Σελίδα 12 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 27891011121314151617 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 289

Θέμα: 19o 36ωρο - Οδοιπορικό Αντοχής 14 - 15 Μαιου

τρίτα άντα δεν νομίζω, αλλά καλά το πας...
    Ο γνωστός γκαντέμης (όχι ο πατρινός) είναι πολύ γατάκι μπροστά σου, Βρασίδα ΜακΛάουντ του κλαν ΜακΛάουντ;

τριάντα, σαράντα, μετά πάς πενήντα, εξήντα, εβδομήντα, ογδόντα, ενενήντα, εκατό, εκατόν δέκα, εκατόν είκοσι, εκατόν τριάντα. Μιά χαρά κρατιέσαι...

Αν πάλι εννοούσες τα τρίτα ήντα, χαρά στο κουράγιο σου γέροντα...

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Σωστός ο φίλος για την κατάθεση ψυχής,όμως...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Vrasidas Προβολή μηνύματος
    Καλημέρα στην παρέα.

Γεμάτη ζωή και κυρίως ψυχή … έχουμε ?? … όχι, δεν έχουμε … Δυστυχώς κυρίως εκεί πτωχεύσαμε.

Το παπί συνήθως ήταν δικάβαλο (ή τρικάβαλο) με αληθινούς επιβάτες γεμάτους ζωή και τρέλα.
    Τα μετέπειτα σούπερ ντούπερ ήταν ή μονοκάβαλα ή κουβαλούσαν επιβάτες που δεν απολάμβαναν την βόλτα, αλλά την αίσθηση ότι ήταν πάνω σε ένα ακριβό δυνατό όχημα. Δεν μπορούσαν καν να νιώσουν τις βασικές διαφορές της έννοιας «μεταφορά σώματος από το σημείο Α στο σημείο Β και μεταφορά ψυχής από το σημείο Α στο σημείο Β» με μηχανή. Αυτό πληγώνει πολύ τελικά φίλε μου …

.. Θυμάμαι που για γκόμενα, έφυγα από Αθήνα - που μόλις είχα φτάσει από Χαλκιδική – για πίσω Χαλκιδική, με ΧΤ 600 (πριν το Benetton με πίσω ταμπούρο) … ένα σλιπινγκ μπαγκ πίσω, sea and city παπούτσι και flying μπουφάν .. α και κράνος.
    Βρασίδα αυτά που εμείς επτωχεύσαμεν τα κάνουν πλέον οι 25 κιλά ελαφρύτεροι και 10 χρόνια νεώτεροί μας.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    αυτά που εμείς επτωχεύσαμεν τα κάνουν πλέον οι 25 κιλά ελαφρύτεροι και 10 χρόνια νεώτεροί μας.
    θα διαφωνήσω. Δυστυχώς, στην πλειοψηφία γαλουχήθηκαν από την εικόνα που περιγράφει ο Βρασίδας και στις νεολαιοπαρέες παίζουν ατάκες του στιλ "έλα μωρέ η μαλακία τώρα, 300 άλογα αμάξι που να πάει"... Και τα αυτά για τα δίτροχα. Δυστυχώς.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tycho Moon
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    καλά άμπαλος δε είσαι τελείως. αλλά

150 Μ.Ο μηχανές το χρόνο
    χ
    1.700 Μ.Ο χλμ το τρι/διήμερο η μηχανή
    χ
    19 36ώρα
    ------------------
    = 4,85 εκατ. διανυθέντα χλμ συνολικά. (προφανώς και υπολογισμοί είναι κατ' εκτίμηση έτσι? αλλά you get the idea )

κάθε χρόνο υπάρχουν μικρο επεισόδια. Τα στατιστικά τους όμως είναι απείρως πιο λίγα απο τα Εθνικά στατιστικά της τροχαίας για τις μοτοσυκλέτες Εθνικό δίκτυο

επιπλέον, απο που προέκυψε οτι οι πτώσεις θεωρούνται προ ημερησίας και η διοργάνωση τις αντιμετωπίζει χαλάρα και σαν να μην τρέχει τίποτα
    Πολύ σωστά τα παραπάνω, να συμπληρώσω και κάτι άλλο για το συγκεκριμένο 36ωρο:

Θεωρώ ότι με έναν ΠΟΛΥ συντηρητικό υπολογισμό, ότι είχαμε κατά μέσο όρο - συμπεριλαμβανομένου και των "ανοιχτών" κομματιών - ανά 60μ και στροφή.

Αν υποθέσουμε ότι κάθε μοτοσυκλέτα έκανε κατά μέσο όρο τα 1.000χλμ από τα 1.500χλμ - το λέω αυτό επειδή δεν κάναν όλοι και τα 1.500χλμ - συμπεραίνουμε ότι κάθε μοτοσυκλέτα έστριψε περίπου 17.000 φορές Χ 140 μοτοσυκλέτες = 2.380.000 στριψίματα σε ένα ΣΚ!!!

Δεν νομίζω ότι είναι παράλογο να υπάρχουν 2-3 ατυχίες στις 2.380.000 στροφές από λάθος εκτίμησης της στροφής, από κούραση, από γλίτσα, χώμα, πέτρες, τρύπες, σπασίματα του οδοστρώματος, κλπ

Σίγουρα είναι λυπηρό να ακούμε για κάποια πτώση ή ακόμα να πέφτουμε και εμείς, αλλά δυστυχώς είναι από τα πράγματα που συμβαίνουν..
    Ἀπὸ τὸ πάρκο στὴ Μυροβόλο τὸ μηχανάκι ἀστράφτει στὸν ἥλιο,
    ἀντανακλᾶ τὸ χαμόγελό σου καὶ μὲ διαλύει στὸ φῶς.

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Όλα αυτά χρειάζονται λεφτά. Εκεί είναι η πηγή όλων. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα ασχέτως οχήματος.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    Σωστός ο φίλος για την κατάθεση ψυχής,όμως...

Βρασίδα αυτά που εμείς επτωχεύσαμεν τα κάνουν πλέον οι 25 κιλά ελαφρύτεροι και 10 χρόνια νεώτεροί μας.
    Νομιζεις.

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    θα διαφωνήσω. Δυστυχώς, στην πλειοψηφία γαλουχήθηκαν από την εικόνα που περιγράφει ο Βρασίδας και στις νεολαιοπαρέες παίζουν ατάκες του στιλ "έλα μωρέ η μαλακία τώρα, 300 άλογα αμάξι που να πάει"... Και τα αυτά για τα δίτροχα. Δυστυχώς.
    Ένα δίκιο το χεις αλλά μην ξεχνάς ότι και για τους σημερινούς πιτσιρικάδες τα σούπερ μηχανάκια είναι άπιαστο όνειρο,γι αυτό αναλώνονται σε θεωρητικές συζητήσεις καφενείου του στιλ "έλα μωρέ η μαλακία τώρα, 300 άλογα αμάξι που να πάει".
    Όπως άλλωστε κι εμείς όταν χαζεύαμε το 900 Darmah και το 850 Le Mans,βασικά εγώ ζαχάρωνα το Caballero και το Simonini κι ας γύρναγα την Πελοπόννησο με ένα DT125.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από 7Tolis Προβολή μηνύματος
    Όλα αυτά χρειάζονται λεφτά. Εκεί είναι η πηγή όλων. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα ασχέτως οχήματος.
    Οχι ρε Τολη,δεν ειναι μονο τα λεφτα το προβλημα.
    Στο χερι να μου τα εβαζες δεν θα πηγαινα,Ειναι μεταξυ αλλων,θεμα αντοχων αλλα και νοοτροπιας.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από 7Tolis Προβολή μηνύματος
    Σίγουρα χρειάζονται χρήματα. Εύκολα όμως δεν είναι. Οι 10-12 ώρες οδήγησης την ημέρα δεν είναι αστεία υπόθεση και δεν έχουν όλοι τις κατάλληλες προσαρμογές ή τρέλα.

Edit: Συγχαρητήρια σε όσους τερμάτισαν! Αν υπάρχουν κάποιοι που δεν τα κατάφεραν, θα υπάρξουν κι άλλα 36ωρα.
    Think faster than you ride

μπραβο σε ολους οσους συμμετείχαν !!!! και στους οργανωτες!!!
    Και του χρόνου παιδες !!!!
    Τελευταία τροποποίηση από ggs; 17/05/2016 στις 11:39.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    Σίγουρα χρειάζονται χρήματα. Εύκολα όμως δεν είναι. Οι 10-12 ώρες οδήγησης την ημέρα δεν είναι αστεία υπόθεση και δεν έχουν όλοι τις κατάλληλες προσαρμογές ή τρέλα.

Edit: Συγχαρητήρια σε όσους τερμάτισαν! Αν υπάρχουν κάποιοι που δεν τα κατάφεραν, θα υπάρξουν κι άλλα 36ωρα.
    Αν μου επιτρεψεις συγχαρητηρια και σε οσους δεν τερματισαν.Η συμμετοχη και μονο ειναι αρκετη.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    βασικά είναι με νομούς το θέμα και η σειρά κατάταξης έχει αποφασιστεί

1. Γρεβενά
    2. Άρτα
    3. Ευρυτανία

Worthless without vids...

Συγχαρητήρια μάγκες. Δοκιμασία πραγματική.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος
    Τα απογεύματα καφέ στου Στέλιου για κουτσομπολιό και καφρίλες … Οι υπόλοιποι σε κάθε ευκαιρία να ρίχνουν το δούλεμα της αρκούδας. Εγώ στην κοσμάρα μου και να το χοντραίνω συνέχεια λέγοντας ότι πυρηνική παπαριά μου κατεβαίνει στο μυαλό … έτσι για να σφίγγουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια.
    Περίεργο πράγμα ο νεοελληνικός εγκέφαλος αδερφάκι μου … Τους λες την οποιαδήποτε παπαριά με σοβαρό ύφος και την πιστεύουν σε κλάσμα δευτερολέπτου … τους λες μια ακριβής αλήθεια χαμογελαστά και σε κοιτούν με το βλέμμα της αγουροξυπνημένης μπεκάτσας …

Να ξεκαθαρίσω ότι τον κινέζο τον πήρα καινούργιο και κάποια στιγμή αν υπάρχει χρόνος και διάθεση θα πούμε κάποια πράγματα για το πώς στρώθηκε – τις αντιρρήσεις του εμπόρου – τις καφρίλες του «εξουσιοδοτημένου» (τρομάρα τους) και διάφορα άλλα που όμως ίσως και να έχουν σχέση με το θέμα μας.

Καθώς το παπί είναι σχετικά χαμηλής κατασκευαστικής ποιότητας, όλα τα δεδομένα ήταν εναντίον μου … ακόμα και η θετική υποστήριξη των κολλητών ( κουφάλες «παντρεμενάκηδες» στο Ρίο έφτασα τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα … να χέσω τα 200 άτια σας χαχαχαχα) …
    Αυτονομία ? 100 χλμ max ….
    Ιπποδύναμη ? σύμφωνα με το εργοστάσιο 8,5 Hp … αλλά επειδή είναι μετριόφρονες εγώ λέω 10 Hp
    Λαστιχα ? ναϋλάκι …
    Θέση οδήγησης ? συμβατή με την αστική μετακίνηση …
    Συμπεριφορά οχήματος ? μπορούμε να το συζητάμε ώρες …
    Αξιοπιστία κινητήρα ? εδώ σε θέλω μάστορά μου ….
    Βάρος αναβάτη + ρουχισμός - αποσκευές ?? … 110 + 40 (όπως τελικά κατέληξε …
    Δηλαδή είχα 110 το παπί + 110 εγώ + 40 λοιπά = 250 κιλά / 10 ίππους = 25 κιλά ανά ίππο …

Όλα εναντίον μου …. Άρα είχα σοβαρούς λόγους να αρχίσω το μόνιμο χαζοχαμόγελό μου και το γυάλισμα στο μάτι …. ( α ρε Στέλιο, είσαι Θεός …)

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Worthless without vids...

...
    βασικά εσένα να σε ευχαριστήσω και επίσημα για τη cam που μου δάνεισες.

Για πρώτη μου φορά σε προσπάθεια λήψης πλάνων κάτι κατάφερα. φυσικά σαν πρωτάρης είχα τα λάθη μου. τα βασικότερα ήταν ότι ξέχασα στο σπίτι τη μικρή βάση που κουμπώνει στο κράνος (αν και είχα προβλέψει να κολλήσω το βασικό κομμάτι), γεγονός το οποίο μου έδωσε μόνο ένα τύπο πλάνων το αποτέλεσμα των οποίων είναι λίγο βαρετό

Δεύτερον και βασικότερο είναι οτι στη δικιά μου cam (την αντιγραφή της sj cam) στα τεστ που τις είχα κάνει είχε βοηθήσει λίγο την ποιότητα της εικόνας (θυμίζω οτι δίνει μόνο 30 fps) η μείωση του exposure(πόσο φως να δέχεται ο φακός). την πληροφορία την είχα τραβήξει απο κάτι site του εξωτερικού για την βελτίωση της ποιότητας της εικόνας. Εφάρμοσα το ίδιο και στη δικιά σου αλλά τελικά δε το χρειαζόταν και μου τη σκοτείνιασε λίγο κατ' τα άλλα θα κοιτάξω να μάθω αυτές τις μέρες να ανεβάζω και στο vimeo / ytube τα αποτελέσματα

χρωστάω πραγματικές μπύρες

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    βασικά εσένα να σε ευχαριστήσω και επίσημα για τη cam που μου δάνεισες.

Για πρώτη μου φορά σε προσπάθεια λήψης πλάνων κάτι κατάφερα. φυσικά σαν πρωτάρης είχα τα λάθη μου. τα βασικότερα ήταν ότι ξέχασα στο σπίτι τη μικρή βάση που κουμπώνει στο κράνος (αν και είχα προβλέψει να κολλήσω το βασικό κομμάτι), γεγονός το οποίο μου έδωσε μόνο ένα τύπο πλάνων το αποτέλεσμα των οποίων είναι λίγο βαρετό

Δεύτερον και βασικότερο είναι οτι στη δικιά μου cam (την αντιγραφή της sj cam) στα τεστ που τις είχα κάνει είχε βοηθήσει λίγο την ποιότητα της εικόνας (θυμίζω οτι δίνει μόνο 30 fps) η μείωση του exposure(πόσο φως να δέχεται ο φακός). την πληροφορία την είχα τραβήξει απο κάτι site του εξωτερικού για την βελτίωση της ποιότητας της εικόνας. Εφάρμοσα το ίδιο και στη δικιά σου αλλά τελικά δε το χρειαζόταν και μου τη σκοτείνιασε λίγο κατ' τα άλλα θα κοιτάξω να μάθω αυτές τις μέρες να ανεβάζω και στο vimeo / ytube τα αποτελέσματα

χρωστάω πραγματικές μπύρες

Βασικά, δεν με ενδιαφέρει τι κάνει η κάμερα. Video απ΄τις βουνοκορφές θέλω ρε να δω.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Σελίδα 12 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 27891011121314151617 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. 18ο Classic Trophy 14-15 Μαίου 2011
    από sapila racing στο forum Ιστορία & κλασικές μοτοσικλέτες
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2011, 12:25
  2. ΣΚ στα Βαρδούσια, 14-15-16 Μαϊου
    από dimval στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2010, 11:21
  3. 11ο 36ώρο οδοιπορικό αντοχής (τα μεθεόρτια).
    από npat στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 78
    Τελευταίο μήνυμα: 28/05/2008, 15:45
  4. Πολυήμερη στη Βόρεια Ελλάδα, 13-14-15-16/03/08.
    από Greg61 στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 14/04/2008, 11:10
  5. Απαντήσεις: 105
    Τελευταίο μήνυμα: 15/02/2007, 18:17

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ