Η εναλλακτική είναι η τοποθέτηση χιτωνίου.
Αυτήν την πατεντα δεν την ξέρω. Τι φτιάχνεις εκριβώς; Είναι αξιόπιστο;
Άν πάς στο μήνυμα #123 γίνεται λεπτομερής περιγραφή
Αρκετά αξιόπιστη, το έχω 2 χρόνια και είναι Ο.Κ.
Τελευταία τροποποίηση από gefr; 29/05/2014 στις 16:44.
Εκτιμώ η ιδέα του Γιώργου για όλη την κατασκευή ειναι εξαιρετική. Και αν σπάσει η Μανέτα για κάποιο λόγο ανοίγεις ίδιες τρύπες στην επόμενη κ βάζεις ξανα τα. Ρουλεμανακια
Ωραία φένεται η πατέντα με το καινουργιο χιτώνι οκαι πιστινάκι των 9mm.
Η απορία που προκείπτει είναι η εξής:
Απο την φυσική ξέρουμε ότι αν σε ένα υδραυλικό κύκλωμα -βλέπε τρόμπες συμπλέκτη- στην πάνω τρόμπα βάλουμε μικρότερο σε διάμετρο πιστονι θα ασκούμε λιγότερη πίεση (στην μανέτα πχ) για την ίδια δύναμ΄'η και αποτέλεσμα στο κάτω πιστόνι δηλαδή για την δύναμη των ελατηρίων του συμπλέκτη ΑΛΛΑ θα μειωθεί η δοιαδρομή του κάτω πιστονιού. Που συμένει ότι το κάτω πιστόνι θα βγαίνει πιο έξω και θα πατάει λιγότερο τα ελατήρια του συμπλέτη αρα πιθανόν να μην αρκέι η διαδρομή αυτή με αποτέλεσμα να μην αποσυμπλέκει σωστά.
Όσοι βάλατε πιστονάκι των 9 πάνω είναι σίγουρα πιο μαλακός ό συμπλέτης αλλά παίρνει σωστά τις ταχύτητες; αρκέι η μειωμένη διαδρομή του κάτω εμβόλου?
Απο το SD είναι πιο σκληρό γιατί μεγαλώνει η διατομή του πάνω εμβόλου αντίστοιχα. Όπως επίσης αυξάνετε και η διαδρομή που κάνει το κάτω έμβολο.
Αυτό το πρόβλημα που παρουσιάζετε μπορεί απλά να λύνετε παιρνοντας την μικρή διαφορά κάτω εμβόλου που προκέιπτει βιδώνοντας πιο μέσα το κόκκινο βιδάκι στην πάνω τρόμπα.
Αυτό το έχει δουλέψει κάνένας;;; http://www.ktmtwins.com/ktm-sigutech...slave-cylinder
έχει 3 λαστιχάκια κάτω απο ένα της εργοστασιακής. σίγουρα θα είναι πιο στεγανό αλλά δεν ξέρω μήπως έιναι λίγο πιο σκληρή η αίσθηση λόγω των αυξημένων στατικών κυρίως τριβών των επιπλέων 2 oring.
Τελευταία τροποποίηση από gefr; 06/06/2014 στις 13:51.
Ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις. Θα δούμε. Η έρευνα και η εξέλιξη δεν σταματούν ποτέ...
Ήρθε και εμένα η ώρα μου. Κάνω την βόλτα μου πεζός στο μοναστηράκι και ανεβάινω στο 950 να πάω σπίτι μου. βάζω μπρος παταω 1η με το που πάω να αφήσω τον συμπλέκτη σβήνει αμέσως. επανέλάβα άλλες δύο φορές και διαπιστώνω ότι δεν αποσυμπλέκει σωστά κοιτάω την κάτω τρόμπα και έιναι μούσκεμα .εχουν αδειάσει όλα τα υγρά. Με τους γνωστούς τρόπους καταφέρνω να βγω εθνική με τα τόσα φαναρια του κέντρου τις Αθήνας να με έχουν μουτζώσει και να με ποιάνουν όλα κόκκινο. Ευτηχώς το 950 έχει φοβερό σασμάν και μπορείς να αλλάξεις ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη πολύ μαλακα και όμορφα ούτε κρακ ουτε κρουκ. Πάτησα μονο καμια 20 μιζιες παραπάνω χαχαχαχα.
Λοιπόν οι λύσεις είναι δύο;;;;; Oberon και http://www.ktmtwins.com/ktm-sigutech...slave-cylinder
Τι γνώμη έχετε? Εχει δουλέψει κανείς καμία να μου πει εντυπώσεις?
Sigutech δαγκωτό, όχι από ktm twins όμως... Sigutech.de με εμβολο με 3 τσιμουχακια
Πως τον είδες τον συμπλέκτη μετα απο την αλλαγή; Τονιδιο μαλακός; Παρατηρησες κάτι;
Γιατί ολχι απο ktmtwins? απο οτι καταλαβα είναι ακριβώς το ιδιο.