η απαντηση της γιαμαχα απαραδεκτη...!!
θα γινω μοτοσυκλετιστης..
Ε ρε να 'ταν επίσημη απάντηση της BMW αυτή τι θα είχε γίνει...
Ή της Duc...
ναι, θα 'χε γινει γιατι θα στο δινε και κανενα ταληρο παραπανω απ'οτι κανει τωρα το tracer...
με 9800 και το κλειδι στο χερι για καινουργο 850αρι τρικυλινδρο on-off, τι "σαματας" να γινει που κουναει στα πολλα??
budget μηχανακι ειναι...
οχι οτι δικαιολογειται το οτι μπορεις να σκοτωθεις...
το καλυτερο που θα ηταν να κανουν ολοι οι ιδιοκτητες να τρεξουν στα εξουσιοδοτημενα ανα την Ελλαδα και να τους πρηξουν τα παπακια...για να μεταφερθουν αυτες οι φωνες πανω..
αν και νομιζω οτι ειναι κατι απλο το ζητημα και θα βρεθει λυση (βλ. κεντρικο παξιμαδι)..
Σε σχέση με το MT09 πάντως, το Tracer έχει μικρότερη γωνία caster και μικρότερο ίχνος (ελάχιστα)...
Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
Marie Curie
Εγώ έχω πάει στην αντιπροσωπία και έχω αφήσει την μηχανή από την περασμένη τρίτη, και αν δεν λυθεί το πρόβλημα έως την άλλη εβδομάδα θα κινηθώ νομικά.
Βεβαία και τα παιδιά στην αντιπροσωπία δεν ξερού και αυτή τη να κάνουν, δεν έχουν καμία ενημέρωση από την yamaha, το μόνο που τους λένε είναι ότι το ψάχνουν. Αυτό μου είπαν το πρωί που πήγα απ'εκεί.Για να πιέσουμε όλη μαζί μπας και πάρουν πιο ζεστά το θέμα.
αδελφε το μηχανακι σου δεν φτιαχνεται. ολα το κανουν εκτος. οι ενεργειες που πρεπει να κανεις για απροβληματιστη χρηση ειναι οι εξης
1. τσεκαρε λαιμο ρουλεμαν. το μανουαλ λεει 1.8, εμενα μου το πηγανε στο 2.2. ειναι στις ανοχες του κατασκευαστη.
2. ρυθμισε αναρτηση βαση κιλων σου. (στατικο και δυναμικο sag). εγω οταν ρυθμισα στατικο σαγκ, μου το εκανε αναλογα το φορτιο και τον αερα. απο οταν ακολουθησα δικες μου ρυθμισεις για μονοκαβαλο δεν μου το κανει ποτε.
3. αλλαγη ελαστικων (εγω εβαλα τα michelin pilot road 4, αλλα τωρα αν με ρωταγες μαλλον θα εβαζα pirelli angel ή bridgestone t30)
αν δεν ικανοποιηθεις με τα παραπανω
4. βγαλε χουφτες και προσπαθησε να εχεις χαμηλη θεση ζελατινας
5. αναβαθμιση σε αναρτησεις μιας και το πισω αμορτισερ ειναι ΕΛΕΕΙΝΟ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ, εχει απειρες επιλογες απο το συμβατικο ohlins ya335 (σε 3 εκδοσεις), nitron (ntr1-2-3), hyperpo κλπ... μπροστα δεν χρειαζεται τρελες βελτιωσεις, ενα upgrade σε γραμμικα ελατηρια και λαδακι, φτηνη λυση). αν θες πιο ακριβες πας σε andreanni ή ohlins fgk237 (state of the art).
6. με την αναβαθμιση σε αναρτηση εχει γινει τελειο κατα 90% και με την τοποθετηση ενος stabilizater (αυτην την στιγμη η καλυτερη επιλογη καταπως φαινεται ειναι το αμερικανικο gpr v4) το μηχανακι ειναι αλλου ντα αλλου...
ΑΛΛΑ σου εχουν φυγει μονο για αναρτησεις ενα σκασμο λεφτα. (πισω αμορτισερ απο 550 ως 1200, μπροστα απο 140 ως 1200, σταμπιλιζατερ 500, κανε τις σουμες)....
το μηχανακι σταματαει να ειναι value for money και υπαρχουν εκει απειρες επιλογες. στα 12.000-13.000 ευρα...
αν δεν θες να μπεις σε αυτο τον κυκεωνα πουλα το οπως κανανε πολλα παιδια. η γιαμαχα δεν θα στο κανει να πηγαινει καλυτερα. καλως ή κακως, το μηχανακι εχει κοντο ψαλιδι, φορτιζεται εντονα, ψηλο φερινγκ και πολυ ελαφρυ μπροστινο. αυτα ειναι γεγονοτα. το προβλημα δεν ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ. απλα κρυβεται. επισης δεν υπαρχει κινδυνος για tank slapping. αν επιμεινεις και περασεις αυτο το σημειο δεν το κανει. εξομαλυνεται.
εγω εχω ελαφρες ρυθμισεις μπρος πισω και δεν μου κουναει πουθενα. ψηλη ζελατινα ερμαξ 50αρα, χουφτες πανω, και βαλιτσα πισω. 1.80 77 κιλα. δεν εχω χωσει χρημα σε αναρτησεις.
δλδ τώρα λες να αλλάξουν τα μισά περιφερειακά από καινούργιο μηχανάκι για να μην τρέμει υπο προυποθέσεις....
ντουκο θα πάρω ρε γαμώ τα κλιπόν μου μέσα
![]()
πουτσ@@@@@@@@@