it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
Εννοώ πως ενώ ο Pedrosa είχε την ευχέρεια να επιλέξει γραμμή του τύπου «Ανοιχτή είσοδος - βαθύ apex - γρήγορη έξοδος» που είναι το ιδανικό μιας και δεν υπήρχε κανένας πίσω του, ο Lorenzo δεν είχε αυτή την πολυτέλεια.
Έπρεπε να επιλέξει γραμμή του τύπου «Κλειστή είσοδος - νωρίτερο apex - μέτρια έξοδος» για να κόψει τη φόρα του Marquez, κάτι που έκανε τέλεια για όλο τον υπόλοιπο αγώνα.
Φυσικά και αν δεν έπεφτε επάνω του ο Marquez θα έμενε στην αγωνιστική γραμμή, έχεις απόλυτο δίκιο.
Για το αν ο Marquez θα πήγαινε ευθεία έως την άσπρη δεν είμαι σίγουρος, αλλά ας το δεχτώ χάριν της συζήτησης. Το θέμα είναι πως δεν έχει σημασία. Από τη στιγμή που αφήνεις χώρο, πρέπει να περιμένεις την προσπάθεια για προσπέραση.
Ο Lorenzo (που ξέρεις πως είναι η συμπάθειά μου) στη συγκεκριμένη φάση είναι φανερά αφηρημένος (απίστευτο γι αυτόν!). Όχι μόνο αφήνει χώρο, αλλά δεν προσέχει καν πως ο Marquez χώνεται από μέσα, γι αυτό και δεν σηκώνει καν το μηχανάκι μέχρι τη σύγκρουση, χαμπάρι δεν έχει πάρει.
Και πιθανώς γι αυτό ευθύνεται και η ομάδα, που για 2 συνεχόμενους γύρους του δείχνει ταμπέλα Marquez +0.3 ενώ αυτό ίσχυε μόνο στο τελευταίο split.
Τώρα, αν το θέμα είναι πως ο Marquez πέρασε άτσαλα, πιθανώς αυτό να είναι σωστό. Πιθανώς ο Stoner ή ο Rossi να πέρναγαν πιο «ευγενικά» (αν και ούτε ο Rossi δεν φημίζεται για την ευγένεια στα προσπεράσματα), ή και να είχαν παρατήσει την προσπάθεια αν έβλεπαν πως δεν βγαίνει ακριβώς όπως «θα έπρεπε».
Είμαι σίγουρος όμως πως και οι δύο θα βούταγαν.
Και ο Lorenzo θα βούταγε αν ήταν κρίσιμο σημείο για το πρωτάθλημα και δεν τον εξυπηρετούσε να μείνει πίσω.
Τελευταία τροποποίηση από fkol k4; 07/05/2013 στις 12:44. Αιτία: οφείλεται → ευθύνεται
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
υπο αυτή τη ερμηνεία το δέχομαι και το ασπάζομαι και εγω
εγω με αυτα που γελάω πραγματικά είναι τα:
..."έτσι ρε μάγκα ...... μάμησες πάλι..... ουαου.... ψψψψψψψ....... τι κοχόνες είναι αυτές ρε δικέ μου ..... είσαι προέκταση μου λέμε.... αυτό είναι πραγματικοί αγώνες....
κοινο σε gladiators μάχη και έτσι .... μια εξαρθρωση δικιά τους δεν έβλαψε ποτε κανέναν απο εμάς ....
αυτό όμως που θα θελα πραγματικά είναι εκεί που τη πήρε την εσωτερική να τον δω να κάνει προσπάθεια να στρίψει και το μηχανάκι του .... και όχι να ξέρει οτι αυτό που έκανε δε του βγαίνει οπότε να κοιτάει πως θα γλυτώσει. έτσι περνάω και εγώ .... σιγά το δύσκολο...
Φαντάζομαι εννοείς τον Marquez αντί για Pedroza και συνεχίζω. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει. Η γραμμή του Lorenzo ήταν αυτή που θα του επέτρεπε γρήγορη έξοδο.
Συμφωνώ, δεν σηκώνει κουβέντα.Από τη στιγμή που αφήνεις χώρο, πρέπει να περιμένεις την προσπάθεια για προσπέραση.
Εγώ έχω μια άλλη θεωρία. Δεν πήρε χαμπάρι στην αρχή, μετά πήρε και παραπήρε χαμπάρι και μόλις κατάλαβε ότι τον ήπιε συνέχισε ξέροντας πως θα επέλθει σύγκρουση μεν, θα έχει μια καλή δικαιολογία για ότι αυτό συνεπάγετΟ δε. Θεωρία...(Ο Lorenzo) δεν σηκώνει καν το μηχανάκι μέχρι τη σύγκρουση, χαμπάρι δεν έχει πάρει
Εννοώ τον Pedrosa 2.5 δευτερόλεπτα πριν.
Συγκρίνω δηλαδή την πορεία που είχαν μέσα στην ίδια στροφή κατά τον ίδιο γύρο, αλλά υπό πολύ διαφορετικές συνθήκες ο καθένας.
Η πορεία αυτή ήταν ίδια, ενώ δεν θα έπρεπε.
Βρε το ίδιο λέμε..
Η γραμμή του Lorenzo ήταν αυτή που θα του επέτρεπε γρήγορη έξοδο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα έπρεπε να τον νοιάζει να έχει γρήγορη έξοδο, αλλά να έχει ο Marquez ακόμα πιο αργή είσοδο.
Χαλάς δηλαδή λίγο τη δική σου στροφή για να χαλάσεις λίγο παραπάνω τη στροφή για τον πίσω. Δες τι έκανε στην Nieto (την ανοιχτή δεξιά) όλο τον αγώνα πιο πριν. Του μικρού πρέπει να του είχε βγάλει την ψυχή.
Αντίθετα, ο πίσω επιδιώκει να μπει πιο γρήγορα στη στροφή ξέροντας πως τελικά θα χάσει χρόνο, ελπίζοντας όμως πως όταν θα χρειαστεί να κόψει θα είναι ήδη μπροστά από τον αντίπαλο οπότε θα κόψει αναγκαστικά και εκείνος.
Αυτό που λέμε «ιδανική γραμμή» είναι για τα χρονομετρημένα, όχι για τον αγώνα.
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
@fkol k4: +1000![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Σύμφωνα με χρήστη του youtube, οι δηλώσεις έχουν ως εξής:
the first one says: Today was me, another day other, however, I think he could have been more fair, but that's what races are like, I believe.
Lorenzo says: Oliver overtook me, and we've arrived side by side in the last curve. I went for the inside, he outside, he touched me and he's fallen. I'm sorry for him but that's what races are like.
Ο Lore βγάζει τρελό γέλιο![]()
fkol sorry φιλέ διάβασα επιπόλαια και
δεν κατάλαβα
Θέλω να ζήσω στ’ αλήθεια
Έστω μια φορά
Να ταξιδέψω στ’ αλήθεια
Έστω μια φορά να δω στα μάτια την τίγρη
Που όλο με κοιτά
Μεσ’ απ’ τα φώτα αυτής της πόλης
Που σκοτώνει για λεφτά
Που με σκοτώνει από αγάπη
Όπως με σφίγγει όταν ξυπνά
Κι ύστερα κλαίει μ’ αγκαλιάζει και μου λέει
Πάρε με μαζί σου
Scripta manent, να το θυμάστε αυτό γιατί εκτίθεστε καμιά φορά...Διαβάζω από μερικούς ύμνους για το Marquez όταν πρίν ένα χρόνο μίλαγαν για παρασκήνιο για να μην τιμωρηθεί, thumbs down για την εμπλοκή του σε ατυχήματα, αρνητικά σχόλια για το στύλ οδήγησής του κτλ...