Σελίδα 13 από 30 ΠρώτοΠρώτο ... 38910111213141516171823 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 441

Θέμα: ηλεκτροκολληση tig mig κλπ...

για αρχη βαλε το μεσαιο ποντεσιομετρο απο την 2η σειρα στο μηδεν και το ρευμα δηλ το μεγαλο ποντεσιομετρο υπολογισε 20-25Α για καθε χιλιοστο παχους του μεταλου που κολλας(τωρα ειναι στο τερμα)το 2τ/4τ εχει να καλει με το κουμπι στην τσιμπιδα με 2τ πατας διακοπτη κολλας αφηνεις σταματας με 4τ πατας μια φορα και κολλας και ξαναπατας για να σταματησεις,χρισιμοποιειται συνηθως σε μεγαλες ραφες για να μην κρατας το κουμπι στην τσιμπιδα πατημενο.οπως ειναι τωρα το μηχανακι θα πρεπει να ξεκιναει και να κολησει με παρα πολυ ρευμα και μετα να (αναβοσβηνει)το τοξο αυτο το μεσαιο ποντεσιομετρο φταιει για αυτοαυτο που γραφει ο-1.5s.οπως ειναι τωρα κολλας ενα δευτερολεπτο με 150Α και το επομενο πεφτεις στα 25Α,το αμεσως επομενο στα 150 κτλ.Με τα 7-8 λιτρα αργκον ενοω 7-8 λιτρα το λεπτο,η μπουκαλα εχει ενα ρυθμηστη και μια κλιμακα σε λιτρα/λεπτο στο αριστερο ρολοι

Αυτό είναι το κρυφό ποτενσιόμετρο;

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20171114_200517.jpg 
Προβολές:	315 
Μέγεθος:	55,2 KB 
ID:	390295
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

ναι αυτο ειναι!! εκανες δοκιμη?

Έχω κάνει κάποιες κολλήσεις, αλλά τα καταφέρνω μόνο όταν δεν χρησιμοποιώ ηλεκτρόδιο και τα υλικά που κολλάω έχουν το ίδιο πάχος. Αν έχουν διαφορά μεγάλη στο πάχος...
    Επίσης δυσκολεύομαι να "απλώσω" το υλικό από το ηλεκτρόδιο, ή όπως το λένε.

Το κρυφό ποτενσιόμετρο έχει μια βίδα μέσα. Πως το ρυθμίζω;

δεξια ποιο δυνατο τοξο (6010-6013)αριστερα ποιο soft(7018)στα ανομοιου παχους υλικα μεχρι να παρεις τον αερα να βαζεις το τοξο στο ποιο παχυ και να τραβας το λιωμενο μεταλλο προς το λεπτο, για να συνηθησεις να τροφοδοτεις την βεργα θελει εξασκηση και στην αρχη μετρημα για να μαθες να τροφοδοτεις στον ιδιο χρονο και να φαινεται το γαζι σου ομοιομορφο.μπορεις ακομα αντι να σπρωξεις τη βεργα στο λιωμενο μεταλλο να την τραβηξεις και μετα να προχωρησεις την τσιμπιδα σου πιο κατω να τραβας την βεργα στον αρμο της συγκολλησης προχωροντας και το την τζιμπηδα σε ενα χρονο δηλ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikmar Προβολή μηνύματος
    δεξια ποιο δυνατο τοξο (6010-6013)αριστερα ποιο soft(7018)
    Αυτό το λες για το κρυφό ποτενσιόμετρο; Δε το κατάλαβα.

να,ι για το ποντεσιομετρο

Νέο μέλος
    καλησπερα εγω θελω να παρω μια Ηλεκτροσυγκόλληση Ηλεκτροδίου Imperia 180A BX1-180B1 60104
    η οπια ειναι αφτη http://www.xristoueshop.gr/index.php...oduct_id=24489

Χαρακτηριστικά

Inverter Όχι
    Τύπος Ηλεκτροδίου (MMA)
    Ρεύμα Συγκόλλησης (max) 180 A

ειμαι αρχαριος στης ηλεκτροκολησης και επισης ειναι η μοναδικη φτηνη που βρικα για αρχη αλλα δεν ξερω αν ειναι καλα διοτι εγω θελω να κολισω κατ σιδερα αν μπορει καπιος να με βοηθσει να μου πει αν ειναι καλη για αρχη και αν κανει για σιδερα

ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτερων

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Η συγκεκριμενη που εβαλες δεν ξερω να σου πω αν ειναι καλη γιατι δεν την εχω δουλεψει. εχω παλια ηλεκτροκοληση και ειναι παρα πολυ καλη, οποτε για μαρκες δεν ξερω να σου πω.

Αυτου του τυπου που εβαλες ειναι οι κλασσικες ηλεκτροκολησεις. οσο πιο βαρια ειναι σε βαρος τοσο πιο καλη ειναι. Βαρος=Χαλκος.

Για αρχαριους ναι ειναι λιγο δυσκολη και θελει πολυ εξασκηση.

Τωρα εσυ δεν ξερω τι θες να κανεις.

Θες να κολησεις κατι σιδερα και τελος κι απλα να υπαρχει η ηλεκτροκοληση; Οχι, προτιμησε να δανειστεις η να αγγαρεψεις κανεναν φιλο σου η γνωστο σου.

Θες να ασχοληθεις με το αθλημα; θα ελεγα να πας σε inverter με την μια.

Οικονομικοι λογοι και ερασιτεχνικη χρηση; εκει την τοποθετω αυτη την ηλεκτροκοληση που εβαλες στο λινκ σου.

Να ξερεις παντως λαμαρινες και γενικα σιδερα κατω απο 3 χιλιοστα δεν κολας. Δεν κανει αυτη η ηλεκτροκοληση.
    Γιαννης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Ουτε κ γω εχω δουλέψει πανω σε τετοιο μηχάνημα, πλέον σπανίζουν γτ εχουν επικρατήσει οι inverter.
    Αν δεν εχεις καμια πείρα θα σε δυσκολέψει αφάνταστα,δεν εχει κανένα βοήθημα όπως πχ hot start,anti stick κλπ και τα amps της θα βαρανε όπου να ειναι στη ρύθμιση!
    Αν ασχολησε έστω κ περιστασιακά ΜΗΝ την πάρεις , κόλλα με μια δανεική τωρα κ μάζεψε λεφτα να πάρεις μια inverter.

Ειδικα σε αυτά τα μηχανήματα πραγματικά οτι πληρώνεις παίρνεις! Για μια entry level inverter θέλεις γύρω στο 250αρι.
    Κοίταζε τα duty cycles που εχει η κάθε μια, οχι γτ θα εξαντλήσεις το μηχάνημα αλλα για να εχεις οσο πιο πραγματικά αμπερ γινεται,χοντρικά οσο μεγαλύτερο το ποσοστό στα max amps τοσο πιο ρεαλιστικά ειναι και στο φάσμα.
    Αλλο να βαζεις 120 και να παίρνεις 110-115 κ αλλο να παίρνεις 80
    Το 80% του αποτελέσματος ειναι εξάσκηση και πολυ διάβασμα! Ειναι κεφάλαιο ολόκληρο εκτός κ αν το οτι δυο σίδερα στέκονται ενωμένα το θεωρείς συγκόλληση, ειναι τέχνη και θελει τον ανάλογο χρόνο!

Η πιο βασική παράμετρος για ενα ικανοποιητικό κόλλημα ειναι η ταχύτητα που "ταξιδευεις". ΑΡΓΑ! Απο αυτο που σκέφτηκες ως "αργά" δυο φορες πιο κάτω! Ναι τοσο ΑΡΓΑΑΑΑΑ! Αν δεν πετυχαίνει πρεπει να διορθώσεις άλλες παραμέτρους. Αλλα πρώτα ειναι η ταχύτητα!

ΠΡΟΣΕΧΕ! Η ηλεκτροσυγκολληση δεν ειναι ενα αθώο εργαλειο!!!
    Άπειρη προσοχή στα ματια σου! Ουτε τα κλείνω κ κανω τσιμπιές, ουτε κοιτάω άλλου κ δεν παθαίνω τπτ!
    Απαραίτητα ηλεκτρονική μάσκα,κοστος μια ποιοτική γύρω στα 60€ ,τις ρυθμίσεις στο φουλ!κ θα χεις κ ελεύθερα χέρια!
    Αν κολλάς πρώτη φορα παρε καβάτζα ενα κολλύριο 14ή16!ετσι το ζητάς αλλα δε θυμάμαι το νούμερο,ξέρουν στο φαρμακείο.
    Ακομη κ με μάσκα το αμαθο μάτι το βραδυ στον ύπνο θα σε πονέσει και το κολλύριο θα σε σώσει.Διχως μάσκα κ με άλλου τύπου μαγκιές έτοιμασου για το ΣΟΚ της ζωής σου,το τσούξιμο ειναι σαν να σου τρίβουν τα ματια με γυαλοχαρτο!

Κανένα ακάλυπτο μέρος στο σώμα σου, γάντια χοντρά ηλεκτροσυγκολλησης!
    Οχι κοντομάνικο,η ακτινοβολία θα σου κανει έγκαυμα δίχως να το καταλάβεις πίστεψε με, σα να έκανες ηλιοθεραπεία!
    Οχι πάνινα παπούτσια, οι καύτρες θα μπουν μεσα κ θα χοροπηδας!

Πρόσεχε οταν σηκώνεις τη μάσκα για να χτυπήσεις τον βορακα, ειναι πολυ εύκολα να σου έρθουν καυτά κομματια στο πρόσωπο/ματια!

Τελος, όπως σου ειπα εχει ακτινοβολία! Κ οσο κ αν δε το πιστεύεις επηρεάζει τα ανδρικά γεννητικά όργανα εύκολα!
    Αν πρόκειται να κολλάς τακτικά,προστατεύσου με μια ΚΑΛΗ δερμάτινη ποδια!

Αν εχεις οποιαδήποτε απορία για οτιδήποτε ρωτα πριν το κανεις, εδω ειμαστε!
    Τελευταία τροποποίηση από camen; 06/03/2018 στις 01:23.

Νέο μέλος
    καλησπερασας
    αρχικα ευχαριτω παρα πολυ για των χρονο που αφηεροσατε.
    επισεις θελω να ασχωλιθω με το αθλημα και εχω παρει ιδη των απαρετιτω εξοπλισμο γαντι ποδια κρανος το μονο που μου λιπει ειναι ηλεκτροκοληση
    επισης εχω βρει αλη μια ηλεκτροκοληση η οπια ειναι αφτη Ηλεκτροκόλληση Inverter ηλεκτροδίου (MMA) Imperia 160Α smart 160 65672

και τα χαρακτηριστικα της αφτα

ΑΠΟΔΟΣΗ (amp): 160 A (20%) ΒΑΡΟΣ (kg): 4.2 ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟΥ Ø max. (mm): 4 ΙΣΧΥΣ (kva): 7.9 TΑΣΗ 230V ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ:Καλώδια με την τσιμπίδα ηλεκτροδίου. Σώμα γείωσης. Ιμάντας ανάρτησης.
    Η νέα σειρά Smart της Imperia είναι κατάλληλη για ερασιτέχνες και επαγγελματίες με μέσο όγκο εργασιών. Είναι εξοπλισμένα με τις λειτουργίες Hot-Start και Arc-Force. Διαθέτουν λυχνίες ένδειξης υπερφόρτωσης και υπερθέρμανσης και προτείνονται για χρήση με τα ηλεκτρόδια Κυταρίνης, Ρουτιλίου και Βασικό

οπος αναφερει και στα χαρακτιρισρικα ειναι καταληλη για ερασιτεχνες αλλα δεν λεει τι μπορει να κολιση

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    20% στα 160Α σημαίνει οτι κολλάς 2 λεπτά και περιμένεις 8 να κρυώσει το μηχάνημα.
    Ο μετασχηματιστής που έβαλες με τα μισά λεφτά μπορεί να παίζει και πάνω από 60% στα ίδια Α,
    αλλά και αυτός το πιθανότερο να είναι αλουμίνιο δεδομένου ότι η imperia έχει σειρά χαλκού που παίζει στο 250άρι.
    Προσωπικά θα συμφωνήσω με τον camen τουλάχιστον στο κομμάτι του inverter.
    Εάν και εφόσον το αποφασίσεις βρες ένα μεγαλύτερο μηχάνημα να δουλεύεις χωρίς άγχος.
    Εντελώς τυχαία..https://z-ergaleia.gr/index.php?rout...roduct_id=3604
    Ο μετασχηματιστής θα σε δυσκολέψει παραπάνω, συνήθως είναι ασήκωτοι όσο βαρύτερος τόσο καλύτερος (και ακριβότερος),
    παρόλο που έχω ξεμείνει με ένα τέτοιο (γιατί δεν χαλάνε κιόλας οι άτιμοι) δεν θα τον συνιστούσα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ikaros Προβολή μηνύματος
    ειναι καταληλη για ερασιτεχνες αλλα δεν λεει τι μπορει να κολιση
    Τι εννοεις με το τι μπορει να κολλήσει?
    Οποιαδήποτε ΜΜΑ ηλεκτροκολληση κολλάει μονο σιδερα μαύρα ή γαλβανιζε.
    Μπορει θεωρητικά με κατάλληλο ηλεκτροδιο να κόλλα και ανοξείδωτο(χαλια θα βγει αλλα θα κολλήσει) αλλα δεν εχω άποψη γτ δε εχει τύχει να χρειαστει.
    Αλουμίνιο ξέχασε το!

Διαφωνώ κάθετα στο να πάρεις οτιδήποτε αλλο εκτός απο inverter! Θα το μετανιώσεις την επόμενη μερα!

Πρώτα απο ολα θα εχεις σταθερό ρεύμα κ οχι εναλλασσόμενο, με οτι μεταφράζεται αυτο στη συγκόλληση ,δλδ πιο ευκολο ξεκίνημα,πιο ομαλή ραφή,λιγότερο spattering(πιτσιλισμα).
    Μιλάμε για μηχανάκια σαν ενα κουτί παπουτσιών με βάρος ελαχιστότατο,πολυ καλα ηλεκτρονικά βοηθήματα και καλη απόδοση ακομη και για entry level επαγγελματικές απαιτήσεις.Ολοι οι κοινοί σιδεράδες βγάζουν καθημερινά μεροκάματο με τέτοιες!

Με 260€ παίρνεις την imperia pro arc 180 ή με 220€ την 160.
    Αυτη εχει κ tig mode όπου αργότερα με την αγορά τον παρελκομένων μπορεις να πειραματιστεις και να κανεις δουλιτσες για εισαγωγή στην tig.

Σέβομαι απόλυτα οτι ακομη και πχ +20€ να ειναι δύσκολο να τα δώσεις αλλα αν ειναι ετσι κάνε υπομονη μεχρι να μπορεις, ειναι κρίμα να πετάξεις 170€.
    Τελευταία τροποποίηση από camen; 07/03/2018 στις 00:46.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Ο μετασχηματιστής θα σε δυσκολέψει παραπάνω, συνήθως είναι ασήκωτοι όσο βαρύτερος τόσο καλύτερος (και ακριβότερος),
    παρόλο που έχω ξεμείνει με ένα τέτοιο (γιατί δεν χαλάνε κιόλας οι άτιμοι) δεν θα τον συνιστούσα.
    Eτσι κι εγω. δεν χαλαει με τιποτα ειναι μια αληθεια αυτο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από camen Προβολή μηνύματος
    Μπορει θεωρητικά με κατάλληλο ηλεκτροδιο να κόλλα και ανοξείδωτο(χαλια θα βγει αλλα θα κολλήσει) αλλα δεν εχω άποψη γτ δε εχει τύχει να χρειαστει.
    Kανε ενα πειραμα με το δικο του ηλεκτροδιο. θα εκπλαγεις ευχαριστα

Κι αφου οπως γραφεις οτι θες να ασχοληθεις με το αθλημα κι εγω θα σου ελεγα inverter.
    Γιαννης

Τι χρηση θα κανεις,αυτο ειναι που θα καθορισει και τι μηχανιμα θα παρεις,αν κολας μεχρι 4mm συχνα και οχι λαμαρινες που εχουν πολυ μακρια γαζια ενα μηχανιμα που εχει 100%90Α θα σε καλυψει απολυτα μια που τα 2.5 ηλεκτροδια δεν τα καις με παραπανω.αν τωρα θες να κανεις και καμια επισκευη η κατασκευη μεγαλη με πιο βαρια υλικα παρε κατι μεγαλητερο.Inverter και απο μενα για την ευκολια μεταφορας και την καταναλωση ρευματος οχι οτι δεν υπαρχουν μετασχηματιστες με ανορθωση που ειναι αξιολογοι αλλα ειναι ακριβοι και δεν κουβαλιουνται.αν βρεις καμια ξεχασμενη παλια imperia της σειρας super η΄ valido που κατασκευαζοταν στη ιταλια και οχι κινα προτιμησε την

Σελίδα 13 από 30 ΠρώτοΠρώτο ... 38910111213141516171823 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μάσκα GIVI για hornet, fazer γυμνό κλπ μαύρη
    από lousou76 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2005, 09:29
  2. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 28/02/2005, 13:24
  3. Επισκευή πλαστικών κλπ
    από Julius στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 27/09/2004, 08:22