Περί βήχα: Εξαιρώντας τις αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να έχει κάποιος στα συστατικά του η.τ, είναι απόλυτα φυσιολογικός καθώς είναι ο τρόπος με τον οποίο τα πνευμόνια μας καθαρίζουν. Μετά από 20 χρόνια 1,5 πακέτου την ημέρα στο πρώτο μήνα με το η.τ είχα παραγωγικό βήχα, full καφετι φλεμα γεμάτο πίσσα, μιλάμε για κουβάδες
Περί σφίξιματος στα πνευμόνια: Κάποιες από τις 600ουσίες που προστίθενται στα τσιγάρα παίζουν το ρόλο των βρογχοδιασταλτικών, κόβεις το τσιγάρο και αντί να ανοίξουνε οι πνεύμονες, νιώθεις δυσφορία και θες να ξαναβάλεις το ρημάδι στο στόμα για να πάρεις ανάσα
![]()
Τι ανοησίες είναι αυτές?
Η διακοπή καπνίσματος βοηθά αρχικά στην υποχώρηση της ρηνίτιδας & της χρόνιας βροχήτιδας των καπνιστών. Η βελτίωση της κατάστασης των πνευμόνων γίνεται μακροχρόνια και μετά από αρκετούς μήνες ή και χρόνια θα μπορούσε κάποιος να πει για κάποιες σημαντικές βελτιώσεις. Οι πνεύμονες ούτε καθαρίζουν, ούτε ανοίγουνε, ούτε προκαλούν δυσφορία που σε οδηγεί ξανά στο τσιγάρο. Αρχικά βελτιώνεται η αναπνοή από την ρηνική περιοχή λόγω ανανέωσης κυττάρων ( βελτίωση της όσφρησης ), την αναπνευστική οδό και πολύ μα πάρα πολύ αργά βελτιώνεται και η κατάσταση των πνευμόνων.
Τελευταία τροποποίηση από costas_versys; 14/11/2014 στις 22:26.
εδω κανεις λαθος..ναι μεν Η βελτίωση της κατάστασης των πνευμόνων γίνεται μακροχρόνια και μετά από αρκετούς μήνες ή και χρόνια
και εχεις απολυτο δικιο σε αυτο!οτι βλαβες εχεις παθει δεν διορθωνονται..
αλλα αυτο που λεει ο holy diver ισχυει ο οργανισμος αρχιζει να αντιδρα περιεργα και τα πνευμονια αρχιζουν και βγαζουν ολα τα αχρηστα.
αυτο εχει σαν αποτελεσμα.ο βηχας και η δυσφορια να μεγαλωνουν συν πολλα νευροφυτικα συμπτωματα βεβαια..
πονοι στο στηθος.π.χ..αγχος-ευερεθιστοτητα
αλλα εξαρταται τον οργανισμο!αλλοι το εκοψαν ανετα μαχαιρι.![]()
εγω που το εκοψα(το κανονικο τσιγαρο)καποιον ελαφρυ βηχα ειχα μετα απο 4-5 μηνες και κρατησε για λιγες μερες.
απλα μετα σου μυριζει πολυ πολυ ασχημα το τσιγαρο,ακομα και στα ρουχα..
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Επέτρεψέ μου να έχω άποψη αφού ήμουν 28 χρόνια καπνιστής και το έκοψα μαχαίρι εδώ και 2 χρόνια χωρις υποκατάστατα, ηλ. τσιγάρα, επιθέματα κλπ. και γνωρίζω καλά τι συνέβη στο σώμα μου.
Ο οργανισμός μας αντιδρά άμεσα και για μερικά 24ωρα αρχικά στην διακοπή παροχής διοξειδίου του άνθρακα και της νικοτίνης στο αίμα, υποχωρούν οι ταχυπαλμίες και φυσικά υπάρχει μια ορμονική αντίδραση που επιρρεάζει τον μεταβολισμό και για αυτόν τον λόγο έρχονται αργότερα και τα πρόσθετα κιλά. Οι αντιδράσεις του οργανισμού είναι κατ' αρχήν χημικές λόγω άμεσης διακοπής των βλαπτικών επιδράσεων του καπνίσματος και συνήθως άμεσα αισθητές με κάποιες ζαλάδες, ένταση, εγρήγορση και φυσικά μια μεγάλη ψυχολογική πρόκληση που προκαλεί εκνευρισμό. Οι πνεύμονες δεν είναι σε θέση να αποβάλουν τίποτα ούτε ανοίγουν κυψέλες ούτε με τον βήχα βελτιώνεται κάτι. Σε δεύτερο στάδιο αλλά πολύ αργότερα χρονικά μπορεί να γίνει κάποια βελτίωση σε θέματα ευαισθησίας και να έχουμε καλύτερη αναπνοή, λιγότερα βλένη και φυσικά υποχωρεί ο βήχας, το άλγος κλπ
Για όποιον ενδιαφέρεται περισσότερο ευχαρίστως να τον παραπέμψω σε σχετικά βιβλία.
Τελευταία τροποποίηση από costas_versys; 14/11/2014 στις 23:40.
Επέτρεψε μου να γνωρίζω επίσης τι συμβαίνει στο δικό μου σώμα, εκτός αν από το πολύ το διάβασμα έχεις αποκτήσεις και τηλεπαθητικές ικανότητες και έχεις μπεις μέσα στο ανόητο μυαλό μου.
υ.γ1 Μονοξείδιο του άνθρακα. "Κάθεται" στην αιμοσφαιρίνη και την μυογλοβίνη και έτσι μειώνεται η παροχή οξυγόνου στους μυς, όργανα κτλ. με τις ανάλογες συνέπειες.
υ.γ2 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._in_cigarettes. Συγνώμη ανοησία έκανα πάλι. 599 είναι. Άλλες για γεύση, άλλες για γρηγορότερη και καλύτερη απορόφηση της νικοτίνης (πχ. με την αμμωνία κάνουν freebase την νικοτίνη), άλλες ως βρογχοδιασταλτικά για να παίρνεις καλύτερα το ντουμάνι μέσα σου βρε αδερφέ, χωρίς πολύ βήξιμο.
υ.γ3 Kροσσοί: Μέρος του μηχανισμού απομάκρυνσης στερεών ουσιών από τους πνέυμονες οι οποίοι (κροσσοί) παραλύουν και καταστρέφονται από το κάπνισμα αλλά αναγεννιούνται και αρχίζουν να επανέρχονται σε φυσιολογική λειτουργία μετά από τρεις μέρες διακοπής.
υ.γ4 Η πίσσα που εχει κολλήσει μετά από 20 χρόνια σίγουρα δεν έφυγε σε 1 μήνα. Η πρόσφατη πλέμπα έφυγε, εκτός αν υπνοβατώντας σνίφαρα σοκολάτες και smarties και γίναν τα φλέμματα μου χρώμα σκ@τουλί.
υ.γ5 Τώρα που είπα για σοκολάτες, μπορείς να μου εξηγήσεις τι ρόλο βαράει το κακάο ως πρόθετο στα τσιγάρα? Μήπως λόγω της θεοβρωμίνης που έχει βρογχοδιασταλτικές ιδιότητες και επίσης ανεβάζει την ανεκτικότητα του αναπνευστικού συστήματος στους ερεθισμούς (λιγότερο βήξιμο)?
υ.γ6 Το χω κόψει μαχαίρι καμιά 10αριά φορές.
υ.γ7 Θα μπορούσα να γράψω και άλλες ανοησίες όπως για τις TSNA (tobbaco spesific nitrosamines) και το ρόλο τους στον εθισμό του τσιγάρου αλλά βαριέμαι.
εγω το ειπα καθε οργανισμος αντιδρα!διαφορετικα..![]()
Τελικα να ηλεκτροτσιμπουκοθουμε;
Or not?
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Δεν ξερω αν καταλαβα καλα.................
Τον "μηχανικο"mod τον επιλεγουν η χρηστες που θελουν να χρησιμοποιουν αντιστασεις μικροτερες του 1ohm;
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις κανένα βιβλίο για την διακοπή καπνίσματος.
http://web-profile.com.ua/wp-content...op-smoking.pdf
Θα σου πρότεινα να κοψεις τελείως και μαχαίρι οτιδήποτε βάζεις στα πνευμόνια σου και να αφήσεις τις βλακείες με τα ηλ. τσιγάρα, τα τσιμπούκια, τα κλαρίνα και τα πάντα.
Αλλά αν είσαι αδύναμος θα βρεις χίλιες 2 δικαιολογίες για να συνεχίσεις.
Προς το παρόν λοιπόν, μάλλον το ηλ. κάπνισμα έχει μικρότερες επιπτώσεις από το κανονικό (κυρίως στο άλλο θέμα των παθητικών που μας τα έχουνε κάνει εντελώς τσουρέκια).
Και δε βρωμανε και τα ρούχα μας.
Πήγα απο το κατάστημα του Θάνου σήμερα και αναβαθμίστηκα ολίγον.Τον έπρηξα και στις δοκιμές τον άνθρωπο.Μεγάλη μπάλα ο ατμο/της τελικά και η μπαταρία παίδες.Πολύ νέος κόσμος μπροστά.
Φίου φίου φι φι φίου