Σελίδα 12 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 2789101112
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 176 από 176

Θέμα: Αγορα Dslr φωτογραφικης μηχανης

Αρχικά δημιουργήθηκε από Roufianos
    Καλησπέρα και από εμένα,

τις επόμενες ημέρες σκέφτομαι να αγοράσω μια slr.
    Μετά απο κάποια σχετική έρευνα σε αυτό που καλύπτει τις φωτογραφικές μου ανησυχίες (ερωτήσεις σε φίλους, internet, δοκιμές σε κάποια μοντέλα) κατέληξα στην d5000.

Σώμα+18-55VR+55-200VR+τρίποδο+τσάντα μεταφοράς 750?.
    Άσχετος απο την συγκεκριμένη αγορά μιάς και μέχρι τώρα είχα μια compact Olympus και την φωτογραφική του κινητού μου θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι καλή η τιμή για το πακέτο που μου προτείνουν.

Υπάρχει και πακέτο χωρίς τον 55-200 και η τιμή θα βγει περίπου στα 580? αλλά τον 55-200 τον θέλω γιατί μου αρέσει να φωτογραφίζω τοπία και από αυτά που έχω διαβάσει ο 18-55 χωρίς να υστερεί στα υπόλοιπα "χάνει" σε αυτό το κομμάτι.

Παρακαλώ κάποιες γνώμες και συμβουλές απο ανθρώπους που έχουν ή είχαν εμεπιρία απο το σώμα και τους φακούς θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Βαγγέλης
    Φϊλε Βαγγέλη,

Πρόσφατα αγόρασα και εγώ την Nikon D5000 και θα πρέπει να πω ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από το σώμα όσο και από τον kit φακό 18-55 VR.

Αφού είσαι σχετικά προετοιμασμένος για την αγορά της πρώτης σου DSLR, θα σου πρότεινα να λάβεις υπόψη σου τα εξής :

- Οι τιμές είναι διαπραγματεύσιμες και για ένα τέτοιο ποσό, προσφέρονται πολύ καλές εκπτώσεις, είτε στην τελική τιμή είτε σε είδος. Συνήθως η τελική τιμή προσδιορίζεται στο μαγαζί που θα πας και την τελευταία στιγμή μπορείς να λάβεις και απρόσμενες "προσφορές". Ως προς την τιμή λοιπόν καλό θα ήταν να ξέρεις ποιά είναι η τιμή εκκίνησης στο βασικό kit (D5000 + 18-55VR) και επί αυτής να κάνεις συγκρίσεις και αξιολόγηση άλλων συμπληρωματικών προσφορών (2ος φακός ή ότι αλλο). Εγώ θα προτιμούσα την D5000 με kit φακό τον 18-105VR.

- Είναι η 1η σου DSLR και για αυτό τον λόγο θα χρειαστείς περίπου 500-1000 λήψεις για να αποκτήσεις πλήρη άποψη για το τί έχεις στα χέρια σου καθώς και τις δυνατότητες που σου προσφέρονται από την D5000. Θα σου πρότεινα λοιπόν να ξεκινήσεις με τον kit φακό (18-55VR) και στην συνέχεια να αποφασίσεις ποιός θα είναι ο επόμενος. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί DX φακοί και οικονομικοί αλλά και νέες εκδόσεις. Πχ. προχθές κυκλοφόρησε και ο Nikkor 55-300 VR ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε λίγες ημέρες και στην ελληνική αγορά και ίσως θα πρέπει να συνεκτιμήσεις εαν είναι αυτό που θα σου κάνει.

http://www.dpreview.com/news/1008/10...kon55300mm.asp

- Προ ημερών η Nikon έβγαλε στην αγορά και την D3100 με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά. Δες review εδώ :
    http://www.dpreview.com/previews/Nikond3100/

- Στην δική μου περίπτωση, ενώ αρχικά ήμουν και εγώ προετοιμασμένος για αγορά ενός zoom φακού πχ. 55-200, στην πορεία διπίστωσα ότι κατά 20% έκανα χρήση της μηχανής για τοπία και κατά 80% σε πορτρέτα & νυχτερινές λήψεις. Σύντομα κατάλαβα ότι μου χρειάζεται ένας prime φακός και όχι ένας zoom και προχώρησα στον Nikkor 35mm με εκπληκτικά αποτελέσματα. Πλέον είναι ο φακός που έχω μόνιμα στο σώμα και σπάνια αλλάζω με τον zoom τον οποίο χρησιμοποιώ όποτε είναι απαραίτητος (πχ. macro, ταξίδια κλπ). Με τον φακό αυτόν γίνονται και τα reviews των Nikon DSLR (δες παραπάνω την D3100).

Αυτά τα ολίγα από εμένα και καλή αγορά.

Κώστας

Μέλος προς δωρεά Το avatar του/της Vagelis Gar
    Αρχικά δημιουργήθηκε από costas_versys
    Φϊλε Βαγγέλη,

Πρόσφατα αγόρασα και εγώ την Nikon D5000 και θα πρέπει να πω ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από το σώμα όσο και από τον kit φακό 18-55 VR.

Αφού είσαι σχετικά προετοιμασμένος για την αγορά της πρώτης σου DSLR, θα σου πρότεινα να λάβεις υπόψη σου τα εξής :

- Οι τιμές είναι διαπραγματεύσιμες και για ένα τέτοιο ποσό, προσφέρονται πολύ καλές εκπτώσεις, είτε στην τελική τιμή είτε σε είδος. Συνήθως η τελική τιμή προσδιορίζεται στο μαγαζί που θα πας και την τελευταία στιγμή μπορείς να λάβεις και απρόσμενες "προσφορές". Ως προς την τιμή λοιπόν καλό θα ήταν να ξέρεις ποιά είναι η τιμή εκκίνησης στο βασικό kit (D5000 + 18-55VR) και επί αυτής να κάνεις συγκρίσεις και αξιολόγηση άλλων συμπληρωματικών προσφορών (2ος φακός ή ότι αλλο). Εγώ θα προτιμούσα την D5000 με kit φακό τον 18-105VR.

- Είναι η 1η σου DSLR και για αυτό τον λόγο θα χρειαστείς περίπου 500-1000 λήψεις για να αποκτήσεις πλήρη άποψη για το τί έχεις στα χέρια σου καθώς και τις δυνατότητες που σου προσφέρονται από την D5000. Θα σου πρότεινα λοιπόν να ξεκινήσεις με τον kit φακό (18-55VR) και στην συνέχεια να αποφασίσεις ποιός θα είναι ο επόμενος. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί DX φακοί και οικονομικοί αλλά και νέες εκδόσεις. Πχ. προχθές κυκλοφόρησε και ο Nikkor 55-300 VR ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε λίγες ημέρες και στην ελληνική αγορά και ίσως θα πρέπει να συνεκτιμήσεις εαν είναι αυτό που θα σου κάνει.

http://www.dpreview.com/news/1008/10...kon55300mm.asp

- Προ ημερών η Nikon έβγαλε στην αγορά και την D3100 με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά. Δες review εδώ :
    http://www.dpreview.com/previews/Nikond3100/

- Στην δική μου περίπτωση, ενώ αρχικά ήμουν και εγώ προετοιμασμένος για αγορά ενός zoom φακού πχ. 55-200, στην πορεία διπίστωσα ότι κατά 20% έκανα χρήση της μηχανής για τοπία και κατά 80% σε πορτρέτα & νυχτερινές λήψεις. Σύντομα κατάλαβα ότι μου χρειάζεται ένας prime φακός και όχι ένας zoom και προχώρησα στον Nikkor 35mm με εκπληκτικά αποτελέσματα. Πλέον είναι ο φακός που έχω μόνιμα στο σώμα και σπάνια αλλάζω με τον zoom τον οποίο χρησιμοποιώ όποτε είναι απαραίτητος (πχ. macro, ταξίδια κλπ). Με τον φακό αυτόν γίνονται και τα reviews των Nikon DSLR (δες παραπάνω την D3100).

Αυτά τα ολίγα από εμένα και καλή αγορά.

Κώστας
    Κώστα ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσες για να απαντήσεις.
    Κατά 99% θα ξεκινήσω με σώμα+18-55VR και όπως είπες και εσύ στην πορεία θα δω τι μου χρειάζεται.
    Απο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσω και κάποια μαθήματα φωτογραφίας και ελπίζω να αρχίζω να καταλαβαίνω πότε χρειάζεται να χρησιμοποιήσω τι.
    Το blog μου:
    http://northcape2010.blogspot.com/

Βάση Δεδομένων:
    http://www.earthexplorer.weebly.com/

Κώστα ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσες για να απαντήσεις.
    Κατά 99% θα ξεκινήσω με σώμα+18-55VR και όπως είπες και εσύ στην πορεία θα δω τι μου χρειάζεται.
    Απο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσω και κάποια μαθήματα φωτογραφίας και ελπίζω να αρχίζω να καταλαβαίνω πότε χρειάζεται να χρησιμοποιήσω τι.
    ΟΚ,

Τέλος να σου πω ότι την D5000 με τον 18-55VR, μπορείς να αγοράσεις ακόμα και κάτω από 540 ευρώ εαν είσαι καλός διαπραγματευτής. Με 2 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας φυσικά.

Κώστας

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Οπως αναφερθηκε και πιο πανω, ηδη εχει ανακοινωθει η D3100 και στη Photokina (αντιστοιχη εκθεση της intermot) αναμενεται να παρουσιαστουν πραματα και θαματα.

Η D3100 ειναι πολυ κοντα στη D5000 σε τεχνικα χαρακτηριστικα και σε ορισμενους τομεις της ριχνει κιολας...απο οτι λεγεται την περιμενουν γυρω στα 500 ευρω, ενω λεγεται οτι θα παιξει αντικαταστατρια και της D5000 (D5100) και της D90 (D7000).

Σε καθε περιπτωση αυτα σημαινουν οτι οι τιμες στα υπαρχοντα μοντελα θα πεσουν πολυ, οποτε καλο ειναι να περιμενει κανεις

όχι παλιός... Το avatar του/της PanVas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Σε καθε περιπτωση αυτα σημαινουν οτι οι τιμες στα υπαρχοντα μοντελα θα πεσουν πολυ, οποτε καλο ειναι να περιμενει κανεις
    Αυτό κράτα ρουφιάνε.
    Μην πας για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
    Απλά περίμενε το απόλυτο εργαλείο για σένα να παλιώσει για τους φωτο φρικ και τους καμένους.

Μην πάρεις περισσότερο από ένα φακό. Τουλάχιστον για τώρα.
    Στην μηχανή δεν θα σε βολέψει. Επίσης μην ξεχνάς ότι πάνω στην μηχανή και σε ένα ταξίδι εύκολα μπορεί να χαθεί, σπάσει, κλαπεί... Δεν τα βρήκαμε στον δρόμο τα χρήματα καιι ούτε είναι η βασική σου επαγγελματική ασχολία. Μην επενδύσεις τρελά χρήματα.

Έβγαλες ολόκληρο ταξίδι στο νορντ καπ με το κινητό... Μην τρελαθούμε...

Τέλος, τσέκαρε για μεταχειρισμένο εξοπλισμό. Εγώ στην κάψα μου επάνω είχα σκοτώσει 6 μηνών ντι60 στα μισά χρήματα από ότι την πήρα για να πάρω την ντι90... Ψάξ' το. Πάρε σβάρνα τα μαγαζιά.

Αν πας για καινούρια αγορά, βρες κάποιον να σε βοηθήσει με τιμολόγιο μπας και κερδίσεις τον ΦΠΑ. Στα ποσά που μιλάς τσαντούλα και κανά φιλτράκι θα σου βγουν τσάμπα...

Αυτά από μένα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fz6man
    πουλαω τον εξοπλισμο μου αν σε ενδιαφερει NIkon D70s + τριποδα manfroto επαγγελματικο + 18-70 nikkor + 70 300 + macro
    sigma 70 300 + τηλεκοντρολ + ταμρακ τσαντα και i.r φιλτρο + πολοτικο . 700 ευρώ αν σε ενδιαφερει στειλε μου ενα pm .

η μηχανη ειναι πολυ λιγο δουλεμενη και ελληνικης αντιπρωσοπιας .
    το καλυτερο ταξιδι ειναι αυτο που δεν καναμε ακόμα!

Αρχικά δημιουργήθηκε από fz6man
    πουλαω τον εξοπλισμο μου αν σε ενδιαφερει NIkon D70s + τριποδα manfroto επαγγελματικο + 18-70 nikkor + 70 300 + macro
    sigma 70 300 + τηλεκοντρολ + ταμρακ τσαντα και i.r φιλτρο + πολοτικο . 700 ευρώ αν σε ενδιαφερει στειλε μου ενα pm .

η μηχανη ειναι πολυ λιγο δουλεμενη και ελληνικης αντιπρωσοπιας .
    Φίλε μου ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου αλλά την έχω πατήσει στο παρελθόν από "εγγυημένο" μεταχειρισμένο προϊόν οπότε είμαι πολύ προσεκτικός πλέον. Δεν λέω ότι αυτό που πουλάς δεν είναι καλό, προς θεού, απλά θα πάω σε κάτι καινούριο.
    Το blog μου:

Βάση Δεδομένων:

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas

Έβγαλες ολόκληρο ταξίδι στο νορντ καπ με το κινητό... Μην τρελαθούμε...

Πήρε ο κώλος μου αέρα λες ε?

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Το blog μου:

Βάση Δεδομένων:

Παλαιό μέλος
    Ετοιμαζεσαι φιλε?
    J.T.R

Αρχικά δημιουργήθηκε από J.T.R
    Ετοιμαζεσαι φιλε?
    Βγάλε διαδρομή στα όμορφα της Ρουμανίας και ακολουθώ (θα έχεις και φωτογραφίες απο ένα ταξίδι σου)
    Το blog μου:

Βάση Δεδομένων:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fz6man
    Φίλε μου ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου αλλά την έχω πατήσει στο παρελθόν από "εγγυημένο" μεταχειρισμένο προϊόν οπότε είμαι πολύ προσεκτικός πλέον. Δεν λέω ότι αυτό που πουλάς δεν είναι καλό, προς θεού, απλά θα πάω σε κάτι καινούριο.
    δεν υπαρχει προβλημα φιλε μου φυσικα θα τον τεσταρες τον εξοπλισμο αν ενδιαφερόσουν .
    το καλυτερο ταξιδι ειναι αυτο που δεν καναμε ακόμα!

Σελίδα 12 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 2789101112

Παρόμοια θέματα

1. Eπισκευή φωτογραφικής μηχανής ...
    από arxaios στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2012, 10:10
  2. Βάση φωτογραφικής μηχανής
    από Λεωνίδας στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2006, 13:28
  3. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Νέα