Το ΝΤΑΝ Η ΠΙΤΑΣ είναι ότι αντιλαμβάνεται ο μέσος εγκέφαλος χρυσαυγίτη από το "Ή ταν η επί τας"... παίζει σπασμένο τηλέφωνο από το ακουστικό νεύρο μέχρι το κέντρο του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τα ηχητική μυνήματα.
Το ΝΤΑΝ Η ΠΙΤΑΣ είναι ότι αντιλαμβάνεται ο μέσος εγκέφαλος χρυσαυγίτη από το "Ή ταν η επί τας"... παίζει σπασμένο τηλέφωνο από το ακουστικό νεύρο μέχρι το κέντρο του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τα ηχητική μυνήματα.
κάποια λάθη κάνω, τώρα που με εντάσσουν αυτα δεν ξέρω.....
εγώ πάλι περιμένω να μου πουν οτι δεν είναι το "εντάσσουν" το ρήμα που πρέπει να χρησιμοποιήσω αλλά το "κατατάσσουν"
![]()
[QUOTE=spyrakos35;2439986]εγώ πάλι περιμένω να μου πουν οτι δεν είναι το "εντάσσουν" το ρήμα που πρέπει να χρησιμοποιήσω αλλά το "κατατάσσουν"
[/Q
ΕΝΤΑΣΣΩ..............
Τοποθετώ κάποιον μέσα σέ ένα εύρύτερο σύνολο.
ΚΑΤΑΤΑΣΣΩ....................
Τοποθετώ κάποιον στήν κατάλληλη θέση,σύμφωνα μέ όρισμένη σειρά,χωρίζω σέ είδη ,κατηγορίες κ.λ.π....
Τώρα έσύ είσαι ό ποιητής,τί έννοείς...??
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Υπάρχει και άλλη εξήγηση και είναι πολύ πιθανή, θα έπρεπε να γνωρίζετε όλοι πως το καράτε στην πραγματικότητα το εφηύραν οι αρχαίοι Έλληνες (και αυτό όπως και πολλά άλλα όπως το φορητό CD, την κάμερα οπισθοπορείας, τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και την έξυπνη σίτα αλλά αυτά μια άλλη φορά θα τα πούμε). Για την ακρίβεια στην αρχαία Σπάρτη, οι χρυσοχόοι αντιμετώπιζαν πολλές ληστείες και έτσι έφτιαξαν την πρώτη ιδιωτική ασφάλεια, τη λεγόμενη Spartan Securities για όσους ξέρουν. Στην πορεία όμως η ιδιωτική αυτή ασφάλεια ζήταγε υπέρογκα ποσά κι έτσι οι χρυσοχόοι ανακάλυψαν μια μορφή αυτοάμυνας για να μην αναγκάζονται να πληρώνουν και την ονόμασαν καράτε, από το καράτιο που μέτραγαν την καθαρότητα του χρυσού. Η πολεμική αυτή τέχνη έγινε τόσο δημοφιλής, που σύντομα όλοι οι νέοι της εποχής την είχαν μάθει.
Ένας σοφός Σπαρτιάτης γέροντας με καταγωγή από την αρχαία Ηλεία, ο Βρασίδας Ηλείος (αργότερα που μετανάστευσε το έκανε Bruce Lee) την τελειοποίησε τόσο πολύ, που μέχρι και επίπεδα έφτιαξε, 5 για την ακρίβεια, τα οποία δεν ήξερε πως να ονομάσει, ώσπου μια μέρα που σκεφτόταν κάτω από μια καμπάνα αποφάσισε να τα ονομάσει ντάν. Το 5ο ντάν λοιπόν ήταν το πιο δύσκολο και όταν κάποιος νεαρός Σπαρτιάτης πήγαινε να δώσει εξετάσεις για να το πάρει, η μάνα του τον ξεπροβόδιζε με την ευχή "Νταν ή Πιτάς", που στα αρχαία σπαρτιατικά σήμαινε "Ή θα γυρίσεις με το πέμπτο ντάν ή θα πιάσεις δουλειά σε πιτάδικο και θα τυλίγεις γύρους". Τόσο μεγάλη σημασία δηλ έδιναν στο καράτε και στο 5ο νταν. Μάλιστα όσοι αποτύχαιναν και έπιαναν δουλειά σε πιτάδικο γίνονταν αντικείμενο χλευασμού και όλοι τους παράγγελναν "μία με απ' όλα" για να τους δείξουν την περιφρόνησή τους και να τυλίγουν με τις ώρες τα πολλά υλικά εντός της πίτας.
Καμια φορα που συζηταω με τον πατερα μου λεει μια εκφραση:
"Ε ρε και να τα βλεπανε οι παλιοι αυτα"... Κυριος για τα χωραφια και τον τροπο καλλιεργειας το λεει αλλα εχει γενικοτερη απήχηση στην κοινωνια και τα συγχρονα ηθη...
Και τωρα εδω καποιοι εχουν προβλημα γιατι τα ελληνοπουλα ειναι ολη μερα παρατημενα στον υπολογιστη, επικοινωνουν με μουγκρητα και δαγκωματιες, δεν ξερουν ορθογραφια κτλπ κτλπ
Δεν ειναι τιποτα... οπως παντα, ο κοσμος αλλαζει οταν οι ανθρωποι με τις παλιες ιδεες αποχωρουν απο το προσκηνιο για να αναλαβουν πιο νεα μυαλα...
Και αν σας πηραζει που σας βγαζω κωλογερουν ετοιμους για "φυτεμα" μην σας κακοφανει... Ειναι το αντιστοιχο του οι ανορθογραφοι ειναι ολοι αμορφωτοι και αξιοι απαξιωσης.
Το μονο επιχειρημα που ειδα τοσα ποστ ειναι το οτι "εγω εμαθα ορθογραφια, να μαθεις και εσυ ρε σκουληκι για να γινεις ανθρωπος".
Αλληθεια πειτε μας τι αλλες γνωσεις (μαθηματικα, φυσικη, χημεια) πρεπει να εχουμε για να μπορεσουμε να σας απευθυνουμε τον λογο.
Κατι σαν να λεμε οτι αν δεν ξερεις να λυνεις κινητηρα μην ρωτησεις τιποτα τον παλιανθρωπα... (θα του αρεσε κιολας)
Ποσο ευκολα το εργαλειο (ορθογραφεια εν προκειμενο) γινετε βραχνας και σπαταλη χρονου;
Οσο ευκολα καποια στιγμη (σιγα σιγα) εξορθολογιτε οταν τα παλια μιαλα μας αφησουν για τοπο χλοερο...
Καλη αποβιωση...
υ.γ. οπως ειχε πει μια φορα και ο αφροτουιν
"ama ola ta kala gomenakia egrafan mono greeklish, mesa se mia genia oloi greeklish tha egrafan..."
Τελευταία τροποποίηση από sonic22; 03/03/2014 στις 19:06.
Καλή αντιβίωση...