Σελίδα 12 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 2789101112131415161722 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 375

Θέμα: Το ξέσπασμα του Μίκη Θεοδωράκη για διαβαστε τι λεει ...

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    & για να γράψω και εγώ ελάχιστα πραγματάκια που έχει ξαναγράψει μάλλον σε άλλα thread.

& τι είναι Έλληνας ρε παιδιά? Υπάρχει ή μας δημιούργησαν κάποιοι επειδή τους βόλευε να υπάρχει ένας πόλος απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία??? Κοινά ήθη & έθιμα? Από που και ως που..?

WTCHANH Το avatar του/της idomeneas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Για υπέδειξε μου σε παρακαλώ τις καφρίλες που λες.
    αν πραγματικά σε ενδιαφέρει,
    πήγαινε μια δυο αλλά και περισσότερες σελίδες πίσω...
    και ότι νομίζεις κατάλαβε...
    Εδώ υπάρχει ένα κατεστημένο 3-4 ατόμων που συστηματικά επιτιθενται σε οτιδήποτε δεν τους αρέσει,
    και όχι μόνο σε αυτό το thread...
    γενικά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με Ελλάδα και Έλληνες,
    το στόρυ είναι ίδιο...
    και αυτό είναι μια πραγματικότητα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Αυτό αγαπητέ μου ειναι η δική σου άποψη και των ομοϊδεατών σου.

Ευτυχώς ο πολιτισμένος κόσμος (όχι η Ελλάδα ακόμα αλλα οσονούπω) δεν λειτουργεί με αυτή τη λογική και μπορεί να θεωρήσει καποιον ικανό για εντόπια υπηκοότητα ακόμα κι αν δεν πληροι τις προϋποθέσεις που έβαλες.

Ειρήσθω εν παρρόδω, αντίστοιχες προϋποθέσεις είχαν κατι τύποι στη Γερμανία στο μεσοπόλεμο... Όποιος δεν τις κάλυπτε ερχόταν σε δύσκολη θέση

:wacko:
    Ο φιλαράκος εδώ έχει το θράσος και την ανέδεια να με αποκαλεί εμμέσως νεοναζί...
    χωρίς εγώ να έχω δώσει ποτε τέτοιο δικαίωμα...
    Ενώ το απόλυτο φασισταριό είναι αυτός και άλλοι δύο τρεις που με ειρωνίες και λάσπη κλείνουν στόματα...
    επειδή έτσι γουστάρουν...
    και ΕΣΥ φίλε MIKEG εμμέσως το στηρίζεις αυτό...
    Ειλικρινά λυπάμε και στεναχωριέμε που το λέω,
    γιατί δεν πιστεύω ότι έχεις τέτοια πρόθεση,
    αλλά αυτό γίνετε δυστυχώς...
    Made in Greece...

Αρχικά δημιουργήθηκε από idomeneas
    αν πραγματικά σε ενδιαφέρει,
    πήγαινε μια δυο αλλά και περισσότερες σελίδες πίσω...
    και ότι νομίζεις κατάλαβε...
    Εδώ υπάρχει ένα κατεστημένο 3-4 ατόμων που συστηματικά επιτιθενται σε οτιδήποτε δεν τους αρέσει,
    και όχι μόνο σε αυτό το thread...
    γενικά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με Ελλάδα και Έλληνες,
    το στόρυ είναι ίδιο...
    και αυτό είναι μια πραγματικότητα...

Ο καθένας μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τις απόψεις του εδώ μέσα, όποιες και αν είναι αυτές, αρκεί να σέβεται και να μη προσβάλει - βρίζει τους υπόλοιπους χρήστες. Επειδή κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι οι Έλληνες & η Ελλάδα είναι για το πέοντα, αυτές δεν είναι καφρίλες, αλλά απόψεις.
    Ξαναγράφω, μπορεί ο καθένας να γράφει ότι θέλει (σαφώς αντιλαμβάνεστε οι νοήμονες τις εξαιρέσεις), αρκεί να είναι μέσα στα σωστά πλαίσια.

Το thread το διαβάζω αναλυτικά από την αρχή του.

Ο φιλαράκος εδώ έχει το θράσος και την ανέδεια να με αποκαλεί εμμέσως νεοναζί...
    Ουδόλως

Ειπα απλώς ότι τέτοιες απόψεις είχαν οι ναζί το '30 περι καθαρότητας της φυλής και όλων των συμπαραμαρτούντων.

Εαν τις συμμερίζεσαι (εφόσον τις συμμερίζεσαι), είναι δικό σου θέμα και όχι δικό μου, όμως κρατη, νομοι, συντάγματα, οργανώσεις δικαιωμάτων του ανθρώπου αλλα ακόμα και η επιστήμη, έχουν - ευτυχώς - αποφανθεί για το αντίθετο

Στο ερώτημα του MikeG, το πώς προέκυψε το όνομα "Ελλάς" ως το όνομα του νεοσυσταθέντος κράτους το 1830, ειναι αρκετά ενδιαφέρον. Πάντως υπήρχαν και άλλα ονόματα υποψήφια, αλλα το "Ελλας" είχε και τη σύμφωνη γνώμη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    & για να γράψω και εγώ ελάχιστα πραγματάκια που έχει ξαναγράψει μάλλον σε άλλα thread.

& τι είναι Έλληνας ρε παιδιά? Υπάρχει ή μας δημιούργησαν κάποιοι επειδή τους βόλευε να υπάρχει ένας πόλος απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία??? Κοινά ήθη & έθιμα? Από που και ως που..?

Δεν υπάρχει κράτος, ή έθνος αν προτιμάς που να προέρχεται αμιγές και ακρεφνές από την αρχαιότητα ή από τον homo erectus
    Όλα τα κράτη του κόσμου με τον ίδιο τρόπο δημιουργήθηκαν. Η ισχυρότερη κουλτουρα επικράτησε των υπολοίπων. Στις περιπτώσεις που αυτό δεν ήταν δυνατόν να συμβεί προέκυψαν δυο η περισσότερα κράτη ή εθνότητες.

Η ερώτηση που κάνεις δεν έχει κανένα νοημα. Άσε που είναι εξαιρετικά ασεβής για αυτούς που πέθαναν προκειμένου να υπάρχει αυτό που σήμερα λέμε Ελλάδα.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

χωρίς εγώ να έχω δώσει ποτε τέτοιο δικαίωμα...
    Ενώ το απόλυτο φασισταριό είναι αυτός και άλλοι δύο τρεις που με ειρωνίες και λάσπη κλείνουν στόματα...
    επειδή έτσι γουστάρουν...
    και ΕΣΥ φίλε MIKEG εμμέσως το στηρίζεις αυτό...
    Ειλικρινά λυπάμε και στεναχωριέμε που το λέω,
    γιατί δεν πιστεύω ότι έχεις τέτοια πρόθεση,
    αλλά αυτό γίνετε δυστυχώς...

Επειδή έκανες edit το μήνυμα σου και δε σε πρόλαβα, ας σου απαντήσω και σε αυτό.

Θα σου έλεγα πρώτον να χαλαρώσεις λίγο και να μη παίρνεις τα γραφόμενα, με το λάθος τρόπο που αντιλαμβάνομαι ότι τα παίρνεις. Προσωπικά δε βλέπω κάπου έμμεσα να σε χαρακτηρίζει έτσι.
    Σου γράφει απλά την άποψη του και τι συνέβαινε τότε. Είναι ο αντίλογος σε αυτά που γράφεις.
    Σε παρακαλώ μη ψάχνεις να βρεις μέσα από τις λέξεις και τις προτάσεις κρυμμένους χαρακτηρισμούς. Νομίζω ότι αν κάποιος θέλει να χαρακτηρίσει κάποιον, θα το κάνει άμεσα.

Επίσης να σου γράψω ότι εγώ είμαι εδώ για να κάνω μια "δουλειά" και όχι να να στηρίζω ή όχι απόψεις. Στη τελική, έχω και εγώ τη δική μου άποψη.

Σε παρακαλώ Captain αν θες δώσε και εσύ μια απάντηση, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

edit : Με πρόλαβε ο Πακετάνιος

Έχω την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο thread αρχίζει και μοιάζει αρκετά με το παρακάτω :

http://www.moto.gr/forums/showthread...2&pagenumber=6

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Δεν υπάρχει κράτος, ή έθνος αν προτιμάς που να προέρχεται αμιγές και ακρεφνές από την αρχαιότητα ή από τον homo erectus
    Όλα τα κράτη του κόσμου με τον ίδιο τρόπο δημιουργήθηκαν. Η ισχυρότερη κουλτουρα επικράτησε των υπολοίπων. Στις περιπτώσεις που αυτό δεν ήταν δυνατόν να συμβεί προέκυψαν δυο η περισσότερα κράτη ή εθνότητες.

Η ερώτηση που κάνεις δεν έχει κανένα νοημα. Άσε που είναι εξαιρετικά ασεβής για αυτούς που πέθαναν προκειμένου να υπάρχει αυτό που σήμερα λέμε Ελλάδα.

Γενικά ναι, έχεις δίκιο στο πρώτο σκέλος.
    Όσο για το αν είναι ασέβεια, το να έχω την άποψη μου, τεκμηριωμένα και να πιστεύω 5 πράματα, δε το θεωρώ ασέβεια, επειδή κάποτε κάποιοι πίστεψαν σε κάτι που τους έδωσαν & τώρα όλοι μας παίρνουμε τα @@ μας.

& κάποτε αυτός ο Μ. Αλέξανδρος με τον οποίο δε νιώθω ότι έχω καμία σχέση πολέμησε και πέθανε πολύς κόσμος δίπλα του. Το να πιστεύω όμως ότι έκανε μαλακίες, δε το θεωρώ ασέβεια.

WTCHANH Το avatar του/της idomeneas
    Επειδή έκανες edit το μήνυμα σου και δε σε πρόλαβα, ας σου απαντήσω και σε αυτό.

Θα σου έλεγα πρώτον να χαλαρώσεις λίγο και να μη τα παίρνεις τα γραφόμενα με το λάθος τρόπο που αντιλαμβάνομαι ότι τα παίρνεις. Προσωπικά δε βλέπω κάπου έμμεσα να σε χαρακτηρίζει έτσι.
    Σου γράφει απλά την άποψη του και τι συνέβαινε τότε. Είναι ο αντίλογος σε αυτά που γράφεις.
    Σε παρακαλώ μη ψάχνεις να βρεις μέσα από τις λέξεις και τις προτάσεις κρυμμένους χαρακτηρισμούς. Νομίζω ότι αν κάποιος θέλει να χαρακτηρίσει κάποιον, θα το κάνει άμεσα.

Επίσης να σου γράψω ότι εγώ είμαι εδώ για να κάνω μια "δουλειά" και όχι να να στηρίζω ή όχι απόψεις. Στη τελική, έχω και εγώ τη δική μου άποψη.

Σε παρακαλώ Captain αν θες δώσε και εσύ μια απάντηση, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

edit : Με πρόλαβε ο Πακετάνιος

Μιλάει ξεκάθαρα για ναζιστική Γερμανία,
    και ομοϊδεάτες μου...
    Δεν δίνω συνέχεια γιατί δεν θέλω...
    Δεν αξίζει το κόπο να ασχολούμε...
    ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει και αναλόγως κρίνει τον καθένα...
    αυτά από εμένα...
    Made in Greece...

Υπάρχει μεγαλύτερη ασέβεια προς τους νεκρούς απο την κατάντια στην οποια έχουμε οδηγήσει εμείς αυτή τη χώρα για την οποία αυτοι πάλεψαν;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Υπάρχει μεγαλύτερη ασέβεια προς τους νεκρούς απο την κατάντια στην οποια έχουμε οδηγήσει εμείς αυτή τη χώρα για την οποία αυτοι πάλεψαν;

Μιλάει ξεκάθαρα για ναζιστική Γερμανία,
    και ομοϊδεάτες μου...
    Όχι.

Μιλάω για ομοϊδεάτες δηλαδή για ανθρώπους που, όπως κι εσύ, πιστεύουν στην καθαρότητα της φυλής, στο δικαιο του αίματος και οχι του εδάφους και τα λοιπα.

Μετά αναφέρω, για να σε προβληματίσω και ΟΧΙ να σε χαρακτηρίσω, οτι τέτοιες απόψεις ειχαν και οι ναζί...

Εν πασει περιπτωσει, αφαιρώ τη λέξη "ομοϊδεάτες"
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    βρε MikeG & Cpt...έλεος ρε παιδιά...

Απο που προκύπτει το Ελ-λάς;.. είναι δυνατόν να ρωτάτε τέτοια πράγματα; Για ψάξτε λίγο την έννοια ... μήπως σημαίνει στα Αρχαία Ελληνικά (ειδικότερα την Δωρική) ώς Φώς και βράχος/λιθάρι;

Μήπως η έννοια Έλληνες αναφέρεται πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ παλιότερα σε χιλιάδες Ρωμαϊκά συγγράμματα απευθυνόμενα στην φυλή/ομάδα/εθνική ομάδα των κατοίκων της περιοχής που περίπου υπάρχει και σήμερα; Σε εκείνους που μοιραζόντουσα την ίδια παιδεία και γνώση , νομοθεσία ήθη και έθιμα;

Μην τρελαθούμε τώρα... μην μπερδεύουμε την έννοια ΚΡΑΤΟΣ.. με την έννοια ΕΘΝΟΣ..

Ελληνες υπήρχαν απο αρχαία χρόνια... Κράτος Ελλάδα έγινε αργότερα σύμφωνα με την έννοια που ξέρουμε σήμερα. Το όνομα όμως ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ.

Ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου..

Όσον αφορά την κόντρα τώρα... ακόμα δεν έχω καταλάβει πως άνοιξε κόντρα για το ποιός είναι περισσότερο Έλληνας απο τον άλλον (ποιός την έχει μεγαλύτερη δηλαδή)... έχω χαθεί σε καμιά 10αρια σελίδες ανουσιας κόντρας.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    βρε MikeG & Cpt...έλεος ρε παιδιά...

Απο που προκύπτει το Ελ-λάς;.. είναι δυνατόν να ρωτάτε τέτοια πράγματα; Για ψάξτε λίγο την έννοια ... μήπως σημαίνει στα Αρχαία Ελληνικά (ειδικότερα την Δωρική) ώς Φώς και βράχος/λιθάρι;

Gandalf
    Προσωπικά δε ρώτησα από που προκύπτει το Ελλάς, αλλά αν όντως το Ελλάς είναι αυτό που εννοούμε σήμερα ή όπως λες ήταν απλά ένας μαζικός χαρακτηρισμός για κάποιους ενώ για κάποιους άλλους δεν ήταν.

Anyway, όπως είχε γράψει και ο sniper παλιότερα, εδώ σε άλλοι λαοί με πολλές διαφορές προσπαθούν να ενωθούν & "εμείς" κλασικά ότι ναναι.. Βέβαια το θέμα είναι ποιος γουστάρει πλέον αυτή τη χώρα-κράτος..

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    εδώ σε άλλοι λαοί με πολλές διαφορές προσπαθούν να ενωθούν & "εμείς" κλασικά ότι ναναι.. Βέβαια το θέμα είναι ποιος γουστάρει πλέον αυτή τη χώρα-κράτος..
    α γεία σου... σε αυτό συμφωνώ... αντί να βρούμε τα κοινά και να τα ενισχύσουμε... κοιτάμε τις διαφορές και τις μεγενθύνουμε.

Τι να πείς;..

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Σελίδα 12 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 2789101112131415161722 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF