Σελίδα 12 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 278910111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 228

Θέμα: Κρίση στην KTM

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    αν και αυτος ηταν ενας μονο λογος -και οχι πολυ σοβαρος- που επιασε πατο, εμπιστοσυνη στην κτμ δεν ειχε ποτε κανενας. ουτε οι φανατικοι οπαδοι της. δεν χρειαζεται κιολας. το brand αλλου πονταρε και καλα εκανε. αλλά, μεσαια μοτυσυκλέτα στα 17κ με τετοιο κλιμα οικονομίας ΚΑΙ αναξιοπιστο πως θα πουλησεις? τεσπα τα ξαναειπα αυτα εδω https://www.moto.gr/forums/showthrea...=1#post3228314 και επαναλαμβανομαι...
    Το ίδιο με το ποστ #159 λέμε.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Οι πιό πολλοί από τους συμμετέχοντες στην παρούσα συζήτηση ούτε είχατε, ούτε
    θ' αποκτούσατε ποτέ σας ΚΤΜ.

Δρυός πεσούσης πας αναβάτης ξυλεύεται.....

Εχοντας αγοράσει δύο καινούρια και ένα μεταχειρισμένο ΚΤΜ πιστεύω πώς μπορώ
    να κρίνω καλύτερα από όσους τα κοιτούν ξελιγωμένοι....και τρέχουν και λίγα σαλάκια.....
    και βγαίνουν και κουνάνε το δάχτυλο.....γιατί;;;;; δεν γουστάρατε, δεν αγοράσατε, τι
    σας κόφτει;;;;; Χέστηκα εγώ αν η χάρλεϋ ή η πενφέ δεν καλύπτει κάτι στα πελατάκια της....
    Δεν γούσταρα, δεν αγόρασα, δεν ασχολούμαι μπουρλότο αύριο το πρωί να γίνουν....

Υπήρξα πελάτης ενός εκ των κορυφαίων ντήλερ και ενός κορυφαίου μάστορα (κατ' εμέ...)
    στην Πάτρα.
    Σαν φανατικός οπαδός, σχεδόν χούλιγκαν, των ευρωπαικών χωμάτινων μοτοσυκλεττών,
    εζησα την κορυφή και την πτώση δύο αγαπημένων εταιρειών (BULtaco-MONTesa) και αυτή
    την στιγμή πουλάω το μηχανάκι μου για να πάω μάλλον ν' αγοράσω πάλι ένα ΚΤΜ.
    Θα στηρίξω την ΚΤΜ να σταθεί στα πόδια της όσο μπορώ, γιατί γιά κάποιους οι μοτοσυκλέττες
    δεν είναι μετοχές, πτωχεύσεις, εξαγορές, μπίζνεςπλάν και αγγούρια καλυβιώτικα.....
    Τελευταία τροποποίηση από bulmont; 11/01/2025 στις 19:22.
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

270° firing order
    Συμφωνώ ,μακάρι να είχα 8-9 χιλιάρικα για ένα 1190 που τα πουλάνε αυτή την στιγμή μάλλον λόγο της κατάστασης ενώ πέρυσι τα έδιναν από περίπου 11 .
    βαρέσει δεν βαρέσει κανόνι έχει γκ@υλα οχήματα .
    when life gets complicated... i ride.

Minimalist Το avatar του/της STF
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος

να κρίνω καλύτερα από όσους τα κοιτούν ξελιγωμένοι....και τρέχουν και λίγα σαλάκια.....
    και βγαίνουν και κουνάνε το δάχτυλο.....γιατί;;;;; δεν γουστάρατε, δεν αγοράσατε, τι
    σας κόφτει;;;;; Χέστηκα εγώ αν η χάρλεϋ ή η πενφέ δεν καλύπτει κάτι στα πελατάκια της....

Υπήρξα πελάτης ενός εκ των κορυφαίων ντήλερ και ενός κορυφαίου μάστορα (κατ' εμέ...)
    στην Πάτρα.
    εζησα την κορυφή και την πτώση δύο αγαπημένων εταιρειών (BULtaco-MONTesa) και αυτή
    Θα στηρίξω την ΚΤΜ να σταθεί στα πόδια της όσο μπορώ, γιατί γιά κάποιους οι μοτοσυκλέττες
    δεν είναι μετοχές, πτωχεύσεις, εξαγορές, μπίζνεςπλάν και αγγούρια καλυβιώτικα.....
    Σήμερα είμαι 54 ετών. Χρειάστηκε να φτάσω 48+ ετών για να αποβάλλω φανατισμούς από μέσα μου. Ευτυχώς η οικονομική κρίση που μου έφερε και σημαντική προσωπική οικονομική κρίση με οδήγησε να ξεχαρμανιάζω κάνοντας test rides και παρουσιάσεις με μοτοσυκλέτες σχεδόν όλων των εταιρειών. Και τότε... κατάλαβα πόσο αγαπώ την μοτοσυκλέτα και όχι την Yamaha, την Honda ή την ΚΤΜ.

Έμαθα και κάτι άλλο όμως, πως μπορώ να αγαπήσω με "φανατισμό" συγκεκριμένα μοντέλα εταιρειών και όχι επειδή είναι Suzuki ή Husqvarna. Οποιοδήποτε καταστατικό εταιρειών να διαβάσεις θα εντοπίσεις πως στους σκοπούς σύστασης βρίσκεται το κέρδος. Και αν μέχρι μερικές δεκαετίες πίσω έβρισκες κάποιους ιδιοκτήτες και κατασκευαστές με όραμα και πάθος για την μοτοσυκλέτα, αυτή η πάστα ανθρώπων έχει πάψει να υπάρχει πια. Οπότε κι εγώ δε μπορώ να ταυτιστώ ΠΛΕΟΝ με ένα brand name καθώς γνωρίζω πως πλέον δεν υπάρχει όραμα με όποιο τίμημα (ακόμη και την πτώχευση) αλλά υπάρχει σκοπός μόνο για χρήμα που με κάποιες λανθασμένες στρατηγικές μπορεί επίσης να φέρει τη πτώχευση.

Με στενοχωρεί βαθύτατα η ανθρώπινη πλευρά του προβλήματος όπου φαίνεται ότι πολλοί εργαζόμενοι στην Ευρώπη θα μείνουν άνεργοι. Προσωπικά η σημερινή κατάσταση της KTM δεν μου μεταδίδει καμιά ανασφάλεια για την αγορά ενός μοντέλου της. Είναι σημαντική εταιρεία και αποκλείεται να μείνει στο περιθώριο. Οι τιμές της ήταν πάντα σύμφωνες με τους κανόνες της αγοράς. Τα υπόλοιπα που διαβάζω με κάθε σεβασμό προς την αντίθετη άποψη εγώ δεν τα συμμερίζομαι. Την λογική "αν δεν πουλήσει κοψοχρονιά δεν αγοράζω" επίσης δεν την συμμερίζομαι γιατί απλούστατα κουβαλάει μαζί της πολύ περισσότερη επισφάλεια από το να παλέψει με αξιοπρέπεια την επιβίωση της. Προσωπικά -πάλι λόγω δικής μου ιδιοσυγκρασίας- δε θα ήθελα να περάσει στα χέρια Ινδών ή Κινέζων. Αντιθέτως θα χαιρόμουν πολύ να περάσει στον μέχρι πρότινος βασικό της ανταγωνιστή (σε επίπεδο πωλήσεων), στην BMW. Το έχει ξανακάνει η BMW στο παρελθόν όταν εξαγόρασε την Husqvarna. Φυσικά αυτό που γράφω δεν έχει καμία βάση παρά μόνον την έκφραση μιας επί παραδείγματος ελπίδας και περισσότερο από όλα για την επιβίωση των κατά δυνατόν περισσότερο εργαζομένων της.

Από τη γκάμα της εταιρείας έχω λατρέψει το SMT 990, το 950 Adventure και από τα τελευταίας γενιάς μόνο τα 690 και στις δυο του εκδοχές (SM & Enduro). Την δεκαετία του 2000 δεν βολεύτηκα ποτέ με τα καθαρόαιμα εντούρο της εποχής σε αντίθεση με τα Ιταλοχουσβάρνα της ίδιας εποχής που κούμπωνα υπέροχα πάνω τους.

Πέρα από τα παραπάνω υπήρξα για πολλά χρόνια Yamaha-κιας, ενώ έχουν περάσει από τα χέρια μου και Honda και Kawasaki, αλλά χαίρομαι που σήμερα μπορώ να δηλώνω απαλλαγμένος από κάθε στερεότυπο πως είμαι λάτρης της μοτοσυκλέτας και στις επιλογές μου συνεχίζουν και υπάρχουν πολλές Ιαπωνικής καταγωγής αλλά και Ευρωπαϊκής ενώ καμία Κινέζική (ακόμη) με κύριο αίτιο πως για μένα είναι σημαντικός παράγοντας η ιστορία μιας μοτο-βιομηχανίας και εκεί οι Κινέζοι είναι στο μηδέν.

Εύχομαι σύντομα η KTM να ξεπεράσει τις φουρτούνες με τον καλύτερο τρόπο για τους ιδιοκτήτες των μοτοσυκλετών της και τους εργαζόμενους της και να ξαναδούμε λαμπρά μοντέλα.
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 11/01/2025 στις 21:29.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider

στην Πάτρα.
    Ρε φίλε μας συγχωρείς που κουβεντιάζουμε...
    Εγώ που είχα πάρει κούτα 1290s επιτρέπεται να μιλάω για την κτμ?
    Εντάξει μπορεί να τρέχουν τα σαλακια που λες αλλά θα την παλέψουμε...
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nitse3

Υπήρξα πελάτης ενός εκ των κορυφαίων ντήλερ και ενό
    Χωρίς να σε ξέρω αν έχω καταλάβει καλά είσαι αρκετά μεγαλύτερος από εμένα που είμαι στα mid 40s. Ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι αρκετά ρομαντικός και δεδομένης της ηλικίας σου για εμένα αξιοθαύμαστος ειλικρινά. Απλά νομίζω ότι η ktm του 2025 δεν είναι ούτε στο 1/10 τόσο ρομαντική όσο εσύ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nitse3 Προβολή μηνύματος
    Χωρίς να σε ξέρω αν έχω καταλάβει καλά είσαι αρκετά μεγαλύτερος από εμένα που είμαι στα mid 40s. Ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι αρκετά ρομαντικός και δεδομένης της ηλικίας σου για εμένα αξιοθαύμαστος ειλικρινά. Απλά νομίζω ότι η ktm του 2025 δεν είναι ούτε στο 1/10 τόσο ρομαντική όσο εσύ.
    Είναι σαν να στηρίζει κάποιος ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Θα μπορούσε να επέμβει o Trump και να απαγορεύσει την πώληση αλλων μοροσυκλετων έως ότου πουληθούν όλα τα στοκαρισμενα ΚΤΜ μπας και σωθεί η εταιρία
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από viper1 Προβολή μηνύματος
    Θα μπορούσε να επέμβει o Trump και να απαγορεύσει την πώληση αλλων μοροσυκλετων έως ότου πουληθούν όλα τα στοκαρισμενα ΚΤΜ μπας και σωθεί η εταιρία
    A για αυτό θέλει να πάρει την Γροιλανδία; Θα τα πάει και τα 265000 εκεί; Τοπιασαααααα
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Σορρυ για τα αγγλικά προκαταβολικά

1. Evaluate and Analyze Financials
    • Conduct a financial audit: Review cash flow, balance sheets, and income statements. Identify areas of loss and inefficiency.
    • Cut costs: Look for unnecessary expenses, renegotiate contracts, and reduce overhead where possible.
    • Manage debt: If the company has significant debt, negotiate with creditors for deferred payments or lower interest rates.
    • Increase liquidity: Seek short-term financing or consider selling non-essential assets to raise cash.

2. Reassess Product Line and Market Fit
    • Reevaluate product offerings: Determine if the current motorcycle models are competitive, innovative, or outdated. Invest in R&D for new, appealing designs.
    • Explore new markets: If the domestic market is saturated, look into international expansion or emerging markets where demand for motorcycles might be higher.
    • Focus on customer needs: Understand what the target customers want. Is it affordability, luxury, performance, or eco-friendly motorcycles? Tailor offerings accordingly.

3. Revamp Marketing and Branding
    • Rebrand the company: Refresh the brand image and marketing efforts to attract new customers and retain loyal ones. Utilize digital platforms for greater reach.
    • Leverage social media and influencers: Promote the company through social media campaigns, partnerships with influencers, and sponsorship of racing events.
    • Customer loyalty programs: Implement programs to reward loyal customers and build a strong community around the brand.

4. Improve Operational Efficiency
    • Optimize manufacturing: Streamline production processes to reduce costs, improve quality, and speed up delivery times.
    • Outsource non-core functions: Consider outsourcing non-essential tasks like logistics or IT support to reduce overhead.
    • Increase supply chain flexibility: Build relationships with multiple suppliers and ensure inventory management is lean to avoid excess stock.

5. Focus on Innovation
    • Adopt new technologies: Introduce electric motorcycles, smart features, or other cutting-edge tech that can differentiate your brand in a crowded market.
    • Sustainability: Develop eco-friendly motorcycles to attract environmentally conscious consumers.
    • Collaborations and partnerships: Collaborate with tech companies or other industries (like automotive) to create new products or improve existing ones.

6. Strengthen Dealer and Customer Relationships
    • Revitalize dealer network: Improve dealer relationships and support to ensure they are motivated to sell your products.
    • After-sales service: Enhance customer service, including maintenance, repairs, and warranty offerings. This can build loyalty and encourage repeat sales.

7. Seek External Investment or Partnerships
    • Investors or acquisition: If the company is unable to recover on its own, consider finding external investors, joint venture partners, or even merging with a larger company.
    • Government or financial aid: Look into government grants or loans for businesses in distress, or find private equity firms willing to invest in turnaround situations.

8. Downsize or Restructure if Necessary
    • Restructure the workforce: If the company is overstaffed, consider layoffs, furloughs, or reassignments to ensure you have the right team in place for recovery.
    • Consolidate operations: Eliminate or consolidate non-profitable business units or underperforming geographical markets.

9. Focus on Cash Flow Management
    • Improve collections: Tighten up accounts receivable management to get cash in faster.
    • Introduce flexible payment terms: Allow customers or dealers to purchase on credit or provide installment plans for larger purchases.

10. Monitor and Adapt
    • Track progress: Constantly monitor key performance indicators (KPIs) such as profitability, sales growth, customer acquisition, and market share.
    • Adapt quickly: Be ready to pivot based on market conditions, consumer preferences, and competitor moves.

11. Engage with Legal Advisors
    • Understand bankruptcy options: If bankruptcy is inevitable, consult with legal experts to determine if Chapter 11 (reorganization) or Chapter 7 (liquidation) is the best path forward.
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos

στην Πάτρα.
    Αγοράζεις δηλαδή για ιστορικούς εθνικιστικούς λόγους,
    ή γιατί τα συγκεκριμένα μηχανάκια έχουν τη συγκεκριμένη λειτουργία που είναι διαφορετική από του nx500 ας πούμε?
    Δηλαδή αν η ΚΤΜ αύριο έπαιρνε vstrom 650 και τα έβαφε πορτοκαλί θα το έπαιρνες?

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Αγοράζεις δηλαδή για ιστορικούς εθνικιστικούς λόγους,...
    Ασχολίαστο.....
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    για μένα είναι σημαντικός παράγοντας η ιστορία μιας μοτο-βιομηχανίας και εκεί οι Κινέζοι είναι στο μηδέν.
    Επειδή περιμένεις ότι το προϊόν θα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τα προηγούμενα, ίσως εξελιγμένα βέβαια,
    ή
    απλά για την ιστορία του ονόματος και τα 500 πρωταθλήματα που πήρε η χ εταιρεία?

Ασχολίαστο.....
    Γιατί ασχολίαστο?
    Γουστάρεις τη λειτουργία τις αναρτήσεις το επιπλέον γκάζι και δεν σε νιάζει αν χαλάει
    ή απλά να είναι ευρωπαικό και ότι να ναι?

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή αν η ΚΤΜ αύριο έπαιρνε vstrom 650 και τα έβαφε πορτοκαλί θα το έπαιρνες?
    Υπάρχει και βέβαια ποτέ δεν θα το αγόραζα.....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	20170625_083740.jpg 
Προβολές:	98 
Μέγεθος:	100,9 KB 
ID:	459418

Η ΚΤΜ ήταν σχεδόν ο μοναδικός σοβαρός συνεχιστής της ευρωπαϊκής χωμάτινης μοτοσυκλέττας για πολλά χρόνια.
    Οταν ΒΕΤΑ, SHERCO, GASGAS, κλπ υπολειτουργούσαν, και μόνο oι HUSABERG και HUSQVARNA, έκαναν
    σοβαρές προσπάθειες αλλά με πολύ λιγότερους πόρους από την ΚΤΜ....
    Μιάς και με τέτοια μηχανάκια μεγάλωσα, και δεν κοίταγα αν οι ήταν οι ισπανικές φασιστικές λόγω
    του Φράνκο, ή ΚΤΜ πάντα ήταν πολύ ψηλά στην δική μου κατάταξη μοτοεταιρειών....
    Γούστα είναι αυτά, μνήμες του παρελθόντος, με τέτοια μηχανάκια μεγαλώσαμε, ποτέ δεν
    θα αγόραζα βαστρώμ, όποιος και να το έβγαζε.....

Παρόμοια θέματα

1. Πέφτουν κεφάλια στην KTM
    από panavour στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 216
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2024, 18:11
  2. KTM EXC 125 για χρήση στην πόλη....
    από Nikos.M στο forum KTM
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 27/04/2014, 20:21
  3. Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2013, 19:03
  4. Απαντήσεις: 0