Σελίδα 126 από 183 ΠρώτοΠρώτο ... 2676116121122123124125126127128129130131136176 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.876 έως 1.890 από 2733

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Πρώτα δες το Mint.
    Όποιον browser θέλεις έχεις, γενικά το φτιάχνεις όπως θες, το σώζεις σαν image που εγκαθίσταται σε νέο υπολογιστή και μετά
    έχεις τις επιλογές σου να κάνεις συντήρηση αν χρειαστεί ή να το εγκαταστήσεις σε άλλους ή on the fly κ.λπ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lospsi Προβολή μηνύματος
    Παίζει να είναι και ο Β950, είναι ένας fujitsu που είχα πάρει για τον πατέρα μου. Έβαλα έναν ssd στην πορεία και βελτιώθηκε, λίγη μνήμη ακόμα (από 4 σε 8) και έβγαλε αρκετό καιρό με χαζοχρήση ιντερνετ (η κόρη). Τον παράτησε πλέον, λεει ότι σέρνεται και είπα να ασχοληθώ λίγο εγώ. Είπα μπας και βρω κανέναν καλύτερο επεξεργαστή που να ταιριάζει το socket, μήπως τον ανοίξω κιόλας να τον καθαρίσω και να περάσω νέα πάστα.
    Οι 2πύρηνοι b950-980 αν και αρχαιολογία με τα σημερινά δεδομένα, ακόμα παραμένουν λειτουργικοί για απλή-καθημερινή χρήση. Με 8gb ram και έναν ssd κάνεις τα πάντα απο αυτά που κάνει το 90% των χρηστών (office, e-mail, internet, audio-video playback κλπ). Όχι "αστραπιαία" όπως ένα σύγχρονο σύστημα αλλά πάντως υπεραποδεκτά... Αν το λαπτοπάκι "σέρνεται" μάλλον είναι θέμα "μαντάρας" του λειτουργικού. Φορματ, φρέσκα 10άρια, και για καθημερινή χρήση θα εισαι μια χαρά.

ΥΓ. Νέα πάστα μόνο αν δεις συνεχώς μεγάλες θερμοκρασίες (κατέβασε ένα core temp), ή αν ακούς τον ανεμιστήρα να δουλευει υπερωρίες ακόμα και σε idle κατάσταση. Ακόμα και τότε πιθανότερο να ειναι θέμα συσώρευσης σκόνης παρά πάστας... Γενικά στα λαπτοπ επειδή πολλά μπορεί να πάνε στραβά κατά το "άνοιξε-κλείσε", ισχύει ακόμα περισσότερο ο κανόνας "δεν επισκευάζεις ότι δεν είναι χαλασμένο"....
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 28/11/2022 στις 15:37.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Οι 2πύρηνοι b950-980 αν και αρχαιολογία με τα σημερινά δεδομένα, ακόμα παραμένουν λειτουργικοί για απλή-καθημερινή χρήση. Με 8gb ram και έναν ssd κάνεις τα πάντα απο αυτά που κάνει το 90% των χρηστών (office, e-mail, internet, audio-video playback κλπ). Όχι "αστραπιαία" όπως ένα σύγχρονο σύστημα αλλά πάντως υπεραποδεκτά... Αν το λαπτοπάκι "σέρνεται" μάλλον είναι θέμα "μαντάρας" του λειτουργικού. Φορματ, φρέσκα 10άρια, και για καθημερινή χρήση θα εισαι μια χαρά.

ΥΓ. Νέα πάστα μόνο αν δεις συνεχώς μεγάλες θερμοκρασίες (κατέβασε ένα core temp), ή αν ακούς τον ανεμιστήρα να δουλευει υπερωρίες ακόμα και σε idle κατάσταση. Ακόμα και τότε πιθανότερο να ειναι θέμα συσώρευσης σκόνης παρά πάστας... Γενικά στα λαπτοπ επειδή πολλά μπορεί να πάνε στραβά κατά το "άνοιξε-κλείσε", ισχύει ακόμα περισσότερο ο κανόνας "δεν επισκευάζεις ότι δεν είναι χαλασμένο"....
    Βρουμ.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lospsi Προβολή μηνύματος
    Θα τα τσεκάρω!

Ενδιαφέρον κι αυτό!

Παίζει να είναι και ο Β950, είναι ένας fujitsu που είχα πάρει για τον πατέρα μου. Έβαλα έναν ssd στην πορεία και βελτιώθηκε, λίγη μνήμη ακόμα (από 4 σε 8) και έβγαλε αρκετό καιρό με χαζοχρήση ιντερνετ (η κόρη). Τον παράτησε πλέον, λεει ότι σέρνεται και είπα να ασχοληθώ λίγο εγώ. Είπα μπας και βρω κανέναν καλύτερο επεξεργαστή που να ταιριάζει το socket, μήπως τον ανοίξω κιόλας να τον καθαρίσω και να περάσω νέα πάστα. Πάντως παλιότερα που είχα βάλει κάποια έκδοση ubuntu είχαν την πλάκα τους.
    Από όσο γνωρίζω, οι επεξεργαστές είναι "καρφωμένοι" στην μητρική στα λάπτοπ, δεν είναι σαν τους desktop.... τουλάχιστον σε 3 dell και έναν aspire που είχαν πέσει στα χέρια μου.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Από όσο γνωρίζω, οι επεξεργαστές είναι "καρφωμένοι" στην μητρική στα λάπτοπ, δεν είναι σαν τους desktop.... τουλάχιστον σε 3 dell και έναν aspire που είχαν πέσει στα χέρια μου.
    Ισχύει αλλά για μεταγενέστερες γενιές...
    Δεν είμαι και 100% σίγουρος αλλά απ'όσο θυμάμαι όταν "πολέμαγα" το Vaio, νομίζω ότι οι 2πύρηνοι Β series του 2011-12 είναι stand alone cpu και μπορούν να αλλαχτούν/αναβαθμιστούν, ΑΝ το Bios/chipset της μητρικής το επιτρέπει, και ΑΝ έχει νόημα (που δεν έχει...).

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Υπάρχει τρόπος να μην μου εμφανίζονται στο facebook άσχετες δημοσιεύσεις από ομάδες που δεν έχω καν συμμετοχή?
    Ειδικά στο κινητό μού βγαίνουν συνέχεια άκυρα θέματα "προτείνεται για σας" με ψαρέματα-μαστορέματα-Νάξος όμορφο νησί (!) αλλά και ξενόγλωσσα suggested for you 'Interesting engineering'- 'I love Netherlands' και το λουρί της μάννας.
    Σκρολλάρω μια ώρα για να καταφέρω να βρω ένα ποστ από ένα φίλο μου ή ομάδα που συμμετέχω.

Υπάρχει καμμιά ρύθμιση που δεν την ξέρω?

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Ναι, φυσικά. Ένας και μοναδικός τρόπος: https://www.facebook.com/help/154908788002686
    Life begins at 45°.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Δυστυχώς έχει αυξηθεί πολύ το πλήθος των διαφημίσεων στο Facebook. Είναι ένας από τους λόγους που πλέον ασχολούμαι ελάχιστα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πατάς στις επιλογές της διαφήμισης και να επισημαίνεις ότι δεν σε ενδιαφέρει, ώστε να μη σου βγαίνει συνέχεια η ίδια. Όμως δεν θα αλλάξει το πλήθος των διαφημίσεων, απλώς θα βλέπεις πιο σχετικές με τα ενδιαφέροντά σου, άρα και πιο δαπανηρές εν δυνάμει για εσένα, αφού θα αναφέρονται σε αγαθά και υπηρεσίες που σε ενδιαφέρουν.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Ναι, φυσικά. Ένας και μοναδικός τρόπος: https://www.facebook.com/help/154908788002686
    E μα.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Θέλω να πάρω ένα PlayStation για τα παιδιά. Τι μπορώ να κάνω για μεταχειρισμένο; Με ποιο παλιότερο μοντέλο θα είναι οκ να παίξουν και σύγχρονα παιχνίδια χωρις να με γονατίσει οικονομικά;

Ευχαριστώ σας

Παλαιό μέλος
    1. Πόσο ετών είναι;

2. Τί ποσό μπορείς να διαθέσεις;

3. Τί έχεις από τηλεόραση κλπ;

Αυτή την στιγμή το τελευταίο είναι το 5. Το προηγούμενο είναι το 4 Pro και πριν από αυτό το 4. Δεν έχουν κάποια τεράστια διαφορά μεταξύ τους.

Θεωρώ ότι το 4 έχει ένα χρόνο ζωής ακόμα, κυρίως λόγω του ότι δεν υπάρχει εύκολα διαθέσιμο το 5, όποτε και αρκετοί νέοι τίτλοι βγαίνουν και στα δύο και υπάρχει ακόμα online υποστήριξη για το 4.

Το 2023 αναμένεται να αποκατασταθεί η τροφοδοσία με κονσόλες όποτε και θεωρώ ότι θα είναι η τελευταία χρονιά του 4, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Παλαιό μέλος
    Χρόνια σου πολλά κιόλας!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Δεν είναι λίγο βιαστικό αυτό το πλάνο ? Πόσο είχε κρατήσει το overlap 3-4 με τους developers να βγάζουν και για τις δύο πλατφόρμες ?

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    Θέλω να πάρω ένα PlayStation για τα παιδιά. Τι μπορώ να κάνω για μεταχειρισμένο; Με ποιο παλιότερο μοντέλο θα είναι οκ να παίξουν και σύγχρονα παιχνίδια χωρις να με γονατίσει οικονομικά;

Ευχαριστώ σας
    Τι ηλικίας είναι τα παιδιά;
    Παίζει τον ρόλο του στην επιλογή κονσόλας.
    Οι πιο μικρές ηλικίες αρέσκονται σε παιχνίδια τύπου Mario kart , Zelda κλπ που σημαίνει ότι κοιτάς για Nintendo switch.
    Η κονσόλα της Sony έχει άλλες αποκλειστικότητες σε τίτλους.
    Grand theft auto, uncharted, grand Turismo κλπ
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Το 4 έχει τέτοια βιβλιοθήκη σε παιχνίδια που για αρκετό καιρό όποιος καταπιαστεί μαζί του θα είναι υπέρ πλήρης (μιλάω για περιστασιακούς gamers)

Παρόμοια θέματα

1. Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
    από blackbusa στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2314
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2018, 15:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2017, 09:58
  3. Μια βοήθεια από androidάδες....
    από Ζεύκας στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 09/07/2016, 11:46
  4. μια βοηθεια απο τοπογραφους....