Σελίδα 128 από 352 ΠρώτοΠρώτο ... 2878118123124125126127128129130131132133138178228 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.906 έως 1.920 από 5276

Θέμα: Κορωνοϊός...

Η επιστημονικη παρατηρηση παντως του συγκεκριμενου ιου δεν εχει ακομη χρονισει,δεδομενου οτι χρειαζεται το ελαχιστο μια πενταετια η πληρης βιβλιογραφικη του περιγραφη ,να ξερουμε δλδ τι περιπου κρυβει πισω απο την κουρτινα.Εχουν αρχισει να περιγραφονται -και θα βγουν αρκετα περισσοτερα-στην επιφανεια περιεργα συνδρομα που εχουν την ριζα τους στον ιο covid19 ,οπως ενα φλεγμονωδες συνδρομο που αφορα παιδια το'' Pediatric Multi-System Inflammatory Syndrome Potentially Associated with COVID-19" οπου μεσα παιζει συνδρομο KAWASAKI.
    κουκουρουκουκου

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Johny the Fox Προβολή μηνύματος
    ... ειτε γαμετες...
    .... Οπου μεσα παιζει συνδρομο KAWASAKI.
    Ευρωπαϊκά μόνο κι εσύ?

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Vstrommer71 Προβολή μηνύματος
    Κριτήριο θα μπορούσε να είναι μόνο στην περίπτωση έγγραφης δήλωσης ότι δεν επιθυμεί βοήθεια.Απλό.

Αν και περιδιαβαίνοντας το διαδίκτυο βρίσκεις μυριάδες περιπτώσεων από πρώην αρνητές(ή απλά αμφιβάλλοντες) που μόλις την πάτησαν κι αρρώστησαν και φάγανε το αγγούρι,ανέκρουσαν πρύμναν.
    Νομίζω δεν κατάλαβες σε ποια περίπτωση αναφέρομαι, δεν μιλάμε για περίπτωση που μπορείς να βοηθήσεις και επιλέγεις να μην το κάνεις, μιλάμε για περίπτωση που ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ να θέσεις προτεραιότητα, είτε πχ υπάρχει μία μεθ και έχεις δύο ασθενείς που τη χρειάζονται είτε σε ποιον θα πας πρώτα είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
    Φαντάζομαι πώς ξέρεις πολύ καλά πώς αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασία.
    Στο Μπέργκαμο δεν βγάζανε ηλικιωμένους για να βάλουν νέους; Γιατί το κάνανε επειδή είχαν κάποιο θέμα με τους γέρους; Δεν θα προτιμούσαν να τους περιθάλψουν όλους; Αν ο γέρος ήταν παππούς σου που πρόσεχε όσο μπορούσε κι ο νέος που βάλανε στη θέση του ήταν τύπου yolo άσε που δεν υπάρχει ιός θα το θεωρούσες σωστό; Εγώ όχι, ήταν δεν ήταν παππούς μου.
    Αυτό λέει κι ο Ελβετός, δεν λέει μην περάσεις από το νοσοκομείο θα φας πόρτα, λέει ότι αν φτάσουμε στο σημείο να πρέπει να επιλέξουμε το να είσαι αρνητής και συνειδητά να μην παίρνεις μέτρα προστασία πρέπει να μετρήσει εις βάρος σου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Η περίπτωση που περιγράφεις είναι μόνο ΜΙΑ από τις πολλές που μπορούν να συμβούν και συμβαίνουν καθημερινά, όχι μόνο τώρα λόγω της κατάστασης.

ΕΉμουνα σε μια παρόμοια κουβέντα με γιατρό και νοσηλεύτρια. Τον πρώτο λόγο τον έχει ο γιατρός κανονικά και το νοσηλευτικό προσωπικό οφείλει να ζητήσει τη γνώμη του γιατρού αλλά πολλές φορές ο γιατρός δεν είναι διαθέσιμος, οπότε ο νοσηλευτής πρέπει να πάρει πρωτοβουλία ενώ κανονικά δεν πρέπει. Επίσης είναι πιθανό ο νοσηλευτής να αντιληφθεί ότι ο γιατρός κάνει λάθος. Τί γίνεται εκει?

Πολύ λεπτές ισορροπίες που έχουν να κάνουν με ψυχολογία και σωστή αντίληψη του τι γίνεται για να λαμβάνεται γρήγορα μια απόφαση με τις μικρότερες συνέπειες.
    Κάπως έτσι το αντιλήφθηκα εγω τότε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cityfly Προβολή μηνύματος
    Νομίζω δεν κατάλαβες σε ποια περίπτωση αναφέρομαι, δεν μιλάμε για περίπτωση που μπορείς να βοηθήσεις και επιλέγεις να μην το κάνεις, μιλάμε για περίπτωση που ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ να θέσεις προτεραιότητα, είτε πχ υπάρχει μία μεθ και έχεις δύο ασθενείς που τη χρειάζονται είτε σε ποιον θα πας πρώτα είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
    Φαντάζομαι πώς ξέρεις πολύ καλά πώς αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασία.
    Στο Μπέργκαμο δεν βγάζανε ηλικιωμένους για να βάλουν νέους; Γιατί το κάνανε επειδή είχαν κάποιο θέμα με τους γέρους; Δεν θα προτιμούσαν να τους περιθάλψουν όλους; Αν ο γέρος ήταν παππούς σου που πρόσεχε όσο μπορούσε κι ο νέος που βάλανε στη θέση του ήταν τύπου yolo άσε που δεν υπάρχει ιός θα το θεωρούσες σωστό; Εγώ όχι, ήταν δεν ήταν παππούς μου.
    Αυτό λέει κι ο Ελβετός, δεν λέει μην περάσεις από το νοσοκομείο θα φας πόρτα, λέει ότι αν φτάσουμε στο σημείο να πρέπει να επιλέξουμε το να είσαι αρνητής και συνειδητά να μην παίρνεις μέτρα προστασία πρέπει να μετρήσει εις βάρος σου
    Παω στοιχημα,αν και δεν ειναι δυνατον να το ελεγξουμε,οτι η πλειοψηφια των νοσηλευομενων σε εντατικες απο 30-60 θα ειναι σιγουρα ΑΡΝΗΤΕΣ.Το οτι θα τους εχει παει βεβαια το σκατο στην καλτσα,αυτο θα το θυμουνται οταν και ΕΑΝ βγουν ζωντανοι απο κει μεσα.(τους το ευχομαι)
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Παιδες τετοιου ειδους προβληματα ανεπαρκειας εξοπλισμου /υλικων,ειταν, ειναι και θα ειναι ενα καθημερινο φαινομενο ακομη και στα καλυτερα νοσοκομεια.Μην φανταζεστε οτι υπαρχουν τιποτα πρωτοκολλημενες οδηγιες επιβιωσης, αναμεσα σε μοναδιστες η γενικοτερους εφημερευοντες ,ουτε γινονται (σε περιοδο ειρηνης) επιλογες και διαχωρισμοι.Εαν υποθεσουμε οτι ισχυσουν οι περιγραφομενες συνθηκες τυπου Μπεργκαμο,την ευθυνη της υποτιθεμενης επιλογης δεν την εχει ο εφημερευων γιατρος,αλλα ο διοικητικος συντονιστης της εφημεριας ο οποιος ειναι εντεταλμενος για την ομαλη και απροσκοπτη λειτουργια του νοσοκομειου.Αυτος θα ψαξει στην επικρατεια και θα συντονισει την διεκπαιρεωση του προβληματος,, πρωτου καν εκδηλωθει σαν προβλημα κορεσμου μιας κλινικης ,μιας μοναδας αυξημενης φροντιδας,ενος εργαστηριου ,μιας ΜΕΘ,ενος χειρουργικου η παθολογικου τομεα.Και εαν δεν εχει την δυνατοτητα να συνεχιστει απροσκοπτα η εφημερια,τοτε σαν εσχατο μετρο την κλεινει και οι διακομιδες των επειγοντων διαμοιραζονται στα υπολοιπα εφημερευοντα η μπορει ακομη και να ανοιξει τα επειγοντα τμηματα των νοσοκομειων που βρισκωνται σε εφημερια ετοιμοτητας.
    κουκουρουκουκου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
    Στον πολιτισμένο κόσμο είναι κάπως ετσι
    Συνημμένο 422920
    Καθαρά για πληροφοριακούς λόγους, η εν λόγω φωτό δεν είναι πραγματική, αλλά φωτογραφία από διαφημιστική καμπάνια σε αυστραλέζικο περιοδικό.

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Καθαρά για πληροφοριακούς λόγους, η εν λόγω φωτό δεν είναι πραγματική, αλλά φωτογραφία από διαφημιστική καμπάνια σε αυστραλέζικο περιοδικό.
    Ναι, αλλά ο τίτλος της καμπάνιας ηταν

"People That Think Bigger Than They Are."

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
    Ναι, αλλά ο τίτλος της καμπάνιας ηταν

"People That Think Bigger Than They Are."

Προτιμώ τα ζωντανά παραδείγματα από τις καμπάνιες, όπως τις νοσηλεύτριες που εθελοντικά έφυγαν από Κρήτη, Άργος κτλ για να πάνε Θεσσαλονίκη να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους-αν όντως έγινε έτσι.

Όσο για την καμπάνια, ναι, αυτός ήταν ο τίτλος, απλά έκανα την διευκρίνιση όπως είπα καθαρά για πληροφοριακούς λόγους, πως δεν πρόκειται για ιστορική φωτό, όπως άφηνε να εννοηθεί η λεζάντα (όχι η δική σου, της φωτό).

Παλαιό μέλος
    Άκυρο μή βρώ και το μπελά μου!

Κάντε τα πάντα για να μή μπείτε σε νοσοκομείο...

Έχω συγγενικό πρόσωπο που εργάζεται στον ΕΟΠΥΥ. Παίρνει σήμερα τηλ κάποιος πολίτης, ο οποίος μπερδεύτηκε και νόμιζε πως ο ΕΟΠΥΥ είναι το ίδιο με τον ΕΟΔΥ. Πήρε για να πει ότι εδώ και 14 μέρες είναι θετικός στον κορωναϊό και σε κατ΄οίκον περιορισμό, λόγω ήπιων συμπτωμάτων, κι ότι έκανε και νέο τεστ που βγήκε κι αυτό θετικό. Και τι ήθελε; Είχε βαρεθεί, είπε, κλεισμένος μέσα στο σπίτι τόσο καιρό, και θεωρούσε πως αφού πέρασαν οι 14 μέρες, έπρεπε να βγει από την καραντίνα. Του εξήγησαν ότι είχε κάνει λάθος κι έπρεπε να απευθυνθεί στον ΕΟΔΥ. Ο τύπος αμετακίνητος, εγώ θα βγω έξω, δεν αντέχω άλλο, μέχρι την παραλία θα πάω, δεν έχει κόσμο... Του εξήγησαν πάλι το λάθος, του έδωσαν το τηλ του ΕΟΔΥ, αλλά του είπαν το αυτονόητο: Εφόσον εξακολουθούσε να είναι ακόμα θετικός, ήταν ανεύθυνο να σπάσει την καραντίνα επειδή βαρέθηκε κι ήθελε να βγει έξω... Ο δε τύπος, αμετακίνητος: Πέρασαν οι 14 μέρες, εγώ θέλω να πάω μέχρι την παραλία, δεν έχει κόσμο το πρωί...

Εδώ και 2 χρόνια σχεδόν κάθε μέρα πηγαίνω για περπάτημα 4-5 χιλιόμετρα στην πόλη μου. Συνήθως πηγαίνω κατά τις 6.30 το απόγευμα. Προ καραντίνας, άντε να συναντούσα 15-20 άτομα να τρέχουν ή να περπατούν. Με το που έγινε η καραντίνα, ο κακός χαμός. Προχτές ειλικρινά φοβήθηκα, πρέπει να ήταν χωρίς υπερβολή 200-300 νοματαίοι που είχαν βγει για "σωματική άσκηση"... Οι περισσότεροι με τον καφέ και το τσιγάρο στο χέρι, ο ένας δίπλα στον άλλο, αγκαλιασμένοι, παρέες και πηγαδάκια 4-5 μαζί, να σουλατσάρουν αργά τάχα ότι γυμνάζονταν... Το 90% χωρίς μάσκα, ή η μάσκα κατεβασμένη στο λαιμό, δηλ χωρίς μάσκα... Κάθε τόσο, ακούγονταν κλασικά τα Smart και τα Punto με τον Σφακιανάκη και τον Ρέμο στο τέρμα να κόβουν βόλτες... Προ καραντίνας, τα κρούσματα ημερησίως ήταν 8-10, σήμερα ξεπέρασαν τα 30 ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ υποτίθεται...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος

Εδώ και 2 χρόνια σχεδόν κάθε μέρα πηγαίνω για περπάτημα 4-5 χιλιόμετρα στην πόλη μου. Συνήθως πηγαίνω κατά τις 6.30 το απόγευμα. Προ καραντίνας, άντε να συναντούσα 15-20 άτομα να τρέχουν ή να περπατούν. Με το που έγινε η καραντίνα, ο κακός χαμός. Προχτές ειλικρινά φοβήθηκα, πρέπει να ήταν χωρίς υπερβολή 200-300 νοματαίοι που είχαν βγει για "σωματική άσκηση"... Οι περισσότεροι με τον καφέ και το τσιγάρο στο χέρι, ο ένας δίπλα στον άλλο, αγκαλιασμένοι, παρέες και πηγαδάκια 4-5 μαζί, να σουλατσάρουν αργά τάχα ότι γυμνάζονταν... Το 90% χωρίς μάσκα, ή η μάσκα κατεβασμένη στο λαιμό, δηλ χωρίς μάσκα... Κάθε τόσο, ακούγονταν κλασικά τα Smart και τα Punto με τον Σφακιανάκη και τον Ρέμο στο τέρμα να κόβουν βόλτες... Προ καραντίνας, τα κρούσματα ημερησίως ήταν 8-10, σήμερα ξεπέρασαν τα 30 ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ υποτίθεται...
    Ξεφτίλα ρε πστ μου.
    καθε μερα ...νεα μερα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    αυτη η καραντινα δεν εχει καμμια σχεση με την προηγουμενη
    αν βαλεις εξω καποιον που θεωρητικα δεν ξερει δεν θα καταλαβει οτι υπαρχει καραντινα
    μιλαω για αθηνα....επαρχια δεν πολυ πηραν χαμπαρι ουτε στην πρωτη

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STOYBI Προβολή μηνύματος
    Εγω πιστευω οτι το συγκεκριμενο κειμενο εαν το βαλουν στα τεχνικα να μας το σπασει και αλλο ο λασπογερος ..... Κατι θα καταλαβουμε....!
    I second the motion!
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Παιδες τετοιου ειδους προβληματα ανεπαρκειας εξοπλισμου /υλικων,ειταν, ειναι και θα ειναι ενα καθημερινο φαινομενο ακομη και στα καλυτερα νοσοκομεια.Μην φανταζεστε οτι υπαρχουν τιποτα πρωτοκολλημενες οδηγιες επιβιωσης, αναμεσα σε μοναδιστες η γενικοτερους εφημερευοντες ,ουτε γινονται (σε περιοδο ειρηνης) επιλογες και διαχωρισμοι.Εαν υποθεσουμε οτι ισχυσουν οι περιγραφομενες συνθηκες τυπου Μπεργκαμο,την ευθυνη της υποτιθεμενης επιλογης δεν την εχει ο εφημερευων γιατρος,αλλα ο διοικητικος συντονιστης της εφημεριας ο οποιος ειναι εντεταλμενος για την ομαλη και απροσκοπτη λειτουργια του νοσοκομειου.Αυτος θα ψαξει στην επικρατεια και θα συντονισει την διεκπαιρεωση του προβληματος,, πρωτου καν εκδηλωθει σαν προβλημα κορεσμου μιας κλινικης ,μιας μοναδας αυξημενης φροντιδας,ενος εργαστηριου ,μιας ΜΕΘ,ενος χειρουργικου η παθολογικου τομεα.Και εαν δεν εχει την δυνατοτητα να συνεχιστει απροσκοπτα η εφημερια,τοτε σαν εσχατο μετρο την κλεινει και οι διακομιδες των επειγοντων διαμοιραζονται στα υπολοιπα εφημερευοντα η μπορει ακομη και να ανοιξει τα επειγοντα τμηματα των νοσοκομειων που βρισκωνται σε εφημερια ετοιμοτητας.
    Δεν ξέρω αν υπάρχουν οδηγίες ή συμβουλές ή και τίποτα, ξέρω ότι κάποτε στην Αγγλία είχα συμμετάσχει (εγώ και κάτι χιλιάδες άλλοι) εθελοντικά σε μια έρευνα σχετική με νοσοκομεία, τώρα δε θυμάμαι αναλυτικά αλλά θυμάμαι ότι υπήρχε μια σειρά ερωτήσεων και σεναρίων που είχαν να κάνουν ακριβώς με αυτό: πού δίνεις προτεραιότητα. Το οποίο σημαίνει ότι αν ο στόχος δεν ήταν να προκύψουν οδηγίες σίγουρα πρόκειται για υπαρκτό θέμα κι όχι κάτι θεωρητικό

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF