Σελίδα 13 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 3891011121314151617 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 241

Θέμα: CB 500X vs NC 750X (χωρίς DCT)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Akalestos Προβολή μηνύματος
    Τα κιβωτια που λες ειναι αυτοματα κιβωτια συνεχης κινησης με ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα ελεγχου πιεσης υγρου για τον μετατροπεα ροπης.Συνηθως η βαλβιδα αυτη ειναι μεσα στο κιβωτιο του συμπλεκτη και ελεγχεται ηλεκτρονικα απο αισθητηρες. Δε θελω να το αναπτυξω αλλο γιατι ειμαι ηδη εκτος θεματος.Ημιαυτοματο θεωρειται και το κλασσικο σασμαν του παπιου,που επιδεχεται αλλαγων απο εντολεα.Οτιδηποτε επιδεχεται αλλαγων ειναι ΗΜΙ αυτοματο. Ψαξτο λιγο με τα σασμαν.Ειναι σαν να μου εχεις ολες τις γνωσεις σε ενα καλαθι αυτη τη στιγμη και να εχεις μπερδευτει,επειδη το σασμαν εχει μετατροπεα ροπης.Αυτο δε το καθιστα ημιαυτοματο.Αλλο ο μετατροπεας ροπης αλλο οι αλλαγες απο εντολεα,με οποιον τροπο γινονται,ειτε χειροκονινητα ηλεκτρονικα,ειτε ποδοκινητα σαν του παπιου.
    Αδερφέ, δεν έχω κάτι να ψάξω. Εσυ είπες ότι ημιαυτοματα είναι τα κιβώτια που εσυ αλλάζεις σχέση, ενώ το σωστό είναι ότι μόνο ο οδηγός αλλάζει την σχέση και ουσιαστικά μιλάμε για αυτόματο ή ρομποτικό για εφέ, συμπλέκτη.
    Όλα τα υπόλοιπα που αλλάζουν μόνα τους σχέσεις, ανεβοκατεβαζοντας τες βάση λογισμικού, αισθητήρων κλπ, ΕΙΝΑΙ αυτόματα. Είτε διπλου συμπλέκτη, είτε μετατροπέα ροπής.

Ευχαρίστως να πουμε κι άλλα σε άλλο τοπικό όμως γιατί εδώ είμαστε off topic.

VR 46 Το avatar του/της Akalestos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Νίκος Παππάς Προβολή μηνύματος
    Αδερφέ, δεν έχω κάτι να ψάξω. Εσυ είπες ότι ημιαυτοματα είναι τα κιβώτια που εσυ αλλάζεις σχέση, ενώ το σωστό είναι ότι μόνο ο οδηγός αλλάζει την σχέση και ουσιαστικά μιλάμε για αυτόματο ή ρομποτικό για εφέ, συμπλέκτη.
    Όλα τα υπόλοιπα που αλλάζουν μόνα τους σχέσεις, ανεβοκατεβαζοντας τες βάση λογισμικού, αισθητήρων κλπ, ΕΙΝΑΙ αυτόματα. Είτε διπλου συμπλέκτη, είτε μετατροπέα ροπής.

Ευχαρίστως να πουμε κι άλλα σε άλλο τοπικό όμως γιατί εδώ είμαστε off topic.
    Ημιαυτοματο -> αλλαζει σχεσεις κατ εντολη του εντολεα του ειτε ηλεκτρονικα ειτε οχι βλ. παπι , dsg , dct
    Αυτοματο -> ειναι συνεχομενης ροης δεν εχει ταχυτητες πως αλλιως να το πω πιο απλα? Βαζεις μια D η' μια S κ γεια σας η' CVT.

Αυτοματα σαν γενικη εννοια τα λες ολα αν τα τσουβαλιασεις σε μια λεξη.

Ελπιζω να σε βοηθησα να καταλαβεις,τα ειπα οσο πιο απλα γινοταν. Θα τα πουμε ναι μη τεντωνουμε το νημα.
    Τελευταία τροποποίηση από Akalestos; 24/03/2021 στις 18:01.

Παλαιό μέλος
    Ενημερωτικό σημείωμα:Δεν ενδιαφερομαι προσωπικά ούτε για 500Χ (εφτά χιλιάρικα για ένα μηχανάκι τόσο μικρό που οι τροχοί σχεδόν αγγίζουν μεταξύ τους...)ούτε κάνω σκουτεροχρηση να χρειάζομαι σκουτοσυκλετα (nc με dct φυσικα...).
    Απλά λέω ότι σε βάθος χρόνου η τιμή μεταπώλησης θα είναι χειρότερη από του συμβατικού λόγω πολυπλοκότητας και κόστους επισκευής(βλέπε "ειδικό" υλικό στο συμπλέκτη,στο καινουργιο αξονακι κλπ).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tallyban Προβολή μηνύματος
    Ενημερωτικό σημείωμα:Δεν ενδιαφερομαι προσωπικά ούτε για 500Χ (εφτά χιλιάρικα για ένα μηχανάκι τόσο μικρό που οι τροχοί σχεδόν αγγίζουν μεταξύ τους...)ούτε κάνω σκουτεροχρηση να χρειάζομαι σκουτοσυκλετα (nc με dct φυσικα...).
    Απλά λέω ότι σε βάθος χρόνου η τιμή μεταπώλησης θα είναι χειρότερη από του συμβατικού λόγω πολυπλοκότητας και κόστους επισκευής(βλέπε "ειδικό" υλικό στο συμπλέκτη,στο καινουργιο αξονακι κλπ).
    Οχι γιατί όπως και στα σκούτερ η ευκολία χρήσης πληρώνεται και στο καινούργιο και στο μεταχειρισμένο οπότε αυτός που θέλει αυτόματο είναι διατεθειμένος να το πληρώσει.
    Επίσης το γεγονός ότι ο αναβάτης δεν ελέγχει ο ίδιος τη λειτουργία του συμπλέκτη εξασφαλίζει μικρότερη ταλαιπωρία άρα και φθορά στη μετάδοση να μην πώ και στο συμπλέκτη
    όπως και το γεγονός ότι κάθε ένας από τους 2 συμπλέκτες περνάει τη μισή ζωή του αδρανής.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    ...
    Επίσης το γεγονός ότι ο αναβάτης δεν ελέγχει ο ίδιος τη λειτουργία του συμπλέκτη εξασφαλίζει μικρότερη ταλαιπωρία άρα και φθορά στη μετάδοση να μην πώ και στο συμπλέκτη
    ...
    Στο παραπάνω επαυξάνω. Λίγοι οδηγοί θα προσέχουν σε όλες τις περιπτώσεις τον συμπλέκτη, περισσότερο απ' όσο τον προσέχει το ηλεκτρονικό σύστημα.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παλαιό μέλος
    Ο καθένας έχει την άποψη του,μόνο ο χρόνος θα δείξει...

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Ο χρονος στα αυτοκινητα παντως εχει δειξει οτι δεν. Δεν υπαρχει εταιρεια που να μην εχει προβληματα με dsg σασμαν, και φυσικα δεν μιλαμε για αυτοκινητα που εχουν ειτε πειραγμενα προγραμματα, ειτε τους αλλαζουν τα φωτα στις εκκινησεις.

Δεν ειναι τυχαιο που η βιομηχανια πλεον γυρναει παλι σε συμβατικου τυπου αυτοματα με torque converters (το σασμαν της ZF ειναι εξαιρετικο, εξισου γρηγορο με κιβωτια διπλου συμπλεκτη, χωρις κανενα απο τα προβληματα τους). Η δε Honda, δεν φημιζεται για την ποιοτητα των σασμαν της (μιας και μιλαμε για χοντα εδω).

Παλαιό μέλος
    Δηλαδή έπεσε χονδρό δάγκωμα από τις αυτοκινητοβιομηχανίες στα κορόιδα που αγόρασαν dsg.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Δεν έπεσε δάγκωμα. Μια χαρα ειναι τα dsg.

Εγώ εδώ που ζω μόνο αυτόματα βλέπω. Δεν μπορεί να είναι ζημιάρικα ειδικά όταν τα εργατικα δαγκώνουν κυριολεκτικά.

Αλλού υπερέχουν και αλλού υστερούν σε σχέση με τα με μετατροπέα ροπής. Πχ Είναι πολύ καλά στο τέρμα γκάζι αλλά όχι στην πόλη όπου ο μετατροπέας ροπής είναι πιο "γλυκός".

Παλαιό μέλος
    Με το ΜΤ07 να έχει εμφανίσει (επιφανειακές μεν) σκουριές παντού (δισκόφρενα, πιρούνι, καλάμια, σκελετό, πίσω αμορτισέρ, κάλυμμα εξάτμισης κλπ) σκέφτομαι να το δώσω και να παώ στο επόμενο.
    Δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη να περιποιούμαι τα σίδερα.

Λογικά η χασούρα θα είναι μικρή σε σύγκριση με 5 χρόνια μετά που θα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. (δικαιολογίες...)
    Με 6500 αγορά 11ος 2018 18.000χλμ με έξτρα πίσω γνήσια σχάρα και βαλίτσα και μάλλον καινούργια λάστιχα που θα αλλάξω γιατί δεν πάει άλλο,
    πόσο θα το δίνατε?

Απο εκεί και πέρα κοιτάω το NC να μήν πέσω ΠΟΛΥ χαμηλά στο CB. Και λόγο ύψους ~1.90 μου ταιριάζει καλύτερα (στο ΜΤ07 δεν είχα θέμα ακόμα και με 2ωρες βόλτες αλλά φταίω εγώ που έχω ακόμα αντοχές )

Το μπέρδεμα είναι αν αξίζει το καινούργιο όταν είναι πολύ αξιόπιστο και με 6500 βρίσκεις σχετικά νέο και σε άριστη κατάσταση. (στην Αθήνα βέβαια...βλ. παρακάτω)
    Το DCT αφού είμαι επαρχία δεν με πολυενδιαφέρει. Είμαι νέος ακόμα για να με κουράσουν οι ταχύτητες
    Μάλλον αν πάω σε καινούργιο θα είναι manual για να μειώσω το κόστος ενώ μεταχειρισμένο ότι τύχει.

Το πρόβλημα με το μεταχειρισμένο είναι ότι δεν βρίσκω στην Κρήτη μοντέλα μετα του 2013 !!! (3 απο τα 8 μέχρι χτές ήταν απο τον ίδιο ιδιοκτήτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά...!!!)
    Και επειδή δεν έχω χρόνο (ούτε την όρεξη) να έρχομαι Αθήνα για αυτό περιορίζομαι.

Απο Κρήτη παράδειγμα
    https://www.car.gr/classifieds/bikes...1-honda-nc700x
    και με το καλημέρα
    αλυσίδα/γρανάζια (γιατί νομίζω φαίνεται να έχει κόμπους) , ρουλεμάν έλεγχος, ohlins ελατήρια μπροστά (με το σερβις)
    οπότε με παζάρια να μου έρθει τελική με το σερβις μου €6500 ?
    και με €8400+€300= ~€8700 (σχάρα+βαλίτσα) έχω το καινούργιο που εμφανισιακά μου αρέσει λίγο περισσότερο.

Ανακεφαλαιώνοντας!
    Αν δώσω το λιγότερο το δικό μου €5000
    Με €1500 παίρνω το μεταχειρισμένο NC700 του 2013 DCT
    Με €3700 (+€2200) το καινούργιο NC750X του 2021 ΧΩΡΙΣ DCT

Σχόλια?
    Δεν έχω αποφασίσει να το δώσω. Αν εξαιρέσω τα φρένα που βρίσκω μέτρια και τη χάλια βαφή με τις οξειδώσεις παντού δεν έχω άλλο παράπονο. Γκάζι έχει, οικονομικό είναι και το έχω μάθει και το ευχαριστιέμαι στο δρόμο.
    Προσωπική υπενθύμιση: Να μήν πηγαίνω κόντρα στο ΑΙ των Google/Facebook/Twitter/Insta.... Χαμένος χρόνος.
    https://www.imdb.com/title/tt11464826/

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karateo Προβολή μηνύματος
    Με το ΜΤ07 να έχει εμφανίσει (επιφανειακές μεν) σκουριές παντού (δισκόφρενα, πιρούνι, καλάμια, σκελετό, πίσω αμορτισέρ, κάλυμμα εξάτμισης κλπ) σκέφτομαι να το δώσω και να παώ στο επόμενο.
    Δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη να περιποιούμαι τα σίδερα.

Λογικά η χασούρα θα είναι μικρή σε σύγκριση με 5 χρόνια μετά που θα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. (δικαιολογίες...)
    Με 6500 αγορά 11ος 2018 18.000χλμ με έξτρα πίσω γνήσια σχάρα και βαλίτσα και μάλλον καινούργια λάστιχα που θα αλλάξω γιατί δεν πάει άλλο,
    πόσο θα το δίνατε?

Απο εκεί και πέρα κοιτάω το NC να μήν πέσω ΠΟΛΥ χαμηλά στο CB. Και λόγο ύψους ~1.90 μου ταιριάζει καλύτερα (στο ΜΤ07 δεν είχα θέμα ακόμα και με 2ωρες βόλτες αλλά φταίω εγώ που έχω ακόμα αντοχές )

Το μπέρδεμα είναι αν αξίζει το καινούργιο όταν είναι πολύ αξιόπιστο και με 6500 βρίσκεις σχετικά νέο και σε άριστη κατάσταση. (στην Αθήνα βέβαια...βλ. παρακάτω)
    Το DCT αφού είμαι επαρχία δεν με πολυενδιαφέρει. Είμαι νέος ακόμα για να με κουράσουν οι ταχύτητες
    Μάλλον αν πάω σε καινούργιο θα είναι manual για να μειώσω το κόστος ενώ μεταχειρισμένο ότι τύχει.

Το πρόβλημα με το μεταχειρισμένο είναι ότι δεν βρίσκω στην Κρήτη μοντέλα μετα του 2013 !!! (3 απο τα 8 μέχρι χτές ήταν απο τον ίδιο ιδιοκτήτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά...!!!)
    Και επειδή δεν έχω χρόνο (ούτε την όρεξη) να έρχομαι Αθήνα για αυτό περιορίζομαι.

Απο Κρήτη παράδειγμα
    https://www.car.gr/classifieds/bikes...1-honda-nc700x
    και με το καλημέρα
    αλυσίδα/γρανάζια (γιατί νομίζω φαίνεται να έχει κόμπους) , ρουλεμάν έλεγχος, ohlins ελατήρια μπροστά (με το σερβις)
    οπότε με παζάρια να μου έρθει τελική με το σερβις μου €6500 ?
    και με €8400+€300= ~€8700 (σχάρα+βαλίτσα) έχω το καινούργιο που εμφανισιακά μου αρέσει λίγο περισσότερο.

Ανακεφαλαιώνοντας!
    Αν δώσω το λιγότερο το δικό μου €5000
    Με €1500 παίρνω το μεταχειρισμένο NC700 του 2013 DCT
    Με €3700 (+€2200) το καινούργιο NC750X του 2021 ΧΩΡΙΣ DCT

Σχόλια?
    Δεν έχω αποφασίσει να το δώσω. Αν εξαιρέσω τα φρένα που βρίσκω μέτρια και τη χάλια βαφή με τις οξειδώσεις παντού δεν έχω άλλο παράπονο. Γκάζι έχει, οικονομικό είναι και το έχω μάθει και το ευχαριστιέμαι στο δρόμο.
    δωσε το γιαμαπα και παρε το καινουργιο.η χοντα ειναι χοντα.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    δωσε το γιαμαπα και παρε το καινουργιο.η χοντα ειναι χοντα.
    Μπήκα να προσθέσω το παρακάτω...

Γνωστός με καινούργιο CB500X του 2019 έχει και αυτός ψωριάσματα στα καλάμια μπροστά και το πάει για γυάλισμα (δε ξέρω τί έχει κάνει με την εγγύηση).
    Τα NC και περισσότερο τα καινούργια έχουν ακόμα ποιότητα παλιάς Honda ή τα έχουν κάνει όλα κώλος με τα μέταλλα?

Το SH300 μου του 2011, το 2018 που το έδωσα με 67.000χλμ είχε 2-3 σημαδάκια στα καλάμια και μάλλον θα ξεκίνησαν απο χτυπήματα.
    Δηλαδή το CB500X έχει χειρότερα μέταλλα απο το SH300 του 2011.

Και αυτό το έχω ακούσει και απο άλλον κάτοχο CB500X που του έχει εμφανίσει οξειδώσεις.
    Προσωπική υπενθύμιση: Να μήν πηγαίνω κόντρα στο ΑΙ των Google/Facebook/Twitter/Insta.... Χαμένος χρόνος.
    https://www.imdb.com/title/tt11464826/

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Συγγνώμη για το εμβόλιμο σχόλιο, το δικό μου, μοντέλο του (7ος) '19, δεν έχει την παραμικρή σκουριά πουθενά. Ούτε στα επάνω μέρη, ούτε στα κάτω.

Μπορεί να έχει να κάνει με παρτίδες η/και πλημμελή συντηρήση.

Το έχω πλύνει καμιά 10ριά φορές το πολύ ενώ φυλάσσεται σε κλειστό γκαράζ και περιστασιακά σε πυλωτή.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος
    Συγγνώμη για το εμβόλιμο σχόλιο, το δικό μου, μοντέλο του (7ος) '19, δεν έχει την παραμικρή σκουριά πουθενά. Ούτε στα επάνω μέρη, ούτε στα κάτω.

Μπορεί να έχει να κάνει με παρτίδες η/και πλημμελή συντηρήση.

Το έχω πλύνει καμιά 10ριά φορές το πολύ ενώ φυλάσσεται σε κλειστό γκαράζ και περιστασιακά σε πυλωτή.
    το νησι ειναι αλλιως
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    το νησι ειναι αλλιως
    Δεν το κατάλαβα ότι μιλάμε και για νησί. Εκεί δεν κρατάει ούτε τιτάνιο
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Παρόμοια θέματα

1. Honda nc750x χωρις DCT vs Kawasaki ER-5
    από panavour στο forum Honda
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 27/04/2021, 17:17
  2. BENELLI TRK 502X VS HONDA CB 500X
    από newmember41 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2020, 14:28
  3. BMW F 750GS VS HONDA NC 750X
    από Morelo στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 02/09/2020, 07:42
  4. Cb 400 vs Hornet 250
    από atzimpourdakas στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 20/09/2011, 22:17
  5. Honda CB 400 vs Bros 400 vs cb -1
    από I'am...u are? στο forum Honda
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 20/08/2010, 12:30

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •