Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
κάνεις λάθος... δεν είναι η τεχνολογία στα χέρια όλων.. είναι η "κοινή" τεχνολογία. Οι καινοτομίες της δεν είναι σε όλα τα χέρια... ακριβώς όπως στον αθλητισμό τα εξελιγμένα ντοπαρίσματα είναι για λίγους (μεταδόθηκε πρόσφατα ο ντοπαρισμός με βλαστοκύτταρα που είναι ΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΙΜΟΣ).
Ούτε φυσικά θα έχουν λόγο οι ξένοι.. με την έννοια που το αποδίδεις. Δεν θα το αφήσουν για λόγους "Εθνικής Ασφαλείας". Πάμε λίγο εκτός θέματος αλλά αξίζει να γνωρίζεις πως τόσο η Ε.Ε. όσο και οι ΗΠΑ υιοθετούν πλέον έστω και άτυπα τον θεσμό των στρατοπέδων εισόδου εκτός συνόρων της Ε.Ε. όπου θα εξετάζονται και θα περνάνε μόνο τότε πλέον τα σύνορα. Εξού και ο Σαρκοζί αντιτίθεται με σφοδρότητα στην είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. Μιλάμε για χώρα που αποτελεί την κύρια πυλη εισόδου μεταναστών , αφού ούτε έλεγχος υπάρχει αλλά ούτε και διάθεση να του ελέγχει και να τους κρατήσει εκεί. Αφού και οι ίδιοι οι Τούρκοι μεταναστεύουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.
Αν έχεις ασχοληθεί λίγο περισσότερο με τα πολιτικά εσωτερική τόσο της Ελλάδος όσο και της Ε.Ε. (δια ενημέρωσης εννοώ) θα ειχες μάθει οτι πλέον ακόμα και η άδεια παραμονής δίνεται φοβερά δύσκολα , η άδεια περίθαλψης σε δημόσια νοσοκομεία απαιτεί πλέον 100 ένσημα ετησίως και φυσικά για να παραμείνει στην χώρα ο μετανάστης θα πρέπει να δηλώνει αν θυμάμαι καλά 10 ή 12.000? εισόδημα!!! Ο νόμος λοιπόν υπάρχει ,ασχέτως αν δεν εφαρμόζεται. Απλά προς το παρόν η παρουσία τους ενισχύει και άλλους τομείς (βλ. εργασιακό , ασφαλιστικό κοκ) και δεν συμφέρει .. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ... το φιλτράρισμα-απομάκρυνση τους.
Σκέψου εικόνα του Ελληνικού κράτους αν μέσα σε ενα μήνα ξεκαθαρίσει το τοπίο με λαθρομετανάστες. Μείνουν μόνο οι 250.000 εγγεγραμένοι. Χωράφια, αποκομμιδή σκουπιδιών, οικοδομές, εργασίες χειρωνακτικές (που δεν καταδέχονται οι νεο-Έλληνες , παρόλο που είναι επικερδής), συνεργεία Ι.Χ. , κτλ... όλα χωρίς προσωπικό. Τότε; .. τι θα γίνει;...
Ακριβώς το ίδιο ισχύει και στις ΗΠΑ με τους Λατίνους απο Κούβα, Μεξικό κτλ..
Είναι οι σύγχρονοι είλωττες της "Σπάρτης" , περισσότεροι μεν , αλλά με ελάχιστα δικαιώματα. Στην ιστορία η Σπάρτη βέβαια έπεσε λόγω των απωλειών των ομοίων και των πολιτών της , αλλά τώρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Μιας και απώλειες δεν υπάρχουν.. μόνο η παραμονή των ειλωττών και των πολιτών υπάρχει. Και με την συνεχή εφαρμογή των ισορροπιών δυνάμεων με το μέρος των Δυτικών (βλ. ισχύς στρατού, οικονομία κτλ. ).
Για το θέμα της γεννιάς των 700?... και ναι και οχι..
Ναι έχεις δίκιο γιατί , οι πιτσιρικάδες και γενικώς οι νέοι έχουν μια τάση να απαξιώνουν εργασία που δεν τους συγκινεί (δηλαδή οχι γραβάτα-γραφείο-υπολογιστής-μόστρα) παρόλο που αν δουλέψεις "μουτζούρα" , βοηθός σιδερά ας πούμε, είναι περίπου 50? και βαρέα (το γνωρίζω απο τον πατέρα μου αυτό, καθότι του επαγγέλματος.) Προσωπικά και αυτό έκανα , και αποθηκάριος και οτι άλλο βάλει το μυαλο σου. Αλλά αυτό είναι θέμα γονιών και μετά τεμπελιάς. Οπότε 700 ευρώ.. ναι... αλλά επειδή το μυαλό τους είναι κολημένο σε ενα στερεότυπο εργασίας και οχι εκεί που θα τους δώσει χρήμα αλλά θα πρέπει να στρωθούν στην δουλειά.
Οχι δεν έχεις δίκιο τώρα, γιατί η γεννιά που λες έφερε την Ελλάδα στα σκατά που είναι. Μιλώ για τον μπάρμπα (οχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι) που λαδώνει στην εφορία και συντηρεί τον βόθρο που ζούμε. Για εκείνον που θα κάψει το χωράφι για να το κάνει βοσκοτόπι, για εκείνον που θεωρεί πως είναι μαγκιά να κλέψει στην ουρά αντί να περιμένει ... εκείνον που θεωρεί Ελληναριά το να περάσει με κόκκινο και να ζητήσει και ρέστα... να κλεψει επειδή θέλει να προλάβει να μην τον κλέψουν. Γιατί ναι... υπήρξαν επαναστάτες.. αλλά ήταν 1-10-100 τα άλλα 6.000.000 όμως είναι οι χειρότεροι... είναι εκείνοι που θα δείς σε καρέκλες δημοσίων οργανισμών και υπουργείων να κλέβουν , να ειρωνεύονται και να αρπάζουν φακελάκια..
Οπότε το οτι κάποια στιγμή μια γεννιά θα φύγει , μπορεί να είναι κακό όπως λές... αλλά σίγουρα θα έχει και καλά... αυτός άλλωστε είναι ο κύκλος της ζωής... η εξέλιξη των πάντων.. ή "τα πάντα ρείν" κατά τον Ηράκλειτο.
υ.γ. ξεφύγαμε λίγο, αλλά νομίζω οτι αξίζει ο κόπος και η συζήτηση.
Gandalf
META TH ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ............
Όλο τό οπλοστάσιο της, τό πυρηνικό...........πού βρισκόταν σέ κάτι Ούκρανίες κ.λ.π...
άγοράστηκε άπό όποιον τάριχνε...???
Πόση παραπάνω τεχνολογία χρειάζεται γιά νά γίνει ή γή ....ΣΚΟΝΗ......?????
Γαμήθηκε ή Γαλλία..........ναί ή όχι γιά ένα μήνα σχεδόν....??
Κάηκαν κάποιες συνοικίες τού Λός Άντζελες παλιότερα....??
Έφαγε 3500 ?? κόσμο ή έλεγχόμενη τρομοκρατία...??
Φάγανε 200 άνθρώπους στή Μαδρίτη...??
Γιατί δέν τούς έφαγαν στήν Άθήνα άλλά στήν Ίσπανία πού έφαγε σκατά στό Ίράκ..??
Όσο έλεγχόμενη καί νάναι........
ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ..........
Βρίσκομαι μέσα σέ ένα δικηγορικό γραφείο τά τελευταία 5 χρόνια
μέ πολλούς δικηγόρους........πού ασχολούνται
μέ άλλοδαπούς........
Άστο μή τό πιάσουμε αύτό.......
Ένα είναι σίγουρο,ότι τά πολλά νομικά παραθυράκια καί τά σύνορα μας μέ τούς Τούρκους
έχουν κάνει τήν Έλλάδα πρώτο στόχο τών άλλοδαπών πού είσέρχονται
παράνομα.....!!!!
Θυμάσαι τό καράβι στήν Ίταλία..??
Έχω δίκαιο.............γιατί άπό τή γενιά πού λές τά σκατά...............
ΤΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΑ 4-5%.............
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ................ΠΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΚΟΡΟΙΔΑ...........ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ....!!!!!!!
Τά παραδείγματα πού φέρνεις άφορούν τή φτώχεια καί τή μιζέρια τών καιρών
καί όχι κάποια συγκεκριμμένη γενιά......
Ή δική μου γενιά ........ΝΑΙ.........έφερε τά σκατά άλλά δέν είμαστε.......
ΟΛΟΙ..............ΔΑΜΑΝΑΚΗ...........!!!!!!
Ό πολύς λαός πέρασε άπαρατήρητος στή φτώχεια,άγωνιζόμενος ,ίδεολόγος.......
Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΖΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ..............ΗΤΑΝ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ.........!!!!!!
Αύτό τό παραμύθι..........γιατί μάς γεννήσατε,καί τί μάς παραδώσατε........
ΠΡΕΠΕΙ ..........ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΑΣ........
Καί οί πρίν άπό μάς ,ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ.............ρουφιάνους ,φασίστες,δοσίλογους,
κουκουλοφόρους,καί πάει λέγοντας.........
γιαυτό κι έσείς σταματήστε νά έπικαλείστε τά σκατά πού σάς παραδώσαμε
ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΤΕ ...........ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ.......
Αύτή είναι ή διαφορά μας...........ξέρεις πότε θά τό κάνετε.......???
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ.....!!!!!!
Γιατί........???
Διότι είστε ή γενιά τών φλώρων..........τών Γκούντις,.......τής πρέζας .........
ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ..........!!!!!!!!
Εύχομαι νά δώ τήν άντίδραση σας...........πρίν πεθάνω,μπάς καί νοιώσω ότι έχω
άφήσει κάποια πνευματική κληρονομιά στό γιό μου........ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΤΑ.....!!!!!!!
160...............Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ.........??????
μόλις τό άκουσα στήν t.v..............
Διαγωνισμό ύπερβολής έχουν αύτές οί άδερφές.......???
Ξέρω.........ξέρω.........μπίζνες είναι καί θά τά βγάλουν.......
![]()