Καλημέρα
μια και είχα αυτην την απορία, πως γράφεις κάποιον για κάτι που δεν προβλέπεται; φαντάζομαι δλδ, οτι δεν προβλέπεται απο το νόμο να γράψεις ποδήλατο για κόκκινο, τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση; Τους γράφεις για κάτι άσχετο; και μετά αυτός δεν μπορεί να κάνει ένσταση ή κάτι τέτοιο;
ευχαριστώ...
δεν θα απαντήσω για τον SHOOTER γιατι δεν ξερω για νομους για τους ποδηλάτες πολλούς, πρεπει να εχουν πινακιδα αν ειναι χ αποσταση απο την κατοικια τους, αλλα γνωριζω πως υπαρχει νομος για τους πεζους αν περνανε με κοκκινο ή ακομα αν περνανε το δρομο σε σημειο χωρις διαβαση και κανονικα τρωνε κληση. ασχετο αν οι νομοι δεν τηρούνται, τις περισοτερες φορες υπαρχουν και δεν το γνωριζουμε.
αλλα θα ειχε ενδιαφέρον αν καπιος βρει τους νομους να τους ποσταρει
Όταν γράφεις ένα όχημα για παράβαση, επισυναπτεις αρ διπλώματος και αρ κυκλοφορίας
Τα ποδήλατα δεν έχουν αρ κυκλοφορίας, αλλά με μια διάταξη του 1930 κάτι, η οποία δεν αναθεωρηθηκε ούτε καταργήθηκε, αλλά έχει ατονισει, λεει λοιπόν
<όλα τα τροχηλατα, οχήματα υποχρεούνται να φέρουν αναγνωριστικη πινακίδα με αριθμό κυκλοφορίας η οποία εκδίδεται από την αρμόδια αρχή >
Εγώ πιτσιρικάς θυμάμαι το ποδήλατο του συγχωρεμενου παππού μου, να έχει πινακίδα, επίσης θυμάμαι τα κάρα τα οποία κυκλοφορούσαν στα χωριά,να φέρουν πινακίδα
Στο θέμα μας τώρα, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να περνάει ερυθρό σηματαδοτη, πεζός κουτσός ,ποδηλάτης κλπ
Και επειδή τα ποδήλατα τους δεν είχαν πινακίδα, τούς έγραψα ως πεζούς, αν έκαναν παραπάνω τούς έξυπνους, ίσα πού θα έβαζαν και πινακίδα επάνω σε αυτά, ΕΦ όσον ο νόμος αυτός είναι ακόμα σε ισχύ
So none
Νομίζω σε ένα site-policenet- υπάρχουν οι νόμοι αυτοί και οι διατάξεις, εγώ έχω κάποια αλλά σε έντυπη μορφή, και η μεταφορά εδώ, είναι θέμα
Αν ασχοληθώ θα τα μεταφέρω
Δεν είμαι σίγουρος Βύρων
Θα το κοιτάξω
Καλά, δεν τρέχει και τίποτα. Υποχρεωση στην τήρηση του ΚΟΚ δεν έχουν μόνο όσοι έχουν πινακίδες, αλλά όλοι. Είτε πεζοί είτε ποδηλάτες. Είχε γίνει μια κουβέντα παλαιότερα με την συνδρομή του νομικού κλιμακίουτου moto.gr και είχε αναφερθεί η αλλαγή του νόμου.
Αρθρο 88 Κ.Ο.Κ.
Αδεια κυκλοφορίας οχημάτων
1. Δεν επιτρέπεται μηχανοκίνητο όχημα, ρυμουλκούμενο, μοτοποδήλατο, [ποδήλατο] ή ζωήλατο όχημα να κυκλοφορεί οπουδήποτε στη χώρα, αν δεν έχει εκδοθεί γι`αυτό άδεια κυκλοφορίας.
*** Η λέξη "ποδήλατο" διαγράφηκε από την παράγραφο 1 διαγράφηκε
με το άρθρο 80 παρ.1 Ν. 3542/2007 (ΦΕΚ Α΄ 50/2.3.2007)
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΙΣΧΥΣ ΑΠΟ 3.6.2007.
http://www.moto.gr/forums/showthread...=124717&page=4
Εγω πάντως παρακολουθώ εδώ που μένω.. μιας και έχουμε κοντά τη σχολή των αστυνομικών...
Οι αστυνομικοι δε γνωρίζουν τι ειναι κόκκινος σηματοδοτης ... 3 φανάρια έχει ολα κι ολα απο την Αμυγδαλέζα μέχρι την Εθνική και όλα τα περνάνε με κόκκινο . Ειτε εν υπηρεσία είτε σχολάνε για να πάνε σπίτι τους.
Η πλάκα είναι οτι σχεδόν 9 στις 10 φορές περνάνε με κόκκινο .. Ενοείτε ολοι με μοτοσυκλέτα ,παπάκι κτλ ...
Αν κάποιος πιστεύει οτι υπερβάλω τον προκαλώ και τον προσκαλώ να έρθει στο φανάρι επι της Καραμανλή να κάτσουμε παρέα.. να πιούμε ενα καφέ και να θαυμάσει και αυτός .
Somewhere in my soul
there’s always Rock ‘n’ Roll.
Yeahhh..