Με το ΜΤ07 να έχει εμφανίσει (επιφανειακές μεν) σκουριές παντού (δισκόφρενα, πιρούνι, καλάμια, σκελετό, πίσω αμορτισέρ, κάλυμμα εξάτμισης κλπ) σκέφτομαι να το δώσω και να παώ στο επόμενο.
Δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη να περιποιούμαι τα σίδερα.
Λογικά η χασούρα θα είναι μικρή σε σύγκριση με 5 χρόνια μετά που θα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. (δικαιολογίες...)
Με 6500 αγορά 11ος 2018 18.000χλμ με έξτρα πίσω γνήσια σχάρα και βαλίτσα και μάλλον καινούργια λάστιχα που θα αλλάξω γιατί δεν πάει άλλο,
πόσο θα το δίνατε?
Απο εκεί και πέρα κοιτάω το NC να μήν πέσω ΠΟΛΥ χαμηλά στο CB. Και λόγο ύψους ~1.90 μου ταιριάζει καλύτερα (στο ΜΤ07 δεν είχα θέμα ακόμα και με 2ωρες βόλτες αλλά φταίω εγώ που έχω ακόμα αντοχές

)
Το μπέρδεμα είναι αν αξίζει το καινούργιο όταν είναι πολύ αξιόπιστο και με 6500 βρίσκεις σχετικά νέο και σε άριστη κατάσταση. (στην Αθήνα βέβαια...βλ. παρακάτω)
Το DCT αφού είμαι επαρχία δεν με πολυενδιαφέρει. Είμαι νέος ακόμα για να με κουράσουν οι ταχύτητες

Μάλλον αν πάω σε καινούργιο θα είναι manual για να μειώσω το κόστος ενώ μεταχειρισμένο ότι τύχει.
Το πρόβλημα με το μεταχειρισμένο είναι ότι δεν βρίσκω στην Κρήτη μοντέλα μετα του 2013 !!! (3 απο τα 8 μέχρι χτές ήταν απο τον ίδιο ιδιοκτήτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά...!!!)
Και επειδή δεν έχω χρόνο (ούτε την όρεξη) να έρχομαι Αθήνα για αυτό περιορίζομαι.
Απο Κρήτη παράδειγμα
https://www.car.gr/classifieds/bikes...1-honda-nc700x
και με το καλημέρα
αλυσίδα/γρανάζια (γιατί νομίζω φαίνεται να έχει κόμπους) , ρουλεμάν έλεγχος, ohlins ελατήρια μπροστά (με το σερβις)
οπότε με παζάρια να μου έρθει τελική με το σερβις μου €6500 ?
και με €8400+€300= ~€8700 (σχάρα+βαλίτσα) έχω το καινούργιο που εμφανισιακά μου αρέσει λίγο περισσότερο.
Ανακεφαλαιώνοντας!
Αν δώσω το λιγότερο το δικό μου €5000
Με €1500 παίρνω το μεταχειρισμένο NC700 του 2013 DCT
Με €3700 (+€2200) το καινούργιο NC750X του 2021 ΧΩΡΙΣ DCT
Σχόλια?
Δεν έχω αποφασίσει να το δώσω. Αν εξαιρέσω τα φρένα που βρίσκω μέτρια και τη χάλια βαφή με τις οξειδώσεις παντού δεν έχω άλλο παράπονο. Γκάζι έχει, οικονομικό είναι και το έχω μάθει και το ευχαριστιέμαι στο δρόμο.