Πρώτα δες το Mint.
Όποιον browser θέλεις έχεις, γενικά το φτιάχνεις όπως θες, το σώζεις σαν image που εγκαθίσταται σε νέο υπολογιστή και μετά
έχεις τις επιλογές σου να κάνεις συντήρηση αν χρειαστεί ή να το εγκαταστήσεις σε άλλους ή on the fly κ.λπ.
Πρώτα δες το Mint.
Όποιον browser θέλεις έχεις, γενικά το φτιάχνεις όπως θες, το σώζεις σαν image που εγκαθίσταται σε νέο υπολογιστή και μετά
έχεις τις επιλογές σου να κάνεις συντήρηση αν χρειαστεί ή να το εγκαταστήσεις σε άλλους ή on the fly κ.λπ.
Οι 2πύρηνοι b950-980 αν και αρχαιολογία με τα σημερινά δεδομένα, ακόμα παραμένουν λειτουργικοί για απλή-καθημερινή χρήση. Με 8gb ram και έναν ssd κάνεις τα πάντα απο αυτά που κάνει το 90% των χρηστών (office, e-mail, internet, audio-video playback κλπ). Όχι "αστραπιαία" όπως ένα σύγχρονο σύστημα αλλά πάντως υπεραποδεκτά... Αν το λαπτοπάκι "σέρνεται" μάλλον είναι θέμα "μαντάρας" του λειτουργικού. Φορματ, φρέσκα 10άρια, και για καθημερινή χρήση θα εισαι μια χαρά.
ΥΓ. Νέα πάστα μόνο αν δεις συνεχώς μεγάλες θερμοκρασίες (κατέβασε ένα core temp), ή αν ακούς τον ανεμιστήρα να δουλευει υπερωρίες ακόμα και σε idle κατάσταση. Ακόμα και τότε πιθανότερο να ειναι θέμα συσώρευσης σκόνης παρά πάστας... Γενικά στα λαπτοπ επειδή πολλά μπορεί να πάνε στραβά κατά το "άνοιξε-κλείσε", ισχύει ακόμα περισσότερο ο κανόνας "δεν επισκευάζεις ότι δεν είναι χαλασμένο"....
Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 28/11/2022 στις 15:37.
Ισχύει αλλά για μεταγενέστερες γενιές...
Δεν είμαι και 100% σίγουρος αλλά απ'όσο θυμάμαι όταν "πολέμαγα" το Vaio, νομίζω ότι οι 2πύρηνοι Β series του 2011-12 είναι stand alone cpu και μπορούν να αλλαχτούν/αναβαθμιστούν, ΑΝ το Bios/chipset της μητρικής το επιτρέπει, και ΑΝ έχει νόημα (που δεν έχει...).![]()
Υπάρχει τρόπος να μην μου εμφανίζονται στο facebook άσχετες δημοσιεύσεις από ομάδες που δεν έχω καν συμμετοχή?
Ειδικά στο κινητό μού βγαίνουν συνέχεια άκυρα θέματα "προτείνεται για σας" με ψαρέματα-μαστορέματα-Νάξος όμορφο νησί (!) αλλά και ξενόγλωσσα suggested for you 'Interesting engineering'- 'I love Netherlands' και το λουρί της μάννας.
Σκρολλάρω μια ώρα για να καταφέρω να βρω ένα ποστ από ένα φίλο μου ή ομάδα που συμμετέχω.
Υπάρχει καμμιά ρύθμιση που δεν την ξέρω?
Ναι, φυσικά. Ένας και μοναδικός τρόπος: https://www.facebook.com/help/154908788002686
Life begins at 45°.
Δυστυχώς έχει αυξηθεί πολύ το πλήθος των διαφημίσεων στο Facebook. Είναι ένας από τους λόγους που πλέον ασχολούμαι ελάχιστα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πατάς στις επιλογές της διαφήμισης και να επισημαίνεις ότι δεν σε ενδιαφέρει, ώστε να μη σου βγαίνει συνέχεια η ίδια. Όμως δεν θα αλλάξει το πλήθος των διαφημίσεων, απλώς θα βλέπεις πιο σχετικές με τα ενδιαφέροντά σου, άρα και πιο δαπανηρές εν δυνάμει για εσένα, αφού θα αναφέρονται σε αγαθά και υπηρεσίες που σε ενδιαφέρουν.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Θέλω να πάρω ένα PlayStation για τα παιδιά. Τι μπορώ να κάνω για μεταχειρισμένο; Με ποιο παλιότερο μοντέλο θα είναι οκ να παίξουν και σύγχρονα παιχνίδια χωρις να με γονατίσει οικονομικά;
Ευχαριστώ σας
![]()
1. Πόσο ετών είναι;
2. Τί ποσό μπορείς να διαθέσεις;
3. Τί έχεις από τηλεόραση κλπ;
Αυτή την στιγμή το τελευταίο είναι το 5. Το προηγούμενο είναι το 4 Pro και πριν από αυτό το 4. Δεν έχουν κάποια τεράστια διαφορά μεταξύ τους.
Θεωρώ ότι το 4 έχει ένα χρόνο ζωής ακόμα, κυρίως λόγω του ότι δεν υπάρχει εύκολα διαθέσιμο το 5, όποτε και αρκετοί νέοι τίτλοι βγαίνουν και στα δύο και υπάρχει ακόμα online υποστήριξη για το 4.
Το 2023 αναμένεται να αποκατασταθεί η τροφοδοσία με κονσόλες όποτε και θεωρώ ότι θα είναι η τελευταία χρονιά του 4, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.
Χρόνια σου πολλά κιόλας!
Δεν είναι λίγο βιαστικό αυτό το πλάνο ? Πόσο είχε κρατήσει το overlap 3-4 με τους developers να βγάζουν και για τις δύο πλατφόρμες ?
Τι ηλικίας είναι τα παιδιά;
Παίζει τον ρόλο του στην επιλογή κονσόλας.
Οι πιο μικρές ηλικίες αρέσκονται σε παιχνίδια τύπου Mario kart , Zelda κλπ που σημαίνει ότι κοιτάς για Nintendo switch.
Η κονσόλα της Sony έχει άλλες αποκλειστικότητες σε τίτλους.
Grand theft auto, uncharted, grand Turismo κλπ
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Το 4 έχει τέτοια βιβλιοθήκη σε παιχνίδια που για αρκετό καιρό όποιος καταπιαστεί μαζί του θα είναι υπέρ πλήρης (μιλάω για περιστασιακούς gamers)