Συμφωνούμε. No problem.
Συμφωνούμε. No problem.
Έχω ένα γωνιακό τροχό μπλε σειρά bosch 1800w/6500rpm/διαμ.230χιλ. τριακονταετιας και σκέφτομαι να τον ανοίξω για πρώτη φορά για αλλαγή γρασσου στο κιβώτιο με τα γραναζια και μια γενικότερη καθαριότητα.Ακόμα δεν χρειάστηκε αλλαγή στα καρβουνακια. Βγάζοντας τον σήμερα με τα εξαρτήματα του, είδα μετά από καιρό ένα εξαρτημα που με βοήθησε πολύ στο να κάνω ίσιες κάθετες τομές σε μάρμαρα και πλάκες Καρύστου. Το εξαρτημα βιδωνεται πάνω στον προφυλακτηρα του τροχου και επειδή παταει πάνω στο μάρμαρο το κρατάμε ξεκουραστα και με περισσότερη ασφάλεια. Επειδή δεν έχω δει να τον χρησιμοποιει άλλος το παραθέτω για ενημέρωση :
![]()
Τελευταία τροποποίηση από JNP; 03/06/2018 στις 22:25.
Βγήκε δουλίτσα στο εξοχικό, τι δουλίτσα δλδ μπελάς μεγάλος. Τες πα αντικαθιστώ όλη την σκεπή του σπιτιού, αλλάζω ξυλεία και διορθώνω ατέλειες του προηγούμενου π@π@ρα μάστορα, επίσης ισιώνω το στέγαστρο (χαγιάτι) που έχω στην μπροστινή βεράντα γιατί ο ίδιος π@π@ρας μάστορα με τις κακοτεχνίες που έχει κάνει, όλη η κατασκευή έχει πάρει 13 μοίρες κλίση και το κεραμίδι είναι βαρύ αν σου έρθει στο κεφάλι.
Στο δια ταύτα τώρα. Μένουν αρκετά ξύλα μετά τις αλλαγές και θέλω να τα χρησιμοποιήσω σε διάφορες κατασκευές πχ να επισκευάσω κάποια παγκάκια που έχουμε αλλά με τον καιρό έχουν αρχίσει να σαπίζουν οι τάβλες τους.
Τα ξύλα θα χρειαστούν τρίψιμο για να λειανθούν και μετά να μπορέσουν να βαφτούν. Ο τωρινός μάστορης που δείχνει να ξέρει καλά την δουλειά του όπου χρειάστηκε να τρίψει, έβγαλε τροχό αγνώστου προελεύσεως και κατασκευής κούμπωσε πάνω ένα ανάχρειο που στην μία μεριά του είχε βέλκρο κι έβαλε δισκάκι χάρτινο (μάλλον πιο σωστά στρογγυλό γυαλόχαρτο) έτριψε μπαμ μπαμ και το αποτέλεσμα τέλειο.
Εγώ έχω τον Bosch GWS 13-125 CIE που έχει σπείρωμα Μ14 αν δεν απατώμαι. Η ερώτηση είναι: α) Πάω στην αγορά και ψάχνω για "βάση γωνιακού τροχού με σπείρωμα Μ14 και βέλκρο" ότι να 'ναι ή πάω σε κάτι επώνυμο και δοκιμασμένο?? β) ποια γυαλόχαρτα (Νο Grit) να πάρω για την δουλειά που το θέλω?
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
βρισκεις ανετα στο εμποριο,εγω το εχω παρει πριν πολααααα χρονια.
https://www.google.com/search?q=%CE%...HZn9ARwQsAQIQQ
με χαμηλεσ στροφεσ με μικρο τροχο κοβοντασ αργα απο εμπροσ προσ τα πισω με δισκο για ξυλο
τα δισκακια με γιαλοχαρτα βελκρο θελουν 1000-1500 στροφεσ
Σχετικά με τον κόκκο, για παλιά ξύλα σκεπής θα ξεκινούσα με Νο80 για καθάρισμα από ατέλειες και θα εφτανα ως Νο180 για λείανση.
Αυτά από γενική εμπειρία, χωρίς να έχω δει τα ξύλα. Το χαμηλό νούμερο (χοντρό) εξαρτάται από την αρχική τους κατάσταση. Για λείανση δεν νομίζω να χρειαστείς πάνω από 180.
Ανάλογα το ξύλο και την κατάσταση που είναι, θέλεις από 40 μέχρι 180. Τα πολύ χοντρά θα αφήνουν γραμμές, τα λεπτά αν γυαλίσουν θα σου κάψουν το ξύλο. Σε σκληρά ξύλα με 180 πχ, μπορεί να μην κάνεις δουλειά. Προσοχή στα χαμηλά γκριντ! Τρώνε το ξύλο για πλάκα. Επίσης είναι δύσκολο να ακουμπάει όλος ο τροχός επάνω και αν δουλεύεις συνέχεια με τις άκρες θα κάνεις ανωμαλίες. Αν βρεις τον τρόπο θα κάνεις καλή δουλειά αλλά δεν είναι πάντα τόσο εύκολο όσο φαίνεται όταν το κάνει κάποιος που ξέρει.
Σε γυαλόχαρτα / σμυριδόπανα έχω κάνει κρας τεστ σε πολλά της αγοράς, γιατί απλούστατα, για τη δουλειά που ήθελα, ήταν αδύνατον να δουλέψω με φθηνά. Σου λέω απλά, κοίτα να πάρεις κάποιο καλό. Για τη συγκεκριμένη δουλειά, τα φθηνά θα δουλέψουν μια χαρά αλλά θα χρειαστεί να χαλάσεις περισσότερα. Και κοίτα να πάρεις χαρτιά για ξύλο.
Το νου σου γιατί μερικές φορές απ' το πριονίδι κολλάει η σκανδάλη. Καλό θα ήταν στο τέλος να φυσήξεις λίγο τον τροχό ή να τον αφήσεις να δουλέψει λίγο με τέρμα στροφές. Μη σφίξεις πολύ το δίσκο.
Sent from me using a computer.
με πολεσ στροφεσ τα βελκρο πανε βολτα στον αερα τα δουλευω καθε μερα
Υπάρχει κι άλλος τρόπος χωρίς βελκρο που σφίγγει με το παξιμάδι του τροχού. Όπως στο βίντεο παρακάτω
Το παπάρι που βάζεις το σμυριδόπανο είναι μαλακό και λυγίζει, οπότε γλυτώνεις και τις πολλές ανωμαλίες.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Ωραία και που το βρίσκουμε αυτό και πως το ζητάμε? Τα σμυριδοπανα επίσης από που τα παίρνουμε? Σε 2 μεγάλα χρωματοπωλεια πήγα χθες και δεν είχαν
ομονοια υπογειο μαγαζη οικοδομικα εργαλεια νομιζω λιουδακησ
Τέτοιο εύκαμπτο λαστιχενιο έχω κι εγώ. Για ψάξε στη wolfcraft.
Εδω:https://toolshouse.gr/εργαλεια/ετικέτα/wolfcraft/
Αυτό :https://toolshouse.gr/εργαλεια/αναλώ...ροχού-σ/
Πάρε τηλ και ρώτα και για ανταλλακτικά δισκάκια αν θέλεις.
Παλιότερα τα είχε και το praktiker.
Τα δισκάκια στο video είναι μεταλλικά, τα έχω, και μπαίνουν πάνω από το λαστιχενιο εξάρτημα.
Σημ. Το μυστικό στο ξύλο είναι να έχεις σταθερό αλλά ελαφρύ χέρι.
Τελευταία τροποποίηση από JNP; 08/07/2018 στις 12:17.