Φϊλε Βαγγέλη,Αρχικά δημιουργήθηκε από Roufianos
Καλησπέρα και από εμένα,
τις επόμενες ημέρες σκέφτομαι να αγοράσω μια slr.
Μετά απο κάποια σχετική έρευνα σε αυτό που καλύπτει τις φωτογραφικές μου ανησυχίες (ερωτήσεις σε φίλους, internet, δοκιμές σε κάποια μοντέλα) κατέληξα στην d5000.
Σώμα+18-55VR+55-200VR+τρίποδο+τσάντα μεταφοράς 750?.
Άσχετος απο την συγκεκριμένη αγορά μιάς και μέχρι τώρα είχα μια compact Olympus και την φωτογραφική του κινητού μου θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι καλή η τιμή για το πακέτο που μου προτείνουν.
Υπάρχει και πακέτο χωρίς τον 55-200 και η τιμή θα βγει περίπου στα 580? αλλά τον 55-200 τον θέλω γιατί μου αρέσει να φωτογραφίζω τοπία και από αυτά που έχω διαβάσει ο 18-55 χωρίς να υστερεί στα υπόλοιπα "χάνει" σε αυτό το κομμάτι.
Παρακαλώ κάποιες γνώμες και συμβουλές απο ανθρώπους που έχουν ή είχαν εμεπιρία απο το σώμα και τους φακούς θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες.
Βαγγέλης
Πρόσφατα αγόρασα και εγώ την Nikon D5000 και θα πρέπει να πω ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από το σώμα όσο και από τον kit φακό 18-55 VR.
Αφού είσαι σχετικά προετοιμασμένος για την αγορά της πρώτης σου DSLR, θα σου πρότεινα να λάβεις υπόψη σου τα εξής :
- Οι τιμές είναι διαπραγματεύσιμες και για ένα τέτοιο ποσό, προσφέρονται πολύ καλές εκπτώσεις, είτε στην τελική τιμή είτε σε είδος. Συνήθως η τελική τιμή προσδιορίζεται στο μαγαζί που θα πας και την τελευταία στιγμή μπορείς να λάβεις και απρόσμενες "προσφορές". Ως προς την τιμή λοιπόν καλό θα ήταν να ξέρεις ποιά είναι η τιμή εκκίνησης στο βασικό kit (D5000 + 18-55VR) και επί αυτής να κάνεις συγκρίσεις και αξιολόγηση άλλων συμπληρωματικών προσφορών (2ος φακός ή ότι αλλο). Εγώ θα προτιμούσα την D5000 με kit φακό τον 18-105VR.
- Είναι η 1η σου DSLR και για αυτό τον λόγο θα χρειαστείς περίπου 500-1000 λήψεις για να αποκτήσεις πλήρη άποψη για το τί έχεις στα χέρια σου καθώς και τις δυνατότητες που σου προσφέρονται από την D5000. Θα σου πρότεινα λοιπόν να ξεκινήσεις με τον kit φακό (18-55VR) και στην συνέχεια να αποφασίσεις ποιός θα είναι ο επόμενος. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί DX φακοί και οικονομικοί αλλά και νέες εκδόσεις. Πχ. προχθές κυκλοφόρησε και ο Nikkor 55-300 VR ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε λίγες ημέρες και στην ελληνική αγορά και ίσως θα πρέπει να συνεκτιμήσεις εαν είναι αυτό που θα σου κάνει.
http://www.dpreview.com/news/1008/10...kon55300mm.asp
- Προ ημερών η Nikon έβγαλε στην αγορά και την D3100 με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά. Δες review εδώ :
http://www.dpreview.com/previews/Nikond3100/
- Στην δική μου περίπτωση, ενώ αρχικά ήμουν και εγώ προετοιμασμένος για αγορά ενός zoom φακού πχ. 55-200, στην πορεία διπίστωσα ότι κατά 20% έκανα χρήση της μηχανής για τοπία και κατά 80% σε πορτρέτα & νυχτερινές λήψεις. Σύντομα κατάλαβα ότι μου χρειάζεται ένας prime φακός και όχι ένας zoom και προχώρησα στον Nikkor 35mm με εκπληκτικά αποτελέσματα. Πλέον είναι ο φακός που έχω μόνιμα στο σώμα και σπάνια αλλάζω με τον zoom τον οποίο χρησιμοποιώ όποτε είναι απαραίτητος (πχ. macro, ταξίδια κλπ). Με τον φακό αυτόν γίνονται και τα reviews των Nikon DSLR (δες παραπάνω την D3100).
Αυτά τα ολίγα από εμένα και καλή αγορά.
Κώστας