Ειδικέ, έχω την εντύπωση ότι η εξόρυξη σήμερα δεν γίνεται επιφανειακά, ούτε έχει δημιουργηθεί αυτή η τεράστια λίμνη αποβλήτων, ούτε έχει υπεραντληθεί ο υδροφόρος για να μπορέσουν να πάνε πιο βαθιά. Γι αυτό και κάνεις τα μπανάκια σου εκεί κοντά. Επίσης έχω την εντύπωση ότι την εποχή του μεγ. Αλέκου δεν είχαν ακουστά το κυάνιο. Έχει δίκιο, αν η ελληνικός χρυσός αμολήσει καμιά λίμνη κυανίου στη θάλασσα και μετά τολμήσει να πάει στη σιέρα λεόνε να σκάψει για διαμάντια, τότε εκεί θα της κουνήσουν το δάκτυλο και θα της πουν ντροπή σου για ότι έκανες στην ελλάδα, δεν σε αφήνουμε ούτε βόθρο να ανοίξεις εδώ.
Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, την ευημερία που την βλέπεις, καθώς από ότι ξέρω το ελληνικό δημόσιο δεν θα κερδίσει τίποτα άμεσα. Άντε 1500 θέσεις εργασίας στα μεταλλεία και θα χάσει πολλαπλάσιες σε τουρισμό, γεωργία, αλιεία.
Επίσης αν είναι η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων να γίνει με τους ίδιους όρους όπως οι σκουριές, προτιμώ να μείνουν ανεκμετάλλευτα, ή να τα αντλούμε εμείς και να τα καίμε επιτόπου για το χάζι για να γουστάρουμε πρώτον και δεύτερον για να προσελκύσουμε τουρίστες στο αιγαίο με το σλόγκαν "burn your gas in greece".
Έχεις δίκιο ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Ακόμα χειρότερη είναι η γνώση όταν οδηγεί σε τέτοιες απόψεις, γιατί αν δεν είναι πληρωμένη τότε δεν ξέρω πως αλλιώς να τη χαρακτηρίσω/δικαιολογήσω.
Θα μου πεις ότι η εξόρυξη είναι αναγκαία γιατί χρειαζόμαστε σταυρουδάκια και ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάει για οικολογία αυτός που καίει λάστιχα στην είσοδο του χωριού του για να μην μπουν τα ματ. Θα σου πω ότι έχεις δίκιο, κέρδισες επάξια μια θέση στην εταιρεία εξόρυξης καθότι η ταύτιση απόψεων είναι εντυπωσιακή.
Ένας ημιμαθής με αδιόρθωτες μαθησιακές δυσκολίες.