Σε λογικά πλαίσια devil's, σε λογικά πλαίσια. Δεν είμαι εδώ για να γράψω τον κανονισμό για τα motoGp.![]()
Μα γιατί να σου πει τι θεωρεί λογικό, για να τον προσβάλλεις κι αυτόν;
Εγώ σου έγραψα την άποψή μου και απάντησες πως θέλω άρτους και θεάματα.
Μια light εκδοχή δηλαδή του «καλά, εσύ θες να βλέπεις να σκοτώνεται κόσμος για να το φχαριστιέσαι».
Και μην απαντήσεις «δεν το εννοούσα έτσι». Η φράση «άρτος και θεάματα» αναφέρεται καθαρά στο Κολοσσαίο της αρχαίας Ρώμης που σκοτώνονταν κόσμος και οι Ρωμαίοι ζητοκραύγαζαν, οπότε αφού ξέρεις τη φράση ξέρεις και τι σημαίνει.
Ξέρεις, δεν έχουν όλοι όρεξη να μπαίνουν στο φόρουμ για να τους προσβάλλει κάποιος απλά επειδή διαφωνούν...
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
θέλω να βλέπω μάχες σώμα με σώμα και τσαμπουκάδες μέχρι ενός ,πολύ λεπτού είναι η αλήθεια, ορίου..αν κάποιος το ξεπερνάει επανειλημμένα κι άγαρμπα τότε μπίιιιιιιιιιιιπ..
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
να σε πω άμα βγει ένας στις Σερρες από τα πιτς όπως βγήκε ο Μάρκεζ και σκάσεις πάνω του όπως ο Λορέ...
Τον γ... ή δεν το γ... επιτόπου?
Μπέσα τώρα.
(γιατί εγώ θα του είχα χώσει το μεκανάκι στο γκ.... και θυμάμαι και τον Ολ***ο σε ανάλογο περιστατικό να τον κρατάνε 3... )
![]()
ανανήψαντας
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
για πες μου ξανα που προσεβαλα και ποιον...
γιατι το "αρτο και θεαματα" το εγραψα κανοντας παραθεση τον tony_l, εσενα σου εγραψα αλλα πραγματα, που αγνοησες (διοτι δεν ειδα καποια απαντηση)...
και ναι, εννοειται οτι ετσι ακριβως το εννοουσα...οτι αν δεν δει ο κοσμος αλληλοπροσπερασεις στο οριο και τζατζαρισματα και ακομη καλυτερα (χειροτερα) πτωσεις, ξενερωνει...
αν και εσυ λοιπον ασπαζεσαι αυτη την αποψη, εγω δεν φταιω...
επισης το οτι εσυ εχεις αυτη την αποψη και εγω μια αλλη, δεν σημαινει οτι σε προσβαλλω...
τι δεν καταλαβαινεις?
Δεν ξέρω αν προσβάλλεις κάποιον.
Εμένα όχι, μιας και δεν σε ξέρω προσωπικά. Για να με προσβάλει κάποιος θα πρέπει να τον ξέρω προσωπικά και να εκτιμώ τις απόψεις του μέσω προσωπικής επαφής. Στο ίντερνετ ο καθένας (κι εγώ μέσα) δηλώνει ό,τι γουστάρει.
Είναι ενοχλητικό όμως να χρησιμοποιείς υποτιμητικές φράσεις με σκοπό να «βγεις νικητής» σε μια συζήτηση.
Όταν κάνεις μια συζήτηση διαφωνώντας, το αναμενόμενο αν δεν υπάρξει σύγκλιση είναι το εξής σκηνικό:Αυτό είναι μια υγιής διαφωνία. Δεν πείσαμε ο ένας τον άλλο, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να συζητήσουμε.Α: → μπλα μπλα...
Β: → Όχι, μπλε μπλε..
Α: → Επιμένω μπλα μπλα, γιατί μπλα μπλα...
Β: → Όχι, γιατί μπλε μπλε...
Α: → Οκ, έχε τη γνώμη σου, αλλά επιμένω στη γνώμη μου.
Β· → Ό,τι πεις, αλλά έχω δίκιο...
Το παρακάτω:δεν είναι υγιής διαφωνία. Είναι μια προσπάθεια να διώξεις από την κουβέντα κάποιον που διαφωνεί, ώστε να φανεί πως «κέρδισες».Α: → μπλα μπλα...
Β: → Όχι, μπλε μπλε..
Α: → Επιμένω μπλα μπλα, γιατί μπλα μπλα...
Β: → Ε, τότε είσαι <βάλε ό,τι θέλεις εδώ>...
Βασικά, αυτό πετυχαίνει συνήθως, δηλαδή την «μάχη» όντως την κερδίζεις, μιας και πιθανότατα ο Α δεν πρόκειται να εμπλακεί ξανά σε κουβέντα με τον Β. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει πως ο Β ξαφνικά δίκιο, σημαίνει απλά πως θα παλέψει περισσότερο για να επιβάλλει την άποψή του.
Όσο για την απάντηση που αγνόησα, αν καταλαβαίνω σωστά αναφέρεσαι σε αυτό το ποστ, όπου απαντάςΔεν απάντησα, γιατί εξ' ορισμού διαφωνούμε.
Οι κριτές δεν εξετάζουν με το γράμμα του νόμου.
Πουθενά δεν γίνεται αυτό, ή τουλάχιστον πουθενά δεν πρέπει να γίνεται αυτό. Γι αυτό και οι κριτές είναι άνθρωποι σχετικοί με το εκάστοτε θέμα, για να μπορούν να εξετάζουν κρίνοντας με το πνεύμα του νόμου.
Δηλαδή δεν κρίνουν αν κάποιος πάτησε πιο έξω, αυτό μπορεί να το κάνει και ένα κομπιούτερ. Αυτό που κρίνουν είναι το γιατί πάτησε κάποιος έξω.
Και εκεί είναι που μπαίνει και το υποκειμενικό στοιχείο, το πόσο ελαστικός ή όχι είναι ένας κριτής (γι αυτό και λέω πως για το 2008 θα δεχόμουν και την τιμωρία του Rossi όπως δέχομαι και το ότι δεν τιμωρήθηκε), η εντύπωση της στιγμής κτλ.
Οπότε για μένα δεν ισχύει απαραίτητα το «οκ κ. rossi κανατε ενα λαθος και αργησατε στα φρενα και χασατε το απεξ στην προηγουμενη Κ με αποτελεσμα να σας πεταξει στα χωματα στην επομενη Κ και να για να μην σαβουριαστειτε περασατε μπροστα απο τον κ. stoner...λαθος το καταλαβαινω, αλλα μπλα..μπλα..(οτι λεει ο κανονισμος)» που γράφεις, αλλά δεν έχει νόημα και να σου επιβάλλω τη δική μου άποψη ούτε να σου πω πως είσαι <κάτι> επειδή διαφωνείς. Μπορεί να είσαι το καλύτερο παιδί του κόσμου και απλά να είσαι πιο αυστηρός σε αυτό το θέμα.
Σίγουρα θα βρεθεί κάποτε κάτι στο οποίο εγώ θα είμαι πιο αυστηρός από εσένα, αλλά θα προσπαθήσω να μη σε χαρακτηρίσω με την ευκαιρία.
BTW. o Pedrosa για τα προσπεράσματα δήλωσε «καταλαβαίνω γιατί το έκανε, έπρεπε να το κάνει από το Motegi.»
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
Αααα... εσείς είστε καλοί. Λίγες ώρες σας άφησα και το πήγατε μακριά το πράγμα.
Devil's δεν βάζω εγώ τα όρια, γι'αυτό δεν έχει νόημα να στο αναλύσω. Αν, παρ' όλα αυτά, σε ενδιαφέρει η άποψή μου, θα σου πω ότι στεναχωριέμαι όταν βλέπω πτώσεις, όσο στεναχωριέμαι κι όταν ένας πιο αργός οδηγός, δημιουργεί πρόβλημα σε κάποιον μπροστά του με εμφανή δόλο. Το να χάσεις τα φρένα ή να το παρακάνεις πάνω στη μάχη και να ακουμπήσεις τον άλλον, δεν είναι κατακριτέο ακόμα κι αν βγείτε προς τα έξω και οι δύο και χαθούν θέσεις (αν δεν υπάρχει εμφανής δόλος). Το να χτυπήσεις κάποιον επίτηδες ή να τον τζατζάρεις επανελλειμένα για να δημιουργήσεις πρόβλημα, αυτό είναι κατακριτέο και θα έπρεπε να τιμωρείται. Προσωπικά, δεν βλέπω να υπάρχει τέτοια περίπτωση σε όλα αυτά που αναφέρατε πιο πριν, γι'αυτό και θεωρώ πως καλώς δεν είδαμε ποινές και κακώς υπάρχει αυτή η "γκρίνια".
Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα!![]()