Σελίδα 12 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 27891011121314151617 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 241

Θέμα: «Πράσινα» τέλη κυκλοφορίας

.................... Το avatar του/της LogOutGoRide
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Γιατί σε "υποχρεώνει" να το αλλάξεις;
    Γιατί μου ζητάει συνεχώς όλο και περισσότερα απο αυτά που δεν έχω;;;
    Τίποτα δεν είναι δύσκολο, όταν βάζεις άλλους να το κάνουν.
    Ministry Of Lost Souls

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Σε γενικές γραμμές το Ελληνικό κράτος είναι λαμόγιο και απατεώνας.
    Η μόνη μας ελπίδα είναι η Ε.Ε. τελικά.

λοιπον διαβασα σ'ενα φορουμ μια ιδεα που κατεβασε καποιος
    λεει λοιπον

"καταργηση των τελων κυκλοφοριας και ενσωματωση τους στη βενζινη
    ετσι αυτος που κυκλοφορει πολυ πληρωνει τα αναλογα τελη βαση χλμ και
    αυτος που το εχει 300 μερες το χρονο στο γκαραζ (εγω ας πουμε)
    να μη πληρωνει τα ιδια με ενα αυτοκινητο εταιρικο που κανει 200χλμ την ημερα"

κυκλοφορεις πολυ ? κανεις πολλα χλμ?
    αυτο σημαινει οτι χρησιμοποιεις και πολυ τους δρομους και ρυπαινεις περισσοτερο
    οποτε πληρωνεις....
    δε κυκλοφορεις δε πληρωνεις παρα μονο οταν χρησιμοποιεις το αυτοκινητο....

πχ
    ενα 1400 μοντ του 95 που σ' ενα χρονο κανει 40000 χλμ
    ρυπαινει πολυ περισσοτερο απο ενα ιδιο αυτοκινητο που κανει 5000χλ το χρονο
    αλλα πληρωνουν τα ιδια τελη 352?

χιλιομετροφάγος! Το avatar του/της pektis
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Αν το αυτοκίνητο της 15ετίας πληρεί τις υπόλοιπες προυποθέσεις (Κάρτα καυσαερίων, ΚΤΕΟ κλπ) γιατί να τιμωρηθεί ο κάτοχός του;
    Aυτης της αποψης ειμαι & εγω. Αν το αυτοκινητο ειναι σωστα συντηρημενο & δεν ρυπαινει, γιατι να δωσεις 100-150ευρω+?????????Ας το μετρησουν για ρυπους & αν όντως ρυπαινει να πληρώσουμε παραπανω...
    προσέχουμε για να έχουμε!...

Μια σχετική είδηση απο την Ολλανδία. Αρκετά αμφιλεγόμενο μέτρο, αλλά εκεί οδηγούμαστε...

Πράσινος φόρος στα ΙΧ με το χιλιόμετρο

Στην Ολλανδία σχεδιάζουν να φορολογούν τα αυτοκίνητα ανάλογα με την κίνησή τους στους δρόμους των πόλεων

Θες να πας ως το περίπτερο της γειτονιάς σου με το αυτοκίνητο; Θα πληρώσεις. Θες να κατέβεις στο κέντρο της Χάγης ή του Αμστερνταμ χρησιμοποιώντας οδικές αρτηρίες γεμάτες αυτοκίνητα και μάλιστα σε ώρες αιχμής; Θα πληρώσεις... περισσότερα.

Κάπως έτσι σκέφτηκε το υπουργείο Συγκοινωνιών της Ολλανδίας, το οποίο προσανατολίζεται να επιβάλει έναν «πράσινο» φόρο στα ολλανδικά αυτοκίνητα, σε όλα τα ΙΧ και τα μικρά ιδιωτικά λεωφορεία και φορτηγά, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που θα διανύουν.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές της ιδέας, η οποία εκτιμάται ότι θα εφαρμοστεί το 2012, με τον τρόπο αυτόν θα μειωθεί τόσο το κυκλοφοριακό όσο και το οικολογικό πρόβλημα της χώρας. Με άλλα λόγια, πράσινοι φόροι με το... χιλιόμετρο. Σε αντάλλαγμα θα καταργηθούν τα τέλη κυκλοφορίας και τα διόδια στις εθνικές οδούς.

Συγκεκριμένα, σε κάθε ΙΧ θα τοποθετηθεί μια ειδική συσκευή GΡS, η οποία στο τέλος κάθε χρόνου θα υπολογίζει πόσα χιλιόμετρα διήνυσε το όχημα. Κατόπιν τα δεδομένα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο ολλανδικό υπουργείο Συγκοινωνιών και αυτό με τη σειρά του θα στέλνει τον λογαριασμό στον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η αρχική ταρίφα θα είναι 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο και ως το 2018 αναμένεται να φθάσει σταδιακά ακόμη και τα 6,7 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Δεν θα πληρώνουν όλοι το ίδιο, ούτε όλες οι διαδρομές θα είναι το ίδιο «ακριβές».

Τ ο κάθε αυτοκίνητο θα έχει ξεχωριστή ταρίφα, η οποία θα διαμορφώνεται ανάλογα με το μέγεθος, το βάρος και τις εκπομπές καυσαερίων του, ενώ από το μέτρο θα εξαιρεθούν τα οχήματα των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες, τα δημόσια λεωφορεία, τα ταξί, οι μοτοσικλέτες και τα αυτοκίνητα-αντίκες, ενώ για τα ξένα αυτοκίνητα θα ισχύσουν διαφορετικές ρυθμίσεις.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του λέει ότι με τον τρόπο αυτόν «θα μειωθούν δραματικά τόσο τα μποτιλιαρίσματαόσο και οι ρύποι του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κατά 10%» και υπολογίζει ότι ο κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου θα πληρώσει στο τέλος του χρόνου ένα ποσό που, κατά μέσον όρο, θα κυμανθεί γύρω στα 450 ευρώ.

Παράλληλα, το κράτος θα καταργήσει τόσο τα τέλη των αυτοκινήτων όσο και τα διόδια στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Το σύστημα έχει, ασφαλώς, τις ιδιομορφίες του. Το ποσό που θα πληρώσει ο κάθε αυτοκινητιστής ανεβαίνει αν κινηθεί σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής ή σε οδικές αρτηρίες όπου παρατηρείται έντονο μποτιλιάρισμα, δίνοντας έτσι το κίνητρο στους οδηγούς να αφήσουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους στο σπίτι και να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τουλάχιστον για τις ώρες όπου η κίνηση στους δρόμους «χτυπάει κόκκινο».

Τ ο μέτρο βρήκε κιόλας μιμητές. Ο υπουργός Συγκοινωνιών του Βελγίου Ετιέν Σουπ δήλωσε ότι σύντομα θα εκπονήσει ένα παρόμοιο σχέδιο φορολόγησης των βελγικών αυτοκινήτων ανά χιλιόμετρο, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ήδη βλέπουν με καλό μάτι τον ολλανδικό φόρο, τον οποίο θεωρούν ως «κίνηση ματ» στη μάχη της περιβαλλοντικής σκακιέρας. Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ολλανδίας απεδέχθη κατ΄ αρχήν το σχετικό νομοσχέδιο την προηγούμενη Παρασκευή, το οποίο όμως θα χρειαστεί και την υποστήριξη του Κοινοβουλίου προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή.
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid...&dt=20/11/2009
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Μια σχετική είδηση απο την Ολλανδία. Αρκετά αμφιλεγόμενο μέτρο, αλλά εκεί οδηγούμαστε...
    Αν είναι να βάλουμε 'κρατικό΄ GPS στα οχήματά μας καλύτερα να πληρώνω 1000 Ευρω το χρόνο.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    na xwres re gmt....
    ti na peis....?
    se kamia 50ria xronia isws er8ei kai apo dw....

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Αν είναι να βάλουμε 'κρατικό΄ GPS στα οχήματά μας καλύτερα να πληρώνω 1000 Ευρω το χρόνο.
    εγω παντως δεν εχω προβλημε να με "παρακολουθουν"....δεν φοβαμαι κατι...και προτιμω να πηγαινω με 120-130 ΠΑΝΤΑ και να μην πεσει καποιος πανω μου με 220-230(λογικα θα ελγχει και την ταχυτητα μας)οπως και επισεις αν μου συμβει κατι στην μεση της ερημιας να μπορουν να βρουν περιπου την θεση μου κτλ κτλ...(ισως κανας αισθητηρας πτωσης και να καλει για βοηθεια...μεσο δορυφορου)

Εχω μιά καλύτερη ιδέα.
    Να απαγορεύεται η κίνηση αυτοκινήτων, και να πληρώνουμε τέλη ανάλογα με το μήκος του παρκαρίσματος που καταλαμβάνει το όχημά μας στο πεζοδρόμιο.
    Θα υπάρχουν και εκπτώσεις "κίνητρα" για όσους φυτεύουν λουλούδια εντός του αυτοκινήτου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
    εγω παντως δεν εχω προβλημε να με "παρακολουθουν"....δεν φοβαμαι κατι...και προτιμω να πηγαινω με 120-130 ΠΑΝΤΑ και να μην πεσει καποιος πανω μου με 220-230(λογικα θα ελγχει και την ταχυτητα μας)οπως και επισεις αν μου συμβει κατι στην μεση της ερημιας να μπορουν να βρουν περιπου την θεση μου κτλ κτλ...(ισως κανας αισθητηρας πτωσης και να καλει για βοηθεια...μεσο δορυφορου)
    Με 3 λεπτά το χιλιόμετρο τέλη καλύτερα να κάτσεις σπίτι.

βολτάδικο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Με 3 λεπτά το χιλιόμετρο τέλη καλύτερα να κάτσεις σπίτι.
    με μέσο όρο 15.000 χλμ το χρόνο... βγαίνει ένα κοστουμάκι 450 ευρώ... ακριβό σπορ η μετακίνηση βέβαια αν βάλεις μέσα ότι δεν θα χει διόδια... ίσως να βγαίνει πάνω-κάτω το ίδιο.
    σαν ιδέα καλή είναι, ειδικά γι αυτούς που κινούν το όχημα τους ελάχιστα κ πληρώνουν "άδικα" τόσα χρήμαστα στα τέλη.
    ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Εχω μιά καλύτερη ιδέα.
    Να απαγορεύεται η κίνηση αυτοκινήτων, και να πληρώνουμε τέλη ανάλογα με το μήκος του παρκαρίσματος που καταλαμβάνει το όχημά μας στο πεζοδρόμιο.
    Θα υπάρχουν και εκπτώσεις "κίνητρα" για όσους φυτεύουν λουλούδια εντός του αυτοκινήτου.
    εγω δηλαδη που εχω γκαραζ και κανω το 5000 χλμ το χρονο?
    εμενα θα μου δινουν κατι...

Πικραμένο μέλος Το avatar του/της guzzistas
    Προσπαθώ να καταλάβω που βαδίζουμε σαν ανθρωπότητα (αφού με τα πόδια θα πηγαίνουμε) στο τέλος......

τι πίνουνε εκεί πάνω ρε γμτ.....
    Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas
    Προσπαθώ να καταλάβω που βαδίζουμε σαν ανθρωπότητα (αφού με τα πόδια θα πηγαίνουμε) στο τέλος......

Με τα πόδια θέλουνε να πάμε αλλά πρέπει να αγοράζουμε και ένα οικολογικό αυτοκίνητο κάθε 5 χρόνια για να έχουν δουλειά.
    Αυτό προσπαθούνε να καταφέρουνε

νομπελιστας χημειας!!! Το avatar του/της pilotos_xtreme
    και η λυση ειναι να μην αγοραζουμε τπτ κ μετα να μας κανουν π#$%%ς για ενα αμαξι.
    αλλα δε γινετε
    Θέλω να με πας εκεί που όλα είναι ωραία
    και να 'χω πάντοτε παρέα
    σου λέω θέλω να με πας
    Θεσσαλονίκη με φεγγάρι
    όλους τους πόνους μου να΄πάρει
    να ξημερώσεις στο Βαρδάρη
    εκεί για πάντα να με πας

Παρόμοια θέματα

1. τελη κυκλοφοριας...
    από ruyjin στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 46