:rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
δε βαριέσαι Σωτήρ'
Στα τρία πάντα ενα είναι αζυγιστο![]()
:rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
δε βαριέσαι Σωτήρ'
Στα τρία πάντα ενα είναι αζυγιστο![]()
You BETA believe...
ξεκιναω απο το τελος...Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Πολύ κακώς θεωρείς ότι όσα λέω τα λέω ειρωνικά. Ξέρω πολύ καλά ότι έχεις πολύ μεγάλες γνώσεις στο θέμα βελτίωση κινητήρα, έχω δει με τα μάτια μου ότι έχεις φάει ατελείωτες ώρες ψαξίματος και δεν αμφισβητώ οτι μπορείς και να έβγαλες αυτά τα άλογα εαν το budget ήταν μεγάλο.
Εγώ λέω το προφανές. Όταν ένα μοτέρ μπορεί να φθάσει τα 70-75 εύκολα και αξιόπιστα από ένα ιδιώτη μηχανικό ή μια μικρή ομάδα με όσο να είναι περιορισμένη χρηματοδότηση, είναι απορίας άξιο πως, αφού....
1) Είναι εξαιρετική βάση για οποιονδήποτε σοβαρό ιδιώτη αγωνιζόμενο και μπορεί να γαμήσει ότι κυκλοφορεί στους αγώνες με ελάχιστο κόστος
2) Οι μηχανικοί των άλλων ομάδων και R&D τους είναι τρόμπες, αφού με μερικά γραμμάρια μετάλλου παραπάνω θα γλύτωναν τα τεράστια έξοδα κατεβάσματος και αντικατάστασης κινητήρων.
3) Οι μηχανικοί των αγωνιστικών ΚΤΜ, aprilia, ΤΜ, Husaberg βαράνε μαλακία με 3 χέρια, εφόσον τα μηχανάκια τους βγάζουν λιγότερα από 80 και βροντάνε. Αν θυμάμαι καλά το ποιό δυνατό SM παγκοσμίου είναι το TM με 82 άλογα.
.....το μηχανάκι δεν διακρίθηκε σε κανένα άλλο είδους αγώνα πέραν Baja, ούτε καν σε άλλα rally. Τουλάχιστον στο SM θα έπρεπε να έχει αφήσει εποχή, αλλά παρόλα αυτά το μηχανάκι που ανέλαβε την δουλειά ήταν το CRF που η συντήρηση και αξιοπιστία του είναι εφάμιλλη των aprilia.
Στους αγώνες Baja επίσης αν γνωρίζω καλά, τα μηχανάκια δεν έβγαζαν πάνω από 57-58 άλογα για ευνόητους λόγους. Ίσως να ξέρω μαλακίες. Ακόμα και αν ξέρω όμως μαλακίες δεν πιστεύω ότι υπάρχει στον πλανήτη μονοκύλινδρο με 70 άλογα που να μπορεί να δουλεύει αξιόπιστα και να μην θέλει συντήρηση και κατέβασμα μοτέρ με ώρες λειτουργίας.
Στο θέμα αξιοπιστίας στα rally έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να πουμε και πολλά πράγματα. Διαφορετικά είναι ξεφτίλα να αγνοήσουμε τα ΚΤΜ που έχουν σκίσει σε rally στυλ Paris Dakar, ενώ οι ιδιώτες που τρέχουν με τέτοια είναι πάμπολλοι. Δεν είναι δυνατόν να λέμε γαμεί το XR στο Baja, αλλά τα ΚΤΜ που γαμούν οπουδήποτε αλλού είναι μπουρδέλα.
Τα aprilia είναι για τον φούτσο για τα προβλήματα που είχαν. Αφού μιλάμε όμως για αγώνες, πήρε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μοίρασε πίπες και τέλος.
Αν μιλάμε για το γκάζι και μόνο, τα παραγωγής σκοτώνουν και αν κάποιος το αμφισβητεί είναι αστείο. Και εφόσον έχω οδηγήσει το 550 όπως και το 450 αλλά και μερικά ακομα SM, μπορώ να έχω μια άποψη επί του θέματος.
Τις ανάλογες γνώσεις όπως λές όντως δεν τις έχω. Μιας και έχω οδηγήσει-λαδωθεί-χαλάσει-διαβάσει αρκετά πράγματα για μηχανάκια τα τελευταία 27 χρόνια, είναι λίγο άδικο να με λες άσχετο.
Νο hard feelings
ειναι το ιδιο και ισως και λιγοτερο αδικο απο το να χαρακτηριζεις εμενα ζηλοφθονο...no hard feelings ομως οπως προειπες κι εσυ...
κλεινει εδω το θεμα το προσωπικο για να μην καταληξουμε να κλαιγομαστε σαν γκομενες και παμε στο τεχνικο...
1),2) και 3)...τα γραμμαρια" που λες δεν ειναι γραμμαρια ,αλλα περιπου 10 κιλα,πολλα εκ των οποιων βρισκονται στο συνολο στροφαλου-μπιελας στο xr,μια και στο σκεπτικο κατασκευης της χοντα ,δεν ηταν η επιταχυνση απο στροφη σε στροφη,αλλα η διατηρηση της στροφορμης του στροφαλου...
αυτο ειναι κατασκευαστικο και κανεις ,ειτε ειναι ο τελευταιος αντωνης,ειτε ο παγκοσμιος θεος της βελτιωσης,δεν μπορει να το ξεπερασει...ειναι και καποια αλλα χαρακτηριστικα κινητηρα αλλα θα ξημερωθουμε αν τα πιασουμε...
επισης ο σκελετος (γεωμετρια και βαρος) μονο καταλληλος δεν μπορει να χαρακτηριστει για το περιβαλλον μιας πιστας supermoto...
καταλαβαινεις λοιπον οτι "σωτηρια" δεν υπηρχε...αυτα τα διαβολια ειναι σκαρτα 100 κιλα και επιταχυνουν με ρυθμο που το xr δεν προκειται να δει ουτε στα πιο slim ονειρα του...
στον δρομο ομως ειναι a whole lot different story...τα μειονεκτηματα του xr,γινονται πλεονεκτηματα....
πολυ μεταλλο στο μοτερ ,αλλα stresses και θερμοκρασιες σε αλλο πλανητη...στην βελτιωση του δινεται βαρος στην ροπη κι οχι στο στροφαρισμα.οποτε βγαζουμε αλογα πιο χαμηλα και με μεγαλυτερη αξιοπιστια συνολου...
στα 70 σαφεστατα και δεν μιλαμε για απολυτη αξιοπιστια,αλλα μιλαμε σιγουρα για ενα μοτερ που μπορει να κανει καποιες χιλιαδες χλμ,τα οποια αυξανονται δραματικα αν πεσει κανα εξτρα 2000αρο στο μοτερ...
στα 60 ομως μιλαμε για καθημερινο μηχανακι...απολυτως...και με πολυ μικρο κοστος αναλογικα...
ο βαρυς και σχετικα ακαμπτος σκελετος,που στα supermoto λειτουργει ως αγκυρα που σερνεται σε βραχια,στο δρομο λειτουργει ως αποσβεστης κραδασμων και παροχεας σταθεροτητας στα πολλα χιλιομετρα...η γεωμετρια του επισης...
στα baja 55 αλογα εβγαζαν τα 600 τα αεροψυκτα το 98-99 ,με πρωτο και καλυτερο του cambell...τα νερα εβγαζαν 68+...
μπουρδελα λεω τα ευρωπαικα,αναφερομενος παντα σε χρηση δρομου,μια και ουκ ολιγες φορες επιλεγουν να βγαζουν τα αντερα τους σε κοινη θεα...ποτε δεν αναφερθηκα σε επιπεδα αγωνων...
εγω δεν εχω οδηγησει 550 αλλα εχω δει το εξης στην καταβαση εθνικης,μετα τα τει,μεχρι την γεφυρα...
αεροψυκτο xt 600( που λεει ο λογος 600 ε) να πηγαινει με το 550 ροδα ροδα μεχρι τελικες...εφυγε το 550 στην αρχη εναμισυ μηχανακι και μετα τα 150 μαζεψε το xt...
ξεροντας τον ανθρωπο που το φτιαχνει, καθως και το συγκεκριμενο μηχανακι μπορω να πω ανεπιφυλακτα οτι ετρεχε χωρις ζουμια...το συγκεκριμενο xt εχει βγαλει 60 κατι στον παναγιωτη και με γνωμονα τις κοντρες,μπορουμε να το πουμε ακομη και αξιοπιστο...βγαζει 10-15 κοντρες...
επισης εχω δει ,παλι αεροψυκτο xt ,να ριχνει μια κολωνα στην βουτα ,σε husaberg 650 2003 με factory ολοκληρη,ηλεκτρονικη και fcr...γνωστου μου το husaberg...
αν το εβλεπες ιδιοις ομασι ,θα σου επεφταν τα αυτια...ολα γινονται λοιπον...
απο κει και περα,ενα φτιαγμενο μηχανακι,ειδικα αν ειναι αρκετα πουσαρισμενο, μπορει να σκορπισει ανα πασα ωρα και στιγμη...αυτος ειναι αλλωστε κι ο λογος που κανενας βελτιωτης παγκοσμιως δεν δινει εγγυηση...εδω τυχαινει και σκορπανε ακομα και τερατα αξιοπιστιας σε νορμαλ μορφη...ειναι ΚΑΙ θεμα τυχης...
![]()
frankly my dear, i dont give a damn...
θελω να μπει καποια στιγμη ο παπ και να σου πει την ακριβη χρηση του δικου μου...καθως και την συντηρηση του,μια και ολη την ωρα μαζι ειμαστε...(ουτε ζευγαρι ενα πραμα)...Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Παίδες, εγώ είμαι ασχετος, αλλα ο μπιμπικος έχει ενα δίκιο...
Όλοι τερμα τα πάτε, οι αλυσίδες κρατάνε για πάντα, οι βαλβίδες δε χάνουν ουτε αγκστρεμ, λαδι δεν καίει σταγόνα κλπ κλπ
Δε θέλω να (πολυ)ανακατευτώ, αλλα φαίνονται υπερβολές όλα αυτά
![]()
![]()
![]()
frankly my dear, i dont give a damn...
Μου λύθηκε η απορία, ευχαριστώ...Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
μια και ολη την ωρα μαζι ειμαστε...(ουτε ζευγαρι ενα πραμα)...![]()
![]()
Άντε πάλι να γράψω, να μη γράψω, τελικά γράφω...
Έχετε πιάσει σαν τα σκυλιά το κόκκαλο από τις δυό του άκρες, το τραβάτε και δε λέτε να το αφήσετε. Από τη μία τα XR, από την άλλη τα KTM, Aprilia και τα λοιπά ιερά τέρατα.
Τέλος πάντων, θέμα σας, αλλά υπολογίστε και τα παρακάτω στη συνταγή:
Γενικώς στην ιστορία της, η Honda έφτιαχνε υπερδιαστασιολογημένα μηχανάκια χωρίς να δίνει την μεγαλύτερη προτεραιότητα στις απόλυτες επιδόσεις και ιπποδυνάμεις. Η ΚΤΜ έκανε το αντίθετο.
Η Honda με την σειρά των αερόψυκτων XR έριξε στην αγορά ένα μηχανάκι απλό στην κατασκευή, φθηνό στη συντήρηση και ικανό σ'αυτά που υποσχόταν. Ήταν ιδανικό για τους ιδιώτες χομπίστες και σ'αυτούς πούλησε σαν παλαβό. Προσπαθώ να σκεφτώ κάποια επίσημη συμετοχή της Honda με αερόψυκτο XR σε αγώνα rally, enduro, SM κλπ και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι ένα ημιεργοστασιακό αγωνιστικό 628 σε κάποιο Baja 1000, που κουβαλούσε το μισό HRC επάνω του και τελικά έσπασε. Ένα και μοναδικό. Όλα τα υπόλοιπα ήταν ιδιωτών που περνούσανε (και ακόμα περνάνε) καλά. Ακόμα κι ο Al Baker της XR's Only, από κει ξεκίνησε.
Η ΚΤΜ από την άλλη, θεώρησε ότι ήταν θέμα γοήτρου για μια εταιρία που χτίστηκε πάνω στα χωμάτινα να έχει και χωμάτινες δάφνες. Οπότε, εκτός από τα LC4 που είχαν πλέον εκπολιτιστεί για την αγορά, έριξε και στους αγώνες από νορμάλ μέχρι σπέσιαλ εκδόσεις τους κατά χιλιάδες. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά έδινε μεγάλες παροχές σε ιδιώτες αγωνιζόμενους, όπως σερβις, ανταλλακτικά, μεταφορές, ενοικίαση μοτό (σχεδόν τους πουλούσε τουριστικά πακέτα). Μέχρις ενός σημείου δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι με τόσα ΚΤΜ που ξεκίνησαν τόσους αγώνες, ήταν επόμενο κάποια να τους κερδίσουν κι όλας. Το σχέδιο πέτυχε: με εξαίρεση την νίκη του Sainct (πώς διάολο τον λέγανε) στο Dakar με BMW650, η ΚΤΜ έτρεξε, έσπασε και τελικά κέρδισε αγώνες αντοχής. Έτσι κατάφερε να πείσει την αγορά για την αξία της. Λάνσαρε και πολύ sexy πολιτικά μοντέλα και ήρθε το γλυκό και έδεσε. Δηλαδή η ΚΤΜ κατάφερε τα τελευταία χρόνια, ό,τι έκανε η Honda πριν από 20 χρόνια: να πείσει το κοινό για την “αξιοπιστία” της και να σαρώσει την αγορά διεθνώς (τα εισαγωγικά στην “αξιοπιστία” αφορούν τόσο την ΚΤΜ όσο και την Honda και όλους τους άλλους – ιδέ παρακάτω). Μόνο που το έκανε απ'ευθείας από την αιχμή του δόρατος (αγώνες) και όχι από τα πεζοδρόμια, τα γκαράζ και τις πίσω αυλές των ιδωτών.
Το κεφάλαιο XR650R δεν είναι τίποτε άλλο από μια πολύ πετυχημένη άσκηση μάρκετινγκ: ένα όχημα με περιορισμένες προδιαγραφές χρήσης (ανοιχτός χωματόδρομος ή άμμος + πολλά χιλιόμετρα + Αμερική) που πούλησε σαν παλαβό ακριβώς εκεί που στόχευε να πουληθεί. Οι ιδιώτες Αμερικάνοι σπανίως τρέχουν εκτός Αμερικής, δεν έχουν λόγο άλλωστε οπότε και δεν φανήκανε τα 650 εκτός αυτής – με την εξαίρεση του Johnnie Campbell που έτρεξε ένα Dakar και δεν πήγε και πολύ άσχημα, αν θυμάμαι καλά (και δεν ήταν και ακριβώς ιδιώτης, ε; ).
Το ότι το XR650R είναι ένα αξιολογότατο και ικανότατο μηχανάκι με πολλά περιθώρια βελτίωσης που πούλησε και αλλού είναι περισσότερο πάρεργο αυτής της νοοτροπίας, παρά της όποιας κόντρας (να το πω ανταγωνισμού καλύτερα) με τους Ευρωπαίους. Υπενθυμίζω ότι η Honda πουλάει διεθνώς κάθε χρόνο περισσότερα μηχανάκια απ’ό,τι έχει πουλήσει η ΚΤΜ από τότε που ιδρύθηκε. Η Honda είναι ο ορισμός της συντηριτικής εταιρίας, φτιάχνει μόνο πράγματα που μπορεί να πουλήσει, το μελετάει πρώτα και το καταφέρνει μετά. Γι αυτό π.χ. και δεν ασχολήθηκε ποτέ με την εγκατάσταση μίζας ή πιο μοντέρνου εξοπλισμού στο 650, ή ακόμα χειρότερα με την τοποθέτηση αυτού το κινητήρα σε άλλα μηχανάκια (π.χ. Dominator).
Δεν θα μπω στο τριπάκι τα ΚΤΜ σπάνε – τα Honda δεν σπάνε για δύο λόγους:
1) Είμαι δεδηλωμένος Hondικός
2) Το τί θα σπάσει, πότε και πώς δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν που το κατασκεύασε, αλλά και από τη χρήση και συντήρηση που του επεφύλασσε ο ιδιοκτήτης του αφότου κατασκευάστηκε
Τώρα ο Devil’s Animal έφτιαξε το μηχανάκι το όπως το γουστάριζε, το χαίρεται και θέλησε να το μοιραστεί μαζί μας. Και έβαλε και στο παιχνίδι τον Ρειν ως σύμβουλο και μοτερογνώστη. Στα πλαίσια την περιγραφής, του θαυμασμού και του υπερθεματισμού αρχίσανε τα “ό,τι κινείται εκτελείται”, έγιναν “πατάει τα ΚΤΜ και σκίζει τα Aprilia”, “θα στο φτιάξω 75 άλογα” και κατέληξαν στα “εγώ τα ξέρω όλα κι εσύ ζηλεύεις και λες μαλακίες ” κλπ. Όλα ωραία και καλά και γουστάρω να τα διαβάζω, αλλά τελικά νομίζω ότι χαλάμε τη ζαχαρένια μας άδικα. Κυρίως όμως χαλάμε και το νόημα του αρχικού ποστ.
Το πόσα άλογα μπορεί να φτάσει το 650R (αρκετά), το αν ξέρει και μπορεί να του τα βγάλει ο Ρειν (ο ίδιος λέει ότι και ξέρει και μπορεί), το πόσα βγάζει το 690 (επίσης αρκετά) και μέχρι πού φτάνει (φτάνει, αλλά επιστρέφει; ) και το αν σκορπάει το SXV550 (σπάει αλλά πάει) είναι λόγια άνευ αντικειμένου. Λατρεύω τις μετατροπές, τις βελτιώσεις και τις πατέντες, αλλά όταν η καταλήγει σε ανούσια κόντρα η συζήτηση γίνεται απλώς διασκεδαστική. Όποιος θέλει, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Πληρώστε τα, φτιάξτε τα, μετρήστε τα (και πείτε μου κι εμένα).
Ρε Devil, βάλ΄του ρε συ μια τουρμπίνα να τελειώνουμε. Και αυτοκόλλητες φραουλίτσες, ε;
Μάνος
ΥΓ. Ρε Αντώνη, είσαι κάπως κρυψίνους ή μου φαίνεται; Ξεκινάς να περιγράψεις ή να αποδείξεις κάτι τεχνικό και μετά λες έχει κι άλλο, αλλά άστο είναι δύσκολο, θα ξημερωθούμε, πού να σου εξηγώ, πάντως άστο. Γιατί δε μας λες κι εμάς; Πού ξέρεις, μπορεί και χρόνο να βρούμε και να καταλάβουμε...
(το ανωτέρω είναι έκκληση, όχι ειρωνία)
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
re devils...
με τοσα $$ για το χρ...καλυτερα να το αφηνες μαμα να κανεις την πλακα σου και με τα υπολοιπα αφου θες 1000 να επερνες ενα Agusta F4...
παλι θα ειχες μοναδικοτητα εγγυημενα![]()
![]()
![]()
ωραιο το Agusta αλλα για τα λεφτα που εχει και με αυτα που προσφερει δεν συγκρινεται με το Κ9...:a13:
παμε αλλη μια αντιπαραθεση τωρα...![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Εκτός απο το αισθητικό αποτέλεσμα, τι ακριβώς σε χαλάει στις αναρτήσεις που φοράς?
ουσιαστικα τιποτα.
απλα ελεγα μηπως μπορουσα να το "στησω" καλυτερα για τα κιλα μου...π.χ. με ενα καλο ups μπροστινο και μια καλυτερη αναρτηση πισω, που ομολογουμενως αυτη που εχει τωρα δεν ειναι καλη, νομιζω το μηχανακι θα ειχε περισσοτερα να δωσει....
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
ωραιο το Agusta αλλα για τα λεφτα που εχει και με αυτα που προσφερει δεν συγκρινεται με το Κ9...:a13:
παμε αλλη μια αντιπαραθεση τωρα...
συγκρινεις το agusta με το Κ9?
το πιο ομορφο SS που εχει κυλισει στον πλανητη?
συγκρινεις την adrianna lima με τη Ραντου?
:a28: :a015: :a017:
:a53: :a53: :a45:
για να δουμε τωρα
![]()
![]()
![]()
![]()
Τα έχετε κάνει όλα ένα...
Αφήστε ήσυχο ρε μαντραχαλαίοι, το παιδί να χαρεί το αΡγαλείο του.
Το χονδάκι μιά χαρά είναι. Το φκιάξανε όπως το γουσταρίζουνε.
![]()
![]()
![]()
Στα γυαλιά είναι το πρόβλημα...![]()
+1000...Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
παμε αλλη μια αντιπαραθεση τωρα...![]()
![]()
![]()
Για τα λεφτα του ειναι μια πατατα και μιση...![]()
![]()
![]()
Πηγαν να χτυπησουν τα ιαπωνικα και την πατησαν...Αντι να φτιαξουν ενα ωραιοτατο τρικυλινδρο που να ξυριζει εφτιαξαν ενα 4-κυλινδρο που τον πινει απο ολα τα υπολοιπα...
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
+1000...
Για τα λεφτα του ειναι μια πατατα και μιση...![]()
![]()
![]()
Πηγαν να χτυπησουν τα ιαπωνικα και την πατησαν...Αντι να φτιαξουν ενα ωραιοτατο τρικυλινδρο που να ξυριζει εφτιαξαν ενα 4-κυλινδρο που τον πινει απο ολα τα υπολοιπα...
![]()
![]()
kati exeis μπερδεψει μου φαινεται
![]()
TιΑρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
kati exeis μπερδεψει μου φαινεται
![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Tι![]()
![]()
πρωτον...στα διαφορα τεστ που εχω διαβασει, η agusta εκανε καλυτερους χρονους απο τα υπολοιπα ss...
ιπποδυναμη επαιζε στα ιδια επιπεδα, τωρα 2-3 αλογα δεν εχουν διαφορα
και κατι ακομα...οι χρονοι τους στην πιστα, ειναι παραπλησιοι...ομως το ενα ειναι agusta, και το αλλο σουτζουκι
το ενα ειναι ενα κοσμημα, σεξ σε δυο ροδες και ετοιμο να μπει σε βιτρινα μουσειου οπως ειναι, και το αλλο ενα μηχανακι της γραμμης που το εχουν ολοι...
για ποιοτητα κατασκευης δε μιλαμε, οτι εχει επανω του ειναι ΑΑ
σε καποια πραγματα, το οικονομικο δε μετραει και τοσο...και περα απ'αυτο, η διαφορα της τιμης δεν ειναι και τοσο μεγαλη...
και οπως ειπα πιο πανω...το ενα ειναι η adrianna lima και το αλλο η ελενη ραντου
![]()
μην τα κανουμε ολα ενα ισιωμα ...το απριλια δυστυχώς ειναι για τον φουτσο ...Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Τα aprilia είναι για τον φούτσο για τα προβλήματα που είχαν. Αφού μιλάμε όμως για αγώνες, πήρε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μοίρασε πίπες και τέλος.
ο βαν ντε μπος το πηρα τπ πρωταθλημα και οχι το απριλια ...και το απεδειξε με το οτι στο καπακι πηρε πρωταθλημα με ΤΜ ...ααααα και το απριλια του ηταν ενα τρανσφορμερσ ... με 3000 διαφορετικα ψαλιδια ,μηπως και καταφερουν να το κανουν να στριψει ... σε οποιοδηποτε πρωταθλημα περαν του παγκοσμιου , που τρεχουν σε πιο ΣΜ πιστες και ΟΧΙ αεροδρομια , το απριλια πατωσε
PROzacRIDER