Για γέλια και για κλάματα![]()
Γουέλ σίγουρα τα πράγματα δεν είναι ρόδινα και σίγουρα μας έχουν μας έχουν βάλει στη γονεία οι δανειστές...
Σίγουρα κάποιοι το διασκεδάζουν κι εδώ και στην Ελλάδα γενικά.
Μερικοί είναι και με τον Γερούν...
https://youtu.be/2-R1laUj1Ws
Εγώ ξέρω ότι
-ζητούν αύξηση ΦΠΑ στα φάρμακα που πάει να πει με τα ίδια λεφτά λιγότερα φάρμακα
-ζητούν αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που χτυπά ίσως το μόνο πράγμα που έχουμε τον ΤΟυρισμό
-ζητούν και αύξηση ΦΠΑ σε ένα κάρο άλλα πράγματα λες και δεν υπάρχει ιντερνέτ να πάρει ο άλλος απ έξω
εξεφανίζοντας και το εμπόρειο.
-Περί αγροτών και ψαράδων θα σας τα πει κάποιος άλλος εγώ θα μείνω στο τι έκαναν οι εγκέφαλοι στην Αγροτική τράπεζα
και πάμε στη βιομηχανία η οποία θα μπορούσε να ξαναφτιαχτεί... Αν ίσως ζητούσαν λιγότερους φόρους???
Ε?
Σόρι αλλά ΟΥΤΕ αυτό γίνεται. Οι φόροι μένουν.
Τώρα από το κωλομισθό τι να κόψεις?
Που να παν τα 500 και τι να κερδίσει η φάμπρικα απ αυτό?
Το ασφαληστικό δεν τον πιάνω καθόλου γιατί χωρίς εργαζόμενους ούτε καν το κουβεντιάζω
και τον δημόσιο τομέα δεν τον εξετάζω για τον ίδιο λόγο.
Με λίγα λόγια όταν ο Βαρουφάκης λέει ότι μας πνήγουν και πρέπει να βρεθεί κάποια λύση μερικοί γελάνε
Όταν ψάχνουν λύση "απελπισμένα" πια εδώ κι εκεί είναι γελοίοι.
Οκ ρε αδέρφια ας φέρουμε πίσω τους παλιούς ν ανοίξουμε πάλι το ΤΤ να περνάμε καλά.
Ή για να το πω πιο απλά αν δεν γίνει κάτι τη βάψαμε και δεν έχει καθόλου πλάκα
Α και που στε...
Θέλει αρετη και τόλμη η ελευθερία....
Την έχει ο "μέσος" Έλληνας?
(ή θα πάρει τα λεφτουδάκια απ την τράπεζα μήπως βγούμε απ το ευρώ και χάσει το συνάλλαγμα? γερουν γερά... κλπ)
Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 15/05/2015 στις 18:09.
ανανήψαντας
Λίγο ακόμα και θα μπορούσε να ξεπεράσει την υπέρτατη ανακοίνωση...
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6604998
Αυτό που ζητάν (και που ήταν το κεντρικό νόημα της συμφωνίας από την αρχή) είναι η χώρα να μην ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει και να βάζει και κάτι ψιλά στην πάντα για να ξεπληρώνει τους τόκους από τα χρέη. Σε αντάλλαγμα, αυτοί θα πληρώνουν το κεφάλαιο από αυτά που χρωστάει η χώρα και πλέον θα τα χρωστάμε σε αυτούς, απλά θα τα πληρώσουμε πολύ αργότερα (που υποτίθεται πως θα έχουμε γίνει πιο οργανωμένο κράτος και θα μας παίρνει). Δεν νομίζω πως είναι και πολύ άδικη συμφωνία, σωστά;
Τώρα, όσον αφορά τα μέτρα, είναι λογικό αφού η αγορά έχει κάτσει και τους τρεις τελευταίους μήνες δεν υπάρχουν έσοδα αλλά τα έξοδα είναι σταθερά (γιατί τα έξοδα του κράτους είναι κυρίως πάγια έξοδα), για να ισχύσει η παραπάνω συνθήκη για φέτος (δηλαδή η χώρα να μην ξοδέψει περισσότερα από όσα εισπράττει και να βάλει και κάτι ψιλά στην πάντα για να ξεπληρώνει τους τόκους από τα χρέη), θα πρέπει να γίνει ένα από τα 2 ή και τα 2 συνδυαστικά:
- Να πάρει η χώρα παραπάνω έσοδα (φόροι, μέτρα).
- Να κόψει έξοδα (δηλ. μειώσεις μισθών/συντάξεων ή απολύσεις).
Για το ότι οι παραπάνω λύσεις δεν έχουν ανθρώπινο πρόσωπο, θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Προφανώς όμως, δεν πρόκειται να μας δώσουν λεφτά για να καλύψουμε χασούρες, το έχουν ήδη δηλώσει και το να περιμένουμε να «κάνουν πίσω» είναι παράλογο.
Εσύ ποια λύση βλέπεις σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα;
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
Βασικά ο μέσος Έλληνας, αυτό που θέλει είναι ο καναπές του και να του μαζεύουν τα σκουπίδια. Αιντε και καμμιά επαναστατική μπαρούφα για να το παίξει αντιμνημονιακός.
Απλά είναι τα πράγματα ρε MG. Το φαρμακείο σου βγάζει 2.000 και έχεις έξοδα 3.000. Πας στον τοκογλύφο τράπεζα, ΔΝΤ, BRICS, θεσμούς, εξωγήινους, οποιονδήποτε...και τους λες, οτι εγώ δεν αλλάζω τίποτα, έχω κόκκινες γραμμές. Ετσι δουλεύω και θα συνεχίσετε να το χρηματοδοτείτε γιατί είναι απόφαση των υπαλλήλων μου.
Ε, και σου λένε...πάρε τα @@ μου.
Κάντο, σε μεγάλη κλίμακα και έχεις μια εικόνα. Εκτός και πιστεύεις πως με σχεδιάκια σαν αυτό που μοίρασε προχθές ο Yanis θα μας πάρουν στα σοβαρά. Είναι μια εξέλιξη σε σχέση με την χαρτοπετσέτα του Παπαθανασίου το 2009 πάντως...
![]()
ok, να μειωθεί ο ΦΠΑ στην Αμοργό, στα Κύθηρα, στο Καστελόριζο... Στη Ρόδο γιατί; :a13:
ρε ξεκολλατε και βαλτε Ολυμπιακο να δειτε...
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Από όλους σας διαφεύγει η λέξη "Ένωση" (και δεν εννοώ την ΑΕΚ).
Για μένα αυτή η λέξη σημαίνει ότι αν π.χ. η Λάρισα ή το Ναύπλιο τα σκατώσει οικονομικά, η υποχρέωση της υπόλοιπης χώρας ποια είναι;
Προφανώς να βοηθήσει τη Λάρισα ή το Ναύπλιο να τα ξε-σκατώσουν.
Ακόμα πιο προφανώς βέβαια, ο σωστός τρόπος για να γίνει αυτό δεν είναι ούτε στη Λάρισα και το Ναύπλιο να απαγορεύσουν στους Αθηναίους ή τους Θεσσαλονικιούς να ανοίξουν κανένα εργοστάσιο γιατί δεν είναι ντόπιοι, ούτε να αρχίσουν να προσλαμβάνουν δημοτικούς υπαλλήλους, ούτε να ζητούν λεφτά από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα βρίζουν τους Αθηναίους και τους Θεσσαλονικιούς και ταυτόχρονα απειλούν με αυτονόμηση από τη χώρα.
Αχχχχχ Αμοργός το αγαπημένο μου νησί και ας μην έχω πάει ποτέ! Όνειρό μου να πάρω ένα σπιτάκι και να αράξω εκεί κάποτε! Είχα και μια σύντομη γλυκιά ιστορία με μια Αμοργιανή πριν πολλά πολλά χρόνια.
Δηλαδή ρε παιδιά εσείς αυτό καταλαβαίνεται πως έχει συμβεί στη χώρα, ο Έλληνας είναι το κοπρόσκυλο που ξύνεται όλη μέρα και έτρωγε με χρυσά κουτάλια ? Θέλετε να το πάρουμε Από το 55 και μετά? Θέλετε να το πάρουμε από το 80 ? Θέλετε από το 90 ? Από το 1821 ? Από το 1700 ? Πρέπει να θέσουμε μια ημερομηνία για να ξεκινήσουμε να κουβεντιάζουμε το θέμα και να μιλήσουμε και με κάποια γεγονότα.
Στις συζητήσεις που αφορούν χρήματα, ο συναισθηματισμός (με τον οποίο αντιμετωπίζεις το θέμα) δεν έχει καμία θέση.
Όχι, φυσικά και ο Έλληνας δεν είναι κοπρόσκυλο.
Αλλά:
- Ήταν ο Ρώσος (και οι υπόλοιποι της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ) που κάποτε καταστράφηκε;
- Ήταν ο Ρουμάνος, ο Βούλγαρος, ο Αλβανός;
- Ήταν ο Κύπριος ο Ισπανός και ο Πορτογάλος;
Όχι βέβαια, ούτε αυτοί ήταν. Όλες όμως αυτές οι χώρες έπεσαν έξω. Άλλο το «είμαι κοπρόσκυλο» και άλλο το «δεν βγαίνουν τα τάλλαρα». Σε εμάς απλά «δεν βγαίνουν τα τάλλαρα» και κανείς πλέον δεν θέλει να μας δώσει αυτά που λείπουν. Αυτό είναι όλο.