στο εξωτερικο μπαινεις χωμα,αλλα συνοδευομενος.
η ktm οργανωνει πολλα τετοια.
τι 1190,τι 1290
και στα 950-990 λεγαμε οτι θα χασει πολυ το 950.τελικα τιποτα απο αυτα.
1500e εχουν διαφορα στις χαμηλοτερες τιμες.
στο εξωτερικο μπαινεις χωμα,αλλα συνοδευομενος.
η ktm οργανωνει πολλα τετοια.
τι 1190,τι 1290
και στα 950-990 λεγαμε οτι θα χασει πολυ το 950.τελικα τιποτα απο αυτα.
1500e εχουν διαφορα στις χαμηλοτερες τιμες.
37.12.07n
22.47.01.e
τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει
Αλλο το ένα άλλο το άλλο, στην συγκεκριμένη (και οχι μονο) κατηγορία όπως προείπα λογω ματαιοδοξίας το 80% των αγοραστών το εχουν σαν στατους συμπολ. Γι αυτο τους κάνει μεροκάματο η μπε μπε με τα χιλιαδες προβολακια και προστατευτικά προστασίας και καταλήγουν λατέρνες.... θες να μου πεις οτι αυτός ο τύπος (και δεν τον κρινω γουστο του καπέλο του απλα προσπαθω να το εξηγήσω) δεν θα "χρειαστεί" το 30ρι τεπόζιτο στις καθημερινές του περιπέτειες και θα συμβιβαστεί με το 21 ξερω γω τι εχει το 1190? Μη κοιτας τον εαυτο σου που ξερει 2-3 πράγματα και συνειδητά επιλέγει ή απορρίπτει ηλεκτρονικά πχ., η πλειοψηφία δεν αγοράζει έτσι... και ναι η μεταπώληση παιζει σημαντικο ρολο στην αγορά μιας και δεν ειναι και μικρή
Ban 'em all
Αυτό που γραφει το αρθρο :
"Η KTM δοκιμάζει με επιλεγμένους κατασκευαστές μοτοσυκλετών (σ.σ. μαλλον , ελαστικων θελει να πει) το νέο Super Adventure, γιατί όπως και στο 1190 με το MSC, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να τοποθετεί μονάχα τα ελαστικά που θα έχουν ομολογκαριστεί, διαφορετικά το traction control δεν θα έχει την μέγιστη απόδοση."
Θα πρέπει δλδ ο αναβατης να επιλεγει ΜΟΝΟ από συγκεκριμένα ελαστικα ετσι ώστε να διασφαλίζεται η μεγιστη αποδοση του TC?
Ναι Τζώρτζ, το έλεγαν και στο υπάρχον 1190, ότι δουλεύει τέλεια μόνο με το στοκ ελαστικό (continental αν θυμάμαι).
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΦΑΓΑ ΣΤΗ ΜΑΠΑ.............40 ΧΡΟΝΙΑ
Αύτά τά κυβικά...........γιαυτό λέω πόσο ΑΧΡΗΣΤΑ είναι.
Μετά άπό 40 χρόνια χρήσης όλων αύτών τών άρκουδόγκαζων
έχω μιά άποψη.......έσύ κράτα τή δική σου,no problem.
Όμως νά μήν προσπαθήσω νά σώσω μερικούς ,είδικά στίς μέρες μας
πού τό χρήμα έγινε πολύτιμο ...??
Νά τούς παροτρύνω νά άπολαύσουν τή μοτό χωρίς όμως νά παίρνουν
στή βόλτα ταπεράκι γιατί τά έχωσαν έπειδή έφαγαν τόν παππά καί τά δίνουν
στή δόση στερούμενοι ένα ταβερνάκι,ή πάνε βόλτα μόνο όταν έχουν
γιά βενζίνη...??
Σήμερα ,έκτός άν ζείς άλλού έσύ, ύπάρχουν έπιτακτικά ΑΠΕΙΡΟΙ ΛΟΓΟΙ
νά μήν έχει κάποιος τά κυβικά...!!!
Δές άσφάλεια,τέλη κυκλοφορίας,σέρβις ,κατανάλωση.
Ή διαφορά αύτοκινήτου μοτό στόν συγκεκριμμένο τρόπο σκέψης έγκειται
στό ότι ό όδηγός τού αύτοκινήτου σκέφτεται πολύ πιό συντηρητικά καί
μυαλωμένα γιαυτό καί τό down όλων τών έταιρειών,ένώ στή μοτό
ό κατασκευαστής ποντάρει στή ΓΚΑΥΛΑ τού όδηγού πού γουστάρει νά τό πάρει
καί νά τό ΒΛΕΠΕΙ έπειδή δέν έχει μία......!!!!
Ε.....λοιπόν ή δική μου παρέμβαση έδώ καί καιρό έχει νά κάνει μέ τό ότι προσπαθώ
νά πείσω τούς φίλους τής μοτό ότι πολύ καλύτερο είναι νά δώσουν λιγότερα
καί νά τό άπολαύσουν σέ βόλτες καί ταξίδια...!!!
Άλλο χώνω 7-8 καί άλλο 16-18.
Πόσες βόλτες κσί έκδρομές τών πεντακοσίων εύρώ είναι ή διαφορά..??
Πόσες βόλτες καί ταξιδάκια είναι ή διαφορά πού προκύπτει άπό τά έξοδα άνά χλμ.
μιάς μοτό έξακοσίων -έπτακοσίων κυβικών άπό μιάς άλλης χιλίων τριακοσίων..??
υγ. Πολύ άκριβό τό μπράφ ρέ φίλε,μπορούμε καί χωρίς αύτό...!!!
Ναι βεβαίως γι αυτό γεμίσαμε μερτσεντες και καγιεν....
Με το σκεπτικό αυτό θα έπρεπε όλοι να επιλέγουμε παπί και σμαρτ. Οι φραγκατοι 250 και κορολα. ..
ΑΓΟΡΙ.....?? ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΟΥ ΕΙΣΑΙ
Άπό τή μιά μού μιλάς γιά τή λάθος νοοτροπία πού πολεμάω,
καί άπό τήν άλλη είσαι πρό κρίσης όλης τής Εύρώπης.
Πάνε ρίξε μιά ματιά στά αύτοκίνητα.
Μή στά γράφω ένα-ένα.
Έφτασαν πιά ξανά στά χίλια κυβικά σκάφη 4,60 - 4,80
Ή μερσεντές πού παραπιμπτόντως άνέφερες κατέβασε τά κυβικά τής
σειράς Β C καί Ε στά 1500 πετρέλαιο μοτέρ ρενώ καί 1600 βενζίνη μέ
σκάφη 5 μέτρων...!!
Άν δέν έχεις άκόμα παπί.......κορόιδο είσαι...!!!
Κάτσε γιατί κάπου χάνουμε την ουσία.
Υπάρχουν άπειροι λόγοι να μην αγοράζεις μοτοσικλέτα που δεν μπορείς να συντηρήσεις, όχι να μην πάρεις σώνει και καλά "πολλά κυβικά". Και τα 600 είναι πιθανόν να μην μπορείς να συντηρήσεις γιατί λάστιχα ίδια τιμή με το 1000, λάδια φίλτρα μπουζί ίδια ποσότητα και άρα και τιμή, σέρβις με βαλβίδες ίδια τιμή, τακάκια ίδια τιμή (να συνεχίσω; )... Να κερδίσεις 100 ευρώ το χρόνο από την ασφάλεια και τα τέλη; Slow the eggs. Κατανάλωση ίδια, μας κοροϊδεύουν οι βενζινάδες "καλά, όλοι ίδια ευρώ βάζετε;".
Το πόσα θα χώσει ο καθ' ένας γούστο του, ειδικά αν αυτό που πάρει μπορεί να το χαίρεται. Αν πάρει κάποιος το πανάκριβο και μετά όπως λες δεν έχει να φάει ή να κυκλοφορήσει, συμφωνούμε 100%. Ειδικά για το τάπερ, δεν ξέρω αν είναι άποψη ή αναγκη, ότι και να είναι ο "ταπερμαν" την κάψα του την κάνει πράξη οπότε σεβαστός.
Οπότε για εμένα, και κάθε χρόνο να παίρνεις άλλη μοτοσικλέτα καλά κάνεις, αν μπορείς να κάνεις ότι θέλεις με αυτήν. Και το 1290 είναι μεν πεομεγεθυντής και καλύπτει μιά κατά βάση πουλ μουρ ανάγκη (γιατί τα πραγματικά προβλήματα του μοντέλου δείχνουν να μην τα διόρθωσαν) αλλά και να το πάρουν και να το χαρούν όπως θέλουν να το χαρούν όσοι θέλουν να το χαρούν. Και το μπραφ είναι ωραίο και όχι κατ' ανάγκην ακριβό.
Αλλά θα μείνω στο "μην αγοράζετε μηχανή που θα σας γονατίσει οικονομικά και δεν θα σας αφήσει να κυκλοφορείτε και να την χαίρεστε", όχι στο "μην αγοράζετε πολλά κυβικά".
Αγορα μηχανής και απόλυτος ορθολογισμός …
Πόσο φτωχότερος θα ήταν ο μοτοσυκλετιστικος κόσμος (μπορεί και να μην υπήρχε) αν αυτά τα δυο συμβάδιζαν..
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΩΣ...............
Δηλαδή ώς πρός τό μήν παίρνετε κάτι πού σάς γονατίζει οίκονομικά όπως είπες.
Γράφω δέ γιά κυβικά διότι πόσο κάνει ένα 650 καί πόσο ένα 1300...??
Ύπάρχει περίπτωση νά είναι φθηνότερο ποτέ τό μεγάλο..??
Όπότε αύτά ΜΑΖΙ ΠΑΝΕ.
Έπίσης καμμία σχέση τό σέρβις τού χαγιαμπούζα μου μέ τό βεστρόμ,τά λάστιχα του,
ή άσφάλεια του άκόμα καί τά τέλη.
Δέ μιλάω γιά κατανάλωση.
Αύτά βέβαια είναι κάθε χρόνο,λάστιχο 190 πίσω κάθε 5-6-7 χιλιάδες χλμ....??
Λάστιχο βεστρόμ κάθε 12-15 .
Κοστολόγιο...??
Άστα μή τά βάλουμε κάτω ,όμως τό ένα έκανε 7 καί τό άλλο 15....!!!
ΑΥΤΟ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ...??
Δέ λέμε νά πέσεις........πλαστικά χάγια πάνω άπό 1000 ,βεστρόμ 300
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ...........
Χαίρομαι πού συμφωνήσαμε στό βασικό πράμμα,πάρε όσο μπορείς καί όχι νά σέ τρώει...!!!
υγ. Ταπεράκι γουστάρω κι έγώ,άλλο άπό έπιλογή όμως ,καί άλλο άπό άνάγκη......
ΕΝΤΑΞΕΙ............ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΓΕΡΑΣΑ
Οί καιροί όμως πού μοιράζαμε έπιταγές πάει πέρασε.
70 δίς έγιναν άέρας.
Δέ νομίζω ότι θά ξαναπαίξει τό έργο.
Όσο γιά τά χρόνια τά παλιά 70-80 τότε ότι καί νάχαμε
ήμασταν εύτυχισμένοι,άπό φλορέττα....φάντικ.....μοτομπεκάν
μέχρι μπουλντάκο,ζάκς,μοντέσσα....!!!!
Ξερεις... απο σωτηρες χορτασαμε. Σαν πολιτικος ακουγεσε.
Μπας και εισαι ο ρομπεν των αργων ? Δηλαδη με την φορολογικη δηλωση θα ειναι αποδεκτο απο σενα η ΓΚΑΥΛΑ οπως γραφεις του καθ'ενος ?
Τωρα για το παπι εχεις δικιο μωρε... αλλα πες μου... να παρω το inova 125 ή να επιλεξω το super cub ? Θα τραβαει στην Γκιωνα ή δεν θα με κανεις παρεα ?
Πες μου αληθεια.... εχεις BMW gs1300 και καγιεν ετσι ?
Και για να απαντησω σοβαρα στο παραδειγμα σου. Εχεις δικιο, στα αυτοκινητα ετσι εχει γινει.
Ξερεις αυτο εμπορικα το λενε "κυνηγω κομματι της πιτας"
Καπως ετσι κανει η (ΣΚΑ)ΚΤΜ και η κεθε ΚΤΜ.
Γκομενες και μηχανες , εχουν πικρες και χαρες........
Συμφωνώ με τον Τέρνενς. Το κάτω κεφάλι πάντα τρώει το πάνω όταν είναι ανεξέλεγκτο! Βλέπω κι εγώ ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και πάνε να πάρουν smartphone με 500-700€! Υποθέτω ότι το χρειάζονται για τις μεγάλες τους μπίζνες (μαμά, γκόμενα, παιχνίδια να περνά η ώρα μας).
Για οτιδήποτε υλικό, πρέπει να είσαι υπερβολικά άνετος στη κατοχή-χρήση-συντήρηση. Να εργάζεται αυτό για σένα, όχι το ανάποδο.
Τώρα όσοι θέλουν και φτάνουν τα χέρια τους ή τα οικονομικά τους, ας πάρουν και 2.000 κυβικά μηχανή να "ξεχωρίζουν". Οι υπόλοιποι με ότι μπορούμε και όπως μπορούμε.
Έχω ένα ταπεινό Χόντα και με πρήζει ένας με ένα "ανεβασμένο" GS1200 ότι η μηχανή μου ΔΕΝ. Έχω κάνει παραπάνω χιλιόμετρα, δεν καίω τόσο όσο να με απασχολεί, φτάνω με ασφάλεια στον προορισμό μου, δεν μου χάλασε ποτέ, πάω παντού. Τι άλλο να ζητήσω, χαρακτήρα; Χαρακτήρα έχουν οι άνθρωποι. "Δύσκολη μηχανή που θέλει χέρια"; Προτιμώ τις "εύκολες". Εκατοντάδες άλογα; Που, στους ελλιηνικούς καρόδρομους;
Σέβομαι την επιλογή αυτών που θέλουν κάτι μη-χρηστικό και ακριβό αλλά τους λυπάμαι όταν φτάνει η ώρα του ταμείου που κλαίγονται.
Τελευταία βλέπω πολλές μηχανές με εντελώς τελειωμένα λάστιχα, αναβάτες με 1200 μηχανή και κράνος των 20€ (κοινώς πλαστικό καθίκι).