Μονο σε σενα δεν αναφερωμουνΠιστευω υπαρχει αρκετος...
Μονο σε σενα δεν αναφερωμουνΠιστευω υπαρχει αρκετος...
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
Η διαφωνία για την πράξη δεν συνεπάγεται εξύβριση του πράξαντα. Ο χαρακτηρισμός είναι τοποθέτηση όχι ύβρις.Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Μονο σε σενα δεν αναφερωμουν![]()
Μεγάλες πατάτες, όπως όλα του.Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Φ.ΝΙΤΣΕ...(τι ειπε παλι το ατομο!)
Το χάσιμο του προσδιορισμού, την μη δυνατότητα του σχεδιασμού της πορείας, και την έλλειψη στόχου, το έκανε προσόν ο μαλάκας. Ήταν πάντα υπεράνω γιατί δεν μπόρεσε ποτέ να είναι στο μέτρο.
![]()
![]()
![]()
από όλους εννοούσα, όχι μόνο από εμέναΑρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Μονο σε σενα δεν αναφερωμουν
LIBYKOS
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Αυτό το τσιτάτο,ας πούμε,που είναι γραμμένο στον τάφο τού Καζαντζάκη,το έχουμε κάνει πουτάνα!Ο καθένας το μεταφράζει όπως θέλει,ανάλογα με τις ιδέες και τα πιστεύω του.
Ο Κρητίκαρος πάντων ήταν βαθειά θρήσκος!Οχι βέβαια σαν τις γιαγιάδες μας.Τον αγαπούσε πολύ τον Χριστό.Οσοι έχετε διαβάσει τον "Τελευταίο πειρασμό",θυμηθείτε τι γράφει στην εισαγωγή.Το λέω στο περίπου...
"Γράφοντας αυτές τις γραμμές,ένοιωθα τα δάκρυά μου να τρέχουν πάνω στο χαρτί,όπως το αίμα τού Χριστού στον σταυρό"
Εγώ θα παραθέσω ένα αποσπασματάκι από την "Αναφορά στον Γκρέκο".
"ΤΡΕΙΣ ΨΥΧΕΣ, ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ:
Α' ΔΟΞΑΡΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ,
ΤΕΝΤΩΣΕ ΜΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑΠΙΣΩ.
Β' ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΝΤΩΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ,
ΘΑ ΣΠΑΣΩ.
Γ' ΠΑΡΑΤΕΝΤΩΣΕ ΜΕ, ΚΥΡΙΕ, ΚΙ ΑΣ ΣΠΑΣΩ !
η ασκητική αποτελεί θεσπέσιο γραπτό του στα χέρια μας...
Όπως επίσης ο χρηατός ξανα σταυρώνεται...
ταξίδεψα αρκετά χρόνια πίσω...
στιγμές, ανάμεσα στις λέξεις του...
πάμε πάλι...
...you people...
..ready to smile...
...speak to the wind...
...open your wings...
...ready to fly...
...life is life out there...
nimbus
εσύ διάβασε τον καπετάν Μιχάλη για να στανιάρειςΑρχικά δημιουργήθηκε από nimbus
η ασκητική αποτελεί θεσπέσιο γραπτό του στα χέρια μας...
Όπως επίσης ο χρηατός ξανα σταυρώνεται...
ταξίδεψα αρκετά χρόνια πίσω...
στιγμές, ανάμεσα στις λέξεις του...
πάμε πάλι...![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
εσύ διάβασε τον καπετάν Μιχάλη για να στανιάρεις![]()
![]()
![]()
i will:wacko:
![]()
...you people...
..ready to smile...
...speak to the wind...
...open your wings...
...ready to fly...
...life is life out there...
nimbus
σ'αρέσουν τα σκληρά ε?Αρχικά δημιουργήθηκε από nimbus
![]()
![]()
i will:wacko:
![]()
Aπο οτι ειπα απαντησες μονο αυτο;Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Η διαφωνία για την πράξη δεν συνεπάγεται εξύβριση του πράξαντα. Ο χαρακτηρισμός είναι τοποθέτηση όχι ύβρις.![]()
Μεγάλες πατάτες, όπως όλα του.
Το χάσιμο του προσδιορισμού, την μη δυνατότητα του σχεδιασμού της πορείας, και την έλλειψη στόχου, το έκανε προσόν ο μαλάκας. Ήταν πάντα υπεράνω γιατί δεν μπόρεσε ποτέ να είναι στο μέτρο.
![]()
![]()
![]()
.....καλα
Και τι νομιζεις οτι ειναι το μετρο; Δεν ειναι η ακριβης πορεια εν μεσω μεγαλων αντιθεσεων;Η χρυση τομη;Τομη σε τι;
Για να εισαι στο μετρο πρεπει αντιστοιχα να το προσεγγιζεις αλλα και να το υπερβαινεις.Κι αυτο ειναι αποτελεσμα αντιθεσεων.Αυτο που λενε οι αγγλοι
You never know when its enough unless you know when its more than enough.
To συμβολο Γιν γιαν
η μασκα της τραγωδιας διπλα στην μασκα της κωμωδιας
αντιθεσεις
Αλλα που να ξερεται εσεις οι χριστιανοι απο αντιθεσεις
Και σιγα μην εχεις διαβασει Νιτσε.στα μουτρα σου :rotflmao:
Άμα 4 παράγραφοι θεωρούνται σεντόνια, μη διαβάζετε ρε, παίχτε sudoku και δείτε TV καλύτερα.![]()
Ρε συ stavrogin, τι κάθεσαι και τρώγεσαι άμα δε καταλαβαίνει ο άλλος ζωγράφισέ το (κάπου έχω μια εικόνα του Θεού από το southpark αλλά δε την έχω εύκαιρη σε αυτό το κουτί γκαμώτο).
Πιστεύετε ρε ότι θέτε να τελειώνουμε, θες να πιστεύεις στο μεγάλο πλε σκαραβαίο, στην υπέρτατη καρμική ισορροπία που επανορθώνει κάνα δυό ζωές αργότερα, στην αιώνια ζωή που καπάκι θα λάβεις μετά από 2.500 μετάνοιες 300 κεριά 2 ευχέλαια και 1.5 εξορκισμό, σε λόφους με ρύζι και γκόμενες κλπ, κι άμα θέλετε να δείτε τι παίζει πέρα από το βιολογικό σας τέλος περιμένετε και κάποια στιγμή όλοι θα πεθάνετε -εγω κρατάω πισινή γιατί έχουνε δει πολλά τα ματάκια μου.![]()
Άμα θέλετε να διαβάσετε και κάνα καλό σχετικό βιβλίο, το "The Demon-Haunted World" του σχωρεμένου του Carl Sagan έχει αρκετές σχετικές απορίες και απαντήσεις που μπορεί να σας διέφυγαν καί γύρω από θρησκευτικά θέματα -στα ελληνικά δε ξέρω πως και άν μεταφράστηκε ούτε και με ενδιαφέρει, μπορεί το μεταφρασμένο να είναι και άλλο βιβλίο από το πρωτότυπο όπως αρκετά (και μπσιτ, δε νομίζω να τη γλίτωσε ούτε ο Νίτσε στη μετάφραση).
Να θυμάστε μόνο ότι καλό είναι να υπάρχει και σεβασμός για την όποια άλλη πλευρά, το δρόμο που κάμποσοι ξεροκέφαλοι από εμάς διαλέγουμε -ή δημιουργούμε- να είναι ο δικός μας μετά από αναζήτηση (όποια και να είναι). Και εγώ τουλάχιστον σε ανταπόδωση δε θα κάθομαι να σας τη λέω που πιστέυετε τόσο εύκολα αυτά που σας πουλάνε, διότι περί αγοραπωλησίας πρόκειται συνήθως φίλτατοι, και άρχισε πολύ παλιά.
Ώς γνωστόν όποιος θέλει να αναζητήσει απαντήσεις το κάνει, και άμα ξεπεράσει/αμφισβητήσει αυτές που τον βολεύουν μόνο ο ίδιος ξέρει που θα φτάσει.
Παρεπιπτόντως, ο Σωκράτης μπορεί να μήν είχε καταλήξει στη φυλακή άμα είχε κάποιον να του λέει συχνότερα: "Ρε μαλάκα σταμάτα επιτέλους τις ερωτήσεις στους ξενέρωτους καί πάμε παραλία με το (δίτροχο) κάρο να δούμε καμμιά αμαζόνα να τσαλαβουτάει στο Σούνιο"...
Sorry, αλλά μόλις θυμήθηκα και το ηρωικό γκράφιτι στο κολοσσαίο. "Χριστιανοί - Λιοντάρια = 7 - 0" :rotflmao:
για να ξερεις το μετρο πρέπει να φτάσεις στα άκρα. Τότε ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ καταλαβαίνεις ότι το μέτρο είναι η μέση.Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Aπο οτι ειπα απαντησες μονο αυτο;
.....καλα
Και τι νομιζεις οτι ειναι το μετρο; Δεν ειναι η ακριβης πορεια εν μεσω μεγαλων αντιθεσεων;Η χρυση τομη;Τομη σε τι;
Για να εισαι στο μετρο πρεπει αντιστοιχα να το προσεγγιζεις αλλα και να το υπερβαινεις.Κι αυτο ειναι αποτελεσμα αντιθεσεων.Αυτο που λενε οι αγγλοι
You never know when its enough unless you know when its more than enough.
To συμβολο Γιν γιαν
η μασκα της τραγωδιας διπλα στην μασκα της κωμωδιας
αντιθεσεις
Αλλα που να ξερεται εσεις οι χριστιανοι απο αντιθεσεις
Και σιγα μην εχεις διαβασει Νιτσε.στα μουτρα σου :rotflmao:
Και τον έχω διαβάσει τον Νιτσε.Το πιο ρηχό και 'λίγο' ήταν το 'ταδε εφη Ζαρατούστρα' έχασα 4 μέρες με το μαλάκα
1ον Η δειλία και ό φόβος είναι (απο μια άλλη οπτική)ενα θόλωμα του νου, μια μη οξηδερκης παρατήρηση των τεκταινομένων. Αρα μια απόφαση αυτήν την χρονική στιγμή είναι λάθος. Δεν μπορώ να έχω σεβασμό σε ένα λάθος.Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Τις αυτοκτονιες δε μπορεις να τις περιορισεις στις "εχοντες σοας τας φρενας και καθαρην την συνειδηση" πραξεις γιατι αυτο που λεγεται καθαρη συνειδηση ειναι κατι τρομερα σπανιο.Υπαρχουν καταθλιψεις ,μανιες ,τρελλες και φοβοι.Για σχεδον ολους μας η καθαρη σταση ειναι ενα μονιμο προβλημα και μονιμα μπαλατζαρουμε συμπεριφορες, ειμαστε ασταθεις.
Συνεπως ο καταλογισμός δειλιας και φοβου στον αυτοχειρα ειναι βλακωδης γιατι ποτε δε ξερεις που σκεφτεται καθαρα και που οχι.
2ον Δεν είναι απαραίτητη η καθαρή συνείδηση για να πάρεις την απόφαση να παλέψεις μέχρι τέλους. Και το τέλος δεν το ξέρεις μέχρι να το ζησεις.
3ον Το παλαντζάρισμα το έχουν όσοι δεν έχουν επιλέξει συνειδητά 'δρόμο'
5ον Ο 'καταλογισμός' είναι κατηγοριοποίηση απο την οπτική Α Και καμία 'οπτική' δεν είναι βλακωδης
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Ρε συ stavrogin, τι κάθεσαι και τρώγεσαι άμα δε καταλαβαίνει ο άλλος ζωγράφισέ το (κάπου έχω μια εικόνα του Θεού από το southpark αλλά δε την έχω εύκαιρη σε αυτό το κουτί γκαμώτο).
οταν καποιος λέει την άποψη του δεν σημαίνει οτι δεν καταλαβαίνει την δική σου απλά διαφωνεί. Αν όμως δεν καταλαβαίνεις την δική του, απλά είσαιΑρχικά δημιουργήθηκε από zireous
ξεροκέφαλοι![]()
Να θυμάστε μόνο ότι καλό είναι να υπάρχει και σεβασμός για την όποια άλλη πλευρά, =Ώς γνωστόν όποιος θέλει να αναζητήσει απαντήσεις το κάνει, και άμα ξεπεράσει/αμφισβητήσει αυτές που τον βολεύουν μόνο ο ίδιος ξέρει που θα φτάσει.Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Sorry, αλλά μόλις θυμήθηκα και το ηρωικό γκράφιτι στο κολοσσαίο. "Χριστιανοί - Λιοντάρια = 7 - 0" :rotflmao:
εγω το κάνω συνέχεια απο τοτε που ξεκίνησα, πριν απο 34χρόνια. ΕΣΥ??
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
Konkark με στεναχωρείς. Βλέπω ότι τα επιχειρήματά σου προχωρούν σε σκοτεινούς και δύσβατους δρόμους.
Κομμουνιστές, ιεχωβάδες, κλπ. Για τους ιεχωβάδες δεν ξέρω, αλλά για τους Κομμουνιστές, το θέμα είναι να το γράψει ο Ριζοσπάστης. Αν το γράψει, όχι μόνο πετάει ο γάιδαρος αλλά κάνει και ακροβατικά.
![]()
![]()
![]()
Πέραν του αστείου τώρα. Η λογική του "Η μη απόδειξη συνεπάγεται ένα "ΜΠΟΡΕΙ". ", σ΄έχει ριξει στην παγίδα, που δυστυχώς τράβηξε μέσα της και μεγάλο μέρος των σοφιστών, της εποχής που κουβεντιάζουμε. Για να αποδείξουν την αξία της ρητορικής, προσπαθούσαν να υποστηρίξουν τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, ακόμα και στα πιο απίθανα υποθετικά προβλήματα. Η άσκηση ήταν καλή για αυτούς, αλλά ο λόγος τους κενός ουσίας.
Ακριβώς έτσι, πάρε το πιο απίθανο σενάριο, και μπορείς όντως να το κάνεις αληθοφανές. Γράψτο σε βιβλίο και πούλα το. Πεις δεν πεις, ότι είναι μυθοπλασία, θα βρεθούν οι αντίστοιχοι Κονκαρκ, και θα το υποστηρίξουν. Βέβαια όχι με επιχειρήματα, αλλά με το γνωστό ότι "ΤΙΠΟΤΑ μη θεωρείς παράλογο με απόλυτο ύφάκι, αν δεν αποδείξεις την ύπαρξη ή την ανυπαρξία του. Η μη απόδειξη συνεπάγεται ένα "ΜΠΟΡΕΙ". Αυτό είναι που υιοθετώ. Ψάχνω προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις".
Ξέρεις πως λέγεται αυτό σε απλή γλώσσα? ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!!!!!
Και σε παρακαλώ μην μου μιλήσεις για γνώση. Αυτό που ψάχνεις δεν είναι γνώση ψυχοτρόφος, είναι χαλαρωτικός γραπτός λόγος για την παραλία.
Αν το ξεκαθαρίσεις αυτό, και βάλεις τα πράγματα στην σωστή τους θέση, και στην σωστή τους διάσταση, τότε ΝΑΙ μπορούμε να κάνουμε κουβέντα περί γάμου και διαφόρων άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων.![]()
Tai, πραγματικά υπάρχουν μεγάλες διαφορές, μεταξύ Πλάτωνα και Χριστιανισμού. Δεν υποστηρίζω το αντίθετο, απλά έχω βαρεθεί τα παραμυθάκια περί χριστιανικότητας του Σωκράτη, του Πλάτωνα, και όποιου άλλου μας βόλευε και μας εξηπηρετούσε.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ρε my friend, εγώ πρότεινα τη μη προκατειλλημένη έρευνα. Εσύ 'ο,τι σου φαίνεται ή ακούγεται πρωτόγνωρο το απορρίπτεις ως "κατανάλωση". Δεν δέχεσαι ότι η μη απόδειξη ενέχει ένα "μπορεί"; Και ποιός είναι αυτός που θα βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση και διάσταση; ΕΣΎ; Ο σωστός; Ο απόλυτος; Ο ορθολογιστής; Η' ο φωτεινός παντογνώστης; Γιαυτήν ακριβώς την ιδιότητα της έπαρσης είπε ο Χριστός το "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι", δηλαδή ευτυχισμένοι θα είναι οι ταπεινό-φρονες. Οι επιδεικνύοντες έπαρση και αλαζονία δεν συγκαταλέγονται στους σώφρονες. Ο Σωκράτης γιατί είπε "εν οίδα ότι ουδέν οίδα; (οίδα=γνωρίζω-ενεστώτας σε μορφή αορίστου). Διότι ΕΚΕΙ κατέληξε η σοφία του. Οπως και του Χριστού. Πριν 2000 χρόνια αν τους έλεγες τις σημερινές γνώσεις, θα είχαν την ίδια συμπεριφορά με αυτή που επιδεικνύεις εσύ, αν σου πουν σήμερα τα σημεία και τέρατα που έπονται στους μέλλοντες αιώνες. Δεν έχεις ακούσει τη σοφή λαϊκή παροιμία "όλα να τα περιμένει κανείς"; Κανείς δεν πρέπει να είναι αρνητικά απόλυτος, εάν δεν έχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Απλή λογική είναι, εφόσον όλα είναι ρευστά. Και στο δικαστήριο αποδείξεις αναζητούν για να σε χώσουν στη στενή. Αν δεν τις βρουν είσαι free.
Αν αποφασίσεις να μην είσαι απόλυτος όμως, θα πρέπει να βγάλεις τις παρωπίδες οποιουδήποτε χρώματος, που σου απαγορεύουν την παράπλευρη όραση, για να διευρύνεις το οπτικό σου πεδίο. Γιατί η αλήθεια δεν υπάρχει μόνο σε μια κατεύθυνση μονοδιάστατα. Η αλήθεια, η γνώση, μπορεί να κρύβεται παντού, και σε προκαλεί να την ξεσκεπάσεις.
Ψυχοτρόφος γνώση δεν είναι αυτή που χαϊδεύει τα αυτιά σου, ούτε εκείνη που χρησιμοποιείται για επίδειξη. Η αληθινή γνώση της αλήθειας είναι αυτή που θα σε οπλίσει με την ικανότητα της πραότητας, της ταπεινότητας, της συγχώρεσης, του αλληλοσεβασμού, που συνάδουν στο να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Αυτός θα έπρεπε να είναι στόχος όλων μας, αν επιζητούμε μια κοινωνία που θα οδεύει προς τα βελτίω.
Ηταν απλά η έκφραση των προσωπικών μου "πιστεύω". Αν τα δικά σου "πιστεύω" είναι η κατά το δοκούν απολυτότητα, είσαι ελεύθερος να την ακολουθήσεις απρόσκοπτα. Σεβαστές όλες οι απόψεις. Τώρα όσο για τον χαρακτηρισμό σου του γραπτού μου λόγου ως "χαλαρωτικός για τη παραλία", η απάντησή μου είναι: Πάταξον μεν, άκουσον δε...
Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.
Διαβασες σε 4 μερες το Ζαρατουστρα και το βρηκες και ρηχο.............Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
για να ξερεις το μετρο πρέπει να φτάσεις στα άκρα. Τότε ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ καταλαβαίνεις ότι το μέτρο είναι η μέση.
Και τον έχω διαβάσει τον Νιτσε.Το πιο ρηχό και 'λίγο' ήταν το 'ταδε εφη Ζαρατούστρα' έχασα 4 μέρες με το μαλάκα
....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
εεεεεε...........ΟΚ
χαρηκα που τα ειπαμε
Αμα είχε να πει κάτι δυσνόητο θα ειχα διαθέσει και άλλες. Αλλα πολύ προβλέψιμος ρε γαμώτο. Τα αυτονόητα αναμασάει.Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Διαβασες σε 4 μερες το Ζαρατουστρα και το βρηκες και ρηχο.............
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
εεεεεε...........ΟΚ
χαρηκα που τα ειπαμε
Βέβαια τότε κατάλαβα σε ποιον είχαν δώσει της απαντήσεις, που είχα βρει κάποτε, και είχα θεωρήσει αυτονόητες, σκεπτόμενος ποιός είχε κάνει τόσο ανόητες ερωτήσεις.![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
[B] οταν καποιος λέει την άποψη του δεν σημαίνει οτι δεν καταλαβαίνει την δική σου απλά διαφωνεί. Αν όμως δεν καταλαβαίνεις την δική του, απλά είσαι
quote:Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
ξεροκέφαλοι
...
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Sorry, αλλά μόλις θυμήθηκα και το ηρωικό γκράφιτι στο κολοσσαίο. "Χριστιανοί - Λιοντάρια = 7 - 0"
Ώς γνωστόν όποιος θέλει να αναζητήσει απαντήσεις το κάνει, και άμα ξεπεράσει/αμφισβητήσει αυτές που τον βολεύουν μόνο ο ίδιος ξέρει που θα φτάσει.
εγω το κάνω συνέχεια απο τοτε που ξεκίνησα, πριν απο 34χρόνια. ΕΣΥ??
α) Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου, στο ότι δεν καταλαβαίνεις την άποψή μου και απλά διαφωνείς αλλά παρά ταύτα επειδή εγώ καταλαβαίνω την άποψή σου αλλά δεν διαφωνώ -δεν μπορείς εσύ να δώσεις λύση σε αυτό που έχω αντιρρήσεις, αλλά και να διαφωνούσα κάτι θα πήγαινε με σπασμένη έκτη στα τσιγγάνικα-, σου επιτρέπω να απαντήσεις ο ίδιος στην ερώτησή σου.
Β) Άν δε κατάλαβες το α ξαναδιάβασέ το, άν διάβαζες το ίδιο προσεκτικά το "Χριστιανοί - Λιοντάρια = 7 - 0" θα εντόπιζες ότι το ανέκδοτο έχει αντιστραφεί -το ορίτζιναλ λέει "0 - 7". Όπως τα ευγενή εικονίδια στο πιο πάνω ποστ δείχνουν, κάνω χιούμορ και μάλιστα όχι σε προσωπικό επίπεδο όπως λάθος κατανόησες, αλλά σε πιο γενικό επίπεδο. Άσε που το να αλλάζεις τη σειρά φράσεων που έγραψε κάποιος και να κάνεις παράθεση δείχνει ότι τον έχεις μικρό (τον δείκτη ευφυίας ντε).
γ) Το γ το ξέχασα. Άσε που δε ρώτησες κάτι άλλο. Άμα δεν αντέχετε λίγο χιούμορ πάνω σε αυτά που πιστεύετε, ξαναδείτε τα λιγάκι.![]()
![]()
Για τα υπόλοιπα:
Συμφωνώ με τον conkark όσον αφορά την ανάγκη της σφαιρικής οπτικής για τα πράγματα, έλα όμως που ο stavrogin με κάλυψε νωρίτερα για τον Σωκράτη -άν και δεν έχω τη δίκη σε DVD γκαμώτο.