Σελίδα 13 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 38910111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 238

Θέμα: Τρόμπα συμπλέκτη (πάνω) 990 Adv

Πιθανόν.

Η εναλλακτική είναι η τοποθέτηση χιτωνίου.

Μέλος Το avatar του/της AdvTraveller
    Αυτήν την πατεντα δεν την ξέρω. Τι φτιάχνεις εκριβώς; Είναι αξιόπιστο;

Άν πάς στο μήνυμα #123 γίνεται λεπτομερής περιγραφή
    Αρκετά αξιόπιστη, το έχω 2 χρόνια και είναι Ο.Κ.
    Τελευταία τροποποίηση από gefr; 29/05/2014 στις 16:44.

χωμα λασπη και κακο Το avatar του/της indianos950
    Εκτιμώ η ιδέα του Γιώργου για όλη την κατασκευή ειναι εξαιρετική. Και αν σπάσει η Μανέτα για κάποιο λόγο ανοίγεις ίδιες τρύπες στην επόμενη κ βάζεις ξανα τα. Ρουλεμανακια

Ωραία φένεται η πατέντα με το καινουργιο χιτώνι οκαι πιστινάκι των 9mm.

Η απορία που προκείπτει είναι η εξής:

Απο την φυσική ξέρουμε ότι αν σε ένα υδραυλικό κύκλωμα -βλέπε τρόμπες συμπλέκτη- στην πάνω τρόμπα βάλουμε μικρότερο σε διάμετρο πιστονι θα ασκούμε λιγότερη πίεση (στην μανέτα πχ) για την ίδια δύναμ΄'η και αποτέλεσμα στο κάτω πιστόνι δηλαδή για την δύναμη των ελατηρίων του συμπλέκτη ΑΛΛΑ θα μειωθεί η δοιαδρομή του κάτω πιστονιού. Που συμένει ότι το κάτω πιστόνι θα βγαίνει πιο έξω και θα πατάει λιγότερο τα ελατήρια του συμπλέτη αρα πιθανόν να μην αρκέι η διαδρομή αυτή με αποτέλεσμα να μην αποσυμπλέκει σωστά.

Όσοι βάλατε πιστονάκι των 9 πάνω είναι σίγουρα πιο μαλακός ό συμπλέτης αλλά παίρνει σωστά τις ταχύτητες; αρκέι η μειωμένη διαδρομή του κάτω εμβόλου?

Απο το SD είναι πιο σκληρό γιατί μεγαλώνει η διατομή του πάνω εμβόλου αντίστοιχα. Όπως επίσης αυξάνετε και η διαδρομή που κάνει το κάτω έμβολο.

Αυτό το πρόβλημα που παρουσιάζετε μπορεί απλά να λύνετε παιρνοντας την μικρή διαφορά κάτω εμβόλου που προκέιπτει βιδώνοντας πιο μέσα το κόκκινο βιδάκι στην πάνω τρόμπα.

Αυτό το έχει δουλέψει κάνένας;;; http://www.ktmtwins.com/ktm-sigutech...slave-cylinder

έχει 3 λαστιχάκια κάτω απο ένα της εργοστασιακής. σίγουρα θα είναι πιο στεγανό αλλά δεν ξέρω μήπως έιναι λίγο πιο σκληρή η αίσθηση λόγω των αυξημένων στατικών κυρίως τριβών των επιπλέων 2 oring.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AdvTraveller Προβολή μηνύματος
    Ωραία φένεται η πατέντα με το καινουργιο χιτώνι οκαι πιστινάκι των 9mm.

Η απορία που προκείπτει είναι η εξής:

Απο την φυσική ξέρουμε ότι αν σε ένα υδραυλικό κύκλωμα -βλέπε τρόμπες συμπλέκτη- στην πάνω τρόμπα βάλουμε μικρότερο σε διάμετρο πιστονι θα ασκούμε λιγότερη πίεση (στην μανέτα πχ) για την ίδια δύναμ΄'η και αποτέλεσμα στο κάτω πιστόνι δηλαδή για την δύναμη των ελατηρίων του συμπλέκτη ΑΛΛΑ θα μειωθεί η δοιαδρομή του κάτω πιστονιού. Που συμένει ότι το κάτω πιστόνι θα βγαίνει πιο έξω και θα πατάει λιγότερο τα ελατήρια του συμπλέτη αρα πιθανόν να μην αρκέι η διαδρομή αυτή με αποτέλεσμα να μην αποσυμπλέκει σωστά.
    Πολύ σωστή παρατήρηση. Τελευταία έχω την αίσθηση οτι το κιβώτιό μου σκλήρυνε και ο λόγος είναι αυτός της ελλειπούς αποσύμπλεξης. Ρύθμισα το κόκκινο βιδάκι και έχω βελτίωση. Πιθανό να το παραέκανα με τα 9.0χιλ. Υπάρχει και πιστονάκι στα 10.0χιλ αν θυμάμαι καλά.
    Τελευταία τροποποίηση από gefr; 06/06/2014 στις 13:51.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gefr Προβολή μηνύματος
    Πολύ σωστή παρατήρηση. Τελευταία έχω την αίσθηση οτι το κιβώτιό μου σκλήρηνε και ο λόγος είναι αυτός της ελλειπούς αποσύμπλεξης. Ρύθμισα το κόκκινο βιδάκι και έχω βελτίωση. Πιθανό να το παραέκανα με τα 9.0χιλ. Υπάρχει και πιστονάκι στα 10.0χιλ αν θυμάμαι καλά.
    Είναι όμως πιο μαλακός ετσι;

Είναι όνειρο. Πατιέται με τη σκέψη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gefr Προβολή μηνύματος
    Είναι όνειρο. Πατιέται με τη σκέψη.
    Αυτό πρέεπει να είναι τελειο στο χώμα μόλις ερθει η κουραση χαχαχα. Μπορει να μας πει κάποιος αν αποσυμπλεκει σωστά; Εστω με σφιγμενο αρκετά το κοκκινο βιδακι στην μανετα.

Ίσως το πιστονάκι των 9.5χιλ να είναι η χρυσή τομή

Ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις. Θα δούμε. Η έρευνα και η εξέλιξη δεν σταματούν ποτέ...

Ήρθε και εμένα η ώρα μου. Κάνω την βόλτα μου πεζός στο μοναστηράκι και ανεβάινω στο 950 να πάω σπίτι μου. βάζω μπρος παταω 1η με το που πάω να αφήσω τον συμπλέκτη σβήνει αμέσως. επανέλάβα άλλες δύο φορές και διαπιστώνω ότι δεν αποσυμπλέκει σωστά κοιτάω την κάτω τρόμπα και έιναι μούσκεμα .εχουν αδειάσει όλα τα υγρά. Με τους γνωστούς τρόπους καταφέρνω να βγω εθνική με τα τόσα φαναρια του κέντρου τις Αθήνας να με έχουν μουτζώσει και να με ποιάνουν όλα κόκκινο. Ευτηχώς το 950 έχει φοβερό σασμάν και μπορείς να αλλάξεις ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη πολύ μαλακα και όμορφα ούτε κρακ ουτε κρουκ. Πάτησα μονο καμια 20 μιζιες παραπάνω χαχαχαχα.

Λοιπόν οι λύσεις είναι δύο;;;;; Oberon και http://www.ktmtwins.com/ktm-sigutech...slave-cylinder

Τι γνώμη έχετε? Εχει δουλέψει κανείς καμία να μου πει εντυπώσεις?

One KTM to rule them all Το avatar του/της Ravendark
    Sigutech δαγκωτό, όχι από ktm twins όμως... Sigutech.de με εμβολο με 3 τσιμουχακια

Πως τον είδες τον συμπλέκτη μετα απο την αλλαγή; Τονιδιο μαλακός; Παρατηρησες κάτι;
    Γιατί ολχι απο ktmtwins? απο οτι καταλαβα είναι ακριβώς το ιδιο.

Σελίδα 13 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 38910111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. neos hartis se 990 adv efi
    από newdawnfades στο forum KTM
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2007, 11:35
  2. Pirelli Scorpion για 950/990 Adv 3 ΕΥΡΩ !
    από Nik0s στο forum KTM
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2007, 22:45
  3. 990 Adv
    από sas στο forum KTM
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2006, 19:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας