Σελίδα 13 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 3891011121314151617 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 245

Θέμα: Πολυεργαλειο - Σουγιας (LEATHERMAN vs VICTORINOX)

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Για τα κλειδιά , ελάχιστο βάρος , μήκος συνολικό < 5cm , κόστος 10-12 ευρώ , λεπίδα που ξυρίζει , τσιμπιδάκι απίθανο για ψιλοαγκαθάκια , κατσαβιδάκι εξαιρετικό και ψαλιδάκι για το μανικιούρ σας .
    Μειονέκτημα , το ξεχνάς και στο κατάσχουν στο αεροδρόμιο , έχω αφήσει 4-5 στο Βενιζέλος..

Συνημμένο 351553

Πάντως για τζιχαντιστή δεν σε περνάνε.
    νομίζω μετράνε πόσο μήκος έχει η λεπίδα κάτω απο 12cm χωρίς να είμαι σίγουρος περνάει, είχα ένα ξεχασμένο κατσαβιδάκι πάνω μου το οποίο το μετρήσανε και πέρασε.
    you rise you fall you're down then you rise again

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Άλλο κατσαβίδι και άλλο μαχαίρι. Και το πιο μικρό μαχαίρι το κρατάνε.
    Αν ξεχάσετε κανένα μικρό βικτορινοξ και θέλουν να το κρατήσουν σπάστε το μαχαίρι και δώστε τους τη λεπίδα.

Μέλος
    Καλησπέρα διάβασα κάπου στο νήμα ότι τα leatherman έχουν 25 χρόνια εγγύηση και ότι σου δίνουν καινούργιο σε περιπτώσει προβλήματος υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει δηλαδή να είχε πρόβλημα και να του το αντικατέστησαν? Και που απευθύνθηκε για να γίνει αυτοί η αντικατάσταση ρωτάω γιατί έχω και γι ένα θέμα με τον leatherman μου ευχαριστώ και αναμένω τα φώτα σας για το πως να κινηθω

Moderator
    Έχουν 25ετη εγγύηση.
    Απευθύνσου εδώ.

https://www.vrisko.gr/details/c1c5aa...2h0_bk6j142b4b
    Sent from me using a computer.

Μέλος
    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απαντήσει θα εποικηνωνησω άμεσα

Moderator
    Η καινούρια σειρά leatherman wave είναι +.

Και μαζί με τα υπόλοιπα charge, signal έχουν πενσάκι με ανταλλακτικές κοπτικές ακμές όπως το surge και το rebar.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	10-wave-plus.jpg 
Προβολές:	206 
Μέγεθος:	42,3 KB 
ID:	393152

Παλαιό μέλος
    Μιας και ο Αποστολης μας υπενθυμισε τον καινούργιο Wave, ας δείξω τους δύο Leatherman που με συντροφευουν αρκετά χρόνια. Είναι ο πρώτος σε κυκλοφορία Wave χωρίς ανταλλακτικές ακμες* και μυτες και ο Fuse με λιγότερο ατσάλι και βάρος και λιγότερα εργαλεια. Βασική ιδιότητα και των δύο ότι όλα τα εργαλεία τους κλειδωνουν στην ανοιχτή θέση για ασφάλεια.

Όνομα:	_20180224_175855.jpg 
Προβολές:	124 
Μέγεθος:	105,0 KB 
ID:	393395
    Κάποιοι μ@λ@κeς πριν λίγα χρονια παρουσίασαν δύο ή τρεις wave σε αλλο forum, με σπασμένη την μια από τις δύο σιαγονες δήθεν από κακή κατασκευή ή δεν ξέρω τι άλλο και απαιτησαν από την αντιπροσωπία αλλαγή. Ο Αμερικανός το δέχτηκε και τους άλλαξε με καινούργιους. Εγώ πάντως θα χαρίσω τον Fuse σε όποιον σπάσει μπροστά μου τον Wave με τα χέρια του, όχι όμως σε μεγγενη ή χωροπηδοντας πάνω του.Αλλοιως μερικές κλωτσιές είναι δίκαιη τιμωρία. Το ίδιο πιστεύω ισχύει και για τους victorinox,sog,Gerber κλπ.
    *προτιμώ παντως χωρίς τα ανταλλακτικά κοπτικα, γιατί εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να κόβω συρματοπλεγμα περιφραξης και όχι καλώδια.
    Τελευταία τροποποίηση από JNP; 24/02/2018 στις 17:23.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kons
    Leatherman Charge Ti του 2005 και Victorinox του 1990 , τα έχω πάντα μαζί μου. Κάθε ένα έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Από τα αγκάθια των αχινών στα πόδια των παιδιών αφαίρεση με το εξαιρετικό συνδυασμό λεπτών εργαλείων του Victorinox έως κόψιμο ατσαλοσυρμάτων με το Leatherman Charge και βίδωμα - ξεβίδωμα με τις διάφορες πρόσθετες μύτες.
    Απλά δεν τα αποχωρίζομαι ποτέ..

Όνομα:	levict.jpg 
Προβολές:	121 
Μέγεθος:	60,4 KB 
ID:	393396
    Mil. Spec.

Μέλος
    Καλησπέρα μετά από περίπου ένα μήνα θα σας πω την εμπειρία μου για την αντικατάσταση του wave μου. Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση και ανταλλαγή κάποιον email με την ελληνική αντιπρωσωπια οι οποία είναι εξυπηρετικοτατη και ευγενικοί και πολύ συνεργασιμοι πήρα την διεύθυνση στην Γερμανία και έστειλα το wave για επισκευή η αντικατασταση στης 02/02 μετά από 19 ημέρες 21/02 παρέλαβα το καινούργιο μου leatherman το οποίο δεν είναι σαν αυτό που είχα είναι με λιγότερα αξεσουάρ επειδή υπήρχε κάποιο θέμα με την παράδοση αντάλλαξα κάποια email με την εταιρία στην Γερμανία και άμεσα επιλυθηκε το πρόβλημα με την εταιρία ταχυμεταφορων που αυτοί έκανε λάθος μπορώ να πω ότι δεν περίμενα να γίνει τόσο γρήγορα η όλοι διαδικασία κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα το μόνο μείον στην όλοι διαδικασία ήταν ότι δεν πήρα ακριβώς αυτό που είχα. άψογη η εγγύηση της leatherman

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kons
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από apitanos Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα μετά από περίπου ένα μήνα θα σας πω την εμπειρία μου για την αντικατάσταση του wave μου. Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση και ανταλλαγή κάποιον email με την ελληνική αντιπρωσωπια οι οποία είναι εξυπηρετικοτατη και ευγενικοί και πολύ συνεργασιμοι πήρα την διεύθυνση στην Γερμανία και έστειλα το wave για επισκευή η αντικατασταση στης 02/02 μετά από 19 ημέρες 21/02 παρέλαβα το καινούργιο μου leatherman το οποίο δεν είναι σαν αυτό που είχα είναι με λιγότερα αξεσουάρ επειδή υπήρχε κάποιο θέμα με την παράδοση αντάλλαξα κάποια email με την εταιρία στην Γερμανία και άμεσα επιλυθηκε το πρόβλημα με την εταιρία ταχυμεταφορων που αυτοί έκανε λάθος μπορώ να πω ότι δεν περίμενα να γίνει τόσο γρήγορα η όλοι διαδικασία κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα το μόνο μείον στην όλοι διαδικασία ήταν ότι δεν πήρα ακριβώς αυτό που είχα. άψογη η εγγύηση της leatherman
    Γιατί είχε λιγότερα εξαρτήματα ή εξτρά αξεσουάρ μύτες κλπ, αυτό που σου ήρθε στα χέρια δεν κατάλαβα.
    Τι πρόβλημα αντιμετώπισες ακριβώς και έκανες χρήση της εγγύησης?
    Mil. Spec.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Μιας και ο Αποστολης μας υπενθυμισε τον καινούργιο Wave, ας δείξω τους δύο Leatherman που με συντροφευουν αρκετά χρόνια. Είναι ο πρώτος σε κυκλοφορία Wave χωρίς ανταλλακτικές ακμες* και μυτες και ο Fuse με λιγότερο ατσάλι και βάρος και λιγότερα εργαλεια. Βασική ιδιότητα και των δύο ότι όλα τα εργαλεία τους κλειδωνουν στην ανοιχτή θέση για ασφάλεια.

Όνομα:	_20180224_175855.jpg 
Προβολές:	124 
Μέγεθος:	105,0 KB 
ID:	393395
    Κάποιοι μ@λ@κeς πριν λίγα χρονια παρουσίασαν δύο ή τρεις wave σε αλλο forum, με σπασμένη την μια από τις δύο σιαγονες δήθεν από κακή κατασκευή ή δεν ξέρω τι άλλο και απαιτησαν από την αντιπροσωπία αλλαγή. Ο Αμερικανός το δέχτηκε και τους άλλαξε με καινούργιους. Εγώ πάντως θα χαρίσω τον Fuse σε όποιον σπάσει μπροστά μου τον Wave με τα χέρια του, όχι όμως σε μεγγενη ή χωροπηδοντας πάνω του.Αλλοιως μερικές κλωτσιές είναι δίκαιη τιμωρία. Το ίδιο πιστεύω ισχύει και για τους victorinox,sog,Gerber κλπ.
    *προτιμώ παντως χωρίς τα ανταλλακτικά κοπτικα, γιατί εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να κόβω συρματοπλεγμα περιφραξης και όχι καλώδια.
    Αυτό το τελευταίο δεν το κατάλαβα. Μια χαρά κόβουν συρματόπλεγμα περίφραξης και καλώδια και οι δύο.

Κατά τα άλλα όλα χαλάνε ή μπορεί να σπάσουν. Μπορώ να σου σπάσω τις μύτες του leatherman με το ένα χέρι, χωρίς να ζοριστώ. Αυτό δε σημαίνει οτι έχει πρόβλημα το εργαλείο ή οτι δεν είναι καλό!

Νομίζω δεν έχει βγει leatherman που δεν έχει περάσει απ' τα χέρια μου και δεν το έχω δουλέψει. (εκτός απ' αυτά τα καινούρια φθηνούλια). Τα leatherman και τα victorinox είναι οι καλύτερες επιλογές σήμερα, με την sog να προσφέρει αξιόλογες προτάσεις που όμως έχουν περισσότερα αρνητικά (χωρίς να έχω πλήρως διαμορφωμένη άποψη για τα sog) και με τα gerber να έχουν κατρακυλήσει και μόλις τώρα τελευταία να προσπαθούν να ορθοποδήσουν με κάποια προσεγμένα μοντέλα που συναρμολογούνται στην Αμερική.

Edit. Το wave που έχεις μ' αρέσει περισσότερο απ'τ ο καινούριο. Το fuse όχι και τόσο! Πολύ μπούλκι γι αυτά που προσφέρει.

Μέλος
    Οι διαφορά είναι ότι το καινούργιο σε σχέση με το παλιό έχει μια μύτη αναστρεψιμοι ίσιο και σταυροκατσαβιδο ενώ το παλιό είχε σταθερές προφανώς είναι γιατί άλλαξαν μοντέλο. Είχε σπάσει η λεπίδα κοπης σχεδόν από τη βάση

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Αυτό το τελευταίο δεν το κατάλαβα. Μια χαρά κόβουν συρματόπλεγμα περίφραξης και καλώδια και οι δύο.

Κατά τα άλλα όλα χαλάνε ή μπορεί να σπάσουν. Μπορώ να σου σπάσω τις μύτες του leatherman με το ένα χέρι, χωρίς να ζοριστώ. Αυτό δε σημαίνει οτι έχει πρόβλημα το εργαλείο ή οτι δεν είναι καλό!

Νομίζω δεν έχει βγει leatherman που δεν έχει περάσει απ' τα χέρια μου και δεν το έχω δουλέψει. (εκτός απ' αυτά τα καινούρια φθηνούλια). Τα leatherman και τα victorinox είναι οι καλύτερες επιλογές σήμερα, με την sog να προσφέρει αξιόλογες προτάσεις που όμως έχουν περισσότερα αρνητικά (χωρίς να έχω πλήρως διαμορφωμένη άποψη για τα sog) και με τα gerber να έχουν κατρακυλήσει και μόλις τώρα τελευταία να προσπαθούν να ορθοποδήσουν με κάποια προσεγμένα μοντέλα που συναρμολογούνται στην Αμερική.

Edit. Το wave που έχεις μ' αρέσει περισσότερο απ'τ ο καινούριο. Το fuse όχι και τόσο! Πολύ μπούλκι γι αυτά που προσφέρει.
    Η αίσθηση που εχω από τα καινούργια κοπτικα είναι ότι κόβουν άριστα και κάποια καινούργια νηματα ψαρεματος πράγμα που δεν το κάνει ο παλιός wave, αλλά μετά από χρήση σε σύρματα η ακρίβεια κοπής μειώνεται και γιαυτό πρέπει να αλλάζουν.
    Οι wave που είδα δεν είχαν σπασμένες μυτες μπροστά αλλά είχαν σπάσει οι σιαγονες στη βάση κοντά στον αξονα περιστροφης. Αν μπορείς να σπάσεις ένα τέτοιο εργαλείο εκεί με τα χέρια είσαι μάλλον επικίνδυνος για χειραψία.
    Για τα gerber συμφωνώ έχει πέσει η ποιότητα τους τελευταία.
    Το Fuse δεν έχει οδοντωτο μαχαιρι, λίμα και ξυλοπριονο. Επίσης δεν έχει τόσο ισχυρό σώμα αλλά είναι ελαφρύ και γιαυτό το ήθελα.Διευκολυνει τη μεταφορά σε σακίδιο εκδρομικο.Οι διαμορφωμενες με εγκοπες πλαστικές λαβές του σε ανοιχτή θέση προσφέρουν καλύτερο αντιολισθητικο κράτημα από τον Wave.
    Τελευταία τροποποίηση από JNP; 25/02/2018 στις 09:00.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kons Προβολή μηνύματος
    Leatherman Charge Ti του 2005 και Victorinox του 1990 , τα έχω πάντα μαζί μου. Κάθε ένα έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Από τα αγκάθια των αχινών στα πόδια των παιδιών αφαίρεση με το εξαιρετικό συνδυασμό λεπτών εργαλείων του Victorinox έως κόψιμο ατσαλοσυρμάτων με το Leatherman Charge και βίδωμα - ξεβίδωμα με τις διάφορες πρόσθετες μύτες.
    Απλά δεν τα αποχωρίζομαι ποτέ..

Όνομα:	levict.jpg 
Προβολές:	121 
Μέγεθος:	60,4 KB 
ID:	393396
    Ο victorinox είναι το μοντέλο camping ;

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από apitanos Προβολή μηνύματος
    Οι διαφορά είναι ότι το καινούργιο σε σχέση με το παλιό έχει μια μύτη αναστρεψιμοι ίσιο και σταυροκατσαβιδο ενώ το παλιό είχε σταθερές προφανώς είναι γιατί άλλαξαν μοντέλο. Είχε σπάσει η λεπίδα κοπης σχεδόν από τη βάση
    Θα μπορούσες να ζητήσεις να σου αλλάξουν μόνο το σπασμένο εργαλείο. Είχες το παλιό μοντέλο και σου έστειλαν το καινούριο. Δε πειράζει και αυτό καλό είναι. Στο παλιό δεν κλείδωναν τα μικρά εργαλεία παρά μόνο τα μεγάλα ενώ στο καινούριο κλειδώνουν όλα. Επίσης το παλιό είχε περισσότερα ίσια κατσαβίδια απ' ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιος. Το σημαντικότερο μειονέκτημα του καινούριου είναι οτι δεν έχει ίσιο κατσαβιδάκι Νο3. Την αναστρέψιμη μύτη μπορείς να την αλλάξεις αν χαλάσει ή να βάλεις ότι άλλο νούμερο θέλεις αλλά δεν σου δίνει μήκος για πολλές περιπτώσεις.
    Το παλιό δεν υπάρχει διαθέσιμο σήμερα ώστε να σου δώσουν ίδιο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Η αίσθηση που εχω από τα καινούργια κοπτικα είναι ότι κόβουν άριστα και κάποια καινούργια νηματα ψαρεματος πράγμα που δεν το κάνει ο παλιός wave, αλλά μετά από χρήση σε σύρματα η ακρίβεια κοπής μειώνεται και γιαυτό πρέπει να αλλάζουν.
    Οι wave που είδα δεν είχαν σπασμένες μυτες μπροστά αλλά είχαν σπάσει οι σιαγονες στη βάση κοντά στον αξονα περιστροφης. Αν μπορείς να σπάσεις ένα τέτοιο εργαλείο εκεί με τα χέρια είσαι μάλλον επικίνδυνος για χειραψία.
    Το Fuse δεν έχει οδωντοτο μαχαιρι, Λίμα και ξυλοπριονο. Επίσης δεν έχει τόσο ισχυρό σώμα αλλά είναι ελαφρύ και γιαυτό το ήθελα. Είναι θέμα μεταφοράς.
    Το fuse μου φαίνεται πολύ χοντρό για τα εργαλεία που έχει. Πχ το rebar είναι πολύ μικρότερο. Τώρα θα μου πεις το rebar είναι πιο καινούριο.. Δεκτό!

Καλά κάποιοι μπορεί να κοπανάνε την πέσα με ματσόλα ή μαδέρι για να κόψουν κάτι.
    Πάντως και στην προσπάθεια να χαλαρώσει καμια βίδα κάποιο κτήνος, δεν αποκλείεται να την σπάσει. Ε! Ας πάρει το surge ρε παιδί μου. Πολυεργαλεία είναι!

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. 300v vs 5100
    από alex14 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket