Σελίδα 13 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 389101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 213

Θέμα: Φουα Γκρα

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto

Από όλα όσα διάβασα θα προτιμήσω να κρατήσω τη γνώμη του Στέλιου ως πιο ειδικού.

Περαστικό μέλος Το avatar του/της perastikos
    Μα εσύ πρώτος μου πετάς ένα "δεν έχει νόημα να συζητάμε" χωρίς να εξηγείς τίποτα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
    Τι απορία έχεις , πες μου να στη λύσω.:smilea:
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Δεν είπα ότι το κρέας είναι απαραίτητο. Γνώρίζω άνθρωπό που έχει να φάει κρέας 38 χρόνια. Ούτε ψάρι ούτε αυγό. Και είναι υγιέστατος.

Εγώ αυτό που λέω είναι ότι για τον άνθρωπο θα ήταν αδύνατο να αντικαταστήσει το κρέας με άλλες τροφές για καθαρά πρακτικούς λόγους. Η παραγωγή άλλης τροφής ως υποκατάστατο του κρέατος είναι πρακτικά ασύμφορη. Οικονομικό είναι το ζήτημα. Και ήταν από την εποχή του Homo Erectus.
    Δεν ξέρω γιαυτό δεν θα πω. Αλλά δεν νομίζω ότι και συ μπορείς και το λες με σιγουριά αυτό. Τα ζώα δηλαδή με τι τρέφοντε? Αυτά τα οποία τρώνε δεν καλιεργούνται? Υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι δεν συμφέρει? Τώρα αρχίζουμε τις εικασίες.

Μα απο αυτα που γραφεις καταλαβαινω οτι δεν γνωριζεις κατι για το θεμα, τι λινκ να σου βαλω, οτι ο ανθρωπος ηταν καρποφαγος ? Το ηξεραν ολοι πριν γενηθεις ακομα κ πολυ πολυ νωριτερα.

Τελος παντως, συγνωμη για την προσβολη, ηταν βαρια κ δεν σου αξιζε :P

Τι απορία έχεις , πες μου να στη λύσω.:smilea:

Αμεσως, οταν λες "ποιο ειδικος ?"

Μπορουμε να μαθουμε ?

Αμεσως, οταν λες "ποιο ειδικος ?"

Μπορουμε να μαθουμε ?
    Θεωρώ ότι ένας βιολόγος είναι πίο ειδικός σε τέτοια ζητήματα. Διαφωνείς?

οχι.
    Απλα ηθελα να μαθω !

καταλαβαινω οτι δεν γνωριζεις κατι για το θεμα, τι λινκ να σου βαλω
    Αυτό που ανέφερες πριν για τα 20+ χρόνια είναι αρκετά σημαντικό όπως το θέτεις. Ένα link για αυτό θα το ήθελα

Τελος παντως, συγνωμη για την προσβολη, ηταν βαρια κ δεν σου αξιζε :P

Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
    Δεν ξέρω γιαυτό δεν θα πω. Αλλά δεν νομίζω ότι και συ μπορείς και το λες με σιγουριά αυτό. Τα ζώα δηλαδή με τι τρέφοντε? Αυτά τα οποία τρώνε δεν καλιεργούνται? Υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι δεν συμφέρει? Τώρα αρχίζουμε τις εικασίες.
    Δεν έχω κάποια ερευνα υπόψιν μου. Καθαρά θέμα λογικής είναι. Πιθανώς να σφάλω. Αλλά για σκέψου. Το αρνί που θα φας εσύ κι εγώ θα τραφεί με χορτάρι . Το χορτάρι σαν τρόφή είναι άχρηστη για τον άνθρωπο. Για να αντικαταστήσουμε λοιπόν το αρνί θα πρέπει να παράγουμε κάτι εξίσου θρεπτικό. Το ίδιο ισχύει και για τις ζωωτροφές των βοοείδών. Δεν μπορουν να καταναλωθούν από τον άνθρωπο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από perastikos
    Αυτό που ανέφερες πριν για τα 20+ χρόνια είναι αρκετά σημαντικό όπως το θέτεις. Ένα link για αυτό θα το ήθελα

Φανταζομαι μπορεις να το κανεις κ ο ιδιος, δες ερευνες απο το αμερικα σχετικα με τον μεσο ορο ζωης των βετζετεριαν.

Αρκετες ερευνες αναφερουν τις ελευθερες ριζες που δηλητηριαζουν τον οργανισμο.

Ποιο αυτονοητο κ απο τα αυτονοητα ειναι...

Αρχικά δημιουργήθηκε από perastikos
    Θα ψάξω να βρω λινκ και θα φέρω. Απλά έχω πρόσβαση μόνο από τους υπολογιστές της σχολής που πληρώνει τα sites που δημοσιεύονται οι μελέτες. Υπομονή. Τα +20 πάντως είναι ολίγον υπερβολή. Από εκφυλιστικές ασθένεις πάντως μπορούμε να προφυλαχτούμε. Ψάξε για οξειδωτικό στρες και ελεύθερες ρίζες για να μην το αναπτύσω εδώ. Είναι τεράστιο θέμα αλλά καταστρεπτικό για τους ιστούς και συνεπώς την μακροβιότητά τους..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    παντως και η αρκουδα που μια χαρα σκιζει τα ζωα με τους κυνοδοντες της, οταν δεν εχει ερθει η εποχη του σολωμου, μια χαρα τα τρωει τα χορτα και τους καρπους.
    Εφοσον διαθετουμε τα ενζυμα να διασπασουμε το κρεας το οποιο εχει μεγαλη πυκνοτητα χημικης ενεργειας και εχουμε βρει το τροπο να θανατωνουμε τα μικροβια που τυχων εχει (φωτια κι ετσι) γιατι να μην το καταναλωνουμε;
    Ο ανθρωπος ειναι παμφαγο.-
    Ειτε απο αναγκη ειτε απο επιλογη

Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
    μεγαλη πυκνοτητα χημικης ενεργειας
    :hypnotize

Το κρέας μόνο για ενέργεια δεν χρησιμεύει πάντως...

Επομένως, για να βάλουμε μία σειρά (αν αυτό είναι δυνατόν όπως πήγε το topic ) ώστε και τα υπόλοιπα μέλη του forum οι οποίοι δεν είμαστε σχετικοί με το αντικείμενο (εγώ της Πληροφορικής είμαι....) να πάρουμε "τροφή για σκέψη"....

Τι θα έπρεπε να τρώει "ιδανικά" ένας άνθρωπος;

Αποκλειστικά και μόνο φυτά και καρπούς;
    Το γάλα και τα παράγωγα του, τα αυγά, το μέλι κλπ τα βγάζουμε έξω;
    Τα ψάρια;; Π.χ. οι Ιάπωνες, οι οποίοι έχουν τους υψηλότερους όρους ζωής παγκοσμίως (86 οι γυναίκες, 80 οι άντρες) καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ψαριών...

Επίσης, έχω την αίσθηση ότι ο μέσος όρος ζωής των ατόμων μιας περιοχής επηρεάζεται από πάρα πολλούς παράγοντες και απλά ένας από αυτούς είναι η διατροφή...

Σελίδα 13 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 389101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF