Και το ερώτημα παραμένει... έστω ότι έχουμε επίγνωση της ανισορροπίας σε στρατιωτική ισχύ,γνωρίζουμε επίσης αρκετά καλά πως οι απέναντι έχουν επεκτατικές βλέψεις εδώ και δεκαετίες και θέλουν πατήσουν πόδι στο Αιγαίο. Βλέπουμε ότι ο μ@λ@κ@ς ο έρντι είναι ένας ημιψυχάκιας δικτάτορας και ότι οι συγκυρίες είναι ευνοικές για την εκδήλωση ενός ταρατατζούμ θερμού επεισοδίου. Να δεχτώ επίσης ότι μας πολεμούν όλοι και μόνο οι Σέρβοι είναι αδέρφια μας (sic)
Οκ... τι κάνουμε λοιπόν για αυτό και πως διαχωρίζει κανείς αυτούς που κοιμούνται μακάριοι, από αυτούς που είναι σε εγρήγορση; Από την δράση τους; Από την στεναχώρια τους γιατί δεν πήραμε και εμείς F-35;Από την στρατιωτική τους θητεία; Από τι; Kαι πως αυτό θα βοηθήσει περισσότερο από την δική μου αδράνεια σε περίπτωση που γίνει η μαλακία;
Παραθέτω πάλι την άποψη μου, η οποία είναι ότι το σοβαρότερο-και χρόνιο- έλλειμμά μας, η πιο τρανταχτή και αυταπόδεικτη μέσα από τα γεγονότα των τελευταίων ετών έλλειψη μας, είναιη εξωτερική μας πολιτική και η διπλωματίας μας, που είναι γ.τ.π.κ.
Οκ, το βρήκα.Τι να κάνω τώρα; Να πάω να γίνω διπλωμάτης ή να πάω στο ΥΠ.ΕΞ και να τα κάνω όλα λαμπόγυαλο;
Καλά κάνετε όσοι ασχολείστε με τα αμυντικά και ξέρετε ποιους αντιαεροπορικούς πυραύλους έχουμε και τι πλήγματα μπορούν να επιφέρουν, τι αεροπλάνα, τι φρεγάτες,κτλ-κτλ. Δεν το λέω ειρωνικά. Αλλά εγώ που δεν ξέρω τι μου γίνεται από αυτά, κοιμάμαι όρθιος ας πούμε ή με ενδιαφέρει λιγότερο από εσάς το όλο θέμα με τις μαλακίες που συμβαίνον στην γειτονιά μας;
Γιατί κάτι τέτοιο έχω την εντύπωση ότι πάει να περάσει σαν μήνυμα...
υ.γ.) α και επίσης να δηλώσω ότι δεν φταίω. Δεν φταίω εγώ για αυτή την κατάσταση, αν θέλετε κάποιοι να το παίξετε μάρτυρες και να αυτομαστιγωθείτε για εξιλέωση, επειδή νοιώθετε συνυπεύθυνοι, πρόβλημα σας.Εμένα μην μου κοτσάρετε ταμπέλα συνυπαιτιότητας πάντως...