Μη με παρεξηγείς, δεν πάω να το παίξω έξυπνος. Καταλαβαίνω ότι ήταν δύσκολη περίοδος για σένα, αλλά μην περιμένεις απ' τον καθένα να σε καταλάβει.
Εντελώς φιλικά.
Μη με παρεξηγείς, δεν πάω να το παίξω έξυπνος. Καταλαβαίνω ότι ήταν δύσκολη περίοδος για σένα, αλλά μην περιμένεις απ' τον καθένα να σε καταλάβει.
Εντελώς φιλικά.
Ποτέ δεν κατάλαβα τις ΕΔΕ που υλοποιούνται από την ίδια υπηρεσία ...
Respect mah authoritah!!!!
Φιλαρακι με συγχωρεις αλλα δεν με πειθεις.
Μου θυμιζεις εναν ντελιβερι που ηρθε στη σκοπια μου στο Υπ. Δημ. Ταξης και μπροστα μου εσφαξε το κοκκινο. Ευγενικη παρατηρηση και καταληξαμε να μου λεει οτι ειναι απο το Σουλι κ οτι δεν με νιωθει καθολου. Που να του ελεγα και κατι προσβλητικο.
700 για το κοκκινο
350 για το κρανος και αντε για τον Ζαλογγο.
Στην υποθεση σου επελεξες να σφαξεις το κοκκινο δις και τιμωρηθηκες γιαυτο.
Το οτι κρινεις το πως κινειται το περιπολικο ειναι ατοπο. Εννοω με παντιλικια και τετοια. Εννοειται οτι εχω δει συναδελφους να κανουν μαλακιες αλλα εσυ προσωπικα δεν μπορεις να ξερεις τι ακουνε στον ασυρματο εκεινη την στιγμη και τι τους εχουν καλεσει να επιληφθουν.
Εκτος αν νομιζετε οτι συλληψεις και καταδιωξεις γινονται με τον κινητηρα στις 3000 στροφες... Για να καιει λιγο καυσιμο.
Και ποιος να το κάνει? Ανεξάρτητος οργανισμός? Δεν γίνεται. Αυτό που πρέπει να γίνετε που δεν έχω την πληροφορία είναι αν η εσωτερικών υποθέσεων ασχολείται πραγματικά και ανεξάρτητα και αξιοκρατικά με αυτές τις ΕΔΕ.
Δεν θα μπορούσε ένας ανεξάρτητος οργανισμός να κάνει τις ΕΔΕ. Θα μπορούσε όμως να ελέγχει τους διοικητές των εκάστοτε αστυνομικών τμημάτων να παίρνει στατιστικές και να προτείνει είτε βελτιώσεις είτε απομακρύνσεις διοικητών. Αλλά αυτό θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.
Και κάτι άλλο. Πόσοι από αυτούς που φέρουν οπλισμό έχουν περάσει ψυχομετρικα τεστ και αξιολόγηση από ψυχολόγο?
Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές
1. Το Εσωτερικων Υποθεσεων ασχολειται κυριως με καταγγελιες ειτε πολιτων ειτε αλλων αστυνομικων. Απο κει και μετα γινοται συλληψεις και αναλογα το αδικημα προκυπτει η φυλακιση η παραπομπη για πειθαρχικες κυρώσεις.
2. Απο το 2007 εχω περασει 4 φορες απο ψυχολογικη αξιολογηση.
Περαν της αρχικης το 07 περασα και το 2009...2012...2015.
Γενικα πλεον περνανε αρκετα συχνα λογω περιστατικων που εχουν να κανουν με χρηση οπλου.
Π. Χ ο αλλος που σκοτωσε οικογενεια και παιδι σχετικα προσφατα.
Μιλαμε για το σημειο που παιζει καθε μερα να γινονται 10.000 παραβιασεις κοκκινου ηθελημενα.
Εχει 2 σπαστικα κοκκινα ενα κοντα στο αλλο αλλα υπαρχουν. Τωρα αν θες ασε το οτι ειχες εκπλαγει γιατι εχω δει ΔΙΑΣ εκει να γραπωνουν ντελιβεραδες οι οποιοι γενικα ειναι οι γρηγοροι του λεκανοπεδιου. Το ιδιο ισχυει και για τα φαναρια απο την απεναντι μερια. Τα σφαζουν εις γνωσην. Οποτε εις γνωση εφαγες προστιμο. Στα 500μ ειναι ο Ορχος της Αμεσης Δρασης και της ΔΙΑΣ Αθηνων. Δηλαδη το να πετυχεις καποιον που θα σε σταυρωσει μετα δεν ειναι και κατι δυσκολο.
Τα υπολοιπα που πηγες στον Δκτη και ηθελες να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα να ξερεις δεν θα πετυχαινες κατι. Αν διαπληκτιστηκες κιολας και σημειωσαν οι συναδελφοι οτι αντεδρασες τοτε ξεχνα το σβησιμο προστιμου.
Οσο για το αν φοραγες γραβατα...θα ησουν με 1000€ προστιμο...αφαιρεση 2 μηνων αδειας και απλα θα ησουν καλοντυμενος.
Προφανως ,το ψυχολογικο τεστ ,δεν ειναι πανακεια,και δεν εξασφαλιζει παντα, οτι ο εξετασθεις δεν θα υποπεσει σε αψυχολογητες ενεργειες.Καλως ομως γινεται.Και στην ιατρικη δεν υπαρχει το απολυτα σιγουρο,αλλα υπαρχει στατιστικη π.χ μπορει να μην καπνισεις ποτε ,και να παθεις καρκινο του πνευμονος,και μπορει να καπνιζεις 5 πακετα και να μην παθεις ποτε.Και τα δυο ομως εχουν πολυ μικρες πιθανοτητες.
Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.
Πιο παλια ηταν απλη διαδικασια. Τυπικη θα ελεγα και φυσικα λαθος. Ομως απο το 2009 και μετα αρχισε η επιτροπη να πιεζει.
Φαντασου οτι σε μια ερωτηση που ελεγε... "Πως θα διαχειριζοστασταν τις περισσότερες περιπτώσεις με απλη επαφη με πολιτες οταν υπηρχε αντιλογος" εγω εγραψα... "Με χαμογελο και ευχαριστη διαθεση για να βρεθει λυση που να ικαποποιει".
Πρωην πωλητης βλεπεις και θελω να ελπιζω καλος.
Τι ηθελα και το γραψα...
Κολλησε το μυαλο τους και με ρωταγανε απανωτες ερωτησεις για να δουνε πως θα διαχειριστω την πιεση οταν ο ενας ρωταγε και πεταγοταν και ο αλλος...κα παει λεγοντας.
Φανταζομαι οι υπολοιποι που μπηκανε μεσα αλλον δινανε τις απαντησεις στους εξω... χαχαχαχαχαχα!!!
Γιατί δε γίνεται? Αυτοί εδώ γιατί το έκαναν και λειτουργεί τόσα χρόνια ? http://www.iaiacap.gov.cy/iaiacap/ia...r?OpenDocument
Παιδιά παρεκλίνουμε του θέματος πολύ και οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα.
παραδείγματα:
είχαν ανάγκη να ξεκινούν μαλιά κουβάρια γιατί είχαν λάβει εντολές να σώσουν την Λόλα αλλά αμέσως μετά
είχαν χρόνο να σταματήσουν και να γράψουν τον παραβάτη...
Ακόμα και η τάση να θεωρούν τους πολίτες μη αξιόπιστους, όπως ο διοικητής τους και αντίστοιχα ειλικρινή
τον κάθε υπάλληλο χωρίς αποδείξεις, ακόμα και οι προσπάθειες του συμφορουμίτη να δώσει διαφορετικές
οπτικές γωνίες για το αρχικό συμβάν, τι διδάσκει στους πολίτες;
Μήπως ότι "αυτοί" θα κάνουν τα πάντα για να καλύψουν τον κάθε ανήθικο που θεωρούν συνάδελφο
και με αυτό τον τρόπο δικαιολογούν την γενίκευση της απέχθειας απέναντι σε αυτή την υπηρεσία;
Το θέμα είναι αν αυτοί οι δύο έχουν δικαίωμα να συμπεριφέρονται έτσι στους πολίτες.
Ούτε αν είχαν δεί ότι η γυναίκα του φορούσε μπούργκα, ούτε σε ποιον έδωσαν το βίντεο
να το δημοσιεύσει γιατί φοβάται ο καθε ενας τα αντίποινα των "συναδέλφων"
Δηλ εσένα αν σου ερχόταν κάποιος δικαιολογούμενος ότι έσφαξε 2 φανάρια επειδή άκουσε πίσω του ένα σπινάρισμα, κι επίσης ήταν χωρίς κανένα χαρτί γιατί το είχε δώσει σε ένα δικηγόρο, κι όλες αυτές οι δικαιολογίες που έγραψε ο συμπαθής συμφορουμίτης παραπάνω, εσύ θα τον θεωρούσε αξιόπιστο;
Case study λοιπόν: Σταματούν κάποιον σήμερα στις 2 τα ξημερώματα έξω από το σπίτι σου, αμάξι χωρίς πινακίδες, φοράει full face και γάντια, δίπλα του λοστάρια και κατσαβίδια και φακούς, κανένα ταυτοποιητικό στοιχείο, αλλά έχει έντυπο μετακίνησης σωστά συμπληρωμένο, όλα κι όλα (σαν αυτόν τις προάλλες που έπιασαν στον Ισθμό με την ηρωίνη...). Ο τύπος δικαιολογείται ότι έπεσε σε μια από τις αμέτρητες λακούβες που υπάρχουν στους ελληνικούς δρόμους κι ότι μέχρι και πριν 5 λεπτά είχε πινακίδες αλλά έπεσαν από το χτύπημα, η full face και τα γάντια είναι για προστασία από τον Covid-19, τα κατσαβίδια είναι γιατί είναι ηλεκτρολόγος, οι φακοί είναι γιατί πάει πολλές φορές για νυχτερινό ψάρεμα, τα λοστάρια είναι επειδή το πρωί έχασε το κλειδί για την κλειδαριά του δισκόφρενου και έπρεπε να το σπάσει και τώρα πάει στη φουκαριάρα τη μάνα του που μένει μόνη και της χάλασε το τηλεκοντρόλ και ταυτότητα και χαρτιά δεν έχει γιατί μέσα στον πανικό του τα ξέχασε στο μπουφάν στο σπίτι... Λογικά τον αφήνουν και φεύγει γιατί τα πάντα δικαιολογούνται και του ζητάνε και συγγνώμη που τόση ώρα τον χασομερούν... σωστά;
Case study 2: Οδηγείς κανονικά, σφάζω 2 κόκκινα στη σειρά και πέφτω πάνω σου -χτύπα ξύλο- και σου λέω "συγγνώμη, αλλά το έκανα γιατί κάποιος πίσω μου άκουσα ότι σπινάριζε και φοβήθηκα μη μου πέσει πάνω"... πως αντιδράς;
Τελευταία τροποποίηση από AUFGEBRACHT; 02/05/2020 στις 11:37.
Προσωπικά δεν έχω κλαφτεί ποτέ και όχι δεν έχουν το δικαίωμα.Φαντάζομαι ότι ρεαλιστικά ο φίλος "έχασε" το δικαίωμα που είχε να του απευθυνθούν στον πληθυντικό μετά από τα 2 κόκκινα που έσφαξε μπροστά τους. Με έχουν σταματήσει δεκάδες φορές τα χω ξαναγράψει και με κόκκινα και σχεδόν πάντα την γλύτωνα χωρίς παρακάλι ,αλλά με ξήγα όμορφη.
Μπορεί γιατί δεν με ενδιέφερε να κλαφτώ να γλυτώσω κανά φράγκο...
Σημειωτεόν δε ότι η εμφάνιση τότε δεν παρέπεμπε και σε κανέναν του κατηχητικού![]()