Καλή η ηλεκτροκόλληση για να φτιάξεις κάγκελα και το γκαράζ και ψησταριά και ένα πάγκο και μιά ράμπα αλλά μέχρι εκεί.
Με το tig φτιάχνεις τα πάντα όλα.
Και αν αγόραζα σήμερα μηχάνημα θα τα έχωνα κανονικά και από την αρχή για το καλύτερο tig που θα μπορούσα, η δεν θα αγόραζα τίποτα.
Για ενα ερασιτεχνη η μηχανη ηλεκτροδιου που ειναι μερικα ποστ πριν ειναι υπεραρκετη με μονο περιορισμο τα λεπτα ελλασματα κατω απο 2μμ και το αλουμινιο.ενοειται πως δεν θα φτιαξεις τα παραπανω ομως με κανενα tig εκτος και κανεις καγκελα απο τιτανιο.μαθε καλα το ηλεκτροδιο καλυπτει το 80% των περιπτωσεων
Εχω μια ηλεκτροκολληση 100Α χαλκου, κοκκινο χρωμα, απο καταστημα αλεξπακ.
Δεν εχω καταφερει σχεδον ποτε να κανω κολληση σωστη. Να βρω τα ιδανικα αμπερ για το ηλεκτροδιο και να κολλησω ειτε ραφη ειτε ποντα σωστα. Επειδη εχω κολλησει ομως παλιοτερα με μεγαλυτερη ηλεκτροκοληση αλλα και οταν σπουδαζα πιστευω πως μπορει να φταιει μεν η ελλειψη εμπειριας επειδη τη χρησιμοποιω μια φορα το χρονο και αν, αλλα και το μηχανημα πιστευω δεν βοηθαει.
Αν παρω μια απλη ινβερτερ , θα με βοηθησει να εχω πιο σταθερη κολληση? Να κολλαω καμια λαμαρινα 1-2 χιλιοστα, καμια σωληνα ή μασιφ καγκελο αν χρειαστει?
Ή να παραμεινω με αυτη και οτι κανω?
Σαν αυτη ειναι αλλα σε κοκκινο.![]()
Αν αξίζει τον κόπο να ξοδέψεις χρήμα για μια φορά το χρόνο το ξέρεις μόνο εσύ.
Τα 100 ονομαστικά και πιθανόν κακής ποιότητας κινέζικα αμπέρ δεν θα σε βοηθήσουν να κάνεις πολλά πράγματα.
Ουσιαστικά κολλάς μόνο με 2 ή 2.5 mm ηλεκτρόδιο και με πολλή χαμηλή τάση στο κενό συγκριτικά με ένα inverter.
Αν τελικά αποφασίσεις να πάρεις inverter πάρε κάτι μεγαλύτερο.
οτι ειπε ο στεφανος
και θα προσθεσω να εισαι κοντα σε ενισχυμενη μπριζα. μπαλαντεζες και προεκτασεις αδυνατιζουν το ρευμα με αποτελεσμα να μην μπορεις να κολησεις η να σου διακοπτει συνεχεια την κοληση. μια χαρα ειναι η εμπειρια σου το μηχανημα δεν βοηθαει.
ινβερτερ, και μεγαλυτερο θα παρεις, και θα παθεις πλακα με την ποιοτητα του, σε συγκριση με την παρουσα που πηρες και γενικα.
Γιαννης
δες εδω στο manual
https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...ttQkpK8DYDxF-B
Dankannn
CBR 600F THE BEST
πολυ πολυ καλο μηχανακι!!λοιπων παμε με τα κουμπακια,δεξια ο πανω διακοπτης ειναι 2τ/4τ,πανω το πατας και ξεκιναει το αφηνεις και σταματαει κατω το πατας και ξεκιναει και το ξαναπατας για να σταματησει.ο αμεσως απο κατω διακοπτης εχει 3 θεσεις τερμα κατω ηλεκτροδιο στην μεση tig υψησυχνο για εκινηση και πανω εναυση τυπου lift ark.απο κατω ειναι η μπριζα για το πεταλι και αριστερα της ο διακοπτης πρεπει να ειναι η επιλογη για πεταλι η οχι,αριστερα τους ειναι το ποντεσιομετρο ρυθμησης των A.πανω τα ποντεσιομετρα με την σειρα απο αριστερα προς τα δεξια 1)pree flow, ποσο χρονο εχεις αεριο πριν την εναυση του τοξου.2)με ποσα αμπερ του κυριου ρευματος ξεκινας την συγκολληση.3)ποσο χρονο θες για να πας οπο το ρευμα εκινησης στο ρευμα συγκολησης.4)ποσο του αρχικου ρευματος θες να ειναι ο παλμος.5)ποσο χρονο θες για να φτασεις απο το ρευμα συγκολησης στο σβησιμο του τοξου 5)post flow, ποσο χρονο θες να εχεις αεριο μετα το σταματημα της συγκολησης. το συγκεκριμενο μηχανακι εχει αλλο ενα (κρυφο)ποντεσιομετρο στην πισο μερια που ειναι το δυναμικο του τοξου,αν κολας ανεβατα με βασικα ηλεκτροδια θα αγαπησεις την χρηση του.αν θες να μαθεις tig για πρωτη επαφη κλεισε τους παλμους 7-8 argon φρεσκοτροχισμενο βολφραμιο 40-50Α και πολυ καθαρα προς συγκοληση κομματια.οτι θες ρωτα.
Η μηχανή κόλλαγε μια χαρά, αλλά ήρθε ένας εξωτερικός κατσαπλιάς και πείραξε τα κουμπάκια χωρίς να έχει ιδέα τι κάνουν (ούτε εμείς ξέρουμε, το παιδί που κολλάει, το κάνει εμπειρικά). Χρησιμοποιούμε κόκκινη βελόνα βολφράμιου και κολλάμε 9 στις 10 φορές ανοξείδωτο. Τι εννοείς "να κλείσω τους παλμούς 7-8 argon" ;
Έτσι όπως είναι οι ρυθμίσεις είναι εντάξει; Τις επαναφέραμε όσο θυμόμασταν.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Μήπως το 2 είναι είναι το πόσο % του αρχικού ρεύματος είναι ο παλμός και το 4 το ποσοστό του χρόνου που είναι στα μέγιστα Α ο παλμός?
Δηλαδή τώρα φαίνεται παλμός από 150Α που πέφτει στα 30Α περίοδος περίπου 1.2 δευτερόλεπτα μισός χρόνος στα 30 και μισός στα 150.
Λέω τώρα εξάλλου το κάθε μηχάνημα έχει τα δικά του.
Τελευταία τροποποίηση από stefanos; 13/11/2017 στις 18:28.
Και εγώ επίσηςαπλά το δικό μας μηχάνημα στη δουλειά είναι χειρότερο και με έχουν χώσει να διαβάζω το manual στα αγγλικά
Νομίζω ότι απενεργοποιείται αν βάλεις το πρώτο από αριστερά στη δεύτερη σειρά πάνω από το 75% που έχει και ένα 75 ζωγραφισμένο.
Αλλά μην το πειράξεις και τα κάνεις πτν αφού κάνετε δουλειά έτσι.
Αν δε κάνω πειράματα δε θα μάθω. Πάντως είχα την εντύπωση ότι ο παλμός βοηθά τον αρχάριο.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.