Σελίδα 13 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 38910111213
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 195

Θέμα: Πως στρίβεις ασφαλέστερα;

Παλαιό μέλος
    ΟΤΑΝ.......

Λαχταρούσαμε νά δούμε αύτόν τόν άγνωστο θρύλο Κέννυ........
    γιατί δέν είχε τότε ούτε δορυφορική ούτε ΕΤ3 ...........
    τότε αύτός μάς μάθαινε πώς γιά νά άνεβείς στό KATANA.......
    EΠΡΕΠΕ.....πρώτα νά περνάς άπό άλλού....
    ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΩΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Έ μόλις άποσύρθηκε πήγε καί άνοιξε ένα δημοτικό γιά άρχαρίους
    πώς νά μήν πέφτουν άπό τή μοτοσυκλέττα έκεί πού έχει καί άμμο.. καί είναι καί μαλακά..........πήρε καί ένα μηχανάκι τώρα τελευταία έβαλε καί τό όνομα του καί παιδεύεται άπό τότε ό καημένος....καί άσχετος...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.....
    ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .....ίσως μόνο τό όνομα του νά ΞΕΡΩ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ας υποθέσουμε πως κάποιος παίρνει ως πρώτο μηχανάκι ένα CBF250

μετά απο 20.000χλμ παίρνει ένα super4

και μετά από άλλα 20.000χλμ, πάντα σε άσφαλτο, καθώς και CSS level 1+2, παίρνει ένα CBR

αυτός κατά τη γνώμη σου δεν είναι έτοιμος για το CBR???

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    ας υποθέσουμε πως κάποιος παίρνει ως πρώτο μηχανάκι ένα CBF250

μετά απο 20.000χλμ παίρνει ένα super4

και μετά από άλλα 20.000χλμ, πάντα σε άσφαλτο, καθώς και CSS level 1+2, παίρνει ένα CBR

αυτός κατά τη γνώμη σου δεν είναι έτοιμος για το CBR???
    Εγώ φίλε οδηγω΄απο τα 16-17...

έχω αλλάξει 2 μόλις μοτό όπως στο παράδειγμα σου ..

έχω γράψει όμως πολλές χιλιάδες χιλ παραπάνω από το παράδειγμα σου....μιας και δεν έχω τη πολυτέλεια να έχω αυτοκίνητο..(οπότε ότι κάνω και όπου παω είναι με τη μοτο μου) το δικό μου ΄τώρα το παω σα ποδήλατο...

αλλά..

μόλις και οδηγώ κάποιο ss με κλιπ ον ..νιώθω Ο τρίκουλος...ο πιο αργός..
    και δε μπορώ να συνηθίσω την όλη κατάσταση με τίποτα.
    επίσης μου κάνει πολύ πιο δύσκολο το να το οδηγήσω γρήγορα από το τι κάποιο άλλο στυλ μότο.

και όχι δε νιώθω έτοιμος για ένα ss και είμαι σίγουρος ότι αν αγόραζα τώρα μετά από αυτό που έχω τώρα...νομίζω πως θα κινδύνευα αρκετά προσπαθώντας να πάω γρήγορα.

πάντως css κτλ δεν έχω παρακολουθήσει για να έχουμε ολοκληρωμένο το παράδειγμα σου και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθούσε αλλά δε ξέρω μήπως βοηθούσε μόνο στο μυαλό και στην ιδέα ότι ..''οκ τώρα έμαθα να οδηγώ με ασφάλεια και ταχύτητα...(μέσα σε ασφαλές περιβάλλον-πίστα) και παω τώρα έξω στη ζούγκλα να τα δοκιμάσω '' ... και να φαω τα μούτρα μου στη πρώτη ευκαιρία που θα καταλάβαινα ότι αα ωραία μπηκα..αλλα το απεξ με έβγαλε στη τροχιά του φορτηγού απέναντι..

:hypnotize

τεσπα.. προσωπική άποψη..

η απλά είμαι κουλάτζα..

όταν η ρόδα γυρίζει Το avatar του/της sas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
    Εγώ φίλε οδηγω΄απο τα 16-17...

έχω αλλάξει 2 μόλις μοτό όπως στο παράδειγμα σου ..

έχω γράψει όμως πολλές χιλιάδες χιλ παραπάνω από το παράδειγμα σου....μιας και δεν έχω τη πολυτέλεια να έχω αυτοκίνητο..(οπότε ότι κάνω και όπου παω είναι με τη μοτο μου) το δικό μου ΄τώρα το παω σα ποδήλατο...

αλλά..

μόλις και οδηγώ κάποιο ss με κλιπ ον ..νιώθω Ο τρίκουλος...ο πιο αργός..
    και δε μπορώ να συνηθίσω την όλη κατάσταση με τίποτα.
    επίσης μου κάνει πολύ πιο δύσκολο το να το οδηγήσω γρήγορα από το τι κάποιο άλλο στυλ μότο.

και όχι δε νιώθω έτοιμος για ένα ss και είμαι σίγουρος ότι αν αγόραζα τώρα μετά από αυτό που έχω τώρα...νομίζω πως θα κινδύνευα αρκετά προσπαθώντας να πάω γρήγορα.

πάντως css κτλ δεν έχω παρακολουθήσει για να έχουμε ολοκληρωμένο το παράδειγμα σου και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθούσε αλλά δε ξέρω μήπως βοηθούσε μόνο στο μυαλό και στην ιδέα ότι ..''οκ τώρα έμαθα να οδηγώ με ασφάλεια και ταχύτητα...(μέσα σε ασφαλές περιβάλλον-πίστα) και παω τώρα έξω στη ζούγκλα να τα δοκιμάσω '' ... και να φαω τα μούτρα μου στη πρώτη ευκαιρία που θα καταλάβαινα ότι αα ωραία μπηκα..αλλα το απεξ με έβγαλε στη τροχιά του φορτηγού απέναντι..

:hypnotize

τεσπα.. προσωπική άποψη..

η απλά είμαι κουλάτζα..

εεεεεε είσαι κουλΑτζα ρε Σπύρο....παραδέξου το επιτέλους
    :rotflmao: :rotflmao:

counter steering είναι αυτό που σου λένε παραπάνω ως "γυροσκοπικό"

δηλαδή στην είσοδο της στροφής ζζζζμπρώχνεις το τιμόνι με το ίδιο χέρι με την στροφή, δηλαδή(ς) θές να στρίψεις δεξιά, το σπρώχνεις με το δεξί χέρι, σαν να ήθελες να στρίψεις αριστερά
    Kαι αν είσαι ΤΟΣΟ κουλός (δεν αναφέρομαι στον gdev-δεν τον ξέρω) και προσπαθείς συνειδητά να το κάνεις, κλείνεις το γκάζι και περνάνε όλοι από πάνω σου.

Σε κάποιο από τα link που παραθέσατε θίγεται και το θέμα της πίεσης στα μαρσπιέ. Εγώ θα συμφωνήσω με το labros_fazer, και θα διαφωνήσω με όσους λένε ότι στην άσφαλτο δεν παίζει καμμία σημασία (άντα μην ψάχνω να βρώ παλιό Performance Bikes ή Sport Rider με τον Schwantz να αναλύει πως τα χρησιμοποιεί)

You BETA believe...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της vassilis88
    ενα μοτο ειχε αρθρο απο το T.W.O.(two wheels only),αγγλικο περιοδικο,και ελεγε με μεγαλα γραμματα
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ και εδειχνε ενα τυπο να στριβει με μια 999
    ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ και εδειχνε εναν αλλο μες στη λασπη μ ενα κτμ.
    επισης ειχα διαβασει να ελεγε ενας(ο εντουαρντς νομιζω ηταν) πως οποιαδηποτε μοτο μπορει να σου μαθει κατι.αμα ξερεις απο χωμα δηλαδη η σ/μ θα μπορεις να χρησιμοποιησεις καποιες τεχνικες τους ωστε να εισαι πιο γρηγορος σε πιστα ταχυτητας.(και πιο θεαματικος-λεω εγω)

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Kαι αν είσαι ΤΟΣΟ κουλός (δεν αναφέρομαι στον gdev-δεν τον ξέρω) και προσπαθείς συνειδητά να το κάνεις, κλείνεις το γκάζι και περνάνε όλοι από πάνω σου.
    Η βιβλιογραφία στο θέμα "οδήγηση μοτό" λέει πως το γυροσκοπικό το κάνεις πάντα ασυναίσθητα, αλλά καλό είναι να το κανεις συνειδητά ώστε να έχεις και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα"

μάλιστα οι σχολές οδήγησης ασχολούνται πολύ με το πώς να κάνει κανείς σωστά το γυροσκοπικό

τώρα, πώς εσύ κάνεις το άλμα λογικής "κάνω συνειδητά γυροσκοπικό συνεπώς νομοτελειακά κλείνω γκάζι", δεν ξέρω

τώρα, πώς εσύ κάνεις το άλμα λογικής "κάνω συνειδητά γυροσκοπικό συνεπώς νομοτελειακά κλείνω γκάζι", δεν ξέρω
    Kάνω γυροσκοπική οδήγηση με το γκάζι
    (οι χωμάτινες καταβολές βλέπεις)

You BETA believe...

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    iriniaa
    16000...είμαστε έδώ μέσα....Δέ γίνεται νά είμαστε όλοι νορμάλ ......!!!!!!!!!
    Όποιος διαφωνεί μαζί σου νά είναι ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ..!!!!!!
    Έτσι...stoubi...κουβέντα δέ γίνεται...
    Προκειμένου νά πείς κάτι κακό καί νά σέ κόψουν...
    μίλα έσύ καί έγώ θά άκούω άπό έδώ καί μπρός...
    Πάντως δέ σέ κόβω γιά γενιά μέ τό πυραυλάκι.....
    Τά Σαμουράι τά πρόλαβες???
    Γιατι ρε φιλε ?? Σε ειπα βλαμενο η σε προσβαλα πουθενα στα παραπανω μηνυματα μου???

Γνωμη σου -- Γνωμη μου και ο καθενας σχηματιζει την δικια του γνωμη απο τα οσα διαβαζει !!

Τωρα το αν νομιζεις οτι γεμιζουν τα νεκροταφεια απο μοτοσυκλετιστες , λογο μη εμπειριας σε οδηγηση στο χωμα συνεχιζω να το βρισκω αστοχο και εκτος πραγματικοτητας......

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Παλαιό μέλος
    Γειά σας φίλοι........

Μερικά πράγματα είναι ΤΟΣΟ ΓΝΩΣΤΑ.....πού δέν χρειάζεται νά κάτσεις νά τά τεκμηριώσεις................
    Οί μαθηματικοί τά λένε ΑΞΙΩΜΑΤΑ.....ΝΟΜΟΥΣ.....ΘΕΩΡΗΜΑΤΑ κ.λ.π.............!!!!!!!!!!!
    Πολύ άπλά φίλε gdevelek.....μή τό παιδεύουμε......άπό τά λίγα κυβικά ξεκινάς.......καί άπό τά λίγα κιλά καί άλογα.....
    Πιό πολλά λάθη συγχωρεί τό on-off ,έντούρο, ψευδοεντούρο, μοτάρντ,τράιαλ,καί όλα τά έλαφριά μηχανάκια....ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ ΕΝΝΟΩ....
    Άλλο νά μαθαίνεις μέ 40 άλογα στόν τροχό καί άλλο μέ 140.....καί ...τετραπλάσια ταχύτητα.......
    Άμα είσαι καί στό χώμα άκόμα καλύτερα .....έκεί τά λάθη συγχωρούνται πολύ πιό εύκολα.....
    ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΩ.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Αύτό τό σφίξιμο πού είπε πολύ είλικρινά ό φίλος DUKASII πώς νιώθει όταν καβαλάει αύτά πού έχουν τόν κώλο ψηλά......
    τό νιώθω καί ΕΓΩ...κάθε μέρα πού άλλάζω τό v-strom....ή τό klx...
    μέ τό hayabusa....παρά τά ZZR...καί τά GSX-R...πού έχω καβαλλήσει........!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ....Η....ΗΛΙΘΙΟΣ....Η....ΑΣΧΕΤΟΣ........!!!!!!!!
    Καί όταν λέω άσχετος έννοώ ΑΣΧΕΤΟΣ...ΟΧΙ...ώς πρός τήν όδήγηση. αύτό είναι άλλο θέμα γιατί ό καθένας μας νομίζει πώς είναι Θεός ...ΑΛΛΑ....ώς πρός τή ....ΓΝΩΣΗ.......!!!!!!!!!
    Αύτό πού είπε ό φίλος μέ τό blackbird.....
    Tούς βλέπω νά μέ περνάνε άλλά δέν ξέρω.......ΑΝ ΞΕΡΟΥΝ....τί θά γίνει άν πατήσουν τό φρένο ή τούς βγεί ή νταλίκα...........
    Όσοι λοιπόν δέν έχετε περάσει άπό τό ΣΧΟΛΕΙΟ...
    δέν πρόκειται κανείς νά σάς γυρίσει πίσω στά θρανία ούτε νά σάς μαλώσει καί νά σάς πεί άφήστε τά cbr-1000 καί πιάστε τά βουνά .......ΑΛΛΑ.....
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ.....ΓΙΑ ΦΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΓΑΤΕ...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΟΥΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΧΑΣΑΤΕ...............!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΟΣΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ...........!!!!!
    Όσοι δέν τό κατάλαβαν γιαυτό γίνεται ή κουβέντα......
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!

quote:Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous

Το γεγονός ότι σπάστηκες

εγώ σπάστηκα;

Mois???

απλά έγραψα μια "άλλη" άποψη, άλλοι σπάστηκαν όταν τη διάβασαν και άρχισαν τα γαλλικά

quote:Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    και επιμένεις να αρνείσαι την ανάγκη του να ξέρεις πως στρίβει γρήγορα το ρημάδι, είναι ενδεικτικό της γαμημένης παιδείας που είναι ανύπαρκτη και

δεν έχεις παρακολουθήσει προσεκτικά την κουβέντα ή έστω ό,τι γράφω

και βέβαια το C/S είναι ο καλύτερος ή μάλλον ο μοναδικός τρόπος να στρίψεις γΛήγορα!

απλά δεν τον θεωρώ τον μοναδικό, σε χαλαρό ρυθμό

αλλά το ότι τόσο αβίαστα χρησιμοποιείς λέξεις όπως "γαμημένη" είναι ενδεικτικό της γαμημένης παιδείας που....
    Κόιτα τι έγραψες:
    counter steering είναι αυτό που σου λένε παραπάνω ως "γυροσκοπικό"

δηλαδή στην είσοδο της στροφής ζζζζμπρώχνεις το τιμόνι με το ίδιο χέρι με την στροφή, δηλαδή(ς) θές να στρίψεις δεξιά, το σπρώχνεις με το δεξί χέρι, σαν να ήθελες να στρίψεις αριστερά

έχοντας και το σώμα στην κατάλληλη στάση, η μηχανή πλαγιάζει προς τα δεξιά και μπαίνεις στη στροφή

προφανώς το λένε counter steering γιατί γυρνάς το τιμόνι αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς
    Ξαναδιάβασε από την αρχή αυτή τη συζήτηση -πάτα εδώ:
    http://www.moto.gr/forums/showthread...5&pagenumber=1

Οδηγική παιδεία σημαίνει:
    Ο αναβάτης ξέρει και στη θεωρεία αλλά και στη πράξη (μέσω εξάσκησης) από πολύ μικρή ηλικία τη συμπεριφορά αλλά και τα όρια (πρόσφυση, κλίση, ελιγμοί) του δίτροχου που οδηγά. Άν του αρέσει να τα υπερβαίνει, να το κάνει σε απομονωμένο μέρος για να μην υπάρχουν δυσάρεστες συνέπειες γι'αυτόν και άλλους. Ενδεδειγμένοι τρόποι υπάρχουν 2, ή μόνος σου ή πήγαινε σε σχολές ασφαλούς οδήγησης -αποδεδειγμένα μερικοί άνθρωποι μαθαίνουν ευκολότερα αν δουν κάποιον να κάνει κάτι παρά αν το διαβάσουν 100 φορές σε απόλυτα κατανοητό κείμενο.

Στην Ελλάδα ΔΕΝ παίζει κρατική παιδεία.

Όσο για τα γαλλικά μου, όποιος έχει το κουνούπι κουνουπιάζεται, κατάλαβες τζεβελέκο;

Κατά τα άλλα, το χώμα κακό δε κάνει, περισσότερα εκεί που πρέπει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous

Όσο για τα γαλλικά μου, όποιος έχει το κουνούπι κουνουπιάζεται, κατάλαβες τζεβελέκο;
    όχι ρε συ ζιρέε, δεν κατάλαβα, δεν μου το κάνεις πιο λιανά, τι σχέση έχουν τα κουνούπια με το βρισίδι;

Δε μπορώ, ζζμπρώχνω τώρα.

O zireous είπε πιο πριν:
    gdevelek, μην επιμένεις, ακόμα και τα SM χρησιμοποιούν το counter steering. Το να κατεβάσεις κάθετα το τιμόνι και μετά να κάνεις counter steering (ή pivot steering που λέει κι o φίλτατος K. Code) απλά είναι πιο δύσκολο και πιο χρονοβόρο -και όσο να χτυπάει το κώλο του κάποιος, είτε το θέλει είτε όχι, κάνει συνειδητά ή ασυνείδητα counter steering μέσα στη στροφή.

Χαλαρά χέρια, και δες και εδώ ένα χαλαρό τρόπο για να μάθεις να το χρησιμοποιείς -σε περίπτωση ανάγκης είναι το πρώτο που πρέπει να κάνει ο αναβάτης συνήθως -το δεύτερο είναι να φρενάρει.
    http://www.moto.gr/forums/showthrea...;threadid=20728

Με πρώτη ευκαιρία τσέκαρε καμιά σχολή ασφαλούς οδήγησης, θα σε φτιάξουν γρηγορότερα από ότι μπορείς μόνος σου.

(Δέν στην είπα έτσι; ωραίος έ; στην επόμενη θα δεις...)
    και:

gdevelek, το να εφαρμόζεις γρήγορο counter steering (που θέλει καθημερινή πρακτική για αρκετό καιρό) μου έχει σώσει ήδη τη ζωή μια δυο φορές έδω στην επαρχεία που κοιμούνται όλοι όρθιοι...

Φυσικά τότε δεν ήξερα καν τον όρο counter steering (πες το γυροσκοπικό ή ότι άλλο θες), απλά τότε άρχισα νατο ψιλοψάχνω -άσε που πάντα άνοιγα λίγο γκάζι στις στροφές μέχρι που διάβασα ότι γλύτωσα μερικές τούμπες έξαιτίας του και φρίκαρα...

Το γεγονός ότι σπάστηκες και επιμένεις να αρνείσαι την ανάγκη του να ξέρεις πως στρίβει γρήγορα το ρημάδι, είναι ενδεικτικό της γαμημένης παιδείας που είναι ανύπαρκτη και ανεβάζει και τον αριθμό των νεκρών και τραυματιών αναβατών αλλά και τη μοτο-φοβία σε όλους με τα γνωστά γαμημένα προβλήματα -γονείς, γκετοποίηση, κλπ.

Άν έχεις επιφυλάξεις για τον λόγο που πρέπει ΟΛΟΙ οι μοτοσυκλετιστές να γνωρίζουν βασικούς χειρισμούς (πχ φρένα, ελιγμούς διαφυγής), σκέψου ότι η Motorcycle Safety Foundation προτείνει σε ΟΛΟΥΣ τους νέους αναβάτες να εξοικειώνονται με τα πιο πάνω αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με τους κουτάκηδες (κυρίως).
    Κάνε κλικ στο "βόλτες" για να δεις μερικά σχετικά links της MSF.
    Φίλτατε gdevelek, δέν στην είπα με τα γαλλικά μου (που είναι μια πολύ κακή συνήθεια το ομολογώ, αλλά επειδή είμαι κατά της βίας αναγκαστικά βρίζω οποιονδήποτε θέλει στο δρόμο σώνει και καλά να κάνει απόπειρα δολοφονίας εναντίον μου -άπειροι κουτάκηδες έχουν να το λένε). Στη πιο πάνω αναφορά συγκεκριμένα βρίζω όλους εκείνους που παράγουν με την απραξία τους επικίνδυνους οδηγούς παντός τύπου οχημάτων.

Παρόλο που και εσύ είσαι θύμα αυτής της κατάστασης και όχι θύτης, κουνουπιάστηκες...

Το τελευταίο που θα προσθέσω είναι ότι αν θελήσεις να τη ψάξεις μόνος σου στο θέμα της ασφαλούς οδήγησης, διάβασε όλο το forum "Οδήγηση -Tips & Tricks", και κάνε προπονήσεις σε απόμερα μέρη, άν αποφασίσεις από την άλλη ότι το CSS είναι καλύτερο, μπορεί να με πετύχεις κι εμένα όταν θα κάνω το πρώτο level φέτος -κερνάω μη αλκοολούχο για να πάνε τα φαρμάκια κάτω ( μη πάρεις κι αυτό στραβά έ; ).

Σελίδα 13 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 38910111213

Παρόμοια θέματα

1. Πως στρίβεις ασφαλέστερα;
    από one στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 05/06/2006, 13:34
  2. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 18/12/2003, 21:33
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 13:19
  4. Πως Να Κανεις Ευτυχισμενη Μια Γυναικα
    από stratospr στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ