόσωπο, χώρια αυτές που έφαγε χέρια και πόδια. Παρ΄ότι μη αλλεργικός το έπαθε το αναφυλλακτικό, μου έγινε σε 2 λεπτά κόκκινος με μπλέ γλωσσα και χείλη, έβγαλε εξάνθήματα παντού (σαν πίτσα μαργαρίτα ήταν σε μορφή και υφή) και άρχισε τις δύσπνοιες... αίντε κορτιζόνες επί τόπου και δρόμο για το νοσοκομείο Κορίνθου... 2 ώρες με ορούς και εγώ πάλι εκεί να βλέπω τις σταγονίτσες να πέφτουν... ρε μλκς δεν την παλεύω άλλο θέλω να μπω σε εναν ανηχοϊκό θάλαμο και να πίνω βαλεριάνες όλη μερά... αλήθεια τα νεύρα μου είναι κρόσια!
καταρχας περαστικα στον φιλο σου , ταχεια αναρρωση ευχομαι ,
& οσο για τα υπολοιπα θα σου πω κατι μπας & γελασεις , κατι που λεμε με εναν κολλητο & το εχουμε κανει σλογκαν σε διαφορες στραβες , αυτος σε απογνωση , του εχουν σκασει καμποσα μαζεμενα & εκει που μιλαμε λεει στο τελος το κλασικο "γιατι να μου συμβαινει αυτο" , δεν λεω τιποτα , σιωπη για καποια λεπτα & του απαντω "γιατι σου αξιζει" , εκει κλασαμε στο γελιο & οι δυο , μετα τα κλασικα , βλακειες κατω των δεκαπεντε ετων , "κανε υπομονη μετα απο ολα αυτα ερχονται απο πισω σου & τρεις λεβεντες μαυροικοκ"
εμενα παλι μου εσκασαν δυο αναποδιες που δεν ειχα αντιστοιχη εμπειρια ,μου εχουν παιξει δυο καλα σε επιπεδο & κατηγορια που δεν μου εχει ξανακατσει ετσι & δεν ξερω πως να τα διαχειριστω σαν πρωτο συναισθημα , παντως δεν ξερω γιατι αλλα "το ενος κακου μυρια επονται" δεν πρεπει να ειναι καθολου τυχαιο ,
οπως & να ' χει φροντιζε την ψυχικη σου υγεια οπως & οσο μπορεις , γιατι ειναι πολυ σημαντικο να μπορεις να ανταπεξελθεις ψυχικα στις στραβες
"Sensational Lightweight TT victory for Hillier !!! "
http://www.youtube.com/watch?v=Wf4bXFOg8JQ
"baby life's too short" ...........
http://www.youtube.com/watch?v=jiKHtopGPBk
Ολα μεσα στο προγραμμα ειναι χυμαδορε!!!
Μην σε περνει απο κατω. Εχε μαζι σου και κανα δυο anapen ειναι στυλο αδρεναλινης εχει κανα 45αρι € αλλα ειναι το πρωτο φαρμακο εκλογης σε αναφυλαξια και οχι η κορτιζονη.
Διαβασε και σχολια απο αλλους ποδηλατες και μοτοσυκλετιστες ομως που δεν εχουν προβλημα και θα καταλαβεις οτι ''το προβλημα'' δεν ειναι τα σκυλια αλλα η ''μπουρτζοβλαχια του ελληναρα''.
Στην Αγγλια υπαρχουν 8 εκατομμυρια σκυλια σε σπιτια και ''ευθανατωνονται'' το πολυ 25.000 το χρονο (που τα περισσοτερα ειναι για λογους υγειας μιας και οι ζωοφιλοι εκει τα βγαζουν απο τα κυνοκομεια και τα φιλοξενουν μεχρι να πεθανουν)...και ΥΠΑΡΧΟΥΝ (λιγα) αδεσποτα...αλλα ΔΕΝ τα φωλιαζουν!
Η Αγγλια ειναι ''κυνοφιλομανα'' και εχουμε πολυ δρομο ακομα να τη φτασουμε...εκει υπαρχει RSPCA...κ οχι ομαδα διας...
Στις ΗΠΑ οι αριθμοι ειναι διφορουμενοι και πολλαπλασιοι σε ολα σε σχεση με ελλαδα.
Στην ελλαδα εχουμε 1 εκατομμυριο αδεσποτα ,200.000 δεσποζομενα (τωρα ποσα αν τηρηθει ο νομος ζουν υπο ορους ευζωιας...ουτε 5% αν ρωτας εμενα)
και δεκαδες χιλιαδες φολες/δηλητηριασμους/κακοποιησεις καθε χρονο.
Η λυση υπαρχει και λεγεται στειρωση και σταματημα του εμποριου! Και το φωναζουν ειδικοι στο χωρο και εδω και εξωτερικο
Αλλα εσυ βεβαια ως κλασσικος ελληναρας εχεις ποιο εμπεριστατομενη αποψη ε?
''Φιλε'' το καταφυγειο δεν ειναι δικο μου...αλλα αν θες να βοηθησεις στο να μειωθουν οι αριθμοι...πες τη διευθυνση σου να σου στελνουμε καθε μερα οσα σκυλια ετοιμοθανατα/βασανισμενα/κουταβια παρατιωνται καθε μερα να σου κοπει η μαγκια!
Ειναι αλλο να μαχεσαι για να τα σωσεις...και αλλο να τα φυλακιζεις οπως εσυ θες...σοβαρα? ποιος εισαι εσυ? ο Υπερανω ολων?
Αυτα που λες δειχνουν μεγαλο προβλημα ''φιλε''...για πες καμια περιπτωση που αποδειχθηκε οτι επιτεθηκε σκυλος απροκλειτα σε παιδακι...δειξε ντε...
Γιατι οσες φορες ''διαδοθηκε'' κατι τετοιο σκυλος πηγε για παιχνιδι...παιδι/μαμα/γιαγια του ριξε πετρα και αυτο ΣΠΑΝΙΑ αμυνθηκε...και κατ'εσε φταιει ο σκυλος...γιατι βαριουνται μερικοι να μορφωθειτε για κατι αλλο περα απο το dancing with the stars...ασε που θα μας την πεις και απο πανω...
Ειμαστε κομματι του παζλ αυτου του πλανητη και οχι οι μαμιαδες του...
Οι μαμιαδες του μαλλον εχουν παρεξηγησει τι σημαινει εξελιξη και επιβιωση του καταλληλοτερου...
Υ.Γ. Αν διαγραφω απο φορουμ...τα λεμε...
Τελευταία τροποποίηση από IRA57; 26/04/2014 στις 01:08.
Η Αθηνά Θεοδωροπούλου και ο Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος είναι πλέον οι αρμόδιοι εισαγγελείς
Εισαι σιγουρος?
http://www.zoosos.gr/article/3153/ti...mia-adiaphorei
Μια φορά κι έναν καιρό που λες που έμενα Ελβετία έκανα τζόκινγκ 2 φορε΄ς την εβδομάδα .
Στα πάρκα που πήγαινα αλλά και στις εξοχές ζούσαν κάτι παράξενα πράγματα με τέσσερα πόδια που οι εκεί μπουρτζόβλαχοι τα έλεγα κουνελάκια,
ελαφάκια κλπ
Το πιο μυστήριο ήταν όμως ότι είχαν και κάτι άλλα πράματα που πέταγαν κι όλας...
Μαλάκα να δεις φάση???
Από δέντρο σε δέντρο ψιλά χαμηλά...
Που να στα λέω.
Κατά έναν παράξενο τρόπο δεν είχε ούτε ένα σπίτι εκεί μέσα.
Όταν δε μια μέρα προσπάθησαν να τους εξηγήσω τι πάει να παει αυθαίρετο, δεν το κατάφερα.
Η φωτιά επίσης δεν έδειχνε να μην τους λέει κάτι.
Ήταν πολύ παράξενο ακόμα ότι και στην πλούσια Ελβετία των 80ς με -3,5 ανεργία δεν έβλεπες τις αμαξάρες που βλέπεις στην Ελληνική επαρχία.
Οι εκεί μπουρτζόβλαχοι είχαν αγελάδες ΑΑΑ ποιότητας, έφτιαχναν γάλα και τυρί και σοκολάτες αλλά ΔΕΝ είχαν ούτε έναν δούλο από το Πακιστάν!
ανανήψαντας