Δεν καταλαβαίνω (και διαφώτισέ με σε παρακαλώ) γιατί αυτό το ΜΕΓΑ λάθος νομιμοποιεί ή ωραιοποιεί ή δεν ξέρω και εγώ τι τις φασιστικές συμπεριφορές. Δηλαδή έχουμε πέσει στη λούμπα του ψευτοδιλήμματος ή με τους κλέφτες ή με τους ναζί? Άλλος δρόμος δεν υπάρχει?
Επίσης δυο λόγια για τις άλλες τάσεις που διαβάζω σε αυτό το φόρουμ.
1) Την τάση του "έλα μωρέ πλάκα θα έχει να τους δούμε στη Βουλή, δίπλα σε Κανέλη και Τσίπρα". Με αυτά τα πράγματα ΔΕΝ παίζουμε. ΔΕΝ έχει πλάκα. Η Ελλάδα έχασε το 20% του πληθυσμού της το 40-45. Είτε απο ακραία αντίποινα των Γερμανών ΝΑΖΙ και των συνεργατών τους (Ταγματα Ασφαλείας στο Δίστομο, τον Χορτιάτη και αλλού-ήρωες κατα τον Φυρερίσκο Μιχαλολιάκο) είτε απο τις κακουχίες και την πείνα (200.000 μόνο στην Αθήνα το Χειμώνα του 41). Είχα την εντύπωση οτι αυτό που εθνοποιεί, όσους ζουν στον Ελλαδικό χώρο (όπως αυτός αποτυπώνεται σήμερα) είναι τα κοινά ήθη και έθιμα, η κοινή γλώσσα (και καταγωγή) και η ΚΟΙΝΗ ιστορική μνήμη. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
2) Την τάση του "έλα μωρέ. Φούσκα είναι και θα ξεφουσκώσει. Ψήφος (ψόφος) διαμαρτυρίας". Η γριά μαμή Ιστορία διδάσκει οτι δεν ξεφουσκώνουν αυτά τα φαινόμενα σε εποχές κρίσης. Οικονομικής ή πολιτικής δεν έχει σημασία. Αυτά τα φαινόμενα γιγαντώνονται σε εποχές κρίσης. Όταν θα πάψουμε να στρουθοκαμηλίζουμε μπορεί να είναι αργά. Μην επεκταθώ. Συμφωνώ με τον Baron.
3) Την τάση του "Βαυκαλίζεστε Δημοκρατία, οπότε και αυτοί έχουν δικαίωμα να μιλήσουν". ΟΧΙ. Με την ίδια λογική να νομιμοποιήσουμε στην συνείδησή μας αλλά και πρακτικά στο κοινοβουλευτικό μας σύστημα και ένα υποθετικό κόμα παιδεραστών, εμπόρων ναρκωτικών, ανθρωποθυσιών ή δεν ξέρω και εγώ τι. Άνθρωποι που λειτουργούν με βάση τα αρχέγονα και ζωώδη ένστικτά τους στην καθημερινή τους ζωή δεν έχουν θέση σε σύγχρονη ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ χωρα. Μπορεί να έχουν θέση σε μια αφρικανική ή κάποια άλλη (δεν το νομίζω, κουβέντα να γίνεται), αλλά όχι στη Ελλάδα του 2012. Όχι στη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και είναι το μυστρί, η λάσπη και το τούβλο ακόμα όλου του οικοδομήματος του σύγρονου δυτικού πολιτισμού (με τα καλά του και τα κακά του). Δεν έχουν λόγο όλοι σε μια Δημοκρατία. Έχουν λόγο αυτοί που σέβονται την ίδια τη Δημοκρατία. Την διαφορετικότητα. Την Ελευθερία λόγου. Την Ιστορική μνήμη κοκ. Την Δημοκρατία την περιχαρακώνουμε και την προστατεύουμε. Δεν την αφήνουμε να εκτίθεται σε τέτοια φαινόμενα.
Αι στο διάολο με τα ανθρωποειδή. Συγχίστηκα.