Εναλλακτικα, επειδή οι κωδικοί δεν είναι γραμμένοι σε πέτρα, τους αλλαζεις, ε;
Εναλλακτικα, επειδή οι κωδικοί δεν είναι γραμμένοι σε πέτρα, τους αλλαζεις, ε;
Λάθος. ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙΣ
Μπες στο gsis.gr και δες την περίπτωση της επανεγγραφής.
Και για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους: Ποιός είπε στο γεροντάκι (όλη η Ελλάδα γέμισε με γέρους και "ανήμπορους", τα ίδια θα έλεγαν οι αντίστοιχοι "γέροι" και όταν καθιερώθηκε ο ΑΦΜ πριν από 40 χρόνια "Είμαι γέρος και δεν ξέρω γραφή και ανάγνωση"), ότι είναι δουλειά του λογιστή ή του ιδίου του φορολογουμένου, να εκτυπώνει το εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος, τις δόσεις φόρου εισοδήματος, το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ-ΦΑΠ με τις αντίστοιχες δόσεις, να κάνει ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία κλπ;;;; Το ΚΕΠΥΟ στο Μοσχάτο έκανε ΟΛΕΣ τις εκτυπώσεις ειδοποιητηρίων και τις ταχυδρομικές αποστολές, αυτός ήταν ένας εκ των σκοπών του.
Τόσα χρόνια, οι πληρωμένοι με τα λεφτά μας εφοριακοί και υπάλληλοι του Υ.Ο. γενικά, ήταν επιφορτισμένοι με αυτές τις διαδικασίες... Τις οποίες, για να δείξουν περικοπή δαπανών, φόρτωσαν στους λογιστές... από τους οποίους ΟΛΟΙ έχουν την απαίτηση να τις κάνουν τσάμπα.
Και ο χαρακτηρισμός κάποιου ως "γέρου" και "ανήμπορου" πολλές φορές δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα: Από το καλοκαίρι του 2013, έρχονται οι τακτικοί πελάτες στο γραφείο μου και ζητούν ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ τσάμπα εκτύπωση ταυτοτήτων πληρωμής φόρων. Όταν τους λέω να βγάζουν το ίδιο χαρτί φωτοτυπία και να δίνουν την φωτοτυπία στην τράπεζα, το "ξεχνάνε" και έρχονται σε μένα για επανεκτύπωση. Αφήνω δε το γεγονός ότι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ παραδέχονται ότι έχουν υπολογιστή στο σπίτι αλλά περιέργως δεν θέλουν να δώσουν ένα 50άρικο για να αγοράσουν έναν απλό εκτυπωτή... και ψάχνουν όπως πάντα τον μαλάκα της υποθέσεως.
Σύντομα οι ανανεώσεις των καρτών ανεργίας του ΟΑΕΔ θα γίνονται ηλεκτρονικά. Ποιός σας είπε ότι θέλουν οι λογιστές να ασχολούνται με αυτά; Και εάν δεν θέλουν να χρεωθούν οι άνεργοι κανα 5αρι ευρώ, στα internet cafe με 1 1/2 ευρώ την ώρα.
Το Taxisnet υπολειτουργεί εδώ και 2 χρόνια και μόνοι όσοι το χρησιμοποιούν καθημερινά ξέρουν τι ζόρια τραβάμε. Όταν στις 22/9 ανέβηκαν τα διορθωμένα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, ΟΛΟΙ σκίστηκαν να έρθουν για να πάρουν τις νέες δόσεις...γιατί βαριόντουσαν να διαιρέσουν το ποσό με το 6 αντί του αρχικού 5. Το ότι το σύστημα ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ για 2 μέρες και δεν είχες πρόσβαση σε φυσιολογικές ώρες, σήμαινε πως έπρεπε να κρατάμε τα γραφεία μας ανοικτά μέχρι τα ξημερώματα ή να ξενυχτούσαμε να εκτυπώνουμε εκκαθαριστικά για την επόμενη μέρα;
Προτιμώ να μην εξυπηρετήσω ΚΑΝΕΝΑ για αυτές τις εκτυπώσεις, παρά να ξεχάσω χρεωστική δήλωση ΦΠΑ, με αυτοτελές πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής 250 € για απλογραφικά ή 500 € για διπλογραφικά βιβλία.
Και έχω δώσει σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ τους κωδικούς πρόσβασής τους. Και τους τόνισα ότι είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να παρακολουθούν τις οφειλές τους μηνιαίως, όχι δική μου. Και ότι πρέπει να δώσουν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ E-MAIL για επικοινωνία με το Υ.Ο. Δεν με ενδιαφέρει εάν είναι δίκαιο ή σωστό αυτό, απόφαση του κράτους που στηρίζουν τόσες δεκαετίες είναι, με τον Ανδρεά που πηδούσε την αεροσυνοδό και τον Κωστάκη τον Φρύδια. Βέβαια αρνούνται να το πράξουν, για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω... είναι βαριά η καλογερική. Το πλέον τίμιο θα ήταν να τους βγάλουμε ένα κοστολόγιο για μηνιαία ενημέρωση, αλλά φοβάμαι ότι θα προσκρούσει στην αντίληψη του "Τσάμπα". Εαν έχουν παιδιά, ε, ας τους κοιτάξουν τα παιδιά τους, ας αναλάβουν και αυτά τα οικογενειακά βάρη και να μην περιμένουν να πεθάνουν για να τους κληρονομήσουν.
Και σε τελική ανάλυση δεν είμαι κοινοφελές ίδρυμα, έχω καταντήσει άμισθος υπάλληλος Υ.Ο., χωρίς ωράριο ή αξιοπρεπείς αμοιβές, πληρωνόμαστε τελευταίοι στις επιχειρήσεις (παρά τον ρόλο που καλούμαστε να διαδραματίσουμε), κυνηγάμε φέσια ετών, χρωστάμε ΦΠΑ και φόρους ανείσπρακτων αμοιβών, ο ΟΑΕΕ καραδοκεί στην γωνία κάθε δίμηνο, το ίδιο και τα ενοίκια, τηλεφωνική σύνδεση, Internet, ΔΕΗ κλπ. Αυτά για όσους λένε ότι δεν έχει κόστος η εκτύπωση ταυτοτήτων οφειλής και εκκαθαριστικών για τα γεροντάκια...που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι συνεχίζετε να τους πληρώνετε για υπηρεσίες που δεν προσφέρουν και ότι αυτά τα χρήματα πηγαίνουν για την αποπληρωμή των τοκογλύφων, ίσως αλλάξετε γνώμη για το Υ.Ο.
Φιλική συμβουλή σε όλους: Όσοι έχουν "απλή" δήλωση, ας την κάνουν μόνοι τους, ας πάρουν το βοήθημα του Υ.Ο. (το βιβλιαράκι με τις οδηγίες) ή έστω ας δώσουν 7 € για το βιβλίο που βγάζει ο Μελάς κάθε χρόνο. Και τα λεφτά σας δεν θα "πετάξετε" στους χαραμοφάηδες λογιστές (που κάποιοι νομίζουν ότι επειδή μας φόρτωσαν πολλαπλάσια δουλειά, παράλληλα αυξήθηκε αναλόγως και η αμοιβή μας, ΔΥΣΤΥΧΩΣ όχι δεν αυξήθηκε η αμοιβή μας, αλλά μόνιμη επωδός είναι "Υπάρχει κρίση, κόψε κάτι") και εμείς θα γλιτώσουμε χρόνο από ανούσιες δηλώσεις και θα επικεντρωθούμε σε άλλες πιο επικερδής ασχολίες. Εδώ φορολογούμενος με 4 σελίδες ακινήτων στο Ε2 (εισόδημα από ενοίκια), με μεταβολές εντός έτους, διαφορετικούς μισθωτές για ακίνητο, εκχώρηση μισθωμάτων στο δημόσιο, συνολικό εισόδημα ΑΝΩ των 100.000 € ετησίως και μετά από 4ωρη ενασχόληση (καθαρή χρονική χρέωση) για την σύνταξη της δηλώσεως, ήθελε κάθε χρόνο να κόβω 50 ευρώ από την δήλωση (300+ΦΠΑ ήταν η χρέωση-ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ- και κάθε φορά έλεγε "Δώσε μου ένα λογαριασμό να στα βάλω" και έκοβε 50 ευρώ)... Αλλά το τηλέφωνό μου το ήθελε για συμβουλές καθ' όλο το έτος, στο τσάμπα. Μόλις τους πεις να περάσουν από το γραφέιο (για να τους πεις και ότι θα τους χρεώσεις), αρχίζουν τα "Δεν μπορώ σήμερα έχω δουλειά"....
Και σε αντίθεση με τον μηχανικό που μου είπε στο τηλέφωνο "250 με το φπα για το ενεργειακό πιστοποιητικό" και στο τέλος έδωσε απόδειξη για 73,80 € (60+φπα) για "Να μην χρεωθείς πολλά με ΦΕΜ", λέω κατευθείαν στον φορολογούμενο "61,50 € για την δήλωση" και του εξηγώ ότι 50 ευρώ είναι η αξία και 11,50 το ΦΠΑ. Και προσωπικά το ΦΠΑ για μένα είναι ΙΕΡΟ... Γιατί εάν είναι να βάζω από την τσέπη μου 23% ΦΠΑ και 26% Φόρο (για να μην υπολογίσω ότι ο πραγματικός φόρος είναι 40,30 % δηλαδή 26% +55% προκαταβολή) δηλαδή 49% ή χειρότερα 63,30% σε ΦΠΑ και ΦΟΡΟ, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν μας όλα τα υπόλοιπα έξοδα, τέλος επιτηδεύματος 650 €, έκτακτη εισφορά για εισόδημα άνω των 12000 ευρώ....το κλείνω αύριο το πρωί.
Περίμενα η πρώτη μου δημοσίευση να ήταν για συμβουλές περί απόφασης αγοράς μηχανής.... Τέλος πάντων.
Υ.Γ. "Έσπασα" την απάντηση σε 2 δημοσιεύσεις, ένεκα περιορισμού χαρακτήρων.
Υ.Γ. 2 Αποσαφήνιση: Από όσες εκτυπώσεις εκκαθαριστικών έκανα, κοντά στις 100, "έβγαλα" 50 ευρώ. Τα 50 ευρώ προήλθαν από "φιλοδώρημα" που έδωσαν ορισμένοι πελάτες. Είχα αρχικά σκεφθεί σαν τακτική να χρεώνω για το ζεύγος 5 ευρώ ανά εκτύπωση, μετά είπα "Άστους, κακομοίρηδες είναι να μην τους χρεώσω". Μέγα σφάλμα. Έπρεπε να είχα ζητήσει χρήματα από όσους δεν είχαν ούτε την ευγένια να πουν "Τι σου χρωστάω;".. Και ήταν πολλοί λίγοι όσοι το είπαν, έστω για τυπικούς λόγους. Δεν πειράζει, του χρόνου θα αναπροσαρμοθούν οι χρεώσεις στη νέα πραγματικότητα του super χαμάλη....
Τελευταία τροποποίηση από gregoo; 29/09/2014 στις 23:47.