(η απάντησή μου δεν αφορά προσωπικά εσένα,απλά το παίρνω ως αφορμή)Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
λογικο δεν ειναι να αναπολω τα ομορφα μερη που δεν θα ξαναδω ποτε?
σαφως και ημουν επισκεπτης, σαφως και δεν συγκρινεται σε τιποτα αυτο που νοιοθω εγω με τον πονο ενος ανθρωπου που εχασε αγαπημενους, την περιουσια και τον τοπο του....ομως ολα αυτα ανηκαν σε ολους μας ...δεν ειναι ξενη χωρα, ειναι η χωρα μας...
Ναι είναι λογικό ν'αναπολείς μέρη που δεν θα ξαναδείς,και βεβαίως είναι η χώρα μας..
Όπως έχω ξαναπεί όταν ξεκινάει μια πυρκαγιά ξεκινά μια καταστροφή,μικρή ή μεγάλη,οικολογική σε 'πρώτο' στάδιο..Όταν όμως αρχίζουν να καίγονται σπίτια και να αφανίζονται χωριά,και να χάνονται άνθρωποι,για μένα προσωπικά,είναι πιο σημαντικά να το πω έτσι..Ναι το περιβάλλον και οι συνθήκες που θα ζούμε δεν θα είναι ίδιες σε 2-5-10-20 χρόνια..Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που δεν ξέρουν και δεν έχουν πως θα ζησουν σήμερα κ αύριο!Και σε 3-4 μήνες που θα τους έχουν ξεχάσει όλοι..Σκεφτόμαστε πάει η πανέμρφη τάδε περιοχή που πήγα βόλτα με το μηχανάκι και κ@υλωσα,και στην ίδια περιοχή κάποιοι έχασαν τη μανα τους πατέρα τους τον αδερφό τους,το σπίτι τους τα χωράφια τους τα ζώα τους..Όλη τους τη ζωή..Κι εμείς θρηνούμε γιατί δεν θα ξανακάνουμε εντούρο στα ίδια έλατα ή το στροφιλίκι που ξύναμε δε θα είναι το ίδιο πράσινο ή οτι ξενώνας με θέα την πλαγιά που μας έκατσε επιτέλους η Μαρία κάηκε..Για μένα είναι πως να το πω,ας πούμε 'ασέβεια' αυτό..Οι πληγέντες δε διαφέρουν σε τίποτα από τους πρόσφυγες..Και το σπίτι τους να μην κάηκε ή να το ξαναφτιάξουν,να γυρίσουν σε μια κατεστραμένη γη να κάνουν τί..;να ζήσουν πως..;
Και καλέ,γέμισε ο ουρανός καπνό,γέμισε στάχτη το μηχανάκι και το μπαλκόνι μου,έχει πιάσει φωτιά..Δεν μιλάω για μας εδώ μέσα,βγείτε στο δρόμο και ρωτήστε 10 ανθρώπους που είναι περιοχές που καταστρέφονται..Αμερικανάκια γίναμε..αλλά στενοχωριόμαστε γιατί κρύφτηκε ο ήλιος από τον καπνό..