Τι πες τωρα.:hypnotize
Thou vou![]()
εσυ μετα απο τα πολλα λαθη που εχεις κανει, καλο ειναι να μην μιλάς σε σοβαρά θέματα, όντας παντελώς αδιάβαστος και άσχετος επι παντός επιστητού.Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
παππού...είσαι λάθος ψάξτο καλύτερα!!! τα έχεις μπερδέψει... αμ τι να σε κάνουμε δεν έρχεται μόνο του το ρημάδι
:a36: :a36:
μα ρε μλκ δεν ηταν ο Λουκάς και ο Ματθαίος μαθητές:rotflmao: :rotflmao:
και ο ιωαννης του ευαγγελίου, μετα απο 150-200 χρόνια έγραψε την αποκάλυψη:rotflmao::rotflmao: :rotflmao:
αιντε αυτοκτονα ρεεεεεε:rotflmao:
εισαι και μμε:rotflmao: :rotflmao:
![]()
Άρα λοιπόν...Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Να προσθεσω στον καταλογο των βιβλιων και το 'why i am not a christian' του Bertrand Russell.
Αλλα ασχετα με οποιοδποτε βιβλιο, το θεμα της πιστης δεν ειναι θεμα γνωσης.
Πολυ απλα, ο καθε πιστος ασπαζεται την αποψη που συμφερει το ψυχολογικο του μεικαπ. Το λαθος ειναι στο οτι αντι να αρκειται στο γεγονος οτι αυτο τον κανει να αισθανεται καλλιτερα, κανει το αλμα να ειναι βεβαιος/η οτι ετσι ειναι και τα πραγματα επειδη αυτος/η ετσι το βλεπει.
Ο εγωισμος σε ολο του το μεγαλειο δηλαδη. Η ουσια της φιλοσοφιας βρισκεται στην κριτικη των αξιωματων στα οποια βασιζεται η λογικη. Το αν αυτο γινεται η οχι διαχωριζει και τον πιστο απο τον φιλοσοφο.
Αντε τωρα να εξηγησεις οτι
1) το ερωτημα αν υπαρχει θεος ειναι ατοπο ως κακκιστα ορισμενο και συνεπως αναπαντητο
2) Ακομα κι αν δεν ισχυε το (1) ο φουκαρας δεν θα ειχε αλλη επιλογη απο το να φτιαξει το συμπαν συμφωνα με απολυτως λογικους φυσικους νομους.
3) Τα μαθηματικα υπαρχουν στη φυση πισω και απο την τελευταια πετρα.
Ο πιστός=μη φιλόσοφος=μη ερευνητής=οπαδός...έχει φάει την παραμύθα και,από εγωισμό και μόνο,προσπαθεί να κάνει τον ντουνιά να ταιριάξει στη θεώρηση που έχει φτιάξει γι' αυτόν.
Από την άλλη ο λογικός=φιλόσοφος=ερευνητής=απαλλαγμένος από εγωισμούς...έχει σαν όπλο την επιστημονική έρευνα και εντελώς αντικειμενικά και αμερόληπτα παρατηρεί και εξηγεί αυτά που συμβαίνουν γύρω και μέσα του.
Κατάλαβα σωστά;
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
-------------------------------------------------------------------
[FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Άρα λοιπόν...
Ο πιστός=μη φιλόσοφος=μη ερευνητής=οπαδός...έχει φάει την παραμύθα και,από εγωισμό και μόνο,προσπαθεί να κάνει τον ντουνιά να ταιριάξει στη θεώρηση που έχει φτιάξει γι' αυτόν.
Από την άλλη ο λογικός=φιλόσοφος=ερευνητής=απαλλαγμένος από εγωισμούς...έχει σαν όπλο την επιστημονική έρευνα και εντελώς αντικειμενικά και αμερόληπτα παρατηρεί και εξηγεί αυτά που συμβαίνουν γύρω και μέσα του.
Κατάλαβα σωστά;
Με το δευτερο σκελος συμφωνω.
Τωρα σχετικα με το πρωτο εχω καποιες επιφυλλαξεις. Υπαρχει ενας και μονο ενας τροπος να σκεφτεσαι λογικα, αλλα παρα πολλοι τροποι με τους οποιους μπορεις να πιστευεις. Στην πλειονοτητα τους ομως οι 'πιστοι' ειναι ετσι οπως ακριβως τους περιγραφεις. Ειδικα οι πιστοι των μονοθειστικων θρησκειων.
Προφανως, οποιοσδηποτε διατεινεται οτι ειναι 'φιλοσοφος' δεν σημαινει πως πραγματικα ειναι. Οπως επισης, η καθαρη και αντικειμενικη σκεψη, απαλλαγμενη απο ψυχολογικες ορμες ειναι εξαιρετικα δυσκολο να επιτευχθει. Παντως, ειναι παντα ευκολο να αποδειχθει η οποιαδηποτε 'τρυπα' αυτης.
Πάμε από το πρώτο σκέλος λοιπόν.Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Με το δευτερο σκελος συμφωνω.
Τωρα σχετικα με το πρωτο εχω καποιες επιφυλλαξεις. Υπαρχει ενας και μονο ενας τροπος να σκεφτεσαι λογικα, αλλα παρα πολλοι τροποι με τους οποιους μπορεις να πιστευεις. Στην πλειονοτητα τους ομως οι 'πιστοι' ειναι ετσι οπως ακριβως τους περιγραφεις. Ειδικα οι πιστοι των μονοθειστικων θρησκειων.
Προφανως, οποιοσδηποτε διατεινεται οτι ειναι 'φιλοσοφος' δεν σημαινει πως πραγματικα ειναι. Οπως επισης, η καθαρη και αντικειμενικη σκεψη, απαλλαγμενη απο ψυχολογικες ορμες ειναι εξαιρετικα δυσκολο να επιτευχθει. Παντως, ειναι παντα ευκολο να αποδειχθει η οποιαδηποτε 'τρυπα' αυτης.
Κατ' αρχήν κάνεις ένα σοβαρό λάθος.Μπερδεύεις την πίστη με την ευπιστία.Ο εύπιστος,ο ευκολόπιστος είναι προφανώς αφελής και καταπίνει αμάσητο ό,τι τού σερβίρουν.
Γίνεται λοιπόν οπαδός.Και σαν οπαδός έχει μικρή οπτική γωνία τών πραγμάτων,αποτέλεσμα τών ιδεών-προκαταλήψεών του.
Ο οπαδός θα πάει να πολεμήσει και να σκοτώσει στο όνομα τού Χριστού,θα βάλει τούς αλλόπθρησκους στην πυρά,θα αφορίσει(χαχαχα)και γενικά θα κάνει ό,τι τού υπαγορεύει ο παππάς,ιμάμης,γκουρού του.
Αυτός που πιστεύει στο Θεό,έχει μπει στον κόπο να μελετήσει πέντε πραγματάκια γύρω από τη διδασκαλία.Και αφού μιλάμε για το Χριστό,τι είπε μεταξύ άλλων ο Ιησούς;
Ερευνάτε τάς γραφάς,ζητήστε και θα σάς δοθεί,χτυπήστε την πόρτα και θα ανοίξει...και φυσικά όλη του η ζωή και η φιλοσοφία συνοψιζόταν γύρω από την αγάπη.
Ποτέ μα ποτέ δεν προσεταιρίστηκε οτιδήποτε είχε να κάνει με εξουσία,δύναμη και πλούτο.
Σε ό,τι είπε και έκανε υπήρχε πάντα ένας συμβολισμός.Άκουγες δηλαδή μια ωραία ιστοριούλα(παραβολές)και πίσω απ' αυτή υπήρχε πάντα κρυμμένη απέραντη σοφία και γνώση.
Και ήταν κρυμμένη γιατί δεν είναι ο καθένας έτοιμος να διαχειριστεί τη δύναμη που υπάρχει σ' αυτήν.
Όπως έλεγε και ο ίδιος..."Στούς χίλιους που θα με ακούσουν,ένας θα με καταλάβει.Στούς χίλιους που θα με καταλάβουν,ένας θα με ακολουθήσει.Στούς χίλιους που θα με ακολουθήσουν,ένας είναι δικός μου".
Δεν γύρευε ανθρωπάκια τύπου"σήκω κάτσε",όπως γυρεύουν οι αρχηγοί των εκκλησιών και κυβερνήσεων σήμερα.Έψαχνε Πολεμιστές!
Η πίστη,όπως έχει ειπωθεί,είναι θέμα προτίμησης.Μού αρέσει λοιπόν να πιστεύω στο Θεό,μού αρέσει να πιστεύω στην ανώτερη δύναμη που είναι εκεί έξω και ταυτόχρονα μέσα μου...
μού αρέσει που,όταν μια φορά πήγα στην Τήνο για βόλτα,άρχισα να κλαίω σα μωρό παιδί χωρίς λόγο,όταν ανέβαινα να πάω να δω την εκκλησία,
μού αρέσει να πιστεύω στη Θεϊκή δημιουργία και όχι στο μπιγκ μπανγκ,μού αρέσει να πιστεύω στη Θεϊκή παρέμβαση στην ίαση κάποιας σοβαρής αρρώστειας και όχι στο"η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά"... όμως...
Και τη θεωρία τής Μεγάλης έκρηξης θα μελετήσω,και μαθηματικά θα μελετήσω,και ιατρική θα σπουδάσω,και μηχανή που πάει στο διάστημα θα φτιάξω και,γενικά ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσω τον δρόμο τής επιστήμης.
Δεν θα τον κάνω όμως αυτοσκοπό ούτε θεό μου.Διότι....
Δεύτερο σκέλος.
Ο λογικός,ο ερευνητής,ο επιστήμονας λειτουργεί βάσει τής γνώσης που έχει αποκομίσει και θα ψάξει,θα πειραματιστεί μέχρι να βγάλει το πόρισμά του.
Πόρισμα που θα είναι χειροπιαστό,αυταπόδεικτο και,πολλές φορές,αξιωματικό.
Τα πιστεύω του υπαγορεύονται από την προσωπική του δύναμη και τίς πέντε αισθήσεις,πράγματα δηλαδή που μπορεί να καταλάβει.Ένα κι ένα κάνουν δύο!
Θα βάλει το νυστέρι,το λέιζερ ή τα φάρμακα για να θεραπεύσει,θα χτίσει θαυμαστά μνημεία και,όταν τον ρωτήσεις...
...γιατί μού έρχονται δάκρυα στο άκουσμα τού τάδε κομματιού,γιατί λιποθυμάω όταν δω αίμα,πώς η μάνα σήκωσε το φορτηγό κι έβγαλε από κάτω το παιδί της...
θα σού μιλήσει για ορμόνες,για νευρώνες,για διεργασίες που γίνονται στο τάδε μέρος τού εγκεφάλου και θα σού δώσει τελικά μια εξήγηση "επιστημονικά τεκμηριωμένη."
Τώρα βέβαια κανείς δεν έχει μπορέσει να καταλάβει τι έκανε ο Χουντίνι,πώς ο γέροντας Πορφύριος συζητούσε με αλλοδαπούς χωρίς να ξέρει ούτε μία ξενική λέξη,πώς ο Νοστράδαμος και ο Κοσμάς ο Αιτωλός βλέπαν τόσα χρόνια μπροστά....κι άλλα πολλά κι άλλα πολλά.
Οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με τούς φυσικούς νόμους (ενόραση,μαντεία,παραφυσικά φαινόμενα),απορρίπτεται ή χλευάζεται.Στην καλύτερη περίπτωση βέβαια η επιστήμη,ως γνωστόν,σηκώνει τα χέρια.
Και σε ρωτώ...δεν είναι φοβερός εγωισμός να απαξιώνεις αυτό που δεν γνωρίζεις ή δεν μπορείς να καταλάβεις;
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από doctor x
this thread contains 2 much CULTURE 4 me!![]()
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Πάμε από το πρώτο σκέλος λοιπόν.
Κατ' αρχήν κάνεις ένα σοβαρό λάθος.Μπερδεύεις την πίστη με την ευπιστία.Ο εύπιστος,ο ευκολόπιστος είναι προφανώς αφελής και καταπίνει αμάσητο ό,τι τού σερβίρουν.
Γίνεται λοιπόν οπαδός.Και σαν οπαδός έχει μικρή οπτική γωνία τών πραγμάτων,αποτέλεσμα τών ιδεών-προκαταλήψεών του.
Ο οπαδός θα πάει να πολεμήσει και να σκοτώσει στο όνομα τού Χριστού,θα βάλει τούς αλλόπθρησκους στην πυρά,θα αφορίσει(χαχαχα)και γενικά θα κάνει ό,τι τού υπαγορεύει ο παππάς,ιμάμης,γκουρού του.
Αυτός που πιστεύει στο Θεό,έχει μπει στον κόπο να μελετήσει πέντε πραγματάκια γύρω από τη διδασκαλία.Και αφού μιλάμε για το Χριστό,τι είπε μεταξύ άλλων ο Ιησούς;
Ερευνάτε τάς γραφάς,ζητήστε και θα σάς δοθεί,χτυπήστε την πόρτα και θα ανοίξει...και φυσικά όλη του η ζωή και η φιλοσοφία συνοψιζόταν γύρω από την αγάπη.
Ποτέ μα ποτέ δεν προσεταιρίστηκε οτιδήποτε είχε να κάνει με εξουσία,δύναμη και πλούτο.
Σε ό,τι είπε και έκανε υπήρχε πάντα ένας συμβολισμός.Άκουγες δηλαδή μια ωραία ιστοριούλα(παραβολές)και πίσω απ' αυτή υπήρχε πάντα κρυμμένη απέραντη σοφία και γνώση.
Και ήταν κρυμμένη γιατί δεν είναι ο καθένας έτοιμος να διαχειριστεί τη δύναμη που υπάρχει σ' αυτήν.
Όπως έλεγε και ο ίδιος..."Στούς χίλιους που θα με ακούσουν,ένας θα με καταλάβει.Στούς χίλιους που θα με καταλάβουν,ένας θα με ακολουθήσει.Στούς χίλιους που θα με ακολουθήσουν,ένας είναι δικός μου".
Δεν γύρευε ανθρωπάκια τύπου"σήκω κάτσε",όπως γυρεύουν οι αρχηγοί των εκκλησιών και κυβερνήσεων σήμερα.Έψαχνε Πολεμιστές!
Η πίστη,όπως έχει ειπωθεί,είναι θέμα προτίμησης.Μού αρέσει λοιπόν να πιστεύω στο Θεό,μού αρέσει να πιστεύω στην ανώτερη δύναμη που είναι εκεί έξω και ταυτόχρονα μέσα μου...
μού αρέσει που,όταν μια φορά πήγα στην Τήνο για βόλτα,άρχισα να κλαίω σα μωρό παιδί χωρίς λόγο,όταν ανέβαινα να πάω να δω την εκκλησία,
μού αρέσει να πιστεύω στη Θεϊκή δημιουργία και όχι στο μπιγκ μπανγκ,μού αρέσει να πιστεύω στη Θεϊκή παρέμβαση στην ίαση κάποιας σοβαρής αρρώστειας και όχι στο"η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά"... όμως...
Και τη θεωρία τής Μεγάλης έκρηξης θα μελετήσω,και μαθηματικά θα μελετήσω,και ιατρική θα σπουδάσω,και μηχανή που πάει στο διάστημα θα φτιάξω και,γενικά ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσω τον δρόμο τής επιστήμης.
Δεν θα τον κάνω όμως αυτοσκοπό ούτε θεό μου.Διότι....
Δεύτερο σκέλος.
Ο λογικός,ο ερευνητής,ο επιστήμονας λειτουργεί βάσει τής γνώσης που έχει αποκομίσει και θα ψάξει,θα πειραματιστεί μέχρι να βγάλει το πόρισμά του.
Πόρισμα που θα είναι χειροπιαστό,αυταπόδεικτο και,πολλές φορές,αξιωματικό.
Τα πιστεύω του υπαγορεύονται από την προσωπική του δύναμη και τίς πέντε αισθήσεις,πράγματα δηλαδή που μπορεί να καταλάβει.Ένα κι ένα κάνουν δύο!
Θα βάλει το νυστέρι,το λέιζερ ή τα φάρμακα για να θεραπεύσει,θα χτίσει θαυμαστά μνημεία και,όταν τον ρωτήσεις...
...γιατί μού έρχονται δάκρυα στο άκουσμα τού τάδε κομματιού,γιατί λιποθυμάω όταν δω αίμα,πώς η μάνα σήκωσε το φορτηγό κι έβγαλε από κάτω το παιδί της...
θα σού μιλήσει για ορμόνες,για νευρώνες,για διεργασίες που γίνονται στο τάδε μέρος τού εγκεφάλου και θα σού δώσει τελικά μια εξήγηση "επιστημονικά τεκμηριωμένη."
Τώρα βέβαια κανείς δεν έχει μπορέσει να καταλάβει τι έκανε ο Χουντίνι,πώς ο γέροντας Πορφύριος συζητούσε με αλλοδαπούς χωρίς να ξέρει ούτε μία ξενική λέξη,πώς ο Νοστράδαμος και ο Κοσμάς ο Αιτωλός βλέπαν τόσα χρόνια μπροστά....κι άλλα πολλά κι άλλα πολλά.
Οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με τούς φυσικούς νόμους (ενόραση,μαντεία,παραφυσικά φαινόμενα),απορρίπτεται ή χλευάζεται.Στην καλύτερη περίπτωση βέβαια η επιστήμη,ως γνωστόν,σηκώνει τα χέρια.
Και σε ρωτώ...δεν είναι φοβερός εγωισμός να απαξιώνεις αυτό που δεν γνωρίζεις ή δεν μπορείς να καταλάβεις;
Δευτερο σκελος.
Εχεις νομιζω λανθασμενη αποψη για την επιστημη. Το παραφυσικο οχι μονο δεν χλευαζεται, αλλα ερευναται. Στην δε Σοβιετικη ενωση υπηρχε πανεπιστημιακο πτυχιο παραψυχολογιας.
Με την ελευση της κβαντομηχανικης η εννοια της συνειδησης του παρατηρητη απεκτησε κεντρικο ρολο στην μελετη ενος φαινομενου και εδω και πολλες δεκαετιες, η μελετη της φυσης εχει πλεον ξεφυγει απο τους περιορισμους των 5 αισθησεων. Αυτη την στιγμη η θεωρια της μεγαλης εκρηξης προσφερει ενα επεξηγηματικο σχημα για την διαδικασια δημιουργιας του συμπαντος, συνεπες απο το 10^(-48) του δευτερολεπτου και πλεον, απο τον χρονο 0. Προφανως δεν ειναι πληρες και σιγουρα θα βελτιωθει η μπορει και να καταρηφθει στο μελλον. Ομως, και εδω ειναι το σημαντικο, η επιστημονικη σκεψη φερει εκτος του συμπερασματος (οποτε αυτο υπαρχει) και το κλειδι της απορριψης του. Ειναι μια εξαιρετικα δημοκρατικη διαδικασια ενασχολησης με τη φυση και ανοιχτη σε οποιαδηποτε βολη, ειτε εκ των εσω ειτε εξωθεν.
Οποτε, ο επιστημονας δε διενεργει με τη προσωπικη του δυναμη και με τις πεντε αισθησεις του, οπως ειπες, αλλα με την ευφυια του και την γλωσσα της λογικης.
Με αλλοδαπους χωρις να ξερει την γλωσσα τους δεν εχει μιλησει μονο ο πορφυριος, αλλα και ο Δον Χουαν με ψιλοκιβινη.
Αλλα τι νοημα εχει να φερνεις ως παραδειγματα κατα της επιστημης και υπερ της πιστης, φαινομενα που δεν εχουν εξηγηθει απο την πρωτη και τα οποια η δευτερη ουτε καν μπορει να μελετησει; Δηλαδη για πες μας ρε Βαγγελη, τι εχει να πει η πιστη στο οτι λιποθυμας οταν βλεπεις αιμα και στο οτι σου σηκωνεται οταν βλεπεις ενα στρογγυλο πωπο?
Και πες μου ακομα σε ποιον φυσικο νομο αντιτιθεται η οποιαδηποτε μεταφυσικη εμπειρια, ας πουμε μαντειας. Μιας και ειναι καλο παραδειγμα αυτο ας το πιασουμε λιγο πιο διεξοδικα. Κοιμαμαι σημερα και βλεπω στον υπνο μου οτι αυριο πεθαινει η γατα μου, η οποια ειναι απολυτως υγιης. Μαλιστα βλεπω στον υπνο μου τον αγιο Αρτεμιο προστατη των ορχεων να μου το ψυθιριζει στο αυτι ενω πλενω τα πιατα (ολα αυτα στον υπνο μου).
Η πιστη θα πει
'μεγα ειναι το θαυμα σου Κυριε, ΥΠΑΡΧΕΙΣ, το'ξερα εγω'.
Η επιστημη θα πει
'Λοιπον πρωτα απ'ολα, το οτι ειδες τον αγιο αρτεμιο να σου το λεει, ειναι επειδη διαβασες στο θρεντ του μοτο οτι προστατευει τους μπατσους, τα αρχιδια και καθε γραμμικο συνδυασμο των δυο. Τωρα το οτι ειδες κατι που θα γινει πριν γινει, εχει να κανει με τον χρονο. Τι ειναι ο χρονος? Μια γραμμικη πορεια απο το πριν στο μετα ενω εσυ ζεις σε αεναο παρον? Πριτς! Ο χρονος κατεργαρακο μου ειναι μια πολυ παραξενη παραμετρος στις εξισωσεις μας και ακομα δεν γνωριζουμε την φυση του, αλλα αυτο που γνωριζουμε ειναι οτι αν ενα σωματιδιο κινειται με ταχυτητες μικροτερες αλλα παραπλησιες του φωτος παει στο μελλον και αν ξεπερασει την ταχυτητα του φωτος παει στο παρελθον. Το πρωτο το αποδειξαμε, για το δευτερο γουοτς δις σπεις. Οποτε η πληροφορια απο το μελλον ειναι μια απολυτως δυνατη κατασταση και γινεται και χωρις παρεμβαση απο τα θεια.
Μεταξυ των δυο, μαντεψε πια σταση ικανοποιει καλλιτερα τον διψασμενο για κατανοηση εγκεφαλο μου.
Ας πιασουμε και το πρωτο σκελος.
Τι ακριβως υπαρχει να μελετησεις στας γραφας του Κυριου που δεν εχει ειπωθει απο 'απιστους' προθυστερα? Α, και μια που το αναφεραμε, ποιος ηταν ο Κυριος? Που ξερουμε τι ειπε? Για πες μου πως προαγει την ευφυια η την καλοσυνη σου το να πιστευεις στη θεια δημιουργια? Τι ακριβως ειναι αυτη για να εχουμε και το καλο ρωτημα? Αμπρα καταμπρα ας φτιαξω ενα συμπαν οπου ισχυουν οι νομοι του μαξγουελ για το ηλεκτρομαγνητικο πεδιο?
Ειμαι σιγουρος οτι εχεις διαβασει μυθολογια, μηπως παρατηρησες κιολας οτι οι ιστοριουλες εκει ειναι μεστες νοηματος που οχι μονο δεν εχουν σε τιποτε να ζηλεψουν απο τις χριστιανικες ιστοριουλες, αλλα συχνα εχουν και πολυ περισσοτερο βαθος?
Και σε καμια περιπτωση δεν μπερδευω τον πιστο με τον ευπιστο. Εχω κανει απειρες συζητησεις με σοβαρους ανθρωπους και μη απο καθε χωρο στο θεμα.
Απλα να ξαναπω, πως η πιστη ειναι μια καθαρα ψυχολογικη διαδικασια κατα την οποια ο καθε ενας χτιζει ενα εσωτερικο οικοδομημα με σκοπο την εσωτερικη γαληνη οπως αυτος την αντιλαμβανεται. Απο την στιγμη ομως που αυτη η διαδικασια αποκτα 'επεξηγηματικη' χροια, χρησιμοποιει ψευδο-ιστορικα γεγονοτα, εξωτερικευεται ως παγια 'αληθεια' οπου οι λιγοι εκλεκτοι μετεχουν και αντιπαραβαλεται με την επιστημη σε θεματα κατανοησης (και οχι εσωτερικης τερψης), τοτε γινεται γελοια.
Λοιπον ακυρο το προ-τελευταιο, μεα κουλπα. Αν οι αποψεις σου ειναι οι τυπικες αποψεις ενος πιστου, τοτε πιστος και ευπιστος ειναι ενα και το αυτο. Φανταζομαι οτι αυτο μπορει να θεωρηθει ως προσβολη, αλλα σε καμια περιπτωση δεν το λεω για να σε προσβαλλω.
Και κατι τελευταιο οσον αφορα τη σχεση της επιστημης με το 'μεταφυσικο' συναισθημα. Δεν μπορεις να διανοηθεις (τροπος του λεγειν) το εσωτερικο 'φως' που λαμπει στο μυαλο ενος Επιστημονα καθως οι νευρωνες του αστραφτουν δημιουργοντας καινουριες συναψεις, την στιγμη που αποκαλυπτει ενα μοτιβο, ενα νομο που βαζει με ποιητικη λιτοτιτα ταξη στο χαος.
Η_ημιμάθεια_χαρακτηρίζει_αυτή_την_θρησκεία.Αρχικά δημιουργήθηκε από Elle
Αν δεν ξέρεις τότε μην σχολιάζεις θρησκευτικά θέματα.
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.
και_όλες_τις_θρησκείες_και_ο_χριστιανισμός_
δεν_είναι_και_από_τις_πιο_πειστικές_θρησκείες_
για_τους_σκεπτόμενους.
Για_αυτούς_που_δεν_μασάνε_μονο_
(όπως_κάνετε_οι_περισσότεροι)_αλλα_φτύνουν_κιόλας_ότι_τ ους_
χαλάει.
thou-νου_ωραία_ιστοριούλα_μη_μασάς.
Κι_εσείς_οι_άλλοι_μην_κολλάτε_
άπλα_μια_ιστοριούλα_είναι.
![]()
![]()
Κατά τον δαίμονα εαυτού
χαιρεται...ο κυριος που εγραψε το παραπανω κειμενο..ειναι απολυτως ελευθερος να πιστευει οτι θελει οπως κ οσοι συμφωνουν!δεν εχεται ομως κυριοι το δικαιωμα να χλευαζεται τη πιστη των συνανθρωπων σας...δεν ειστε πιο εξυπνοι!ουτε κ εγω απο εσας...ειναι συνετο κ το σημαντικοτερο σεβασμιο η εκφραση αποψεων να γινεται με σεβασμο προς τους ανθρωπουςτησε οποια θρησκεια κ αν πιστευουν!!!δεν ειναι μερος ουτε για επιστημονικες ουτε φιλοσοφικες ουτε θρησκευτικες συζητησεις......οπως δειχνω εγω λοιπον σεβασμο σ'εσας...το ιδιο θα ηθελα κ απο εσας!κανεις δεν γνωριζει την αληθεια συνεπως κανεις δεν ειναι σε θεση ισχυος!σεβασμος λοιπον στα πιστευω του κοσμου...δικαιωμα στο λογο ολοι....στη κοροιδεια κανεις!!!!!!!κ αν δεν ειναι κοροιδεια για εσας ειναι για μενα οποτε σας παρακαλω να με σεβαστειτε....ευχαριστω!!!!!!!!
Φιλικα Γιαννης![]()
και ότι θεωρείς εσύ με τα δικά σου δεδομένα κοροιδία, θα πρέπει οι υπόλοιποι να το κάνουν γαργάρα, και να κλείνουν το στόμα τους ..... ωραία που τα λέτε πάτερ....
εγω λοιπόν θεωρώ κοροϊδία, το κήρυγμα της Κυριακής στην εκκλησία και την ελεημοσύνη που ζητάνε στο τέλος απο τον κοσμάκη για την ''αποπεράτωση του ναού'' σαν κερασάκι ...
αν δεν είναι κοροϊδία για εσάς, είναι για μένα, παρακαλώ να το σεβαστείτε ....
Φιλε Γιαννη, για καποιον αθεο, η θρησκευτικη πιστη ειναι μια χαζομαρα και μιση, οποτε αν του απαιτεις να την αντιμετωπιζει με 'σεβασμο', τοτε ειναι σα να προσπαθεις να τον αναγκασεις να μην την θεωρει χαζομαρα, αλλα ως κατι σοβαρο, κατι που στα ματια του ομως δεν ειναι.Αρχικά δημιουργήθηκε από viheljo-coled
χαιρεται...ο κυριος που εγραψε το παραπανω κειμενο..ειναι απολυτως ελευθερος να πιστευει οτι θελει οπως κ οσοι συμφωνουν!δεν εχεται ομως κυριοι το δικαιωμα να χλευαζεται τη πιστη των συνανθρωπων σας...δεν ειστε πιο εξυπνοι!ουτε κ εγω απο εσας...ειναι συνετο κ το σημαντικοτερο σεβασμιο η εκφραση αποψεων να γινεται με σεβασμο προς τους ανθρωπουςτησε οποια θρησκεια κ αν πιστευουν!!!δεν ειναι μερος ουτε για επιστημονικες ουτε φιλοσοφικες ουτε θρησκευτικες συζητησεις......οπως δειχνω εγω λοιπον σεβασμο σ'εσας...το ιδιο θα ηθελα κ απο εσας!κανεις δεν γνωριζει την αληθεια συνεπως κανεις δεν ειναι σε θεση ισχυος!σεβασμος λοιπον στα πιστευω του κοσμου...δικαιωμα στο λογο ολοι....στη κοροιδεια κανεις!!!!!!!κ αν δεν ειναι κοροιδεια για εσας ειναι για μενα οποτε σας παρακαλω να με σεβαστειτε....ευχαριστω!!!!!!!!
Φιλικα Γιαννης![]()
Εχεις αποφασισει εσυ για παραδειγμα, οτι η πιστη σου ειναι ιερη και πολυ καλα κανεις. Γιατι ομως πρεπει να την θεωρω και εγω ιερη, την στιγμη που στο δικο μου λεξιλογιο η λεξη αυτη απουσιαζει?
Εξ'αλλου ο σεβασμος στον συνανθρωπο δεν εχει να κανει και με τον σεβασμο των αποψεων του. Σεβομαι τα κοινωνικα πολιτικα και ανθρωπινα δικαιωματα του οποιουδηποτε, αλλα ποτε δεν θα σεβαστω ιδεα που θεωρω ηλιθια.
Ασε δε, που κακως χρησιμοποιουμε την λεξη 'σεβασμος' για την περιπτωση ιδεων, διοτι αυτο που αξιζει σεβασμου αναφορικα με οποιαδηποτε ιδεα, δεν ειναι το ποια ειναι αυτη η ιδεα αλλα το ποσο εχει δουλευτει, ποσο αυτοσυνεπης ειναι και ποσο ο φερων αυτης την μετουσιωνει και σε εργα. Για παραδειγμα, διαφορετικα θα αντιμετωπισω τις ιδεες ενος χριστιανου που ειναι χριστιανος μονο στο κεφαλι του, και διαφορετικα θα αντιμετωπισω τις ιδεες ενος χριστιανου ο οποιος πουλαει το σπιτι του για να ταισει τους πεινασμενους.
Ελπιζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω.
οι κουφοι τον παιρνουν λεω εγω,ασχολουμαστε με τον χριστιανισμο λες και ειναι τιποτα το σοβαρο,το παιζουν και ψαγμενοι μερικοι με την θρησκεια τους...αν υπαρχει θεος,σιγουρα δεν ειναι ο ορθοδοξος χριστιανος θεος.over and out![]()
The sickness
A good rider has balance, judgment, and good timing. So does a good lover.
QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Φιλε Γιαννη, για καποιον αθεο, η θρησκευτικη πιστη ειναι μια χαζομαρα και μιση, οποτε αν του απαιτεις να την αντιμετωπιζει με 'σεβασμο', τοτε ειναι σα να προσπαθεις να τον αναγκασεις να μην την θεωρει χαζομαρα, αλλα ως κατι σοβαρο, κατι που στα ματια του ομως δεν ειναι. [/QUOTE] Όλοι πιστεύουν σε κάτι.Οι μεν στο Θεό,οι δε στο big bang ή ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Τώρα,αυτός που θεωρεί χαζομάρα την μια άποψη,προφανώς δεν την έχει ψάξει,είτε από αρνητική διάθεση-προκατάληψη είτα από αδιαφορία.
Άρα δεν δικαιούται να μιλάει για χαζομάρα τής άλλης άποψης,παρά μόνο για τη δική του χαζομάρα.Πώς δεν έχει να κάνει!Θεωρώντας ως μαλακία μεγάλη τα πιστεύω σου-όποια κι αν είν' αυτά-δεν θεωρώ αυτομάτως και σένα μαλάκα;Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Εξ'αλλου ο σεβασμος στον συνανθρωπο δεν εχει να κανει και με τον σεβασμο των αποψεων του.
Μπορώ δηλαδή εγώ,ο έχων τη σωστή κρίση,να σε πάρω στα σοβαρά άμα μού μιλάς για πράγματα που,εγώ ο ταξερωολα,έχω θεωρήσει σα χαζομάρα;
Θα σε ακούω να μιλάς και θα βάζω τα γέλια.Απ' έξω μου,από μέσα μου....δεν έχει σημασία.Σημασία έχει ότι για μένα θα είσαι ένα καλαμπούρι.
Έ....αυτή η έπαρση τί είναι ρε γιατρέ;Δεν είναι έλλειψη σεβασμού;Διαφωνώ ριζικώς φίλτατε και ελπίζω να κατάλαβα.Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Για παραδειγμα, διαφορετικα θα αντιμετωπισω τις ιδεες ενος χριστιανου που ειναι χριστιανος μονο στο κεφαλι του, και διαφορετικα θα αντιμετωπισω τις ιδεες ενος χριστιανου ο οποιος πουλαει το σπιτι του για να ταισει τους πεινασμενους.
Ελπιζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω.![]()
Το να μην δίνεις και την ψυχή σου για τα υλικά αγαθά,το να μην είναι το παν αυτά για σένα...δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα σκορπάς ή να τα χαρίσεις στούς φτωχούς.
Εκτός βέβαιακι αν έχεις ταυτίσει τον εαυτό σου με την αγοσύνη και αποφάσισες να σώσεις τον κόσμο!
Εφ' όσον είμαι μέρος αυτού τού κόσμου,πρέπει να έχω δουλειά,να βγάζω χρήματα για να συντηρώ εμένα και την οκογένειά μου....
..πρέπει,εν πάση περιπτώσει,να διατηρώ και το σώμα και το πνεύμα μου σε καλή κατάσταση.Θα ήταν αφελές λοιπόν εκ μέρους μου να τα προσφέρω στούς άπορους.
Να τούς βοηθήσω,όταν μπορώ,βεβαίως!Στο παράδειγμά σου δηλαδή και ο ένας χριστιανός και ο άλλος δεν έχουν συνείδηση.
Μού θυμίζουν αυτούς που πλήρωναν για συγχωροχάρτια στο μεσαίωνα.![]()
moto perpetuo
hasta luego.
:rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
οι κουφοι τον παιρνουν λεω εγω,ασχολουμαστε με τον χριστιανισμο λες και ειναι τιποτα το σοβαρο,το παιζουν και ψαγμενοι μερικοι με την θρησκεια τους...αν υπαρχει θεος,σιγουρα δεν ειναι ο ορθοδοξος χριστιανος θεος.over and out![]()
moto perpetuo
hasta luego.
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
οι κουφοι τον παιρνουν λεω εγω
και εσυ να τον παίρνεις δεν μας νιαζει καθόλου![]()
,ασχολουμαστε με τον χριστιανισμο λες και ειναι τιποτα το σοβαρο,
εδω θέλεις να παίρνουν εσενα σοβαρα![]()
το παιζουν και ψαγμενοι μερικοι με την θρησκεια τους...
εδω το παιζουν ψαγμένοι οι πολέμιοι, που δεν εχουν διαβάσει (τουλάχιστον) το τι λεει
μαλακοασχετοι δλδ![]()
αν υπαρχει θεος,σιγουρα δεν ειναι ο ορθοδοξος χριστιανος θεος.over
και ποιος να ειναι oωer?
να κανει η μανα!
and out
and in
![]()
ξακολατε ρεεεεε
φανατικοί ειναι οσοι δεν θελουν η αλλη άποψη να υπάρχει
εδω ειναι το δύσκολο
να σέβεστε την άποψη που θελει να εχει ο αλλος
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ