Αυτά δεν είναι ταξίδι, αυτά είναι βόλτα
προσωπικα γυμνο μηχανακι εχω οδηγησει μονο το suzuki gsr και για καμια 4-5 χιλιομετρα μεσα στην πολη οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη για τα γυμνα, δεν τα γνωριζω, μπορω να πω ομως πως με το δικο μου gsxr 750 εχω κανει μερικα ταξιδακια κοντινα της ταξης των 110-120 χιλιομετρων και στο τελος κατεβηκα με ψηλοπιασιματακια απο δω και απο κει, απ την αλλη ομως απ τη στιγμη που κρυβεσαι πισω απ το fairing μπορεις να πας με οσα γουσταρεις γιατι δεν καταλαβαινεις καθολου την ταχυτητα, οταν την πρωτοπηρα βαρεσα σε δρομο ανοιχτο και σε ευθεια που δεν τελειωνε 260-270 για να τη δοκιμασω και δεν μ εβρισκε αερας πουθενα, με τα γυμνα μπορεις να πας τοσο για οσα πανε αλλα για ποση ωρα?
Γεια σου Αντάρτη, ωραίο nick.
Για δικάβαλο δεν ξέρω, η γυναίκα μου δεν ανεβαίνει στο Hornet 900, ανεβαίνει μονο στο παλιό μου BMW και παμε χαλαρά.
Με το Hornet εχω κανει καμποσα ταξίδια. Δεν παω 200+ απλά γιατί δεν γίνεται να τα κρατήσεις για πολύ ούτε με τζαμάκι αλλά με 180 πάω σταθερά συνέχεια.
Οταν λέω ταξίδια εννοώ Αθήνα Θεσ/νίκη, Σερρες, Καστοριά.
Ο σβέρκος στην αρχή θα ζορίζεται αλλά σιγα σιγά το συνηθίζεις και μπορείς να κρατάς περισσότερα χλμ για περισσότεηρ ώρα.
Φοράω Arai με ωτοασπίδες υποχρεωτικά ειδικά με το RX7, κανει υπερβολικό θόρυβο αλλά εχει πολύ καλή αεροδυναμική. Μπορείς να γυρίσεις και το κεφάλι με 180 χωρίς ζόρι.
Από φόρτωμα εφ όσον είμαι μονος βαζω το κατω κομμάτι ενός μαγνητικου tank bag oxford στο τεπόζιτο με τα είδη αμεσης αναγκης, και τα υπόλοιπα τα δένω στην θεση του συνοδηγού.
Το tank bag τωρα παλιωσε και μάλλον απομαγνητίστηκε καπως και μετα τα 200 αρχίζει και πετάει κι ας είναι καλα δεμένο στο κούτελο.
Αυτα απο μένα.![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Καπως ετσι, οπως τα λεει ο sapila racing.
Στο δικο μου μπορω και βαζω και ψηλο tang bag που βοηθαει πολυ καθως μειωνει την πιεση του αερα στο στηθος.
Στα + του γυμνου για τον συνεπιβατη, ειναι οτι βρισκεται κοντα στον οδηγο (που τρωει τον αερα) και δεν βολιδερνει μονη στον πανω οροφο με τον οδηγο στο υπογειο οπως στα SS.
Ταξιδι με 200αρες κανεις μεχρι να ηρεμησεις, μιας και περισσοτερο ξεκ@βλωμα ειναι, παρα ταχυτητα ταξιδιου.
Με καλα κρανη δεν ειναι δυσκολο να βγει και μεγαλη αποσταση, αλλα υπ'οψη οτι σε αυτα τα χλμ 200-220 ουσιαστικα κρατιεσαι απ το τιμονι και δεν μπορεις να χαλαρωσεις το σφιξιμο καθολου, κατι που το καταλαβαινεις αμεσως αν κοψεις στα 170-180.
Εκτος αυτου η καταναλωση ξεφευγει σε αντε γεια επιπεδα...και καταλαβαινεις το ματαιο οταν στο βενζιναδικο βλεπεις να σε περνανε τα V-Strom που προσπερασες με +100 πολυ νωριτερα.![]()
Να πω κι εγώ την εμπειρία μου για ταξίδι, μετά το sapila και το byron...
Με το CB κάνω συνήθως το ετήσιο ταξίδι φορτωμένος και δικάβαλος της τάξεως των 1300-1500 χιλ. αλε ρετουρ (φορτωμένος = 2Χ30 λίτρα σαμάρια + τανκμπαγκ + 46λίτρα topcase) και μπορεί να κάνω και πιο σύντομες εξορμήσεις των 800χιλ. συχνά μονοκάβαλος και χωρίς top case. Πάντα φοράω μάσκα στο στρογγυλοφάναρο, ενώ έχω κάνει ταξίδι με την ίδια αλλά και με άλλη μηχανή χωρίς μάσκα. Η διαφορά στην ίδια μηχανή είναι τεράστια καθώς "χωρίς" με το ζόρι κρατιέμαι στα 140-150 ενώ με μάσκα ταξιδεύω με 180 άνετα (αν δεν έχω παρενοχλήσεις από συνεπιβάτη). Είναι πολύ οικονομικά να ταξιδεύω στα 140-150 αλλά και με 180 δεν είναι απαγορευτικά. Το απαγορευτικό είναι από εκεί και πάνω.
Το φόρτωμα είναι πολύ εύκολο καθώς έχω βρει τον τρόπο να τοποθετώ τα σαμάρια χωρίς να ενοχλούν τις εξατμίσεις, και τα σταθεροποιώ με ελαστικούς ιμάντες χωρίς να κουνιούνται καθόλου μέσα-έξω, σε ότι ταχύτητα κι αν ταξιδεύω. Φορτωμένος με όλα αυτά, εν στάσει αισθάνομαι τη διαφορά του έξτρα βάρους αλλά μόλις ξεκινήσω δεν καταλαβαίνω τίποτα. Φυσικά στο ταξίδι οπωσδήποτε με ωτοασπίδες εγώ (με Arai viperGT) ενώ η συνοδηγός με shoei raid2 δεν χρειάζεται. Αν ταξιδέψω χωρίς ωτασπίδες σε ταχύτητα από 140+ για ώρες, δεν θα ακούω τίποτα μετά.
Για να πάρεις naked, εν ολίγοις φίλε Αντάρτη, δεν χρειάζεται περισσότερο γυμναστήριο από ότι ήδη έχεις πάει, αρκεί να αφιερώσεις κάποιον από το χρόνο σου για να "ρυθμίσεις" τη μηχανή και τον εξοπλισμό σου/της (κράνος, μάσκα/ζελατίνα, εξοπλισμός φορτώματος) για τις διαδρομές και τις ταχύτητες που θέλεις. Ανάλογα με τη μηχανή θα συμβιβαστείς και σε κάποια πράγματα αλλά όλα πιστεύω σε λογικό επίπεδο, αν δεν κάνεις φοβερά λάθος επιλογή μηχανής.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957