Ο καιρος καλος (λιγος παγος...πταισματα),το τεποζιτο κλασσικα γεματο,για Σαρανταπορο δεν.., οποτε "πηρα τ αλογο μου και πηγα στα βουνα".
https://youtu.be/yhqRvP33K4s
Στο ανεβασμα για Βασιλιτσα,στους Μαυραναιους,πηρε το ματι μου σε ενα εκκλησακι ρακοκαζανα και
2-3 νοματαιους που τα παιδευανε.Στα υποψιν για το γυρισμο...
Σταση για τσιγαρο και καφε.Στο βαθος η Αλατοπετρα.
Λιγο πριν τους Φιλιππαιους
..........
Γρηγορη περατζαδα απο τους Φιλιππαιους.Ειπα αμαν να φυγω.Ενας απεραντος σκουπιδοτοπος.Παρατημενα αυτοκινητα,καροτσες,θερμοσυφωνες,απεραντη χωματερη ολο το χωριο....μαυρο χαλι.Μοναδικη εξαιρεση σε ολη αυτη την κακογουστια,το ξενοδοχειακο συγκροτημα,κανα χλμ μετα την εξοδο.
Κατεβασμα με προορισμο την Βασιλιτσα.Λιγος ο κοσμος,ακομη λιγοτερο το χιονι.Επιτοπου αναστροφη και για Σμιξη.Στην εισοδο της Σμιξης το "κιοσκι μου".Καποιο παγωμενο ξημερωμα,μου εσωσε το τομαρι.
![]()
Τσιγαρακι,αλλα ο νους στο ρακοκαζανο στους Μαυραναιους.Θες η περιεργεια,θες το κρυο,ισως και το υψομετρο,γκαααααζι και δρομο για τα καζανια.
Φτανοντας ειδα ολο το χωριο να γιορταζει.Να τα ρακοκαζανα,να τα καζανια με την προβατινα,στο βαθος κλαρινο....ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΕΔΕΣΕ.Φωτο δεν τραβηξα,σεβομενος το δικαιωμα του καθενος να διαλεγει ποιος και πως θα τον φωτογραφισει.Περασα ομως πολυ καλα.Ο κοσμος ζεστος και φιλοξενος.Μου φερανε τσιπουρακι,εξαιρετικο μεζεδακι.....αστα να πανε,με σκλαβωσανε.
Ολα τα καφεδακια καραβισια,εεεε ηρθε η ωρα για ενα περιποιημενο.
![]()
..........
Μαστοροχωρια-Πυρσογιαννη.
Ενα απο τα μερη που μπορεις να ακουσεις πραγματικα τον ηχο της σιωπης,οπως τραγουδουσανε καποτε οι Simon και Garfunkel.
https://youtu.be/VflKiZzb4h4
![]()
3η ημερα σε χωριο λιγα χλμ απο την Ζιτσα. Πολυ αγριογορουνο ρε παδια. Επειγοντως εξετασεις χοληστερινης με την επιστροφη στην Αθηνα...
They'll talk to ya and talk to ya and talk to ya about individual freedom. But they see a free individual, it's gonna scare 'em.
Πανο βαλε τον χαρτη του παλιου ιωαννινα-ηγουμενιτσα...
37.12.07n
22.47.01.e
τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει