Σελίδα 124 από 125 ΠρώτοΠρώτο ... 2474114119120121122123124125 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.846 έως 1.860 από 1864

Θέμα: Αλυσίδα αυτός ο άγνωστος !!

Σουλατσαδόρος Το avatar του/της Coyote.V
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Μεγάλη ευκολία αυτού του τύπου οι αυτόματοι λιπαντες αλυσίδας, αλλά δεν τους λες και φθηνούς. Τουλάχιστον για κάποιον σαν κι εμένα που πήρα τη μηχανή για βόλτες. Για κάποιον που κάνει ταξίδια ή/και μετακινείται καθημερινά με μηχανή, δηλαδή κάποιος που γράφει πολλά χιλιόμετρα, ίσως έχει νόημα.
    Ναι σε αυτό έχεις δίκιο, η κίνηση της μηχανής είναι καθημερινή χειμώνα καλοκαίρι. Πάντως το tutoro είναι το πιο φθηνό, 100€ μου κόστισε. Τα χρήματά του τα έχει βγάλει πάντως... κάθε 20.000 άλλαζα αλυσίδα και γρανάζια γιατί έμενε από λίπανση και σιγά σιγά καταστρέφονταν και δεν είναι φθηνά, 200€ το σετ did - jt.
    Ααααψού!

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    Το έγραφε στο manual όντως όμως ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! :όχι γρασσο mos² αλλά πάστα mos² σε αναλογία 50:50 με λάδι κινητήρα.
    Αφού έκανες τον κόπο δεν μας λες και την διαφορά, ανάμεσα στην πάστα και το γράσο.
    Εγώ κάτι καταλαβάινω, αλλά φαίνεται να το ξέρεις καλύτερα για να συστήνεις "Μεγάλη Προσοχή".

Είναι άραγε όλες οι mos² πάστες ίδιες; (Νουγκατίνα vs σοκολατίνα ).

Anyways αυτό που περιγράφεις εσύ είναι factory/model specific.
    Όντως η Suzuki πρότεινε πάστα, guess what, βγάζει και μια πανάκριβη στα ~50€ σε σωληνάριο οδοντόκρεμας.

Kawasaski/Honda πιθανόν και άλλοι κατασκευαστές, προτείνουν γράσο και λάδι (και ανάλογα με την εφαρμογή και σε διαφορετικές αναλογίες).

Εγώ ανέφερα (ούτε καν πρότεινα) generic λύση για κάποιον που δεν θέλει να αγοράσει ή δεν έχει άμεσο διαθέσιμο, assembly lube ή κάποιο εξειδικευμένο προϊόν.
    Έτσι κι αλλιώς 10-15€ κάνει το assembly lube, δεν είναι δα και καμία περιουσία και θα σου πάει 2-3 κινητήρες (ανάλογα πάντα).

Σε κάθε περίπτωση, ορθό είναι να ακολουθούνται κατά γράμμα, τα προτεινόμενα εκ του κατασκευαστού, όπως αυτά αναφέρονται στα αντίστοιχα εγχειρίδια.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας στο μοτέρ του ας κάνει ότι νομίζει, με δική του αποκλειστικά ευθύνη.

Oldfarts never die

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SeniorCanardo Προβολή μηνύματος
    Αφού έκανες τον κόπο δεν μας λες και την διαφορά, ανάμεσα στην πάστα και το γράσο.
    Εγώ κάτι καταλαβάινω, αλλά φαίνεται να το ξέρεις καλύτερα για να συστήνεις "Μεγάλη Προσοχή".

Είναι άραγε όλες οι mos² πάστες ίδιες; (Νουγκατίνα vs σοκολατίνα ).

Anyways αυτό που περιγράφεις εσύ είναι factory/model specific.
    Όντως η Suzuki πρότεινε πάστα, guess what, βγάζει και μια πανάκριβη στα ~50€ σε σωληνάριο οδοντόκρεμας.

Kawasaski/Honda πιθανόν και άλλοι κατασκευαστές, προτείνουν γράσο και λάδι (και ανάλογα με την εφαρμογή και σε διαφορετικές αναλογίες).

Εγώ ανέφερα (ούτε καν πρότεινα) generic λύση για κάποιον που δεν θέλει να αγοράσει ή δεν έχει άμεσο διαθέσιμο, assembly lube ή κάποιο εξειδικευμένο προϊόν.
    Έτσι κι αλλιώς 10-15€ κάνει το assembly lube, δεν είναι δα και καμία περιουσία και θα σου πάει 2-3 κινητήρες (ανάλογα πάντα).

Σε κάθε περίπτωση, ορθό είναι να ακολουθούνται κατά γράμμα, τα προτεινόμενα εκ του κατασκευαστού, όπως αυτά αναφέρονται στα αντίστοιχα εγχειρίδια.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας στο μοτέρ του ας κάνει ότι νομίζει, με δική του αποκλειστικά ευθύνη.

Το έγραψα επειδή η παστα διαλύεται ομοιογενως στο λάδι και δημιουργείται ενα μίγμα με χαμηλό σχετικά ιξώδες το οποιο δεν πρόκειται να δημιουργησει κάποιον έστω και μερικό φραγμο.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    Το έγραψα επειδή η παστα διαλύεται ομοιογενως στο λάδι και δημιουργείται ενα μίγμα με χαμηλό σχετικά ιξώδες το οποιο δεν πρόκειται να δημιουργησει κάποιον έστω και μερικό φραγμο.
    Πέραν αυτού, έχω την εντύπωση ότι η πάστα έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε MoS2 σε σχέση με το γράσο, για αυτό ρώτησα αν υπάρχει διαφορά στις πάστες.

Τέσπα, ενδιαφέρον έχει, αλλά έχει γίνει πολύ εξειδικευμένη η συζήτηση και νομίζω φεύγει από το θέμα.
    Oldfarts never die

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SeniorCanardo Προβολή μηνύματος
    Πέραν αυτού, έχω την εντύπωση ότι η πάστα έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε MoS2 σε σχέση με το γράσο, για αυτό ρώτησα αν υπάρχει διαφορά στις πάστες.

Τέσπα, ενδιαφέρον έχει, αλλά έχει γίνει πολύ εξειδικευμένη η συζήτηση και νομίζω φεύγει από το θέμα.
    ΚΑΙ αυτό ισχύει.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

βρήκα το παρακάτω στο ebay και το παρήγγειλα
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	β.jpg 
Προβολές:	225 
Μέγεθος:	71,2 KB 
ID:	458232

Όνομα:	α.jpg 
Μέγεθος:	56,9 KB 
ID:	458233
    https://www.ebay.com/itm/166865350241

Όνομα:	γ.png 
Μέγεθος:	94,7 KB 
ID:	458234

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Ενδιαφέρον φαίνεται, ήξερα μόνο το grease ninja από παρόμοια αξεσουάρ λαδώματος, γράψε εντυπώσεις όταν το χρησιμοποιήσεις

Μπορείς να δώσεις το ebay link;
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Το link είναι εκεί ανάμεσα από τις φωτογραφίες. Όταν ανοίξει η σελίδα του ebay θα δεις την επιλογή Make Offer, βάλε ότι δίνεις 10$ και περίμενε να σου απαντήσει.

Στραβός, δεν το είδα! Ευχαριστώ

Νέο μέλος Το avatar του/της Chris_symphony
    Καλημέρα. Χρόνια πολλά κ καλή χρονιά με υγεία να έχουμε!!
    Ερώτηση. Αν πλύνω το μηχανάκι σε ένα πλυντήριο (U Wash) πχ. το στεγνώσω κλπ κ δεν λαδώσω την αλυσίδα, κ κάνω περίπου 5 χλμ μέχρι να πάω στο πάρκινγκ να την λαδώσω θα έχω πρόβλημα?
    Επίσης την λαδώνω όπως είναι ζεστή ή όχι?? Άλλοι μου λένε ζεστή, άλλοι να κρυώσει.
    Tracer 9gt, Sym Symphony st 125 L/C

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Chris_symphony Προβολή μηνύματος
    Ερώτηση. Αν πλύνω το μηχανάκι σε ένα πλυντήριο (U Wash) πχ. το στεγνώσω κλπ κ δεν λαδώσω την αλυσίδα, κ κάνω περίπου 5 χλμ μέχρι να πάω στο πάρκινγκ να την λαδώσω θα έχω πρόβλημα?
    Επίσης την λαδώνω όπως είναι ζεστή ή όχι?? Άλλοι μου λένε ζεστή, άλλοι να κρυώσει.

Πρόβλημα δεν θα έχεις, ίσα-ίσα, θα στεγνωσει και από τα νερά του πλυσίματος και λαδώνεις ΠΑΝΤΑ με ζεστή αλυσίδα, ιδανικά, μετά από καλή βόλτα.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Νέο μέλος Το avatar του/της Chris_symphony
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Πρόβλημα δεν θα έχεις, ίσα-ίσα, θα στεγνωσει και από τα νερά του πλυσίματος και λαδώνεις ΠΑΝΤΑ με ζεστή αλυσίδα, ιδανικά, μετά από καλή βόλτα.
    Σούπερ. Υπερευχαριστώ για την απάντηση. Κ γω ζεστή θυμάμαι την λαδώνεις.
    Tracer 9gt, Sym Symphony st 125 L/C

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Chris_symphony Προβολή μηνύματος
    Καλημέρα και χρόνια πολλά, αν χρησιμοποιήσεις πιεστικό μακριά από την αλυσίδα και με χαμηλή πίεση από μέση απόσταση για να είσαι σίγουρος στην υπόλοιπη μοτοσικλέτα.

Αν έχεις σταντ, σκούπισε καλά την αλυσίδα με ένα πανί σκέτο ή με μια ιδέα καθαριστικό αλυσίδας πριν τη λαδώσεις

Παρόμοια θέματα

1. SuperMoto, αυτος ο άγνωστος τρόπος
    από GOGOS2612 στο forum Track Days
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2013, 15:10
  2. Αλυσίδα αυτός ο άγνωστος!
    από derd στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2006, 11:27
  3. Ξέρει αυτός...
    από NLS στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 2