Σελίδα 120 από 183 ΠρώτοΠρώτο ... 2070110115116117118119120121122123124125130170 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.786 έως 1.800 από 2733

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Τα 16άρια είναι αρκετά ακριβότερα από τα 8άρια switch. Σίγουρα θα χρησιμοποιήσεις και τα 10 καλώδια για ethernet και όχι μερικά για τηλέφωνο;
    Επιπλέον, αν και δεν είναι η βέλτιστη λύση, μην ξεχνάς και το ενσωματωμένο 4port switch που έχουν τα περισσότερα router, οπότε επιτυγχάνεις συνολικά 10 εξόδους ethernet.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Τα 16άρια είναι αρκετά ακριβότερα από τα 8άρια switch. Σίγουρα θα χρησιμοποιήσεις και τα 10 καλώδια για ethernet και όχι μερικά για τηλέφωνο;
    Επιπλέον, αν και δεν είναι η βέλτιστη λύση, μην ξεχνάς και το ενσωματωμένο 4port switch που έχουν τα περισσότερα router, οπότε επιτυγχάνεις συνολικά 10 εξόδους ethernet.
    Θα χρησιμοποιήσω ένα πριζάκι για τηλέφωνο. Σκέφτηκα να μην το παίξω οριακά, να υπάρχουν 2-3 διαθέσιμες θύρες σε περίπτωση που χρειαστεί να προσθέσω κάτι στο μέλλον. Μπορεί και να έχεις δίκιο και να βολευτώ με 8άρι, σε συνδυασμό με τις θύρες του ρούτερ (και στη χειρότερη δε χρησιμοποιώ όλες τις πρίζες). Και ίσως τότε μπορώ να κοιτάξω και για PoE.
    Life begins at 45°.

Η λύση του macdeath_s έχει προβλέψεις για διάφορα θέματα που μπορούν να σου χρειαστούν. POE, επιπλέον θύρες, VLAN και άλλα. Το θέμα είναι αν θέλεις να ξοδέψεις τα επιπλέον χρήματα για εξοπλισμό που ενδέχεται να μη σου χρειαστεί. Προσωπικά θα πήγαινα για 8-port smart switch της TP-Link με 35€ και ο λόγος είναι ότι δεν έχεις αντικεραυνική προστασία. Πολλές εταιρείες δεν καλύπτουν στην εγγύηση καμένες συσκευές από κεραυνό και δεν φαντάζεσαι πόσο πιθανό είναι να περάσει καταστροφική αιχμή τάσης από το καλώδιο του τηλεφώνου του ΟΤΕ στο router, στη συνέχεια μέσω καλωδίου δικτύου στο switch και να στο κάψει, καθώς και ό,τι έχεις συνδεδεμένο στο patch panel.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Η λύση του macdeath_s έχει προβλέψεις για διάφορα θέματα που μπορούν να σου χρειαστούν. POE, επιπλέον θύρες, VLAN και άλλα. Το θέμα είναι αν θέλεις να ξοδέψεις τα επιπλέον χρήματα για εξοπλισμό που ενδέχεται να μη σου χρειαστεί. Προσωπικά θα πήγαινα για 8-port smart switch της TP-Link με 35€ και ο λόγος είναι ότι δεν έχεις αντικεραυνική προστασία. Πολλές εταιρείες δεν καλύπτουν στην εγγύηση καμένες συσκευές από κεραυνό και δεν φαντάζεσαι πόσο πιθανό είναι να περάσει καταστροφική αιχμή τάσης από το καλώδιο του τηλεφώνου του ΟΤΕ στο router, στη συνέχεια μέσω καλωδίου δικτύου στο switch και να στο κάψει, καθώς και ό,τι έχεις συνδεδεμένο στο patch panel.
    Το έχω παθει

Δεν προστατεύει το UPS από τέτοια; Τι στο διάολο είναι η αντικεραυνική προστασία και πώς τη φτιάχνω;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Το έχω παθει
    Το έχω συναντήσει πολλές φορές σε πελάτες. Κάποιοι μάλιστα το παθαίνουν σχεδόν κάθε χρόνο με τις κεραυνικές καταιγίδες του Ιουνίου, παρόλο που έχουν και πολύπριζα ασφαλείας με προστασία για τηλεφωνική γραμμή. Άλλοτε καίγεται το πολύπριζο, άλλοτε το modem, αλλά οι πάροχοι το αλλάζουν δωρεάν, διότι ξέρουν ότι θα σε χάσουν από πελάτη αν δεν στο αλλάξουν. Έτσι κι αλλιώς σε τρεις μήνες έχουν αποσβέσει το κόστος του με το πάγιο που πληρώνεις.

Μία φορά την πάτησα κι εγώ, διότι ενώ το γνώριζα και είχα βγάλει τα πάντα από την πρίζα (μόνο το ψυγείο αφήνω σε τέτοιες περιπτώσεις), είχα ξεχάσει μόνο το καλώδιο του τηλεφώνου πάνω στο modem, παρόλο που ήξερα ότι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Ε, πέρασε ο κεραυνός από το καλώδιο του τηλεφώνου στο modem (εκτός πρίζας ρεύματος το modem, όχι απλά σβηστό), του έκαψε δύο θύρες RJ45, κατόπιν έκαψε την κάρτα δικτύου του επίσης εκτός ρεύματος υπολογιστή (ευτυχώς είχε και δεύτερη) και μισοέκαψε την κάρτα γραφικών, η οποία άρχισε να πετάει μπλε οθόνες ανά μερικές μέρες, οπότε τελικά την άλλαξα.

Το σύνηθες είναι να χαλάσει η κάρτα δικτύου του υπολογιστή. Μερικές φορές την τρώει η μητρική ολόκληρη. Το παράξενο είναι ότι τα modem/router των παρόχων πολλές φορές αντέχουν, περνάει η αιχμή τάσης μέσα από αυτά και καίει εξοπλισμό που έχεις συνδέσει πάνω τους, ειδικά αν είναι σε λειτουργία.

Πριν από κάτι χρόνια κάπως έτσι κάηκε switch πελάτη κόστους 1000€. Το έστειλα στο service και μου είπαν ότι το αλλάζουν κατ εξαίρεση, διότι κανονικά δεν καλύπτουν στην εγγύηση περιπτώσεις καταστροφής από υπέρταση.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο σε αραιοκατοικημένες περιοχές, όπου ο ΟΤΕ έχει εναέρια καλώδια και όχι υπόγεια. Αν σκάσει κεραυνός σε απόσταση ~100 μέτρα από το σπίτι σου, αρπάζουν επαγωγικά τάση και διαχέονται αιχμές τάσης προς όλο το δίκτυο. Σε κέντρα πόλεων με πολυκατοικίες και υπόγεια καλώδια, το πρόβλημα είναι από σπάνιο έως άγνωστο. Αφενός λόγω της υπόγειας θέσης των καλωδίων, αφετέρου λόγω της απορρόφησης του κεραυνού από τα ψηλά κτίρια. Αντίστοιχο θέμα έχει και το ηλεκτρικό δίκτυο, αλλά είναι πιο μικρό, διότι η ΔΕΗ έχει κάποιες προβλέψεις για απορρόφηση αιχμών. Αντιθέτως ο ΟΤΕ σπάνια βάζει στα κουτιά στις κολώνες αντικεραυνικά ενθέματα. Ας πούμε βάζει στην Πεντέλη που γίνεται χαμός σε μεγάλο υψόμετρο με τους κεραυνούς.

Σε νησιά το θέμα είναι επίσης έντονο, σε αραιοκατοικημένες περιοχές. Εκεί οι ηλεκτρολόγοι είναι υποψιασμένοι και όταν βάζουν αυτοματισμούς ασφαλείας σε σπίτια, φροντίζουν και για αλεξικέραυνο καθώς και προστασία υπέρτασης σε ηλεκτρικό δίκτυο και δίκτυο τηλεφωνίας. 9 στις 10 περιπτώσεις γλιτώνουν τις βλάβες με τον τρόπο αυτό.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 28/10/2022 στις 14:24.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    VDSL δεν υπάρχει ακόμα εδώ. Υπομονή.
    Στην περίπτωση που δεν φθάνει η ταχύτητα που πετυχαίνεις με την απλή ADSL, δες το Cosmote Home Speed Booster. Εάν έχεις καλό σήμα 4G στην περιοχή σου, αξίζει να το προσθέσεις στο πακέτο σου.

Τελικά κέρασε η εταιρεία, οπότε πήρα ένα TP-Link easy smart switch 16άρι με 8 PoE+.

Προμηθεύτηκα πρέσες, punchdowns, μούφες, splitters, καλώδια, βύσματα, θα γίνει χαμός από βδομάδα!!!11

Rack 6U (19'' εννοείται) είναι αρκετό θεωρείτε ή παίζει να χρειαστώ κι άλλο χώρο για πράγματα που ίσως μου διαφεύγουν τώρα, άρα να πάω σε 9U; Θα προτιμούσα το μικρότερο, προφανώς, αν δε χρειάζομαι το μεγαλύτερο. Προς το παρόν έχω στο μυαλό μου ένα patch panel, ένα switch, ένα ups, οπότε μου φαίνεται υπεραρκετό, αλλά θέλω να είμαι future-proof όσο γίνεται.

UPS να προτιμήσω rack-mountable ή μπα;
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Τελικά κέρασε η εταιρεία, οπότε πήρα ένα TP-Link easy smart switch 16άρι με 8 PoE+.

Προμηθεύτηκα πρέσες, punchdowns, μούφες, splitters, καλώδια, βύσματα, θα γίνει χαμός από βδομάδα!!!11

Rack 6U (19'' εννοείται) είναι αρκετό θεωρείτε ή παίζει να χρειαστώ κι άλλο χώρο για πράγματα που ίσως μου διαφεύγουν τώρα, άρα να πάω σε 9U; Θα προτιμούσα το μικρότερο, προφανώς, αν δε χρειάζομαι το μεγαλύτερο. Προς το παρόν έχω στο μυαλό μου ένα patch panel, ένα switch, ένα ups, οπότε μου φαίνεται υπεραρκετό, αλλά θέλω να είμαι future-proof όσο γίνεται.

UPS να προτιμήσω rack-mountable ή μπα;
    Δε γαμιετε.....πάω για ψάρεμα καλύτερα.

Δε γαμιετε.....πάω για ψάρεμα καλύτερα.
    Τα ίδια λέω κι εγώ όταν μιλάνε οι δικτυάδες εδώ μέσα.
    Life begins at 45°.

Στον απαιτούμενο χώρο στο rack, υπολόγισε και το router* που θα βάλεις μέσα, που συνήθως έχει κατακόρυφη τοποθέτηση. Σκέψου, αν χρειάζεται χώρος για επιπλέον πιο δυνατό router* (π.χ. load balancer ή με επιπλέον δυνατότητες). Για παράδειγμα, ο μόνος πάροχος καλούτσικο router (Sercom) είναι ο ΟΤΕ. Τώρα μάλιστα ξεκίνησε να δίνει σε οικιακούς πελάτες FRITZ!Box, τα οποία είναι θεϊκά. Πριν τα έδιναν οι πάροχοι μόνο σε επιχειρήσεις και μάλιστα όχι σε όλες, αλλά κυρίως σε πελάτες που γκρίνιαζαν ότι κολλάνε τα άλλα.

Επίσης, αν στο μέλλον θελήσεις να βάλεις media/file server, το rack είναι σχετικά καλή θέση, με την προϋπόθεση να έχει ψύξη.

Στάθμισε τις ανάγκες σου, μη σε πωρώνουμε με άσκοπα έξοδα. Θα γίνω γραφικός που το επαναλαμβάνω, αλλά μιας και επενδύεις σε εξοπλισμό, ξανασκέψου την προστασία υπέρτασης.

*Έχε υπόψη ότι τα μεταλλικά rack δεν είναι η καλύτερη θέση για την τοποθέτηση Access Point, διότι κόβουν αρκετό από το σήμα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Grafton 505
    Και μία γνώμη για το παρακάτω όταν μπορείτε παρακαλώ,

HP-255-G8
    Άπας αήρ αετώ περάσιμος

Ίσως το μόνο αρνητικό να είναι η οθόνη που δεν είναι ips.
    Δλδ θα πρέπει να κοιτάς κάτ' ευθείαν στο κέντρο.
    Όταν θα την κοιτάς από γωνία ,χάνει τα χρώματα.
    Κατά τα άλλα,μια χαρά για τα λεφτά του.

Θα πρέπει να βάλεις μόνος σου Windows, αν τα χρειάζεσαι. Επιπλέον, όπως είπε ο thunder ace, είναι μια χαρά για τα λεφτά του. Με έμφαση στο τελευταίο, διότι είναι χαμηλής τιμής και χαμηλών επιδόσεων, με επεξεργαστή δύο πυρήνων χωρίς επιπλέον threads.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Grafton 505
    Ίσως το μόνο αρνητικό να είναι η οθόνη που δεν είναι ips.
    Δλδ θα πρέπει να κοιτάς κάτ' ευθείαν στο κέντρο.
    Όταν θα την κοιτάς από γωνία ,χάνει τα χρώματα.
    Κατά τα άλλα,μια χαρά για τα λεφτά του.
    Το λάπτοπ θα λειτουργήσει σαν δεύτερη οθόνη. Η κύρια οθόνη είναι μια 32αρα.

Θα πρέπει να βάλεις μόνος σου Windows, αν τα χρειάζεσαι. Επιπλέον, όπως είπε ο thunder ace, είναι μια χαρά για τα λεφτά του. Με έμφαση στο τελευταίο, διότι είναι χαμηλής τιμής και χαμηλών επιδόσεων, με επεξεργαστή δύο πυρήνων χωρίς επιπλέον threads.
    Θα το πάρω (όποιο επιλέξω) χωρίς λειτουργικό, μιας και η λύση δόθηκε πιο πάνω και είναι και φτηνή.
    Στα ριβιούς λένε ότι έχει 8 threads. Δεν έχω ιδέα βέβαια τι είναι αυτά, αλλά φαντάζομαι ότι λειτουργεί πιο γρήγορα ο επεξεργαστής.
    Άπας αήρ αετώ περάσιμος

Παρόμοια θέματα

1. Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
    από blackbusa στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2314
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2018, 15:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2017, 09:58
  3. Μια βοήθεια από androidάδες....
    από Ζεύκας στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 09/07/2016, 11:46