Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
....
Στο θέμα Τίγρης versus bmw έχουμε καταλήξει πως το δεύτερο είναι ένα σκαλοπάτι καλύτερο εκτός δρόμου.
Επειδή, όπως ειπώθηκε, στο χώμα πάνε όλα, το πόσο καλό είναι σε αυτόν τον τομέα είμαι υποχρεωμένος, να αφήσω εσένα σαν κάτοχο του, να το γνωρίζεις καλύτερα. Το κατά πόσο μπορείς να είσαι αντικειμενικός ή όχι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Δεν θέλω να βγούμε εκτός θέματος και κάποια πράγματα θα τα αφήσω ασχολίαστα. Το γεγονός όμως πως η σχεδίαση και των δύο μηχανών απέχει απ' το ιδανικό ενός οχήματος διπλής χρήσης δεν μου έχει βγει απ' το μυαλό όσο και αν τις κοίταξα, τις επεξεργάστηκα, τις καβάλησα.
Για να φτιάξεις ένα ον-οφφ, παίρνεις ένα οφφ και το κάνεις όσο πιο ον γίνεται. Το κάνεις να μπορεί να διανύσει αξιόλογα μια μεγάλη απόσταση προσπαθώντας να θυσιάσεις όσο το δυνατόν λιγότερα γίνεται απ' τον χαρακτήρα της μηχανής.
Ο άλλος τρόπος είναι να πάρεις ένα street μοντέλο (μπορείς και να το σχεδιάσεις απ' την αρχή αν θέλεις) και να το κάνεις να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται στο χώμα. Αναρτήσεις, προστατευτικά, ψιλό τιμόνι κτλ κτλ.
Και με τους δύο τρόπους on-off έχεις το οποίο στα χέρια έμπειρων αναβατών πάνε από γρήγορα έως πολύ γρήγορα και στο χώμα και στην άσφαλτο.
.....
Από τη στιγμή που αποδεχόμαστε ότι όντως μπορεί και πρέπει να υπάρχει αυτή η μπάσταρδη, γιαποειδής και νεοφονταμεταλιτέ έννοια του ON/off στις μηχανές, τότε οτιδήποτε αυτοαποκαλείται είτε με τα χαρακτηριστικά του είτε με τις αφίσες της εταιρίας του, είτε γιατι έτσι νομίζει ο χρήστης του, τότε όντως εντάσσεται εκεί.
Το αν ένα μηχανάκι είναι 37,2 / 40,4 / 15,63 ON και το αντίστοιχο σε OFF, για μένα είναι συζητήσεις για να χουμε να λέμε.
Αφού δεχόμαστε ότι καλώς κάνει και υπάρχει αυτή η κατηγορία τότε καλά κάνει ο οποιοσδήποτε και προσπαθεί με θεωρητικά 'επιχειρήματα' να αποδείξει ότι το ένα είναι καλύτερο στο χώμα ενώ ένα άλλο είναι καλύτερο στην άσφαλτο.
Προσωπικά για μένα (αν και θεωρώ ότι είμαι και εγώ ένα από αυτά τα θύματα της χρήσης τέτοιας μηχανής) τα χάλια τους τα μαύρα έχουν όλα τα μηχανάκια που και καλά πάνε να παντρέψουν κατηγορίες.
Στο τέλος δεν καταφέρνουν να κάνουν τίποτα ουσιαστικά καλά. Στη μετριότητα κινούνται παντού. Λίγο από αυτό, λίγο από το άλλο, πλατσούρισμα από πλατσούρισμα και λίγο παραπέρα.
4 σε 1 action ναπούμε
-Disinfects
-Cleans
-Sanitizes
-Deodorizes
Κτλ κτλ