Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Κανονικά θα έπρεπε να μην ασχοληθώ άλλο με το θέμα καθώς όπως λένε οι Σάξωνες , "you can not teach an old dog new tricks". Δεν περιμένω λοιπόν να αλλάξεις οπτική ή γνώμη στο πως βλέπεις τον κόσμο γύρω σου αλλά μια απάντηση χρειάζεται σε κάποια πράγματα.
Οι αγώνες της προηγούμενης γενιάς έιναι καθόλα σεβαστοί επειδή διατήρησαν ελευθερία και δημοκρατία. Αλλά απο εκεί και μετά τι γίνεται; Γιατί οι συγκεκριμένοι αγώνες έχουν περί τα 35 έτη ηλικίας και για το διάστημα αυτό το μόνο που έγινε είναι η διατήρηση των παραπάνω αγώνων ώς ασπίδα/επιχείρημα προς όποιον τολμήσει να αμφιβσητήσει τα πεπραγμένα των παλαιότερων.
Να δώσουμε μια εικόνα λοιπόν απο Δ.Υ. που θα μπείς μέσα και απο τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο θα συναντήσεις ανοιχτές παλάμες για να κάνεις την δουλειά σου. Ενα σύστημα φυσικά που βρήκαν οι νέοι και ούτε το δημιούργησαν ούτε και θέλουν να το διατηρήσουν. Και είναι εμφανές αν πας και μιλήσεις με νεαρούς γιατρούς, με νεαρούς δικηγόρους (στον κλάδο σου είναι.. κάντο), γενικά με νέους που μπαίνουν μέσα και αντιδρούν στο τι βρίσκουν.. γιατί μετά θα το φάνε και οι ίδιοι στην μάπα , για να τα κονομήσουν... να καταξιωθούν. Για να είναι αποδεκτοί απο την παλαιότερη γενιά που κουνά ακόμα τα νήματα. Και δεν είναι μόνο οι λίγοι που λες. Είναι ο απλός κυρ-Μήτσος που θεωρεί πως θα παρακάμψει τον έλεγχο της εφορίας με ενα λαδωματάκι ή θα σε περάσει στο κόκκινο φανάρι γιατί βιάζεται.. είναι η γενιά που έφτιαξε την μεταπολεμική Ελλάδα όπως την έκανε και την απολαμβάνουμε σήμερα!
Για το θέμα των αλλοδαπών ειδικά που αναφέρεσαι , χρειάστηκε ο νόμος του 2004 έτσι ώστε επιτέλους να αλλάξουν λιγο τα πράγματα και να χαθεί η γραφειοκρατία και φυσικά τα φαινόμενα , σου κάνω την δουλειά αν καταθέσεις επί την παλάμη. Τα όσα νομικά μου χρειάζονται τα γνωρίζω ήδη τόσο λόγω επαγγέλματος όσο και της παλαβομάρας που με δέρνει για την διεθνή διπλωματία και ζητήματα ασφαλείας, διαβάζοντας οτι πέσει σχετικό στα χέρια μου , ακόμα και σαν διατάξεις μέσα απο το web και αντίστοιχες ιστοσελίδες. Μην σου κάνει εντύπωση οτι μπορεί κάποιος να έχει μια αρκετά έγκυρη γνώμη ασχέτως ηλικίας. Παντογνώστης φυσικά δεν είμαι, αλλά κάποια πράγματα είναι πολύ πιο οικεία μου απο όσο νομίζεις. Ειδικά το θέμα διεθνούς ασφαλείας (που περιλαμβάνει πλέον και το μεταναστευτικό).
Τι θα κάνουν οι νέοι λοιπόν που έρχονται ενώ η προηγούμενη γενιά φεύγει; Θα πρέπει να διορθώσουν όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και μας έφεραν κακήν κακώς σε μια χώρα χωρίς αξιοκρατία, σεβασμό προς τον πολίτη, γεμάτη απο νοοτροπία βλαχοτσομπάνων και κλεφτών. Θα πρέπει εκτός απο αυτά να εξελιχθούν και οι ίδιοι προς το καλύτερο έχοντας την αντίδραση των παλαιότερων που ήδη νιώθουν πως ξεβολεύονται απο αυτά που έχουν συνηθίσει. Να κάνουν το διπλό έργο δηλαδή με τις όποιες ανταμοιβές έχουν σήμερα και αντιμετωπίζοντας και την μομφή των παλαιότερων... που μου θυμίζουν τους γέρους του muppet show, όπου πετάνε αττάκες για το χάλι του show, αλλά δεν κάνουν και τίποτα για να το βελτιώσουν.
Να τονίσω εδώ οτι δεν έχω κάτι με εσένα επί προσωπικού , άλλωστε δεν σε γνωρίζω,... αλλά η γνώμη που εκφράζεις έχει καταντήσει η πιπίλα των παλαιότερων που εντέχνως είτε αγνοούν , είτε το αποφεύγουν να πουν πως δεν φτάνει μόνο να κάνεις κριτική αλλά θα πρέπει αυτό που έχεις κάνει να δίνει και τις βάσεις στους επόμενους να βελτιώσουν το έργο και οχι να αποτελεί τροχοπέδη στην πορεία τους.
Να ζητήσω συγνώμη για την παρεκτροπή του thread αλλά μερικές φορές ο λόγος (γραπτός ή προφορικός) έχει την δική του ζωή και γνώμη και παίρνει διαφορετική τροπή απο εκείνη που έχει την στιγμή που μιλάς για κάποιο διαφορετικό θέμα.
Gandalf
KOITA ΣΥΜΠΤΩΣΗ...........
Καί έκεί πού είμαι έγώ τυχαίνει κάθε μέρα 6-7 δικηγόροι νά άσχολούνται μέ άντιρρήσεις
άσυλα καί ρόζ κάρτες.........
Άς τό άφήσουμε όμως..........συμφωνούμε πάντως ότι ή πολιτεία τά παίρνει,
πάνω άπό τό τραπέζι όμως....!!!!
Δέν άντέχω άλλο τέτοια κουβέντα..........
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ..........
ΑΠΛΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΩ..........ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ...........
ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΩ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΜΠΑΝΤΩΦ................
καί τό μόνο πού μένει πιά είναι νά εύχομαι.............
νάστε πιό τυχεροί άπό μάς.......
Αύτό , όμως πού βλέπω είναι νάρχονται συμφορές.........κί έσείς νάστε
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ..........έναν κόσμο πού τόν φτιάξαμε έμείς....!!!!!
Τόπο λοιπόν στήν άνέραστη γενιά τού fast..............
πού γαμάει χωρίς νά έρωτευτεί.........
![]()