Στο θέμα του επιτελικού χαφ... δεν διαφωνώ...
Για αυτό και ο Ρίμπο , χάθηκε στον ΟΣΦΠ....τον έβαλαν ειδικά σε παιχνίδια Ευρώπης να ξεσκαρτάρει το κέντρο τους. Πως να το κάνει;... όταν μάλιστα έπεφταν πάνω του , τα τρεχαντήρια των άλλων;
Tespa... για τον ΠΑΟ...
Για τους Αφρικανούς παίκτες που έρχονται μάλιστα για πρώτη φορά στην Ευρώπη μέσω Ελλάδος , έχω να πω τα χειρότερα. Δείξε μου εναν που έπιασε.. Ακόμα και σε μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μετά απο 1-2 season έδειξαν τι μπορούσαν να κάνουν. Απείθαρχοι γενικά, με πολύ ταλέντο αλλά χωρίς καθόλου οπτική του γηπέδου.
Ακόμα και ο Τουρέ των γαύρων , έδειξε τι μπορούσε να κάνει μόνο μετά τον Α γύρο. Για αυτό και τον πήραν εν ριπή οφθαλμού έξω. Οι Αφρικανοί είναι πάρα πολύ δύσκολο εώς και αδύνατο να σου βγούν με την μία.
Για το κέντρο σας... Sorry φίλε μου , αλλά προσωπικά ο Γκονζάλες δεν μου κάνει. Είναι αυτό που σου είπα. Παίκτης με αλλοπρόσαλλη διάθεση στο παιχνίδι του. Αν του βγεί θα πάρει στους ώμους τους όλη την ομάδα. Αν οχι... πάει...
Δεν νοείται λοιπόν παίκτης που κάνει παιχνίδι να μην είναι έστω κατά 70% σταθερός σε αυτό που κάνει.
Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έκανε με τις αποδόσεις του Ζήκου , Έμερσον και Λύμπε που αποδίδαν πάντα σταθερά. όπου δεν έπαιζαν , ήμασταν ασύνδετοι και χωρίς αρχή και τέλος.
Για το αν υπάρχει Έλληνας παίκτης κέντρου... οχι πια... Ο Καραγκούνης όπως είπες.. φοβερές ικανότητες σωματικές..λίγο μυαλό δεν θα έβλαπτε. Τσιάρτας και αυτός καλός ... πολύ καλός.... αλλά αργός και το αριστερό το είχε για να ανεβαίνει στο λεωφορείο μιας και μόνο έτσι μπορούσε να πάει γρήγορα. Ελπίδα ο Νίνης ... αν και θέλει "ψήσιμο" ακόμα (λογικότατο!)
Και όσον αφορά τους μέσους γενικά (μέσους επιθετικους δηλαδή) να σου θυμίσω τον πρόσφατο τελικό , που η Μίλαν έκανε ενα φοβερό goal με την μπαλιά του Κακά (μαχαιριά στην πλάτη) που πραγματικά άφησε σύξυλη όλη την αμυντική γραμμή της Λίβερπουλ.
Επίσης μπαλιές του Ζιντάν , παλαιότερα που έκαναν μονοδιάστατο το γήπεδο και έντονα κατηφορικό για την ομάδα του.
Μπορεί λοιπόν το μοντέρνο ποδόσφαιρο να επιβάλει τρεχαντήρια και πίεση απο άμυνα... αλλά ακριβώς όπως σε όλα τα αθλήματα , αρκεί ενα "ταλέντο" και μια πάσα , για να τους στέιλει αδιάβαστους.
Βλ. Basket με assists Παπαλουκά (μόνος του εναντίον του ΠΑΟ στον τελικό)
βλ. NFL (όλο το παιχνίδι βασίζεται κυρίως στις πάσες του quarterback).
βλ. Ποδόσφαιρο που όπως είπα έγιναν τα πιο πάνω και πραγματικά είναι οι καλύτερες αποδείξεις οτι καλύτερο είναι να δημιουργείς παιχνίδι παρά να καταστρέφεις του άλλου. Αυτό κάνουν οι επιτελικοί χαφ και πάντα είναι το ζητούμενο σε ΟΛΕΣ τις ομάδες.
Gandalf