Σελίδα 13 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 38910111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 234

Θέμα: Mεταλεία χρυσού στην Χαλκιδική...

Μέλος Το avatar του/της Flying Mythos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Viper4 Προβολή μηνύματος
    Είμαι Γεωλόγος με μεταπτυχιακό στην Γεωγραφία και Γεωπεριβάλλον ...................... Πρώτα ενημερωθείτε και μετά μιλήστε.
    Ειδικέ, έχω την εντύπωση ότι η εξόρυξη σήμερα δεν γίνεται επιφανειακά, ούτε έχει δημιουργηθεί αυτή η τεράστια λίμνη αποβλήτων, ούτε έχει υπεραντληθεί ο υδροφόρος για να μπορέσουν να πάνε πιο βαθιά. Γι αυτό και κάνεις τα μπανάκια σου εκεί κοντά. Επίσης έχω την εντύπωση ότι την εποχή του μεγ. Αλέκου δεν είχαν ακουστά το κυάνιο. Έχει δίκιο, αν η ελληνικός χρυσός αμολήσει καμιά λίμνη κυανίου στη θάλασσα και μετά τολμήσει να πάει στη σιέρα λεόνε να σκάψει για διαμάντια, τότε εκεί θα της κουνήσουν το δάκτυλο και θα της πουν ντροπή σου για ότι έκανες στην ελλάδα, δεν σε αφήνουμε ούτε βόθρο να ανοίξεις εδώ.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, την ευημερία που την βλέπεις, καθώς από ότι ξέρω το ελληνικό δημόσιο δεν θα κερδίσει τίποτα άμεσα. Άντε 1500 θέσεις εργασίας στα μεταλλεία και θα χάσει πολλαπλάσιες σε τουρισμό, γεωργία, αλιεία.

Επίσης αν είναι η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων να γίνει με τους ίδιους όρους όπως οι σκουριές, προτιμώ να μείνουν ανεκμετάλλευτα, ή να τα αντλούμε εμείς και να τα καίμε επιτόπου για το χάζι για να γουστάρουμε πρώτον και δεύτερον για να προσελκύσουμε τουρίστες στο αιγαίο με το σλόγκαν "burn your gas in greece".

Έχεις δίκιο ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Ακόμα χειρότερη είναι η γνώση όταν οδηγεί σε τέτοιες απόψεις, γιατί αν δεν είναι πληρωμένη τότε δεν ξέρω πως αλλιώς να τη χαρακτηρίσω/δικαιολογήσω.

Θα μου πεις ότι η εξόρυξη είναι αναγκαία γιατί χρειαζόμαστε σταυρουδάκια και ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάει για οικολογία αυτός που καίει λάστιχα στην είσοδο του χωριού του για να μην μπουν τα ματ. Θα σου πω ότι έχεις δίκιο, κέρδισες επάξια μια θέση στην εταιρεία εξόρυξης καθότι η ταύτιση απόψεων είναι εντυπωσιακή.

Ένας ημιμαθής με αδιόρθωτες μαθησιακές δυσκολίες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Χειροτερη της ημιμαθειας ειναι η αντληση πληροφοριων και γνωσεων απο κατευθυνομενες πηγες.

Ακομα χειροτερη ειναι η πιστη της γνωσης της απολυτης αληθειας.

Και μια άλλη επιστημονική άποψη...

Διαβάστε στη σελίδα 3 του συνημμένου αρχείου τις επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Δηλαδή για να καταλάβω, οι μελέτες που έχουν εκπονηθεί από πανεπιστήμια & ειδικούς επιστήμονες και οι οποίες καταδεικνύουν ότι θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή, είναι όλες κατευθυνόμενες / κατασκευασμένες και παπαρολογίες ημιμαθών;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Ναι

Ενω αυτες που ειναι απο αυτους που ξεπουλανε τα παντα στη χωρα και απο τους μηχανικους των εταιρειων που αγοραζουν "τζαμπα" ειναι οι εμπιστες και σιγουρες...... μονο στην ελλαδα αυτα ρε πστ μου......

Μου θυμιζει λιγο την φαση με τα καθρεφτακια και τις χαντρες στους ινδιανους......

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Περιβαλλοντικά μπορεί να μην υπάρξει ΚΑΘΟΛΟΥ σχεδόν επιβάρυνση του Περιβάλλοντος από τέτοιες διαδικασίες! Άλλωστε μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ξέρατε καν ότι υπήρχε εκμετάλλευση στην περιοχή. Μετά το πέρας όλων αυτών των εργασιών προβλέπονται από τις μελέτες, εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος, δενδροφυτεύσεις, πάρκα κλπ κλπ. Όλα αυτά δεν είναι ουτοπίες, αλλά πραγματικότητα σε πολλά μέρη του πλανήτη με βαρύτατες ρήτρες σε περίπτωση μη υλοποίησης. Άλλωστε καμία εταιρία δεν διακινδυνεύει να δημιουργήσει περιβαλλοντικά θέματα γιατί θα αποκλειστεί από άλλους διαγωνισμούς σε άλλα μέρη.
    Δέν θα σταθώ σε τίποτε άλλο παρα μόνο στο ότι αυτά που περιγράφεις μπορούν να συμβούν σε αρκετές χώρες του πλανήτη αλλά όχι στην Ελλάδα της συγκάληψης και της ατημωρησίας. Αν μπορούσαμε να εμπισθευτούμε τους θεσμούς θα ήμουν μαζί σου. Όσο για την τελευταία σου πρόταση, φαίνεται ότι σαν ειδικός δεν ενημερώθηκες για το τι έκανε η εν λόγω εταιρία στην Τουρκία (είμαι σίγουρος πως έχεις πηγές για να το ψάξεις). Φυσικά αυτό δεν εμπόδισε τους καρεκλοκένταυρους να πουλήσουν, χωρίς καν διαγωνισμό. Αλλά μάλλον αυτό εννοείς. Διασταύρωνε τις πληροφορίες σου πρίν μιλήσεις. Σαν επιστήμονας θα έπρεπε να το ξέρεις αυτό.

Αλλά ξέχασα, Ελλαδάρα, η χώρα που δεν έμαθε ποτέ τι σημαίνει "peer review"
    WHO RUNS THE SHOW

Νομιζω ειστε υπερβολικοι...ειπαμε οτι μολις τελειωσουν θα ξαναφυτεψουν...δεν ειδστε τι ωραιο ολυμπιακο παρκο ειναι το ΟΑΚΑ...πνιγμενο στο πρασινο...ειχανε πει μετα τους ολυμπιακους θα το κανουν δασος...απορω με τις αμφιβολιες σας...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από blackbusa Προβολή μηνύματος
    Νομιζω ειστε υπερβολικοι...ειπαμε οτι μολις τελειωσουν θα ξαναφυτεψουν...δεν ειδστε τι ωραιο ολυμπιακο παρκο ειναι το ΟΑΚΑ...πνιγμενο στο πρασινο...ειχανε πει μετα τους ολυμπιακους θα το κανουν δασος...απορω με τις αμφιβολιες σας...
    πως θα γινοντουσαν μετα οι κοντρες ρε φιλαρακ'??
    ουτε μια ειδικη της προκοπης δεν βγαινει αν το κανεις δασος...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Zid Προβολή μηνύματος
    Mε το μπαρδόν δλδ.. αλλα αυτά που μας γράφεις είναι σαν να διαβάζω δελτίο τύπου της εταιρείας...

Ούτε δουλεύω εκεί, ούτε έχω κάποιο συμφέρον από την εταιρία. Λίαν συντόμως μάλιστα μεταναστεύω δυστυχώς στην Γαλλία.
    Θα έπρεπε να είμαι αντίθετος με την εκμετάλλευση για να μην υπάρχει θέμα δηλαδή;
    Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή για να καταλάβω, οι μελέτες που έχουν εκπονηθεί από πανεπιστήμια & ειδικούς επιστήμονες και οι οποίες καταδεικνύουν ότι θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή, είναι όλες κατευθυνόμενες / κατασκευασμένες και παπαρολογίες ημιμαθών;

Κατά την άποψη μου είναι κατευθυνόμενες και βασισμένες σε εικασίες... Βάζουν αυτούς να σου πουν:
    Τα μέλη της επιτροπής είναι τα ακόλουθα (κατά αλφαβητική σειρά):
    Ζάγκας Θ. (Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος)
    Κατσιφαράκης Κ. (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
    Κρεστενίτης Ι. (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών),
    Μελάς Δ. (Τμήμα Φυσικής),
    Σαμαρά Κ. (Τμήμα Χημείας)
    Τσαλικίδης Ι. (Γεωπονική Σχολή),
    Χατζησπύρου Σπ. (Τμήμα Χημικών Μηχανικών)

Που είναι οι Γεωλόγοι; τα κατεξοχήν σχετικά άτομα. Οι γεωπόνοι και οι δασολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί που κολλάνε;
    Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Shiatman Προβολή μηνύματος
    Δέν θα σταθώ σε τίποτε άλλο παρα μόνο στο ότι αυτά που περιγράφεις μπορούν να συμβούν σε αρκετές χώρες του πλανήτη αλλά όχι στην Ελλάδα της συγκάληψης και της ατημωρησίας. Αν μπορούσαμε να εμπισθευτούμε τους θεσμούς θα ήμουν μαζί σου. Όσο για την τελευταία σου πρόταση, φαίνεται ότι σαν ειδικός δεν ενημερώθηκες για το τι έκανε η εν λόγω εταιρία στην Τουρκία (είμαι σίγουρος πως έχεις πηγές για να το ψάξεις). Φυσικά αυτό δεν εμπόδισε τους καρεκλοκένταυρους να πουλήσουν, χωρίς καν διαγωνισμό. Αλλά μάλλον αυτό εννοείς. Διασταύρωνε τις πληροφορίες σου πρίν μιλήσεις. Σαν επιστήμονας θα έπρεπε να το ξέρεις αυτό.

Αλλά ξέχασα, Ελλαδάρα, η χώρα που δεν έμαθε ποτέ τι σημαίνει "peer review"
    Μιλάς για χώρες μη ευρωπαϊκές χωρίς νομοθεσίες κλπ. Αν κάποια εταιρία κάνει κάποια καταστροφή σε ευρωπαϊκό έδαφος μπαίνει σε μαύρη λίστα και παίρνει τον πούλο. Όπως και να έχει, τόσα χρόνια είναι εδώ και πρόβλημα δεν υπήρξε. Γιατί να υπάρξει τώρα;

Μέχρι σήμερα έκαναν υπόγεια εκμετάλλευση και δεν υπήρχε το θέμα κοπής δέντρων. Όλα τα υπόλοιπα θέματα όμως περί διαδικασίας και χημικών όμως υπήρχαν και παρόλα αυτά βλέπεις ότι δεν υπήρξε μόλυνση. Ένας λόγος παραπάνω που τώρα δεν μιλάνε για εκμετάλλευση με κυάνιο (όπως διαδίδεται από πολλούς και τρομάζει ο κόσμος), έστω και αν αν γίνει σωστά και με κυάνιο δεν υπάρχει θέμα. Παρόλα αυτά μιλάνε για flash smelting με ΚΛΕΙΣΤΌ κύκλωμα. Με απλά λόγια για να σου δώσω να καταλάβεις είναι πως είναι ένας μεγάλος φούρνος μέσα στον οποίο βάζουν τα πετρώματα που εξορίσουν μέσα στα οποία υπάρχει ο χρυσός, ο χαλκός κλπ. Με την κατάλληλη διαδικασία όλο αυτό το πράγμα λιώνει και δείχνει σαν υγρό τον χρυσό, τον χαλκό κλπ και σαν αέρια κάποια άκρως τοξικά. Το θέμα είναι πως αυτά τα τοξικά δεν διαφεύγουν στο περιβάλλον, αλλά καθώς το κύκλωμα είναι ΚΛΕΙΣΤΟ μαζεύονται, διοχετεύονται σε νερό (ή άλλα διαλύματα και παράγεται μετά από κατάλληλη διεργασία και κατεργασία μια ας το πούμε ανενεργή λάσπη. Μιλάμε για άκρως περιβαλλοντική διαδικασία.
    Σε άλλες περιοχές του κόσμου (που οι νομοθεσίες είναι ανύπαρκτες) και χρησιμοποιούν πάλι flash smelting δεν έχουν κλειστό κύκλωμα αλλά ανοικτό, από το οποίο διαφεύγουν τα αέρια και τότε ΝΑΙ έχουμε μόλυνση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο. Άρα θέμα μόλυνσης υδροφόρου κλπ δεν υπάρχει.
    Θέμα υπάρχει στην επιφανειακή κοπή των δέντρων και σκάψιμου. Αυτό είναι όπως είναι πχ τα νταμάρια για μάρμαρο αν έχει τύχει να δεις ποτέ. Παλιότερα όταν τελείωναν την εκμετάλλευση τα άφηναν και έφευγαν. Εδώ και αρκετά χρόνια όμως (και έχω δει αρκετές τέτοιες περιπτώσεις) μετά το πέρας των εργασιών ξαναγίνεται από πάνω τεράστια δενδροφύτευση, πάρκα κλπ. Μιλάμε για πολύ όμορφα και μελετημένα πράγματα που η εκάστοτε εταιρία έχει υποχρέωση να τα φροντίζει για αρκετά χρόνια και που ελέγχονται από φορείς κλπ. Ναι, θα αλλάξει η μορφολογία του εδάφους, αλλά θα υπάρξει πάλι δάσος εκεί και μηδέν μόλυνση.
    Στο εξωτερικό πχ πάνω από ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ κάνουν τέτοια πράγματα με δενδροφυτεύσεις, παιδικά πάρκα, σχολεία κλπ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Σοβαρά τώρα ρε παιδιά εφόσον στην Ελλάδα δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε κατασκευάσουμε εξορύξουμε απολύτως τίποτα απ ότι καταλαβαίνω μιάς είμαστε διεφθαρμένος λαός και άσχετοι τότε τι καθόμαστε και φωνάζουμε για τα 580 και τις μειώσεις και τους φόρους εφόσον και αυτά απ ότι φαίνεται χαριστικά μας τα δίνουνε?,

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Δεν νομίζω να είναι κανείς αντίθετος με την εκμετάλευση των πόρων μας. Το πρόβλημα είναι να αποδείξουν οι κρατικοί φορείς και οι Μπόμπολες ότι δεν είναι ελέφαντες. Μόνο και μόνο το οικονομικό μέρος της υπόθεσης να δείς, βρομάει από το κεφάλι το ψάρι. Το θέμα είναι να έχει συμφέρον ο ελληνικός λαός από αυτές τις ενέργειες. Α και έχουμε πήξει από Ευρωπαϊκές νομοθεσίες που δεν τηρήθηκαν ποτε και ακόμη πληρώνουμε πρόστιμα, ειδικά για χωματερές και απόβλητα, οπότε μη μου λέτε τι θα μπορούσε να γίνει.... αυτά τα έχουμε δεί κι εμείς. Ας μπεί πρώτα μια στοιχειώδης τάξη και μετά κοιτάμε τα μεγαλεπίβολα και και τα σπουδαία.

Πήρε το κράτος ψίχουλα και πιαστο αυγό και κούρευτο....
    Και ακόμα θυμάμαι κάτι Νορβηγούς που πρότειναν να ψάξουν τζάμπα για πετρέλαια και αν έβρισκαν η συμφωνία είχε πολύ ευνοϊκούς όρους για το κράτος. Ούτε που τους έδωσαν σημασία. Βλέπεις δεν ήρθαν μέσω Έλληνα τσάτσου. Αυτά και καλά ξεμπερδέματα.
    Τελευταία τροποποίηση από Shiatman; 12/03/2013 στις 14:30.
    WHO RUNS THE SHOW

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Shiatman Προβολή μηνύματος
    Δεν νομίζω να είναι κανείς αντίθετος με την εκμετάλευση των πόρων μας.
    Μην φιλάς και σταυρό...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Κατά την άποψη μου είναι κατευθυνόμενες και βασισμένες σε εικασίες... Βάζουν αυτούς να σου πουν:
    Τα μέλη της επιτροπής είναι τα ακόλουθα (κατά αλφαβητική σειρά):
    Ζάγκας Θ. (Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος)
    Κατσιφαράκης Κ. (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
    Κρεστενίτης Ι. (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών),
    Μελάς Δ. (Τμήμα Φυσικής),
    Σαμαρά Κ. (Τμήμα Χημείας)
    Τσαλικίδης Ι. (Γεωπονική Σχολή),
    Χατζησπύρου Σπ. (Τμήμα Χημικών Μηχανικών)

Που είναι οι Γεωλόγοι; τα κατεξοχήν σχετικά άτομα. Οι γεωπόνοι και οι δασολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί που κολλάνε;
    Οι γεωλόγοι θα μας πουν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή; Ο δασολόγος και ο γεωπόνος θα σου πουν για τις επιπτώσεις! Ποιος άλλος; Και αφού πιστεύεις ότι είναι κατευθυνόμενες οι μελέτες και βασίζονται σε εικασίες, γιατί δεν έχει βγει η ελ ντοράντο και ο μπόμπολας να αρχίσουν τις μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση; Εδώ προσλαμβάνουν αστυνομικούς και τους χρησιμοποιούν για ιδιωτική φρουρά, πιστεύεις ότι δεν έχουν τα μέσα να κινήσουν εισαγγελίες και δικαστικούς;

Σελίδα 13 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 38910111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Camping στην Χαλκιδική
    από manhunter στο forum Προορισμοί
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 16/06/2009, 15:04
  2. Συναντηση Βορειων Vstrom!! Στην χαλκιδικη!
    από Vezouvios στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 03/09/2007, 12:10
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 25/06/2007, 10:19
  4. διοδια στην χαλκιδικη
    από zolotas στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 05/01/2006, 17:23
  5. Πόσα ταξί κυκλοφορούν στην Αθήνα ?
    από tifozif1 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 10